Çocuk sahibi olmak, kötü giden bir evliliği kurtarır mı?
Evet kurtarabilir.
Hayır kurtarmaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çocuk sahibi olmak, kötü giden bir evliliği kurtarır mı?
Tamam ilişkilerde sadakat önemlidir. Lakin zaten yürümeyen ilişkiyi farklı yollara sokup netice beklemek pek hayırlı durmuyor. Bunun yerine bence öncelikle mutsuzluğun kaynakları, hangi yollarda ayrışmanın olduğu, nelerin tükendiği gibi analizler yapılmalı. Böylece yapılan değerlendirmelerde "ben bu kadını seviyorum" gibi bir izlenim çıkarsa o zaman sizin bu örtüşmeyen yanlarınızı birbirinize temas ettirecek orta yollara çevirmeniz en iyisi olur.
Peki neden?
Bir çocuk her ne kadar iki kişinin ortak isteğiyle meydana gelse dahi o bir bireydir.*olacaktır. Hal böyleyken kaygan zemine ektiğiniz tohum da durumun getirdiği şartlara dayanamayacak ve savrulacaktır. Bebek sahibi olurken, olsun diye bakmak değil, bu bebeğin geleceğini nasıl bina ederim diye bakılmalı.
İlişkiyi nasıl kurtarırım o zaman?
Bu yönde aslında yapılan yanlışların en büyüğü her şeyi karşıdan beklemektir.
İlişkide birlikte yürüyemediğiniz yollar varsa, birbirinizi o yola sokmak ya da sokmamak için ikna etmeye değil, birbirinizin faydasına mı değil mi? yi düşünmeniz gerekir. Yani yolun getirisi sizin sevmediğiniz şeyler olsa bile, sevdiğinizi mutlu etmek adına buna katlanın.
Bunların birikimi "emek" i oluşturuyor.
İlişkide ne kadar emeğiniz varsa, çıkmaz yollarınız o kadar hızlı ve endişesiz aşılabilir.
Unutmayın, karşınızdaki insan her zaman sizin sevdiğiniz kişi, kavga ederken dahi bunu unutmayın! En kötü kavganızda onu üzeceğini bildiğiniz şeyleri sakının. Sevdiğini kendinmiş gibi görmeyip sakınıp, kollamazsan* kendinden dahi. O zaman ilişki diye kimseye ilişmeyin. Lütfen ilişmeyin!
Çocuk dediğinizde benim için akan sular duruyor. Eğer bir ilişkiyi çocuk ayakta tutuyor ise çok acı bir tablo karşılıyor olmalı o evde bizi.
Kurtardığını zannettimiz durumlar kesinlikle var ama sorunun yanıtı "kurtarmaz" benim düşünceme göre.
Çünkü, ortada bahsedilmesi eleştirilmesi konuşulması gereken bir ilişki kalmamıştır.
Eşler aslında bir birilerinin çoğu şeyinden nefret ediyor katlamak zorunda kalıyor.
Kadın eşinden tiksiniyor, erkek eşini ilk fırsatta aldatacağına kendine söz veriyor olmalı.
Ve Çocuk bir gün ne renkte bir ailede yaşadığını anlıyor, hissediyor, görüyor ki benim annem babam neden böyle diyor, bir çok açıdan düşünemeyen o çocuk bu saçma ilişkiyi olgunlukla karşılayamıyor. İçe kapanıyor, psikolojisi bozuluyor.
Kötü bir örnekte bir oyuncu oluyor ki, oyun onun üzerine oynanıyor. Diğer şekilde olsa eşler ayrılıp farklı hayatlar kursalar, çocuk geliştiğinde evliliğin bir hak, ayrılığın da bir hak olduğunu anlayabiliyor, en azından acı bir oyunda şanssız bir oyuncu olmuyor üzerine pis bir OYUN oynanan..
Kötüye giden evliliklerde, eşler birbirlerinden beklentilerini karşılayamaz. Çocuğu ise koz olarak kullanmaya kalkarlar.
- artık çocuk da var. Evliliği kurtarmak için dediklerimi yapman lazım gibi düşünceye girerler. Sorun daha da derinleşir.
Bence kafa da bazı şeyleri düzeltmek gerek.
Artık insanları diziler yetiştirdiği icin, fason hayal kurarlar ve öyle bir evlilik umarlar. Hayal gerçek bocalaması ile evlilikler sarsılır.
Etrafa bakınız bir çok nişanlı nişan atıyor. Birçok evlilik boşanma ile son buluyor.
Çocuk iyi evliliklerde bağları daha da kuvvetlendirir.
Ancak evlilik düzelmez ise çocuk geçici olarak mutluluk sağlar.
Ben hayır kurtarmaz olarak oyladım ama istisnai durumlar da var. Mesela bunlardan en başta geleni aile baskısı. Sürekli iki kişinin de ailesi çocuk yapma baskısında bulunuyorsa , ya da sürekli ikili ilişkiye haddinden fazla karışıyorsa o ilişkide çocuk sahibi olmak aileleri biraz daha yapıcı hale getirebilir. Eğer sorun bunlar dışındaysa olan çocuğa olur. Mesela bu biraz daha kadınlarda oluyor. Sanki çocuk yaptığında eşi onunla daha fazla ilgilenecek , ona daha iyi davranacak eski aşk geri gelecek gibi düşünüyorlar. Ama aksine çocuk demek sorumluluk demektir. İki kişi de sorumluluk sahibi değilse o çocuk için kötü günler olasıdır. Öncelikle kişisel olgunluğa biraz olsun erişmeden çocuk yapmak hiç bir şekilde mantıklı değil. Çocuk istememek de bazen evliliği bitirebiliyor. Bu yüzden soru iki ucu açık olmuş.
Uhaa 😳mavili apla
Bu kadar saçma bir düşünce olamaz. Hobisi olmayan, hayattan bıkmış, mutsuz insanlar kendilerine bir yol çizmek yerine çocuk yaparak sorunların çözüleceğini umuyor ne yazık ki.
Belki 1 sene boyunca bebeğe agucubu bugucubu derken insanların kafası dağılabilir fakat bu problemlerin çözüldüğü anlamına gelmez, sadece arka plana atılmış hale gelir bir süre için.
Çocuk biraz büyüdüğünde yine aynı kavgalar, anlaşmazlıklar olacak ve bunlar yetmezmiş gibi bir de çocuk derdi çıkacak insanların başına.
Çocuğun gözünden bakmak gerekirse de çok b. ktan bir durum, bir sürü bebe anam babam benim yüzümden ayrıldı diye depresyona giriyor. Gel de açıkla hayır yavrucuğum senin suçun değil ebeveynlerin beyinsiz diye...
Gel buraya öpcem seni
İşte bu yapılabilecek en büyük hata bir ilişki için✔
Hayvanlar aleminde bile kendini güvende hissedene kadar üremekten kaçınıyo yavrularinin güvenliği için canlılar , ben böylesine güvensiz bir ortama "belki ilişkiye faydasi olur" diye çocuk yapanlari hiçbi zaman anlamiycam.
Benclliğin en üst boyutu-kendinden geçmişlik bana göre bu ve o çocuğun vebalini aklindan bile geçirmemişlik başka hiçbişi diil ✌..
Cevap
356Cevap
Belli olmaz sende caba gösterirsen olur bence bir evin huzuru kadına baglı işinin sevmedigi şeyleri yapmassın sevdigi hoşlandıgı şeyleri yaparsın bunaltmayın rahat bırakın görün farkı tabi siz dır dır boktan sebeplerden dolayı tartış kavga et başanalım bunlar güvensiLik yaratır ve siZe gelip geci gözle bakılır ilk önce asla boşanma konusu acmayın ve eşinizi yükseltin kendini evin reisi gibi sansın en azından
Turk milletinin beyinsiz olduguna rn buyuk kanitlardan biri su sacma iddiadir.
Iki insanin arasini cocuk nasil duzeltsin mk?
bir cocuga bu gozle bakmak da bir ruh hastaligidir bana sorarsan.
Ardindna cocugu bir hobi olarak goren salaklar gelir
Hay ağzına sağlık
O cocugun hayatini dusunmeden durum kurtarma mecburiyetlik hisi yuzunden aldatmalar cok fazla ve ayriliklar en uzucusu o cocugu anne ve babadan mahrum etmeyin bencil davramnayin iliskini cocuksuz kurtarmaya bakin olmuyosa da zorlamayin kimsenin hayatinda mecburen olmayin fikrim..
kötü bir evlilik icinde cocuk yapmak kadar mantiksiz birsey yoktur.. o cocuklari kötü bir evlilik icinde büyütmek, onlari mutsuz bir yuvada yetistirmek bencillik olsa gerek.. önce evlilik kurtarilmali, arada ask ve saygi huzur tekrar olusursa ozmn cocukda yapilir..
bebek haberini alan kaynana çiftin üzerine baskı kurmaktan vazgeçer
Bebek haberini alan bir koca karısına olan bütün kızgınlıklarını unutur
Bebek haberini alan anne evine ve kocasına karşı olan sorumluluklarını daha güzel icra eder aynı şekilde baba da
Bebek haberini alan akrabalar çifte daha çok moral sağlar, ev tam altınlarla dolar
Ee o hâlde bebek nasıl kötü giden bir evliliği kurtaramaz?
Kurtarmaz sadece. mutlak sonu erteler
Kurtarabilir tam aksine anlaşamayan iki kişiyi aynı çatıya mahkum da edebilir. Hadi sizi de geçtim küçük bir canın hayatını daha doğuştan mahvedebilir. Çocuğunuz olduktan sonra boşansan dert boşanmasan dert. Ben olsam çocuk yapmazdım. İşin kötü tarafı daha ağır basıyor çünkü.
Bazı çiftlerin evliliği kötü gitmeye başlar ve akabinde çocuk olunca belki düzelir düşüncesi ile çocuk yapılır. Ve çocuktan sonra durum daha da vahimleşir ve olan ortada kalan bir çocuktan başkası olmaz. Kadın ve erkek bir şekilde hayatlarına birilerini alarak yollarına devam eder ama çocuk bir orada bir burada hayatını sürdürür gider.
Eğer baba olma isteği gerçekleşmediği için evlilik sıkıntı ise tamam, ama değilse hayır. Çocuklar bir araç değildir. Kötü baba vardır, iyi baba vardır. Her iyi erkek, iyi baba olmaz. Bazen kötü erkekler de iyi baba olur. Ama çocuğu için kimse eşini sevmez, bir velinimet gibi görmez bence sonuçta kendinin de genlerini taşıyan bir çocuk.
kötü giden bir evlilikte cocuk yapiliyorsa, anne-babanin aptalligina vururum. yazik olur cocuga, cünkü zaten ortada kalcak, bunlarin bosanmalarindan sonra ve hayati boyunca neden dünyaya geldigini bilecek. "bir evliligi kurtarmak icin". Var böyle bir arkadasim, sirf bu yüzden dogurmus annesi, ve bunu ona söylemis de
Sorunlu bir evlilikte cocuk yapmak kumar oynamaya benzer ya esin hepten sahiplenir sorumluluk hisseder bağlanır ya da tam tersi hepten bocalar adamın buna ne kadar hazır olduğuna bağlıdır aslında ama bir kadın evliligi kurtarmak icin cocuk yapması ne kadar doğru birsey tartışılır o cocukla bir başına kalmakta var ben kadın olsam beni ben oldugum icin seven bir esim olsun isterim cocuk için seven değil gurur yaparım yani sonuçta ulan ya cok güzel empati yapıyorum yine süperim :D
Çocuk bitecek her evliliği kurtarmaz. çocuk bitecek evlilik sayısını tabiki en aza indirger. zaten çocuk olmasa dünya da evli çift bulamazdiniz. aslında insanların birbirine tahammül etmesinin en büyük etmeni çocuk. aslında her evlilik bir yerden sonra bitiyor, anlasmazliklar başlıyor. lakin çocuklar sayesinde hersey güzel devam ediyor diye yansitiyor insanlar.
Eski en yakın arkadaşım böyle bir şeyin mağduruydu. Kötü giden evlilikte doğacak çocuğa bel bağlamak tüm o yükleri onun üstüne yıkmak ne kadar adil ve ne kadar akıllıca olabilir ki?
Olan zaten hep çocuklara oluyor. Bu kimi zaman hafif ama uzun vadeli bir içe kapanıklık kimi zaman da önemli bir travmaya neden olabiliyor.
Bu yüzden ben bu saçmalığa karşıyım.
Kötü gidişatına bağlıdır ne kadar kötü niye kötü sebepleri nelerdir bilmek lazım kurtarabileceği gibi dahada çekilmez yapabilir o yüzden zor bir soru burda sorulacak kadar basit değil helede yorumlardan çıkacak sonuca göre hareket etmek intihar olur uzmanına danış bence
Kurtarmaz...
Kötü giden bir evlilikte çocuk sahibi olmak, işlerin daha da içinden çıkılmaz bir hâl almasına sebep olur. Bitecek olan bir evliliği çocuk var diye sürdürmeye çalışmak bir ilişkide yapılan en büyük hataların başında yer alır.
Hayır, buna ek olarak bir de çocuğun hayatı kararır. :):
Karakter meselesi
olan cocuklara oluyor. o kavgalar gurultuler bıtmıyor. çocuk var daha kucuk, buyusun dıye dusunulup boşanmaya da yaklaşılmıyor. o cocuk huzursuz bır ortamda, psikolojısı bozulmaya musaıt bır durumda buyuyor. sonra ya ıcıne kapanık, özguvensız olup kendını degersız hıssedıyor ya da aılede gordugu sıddetı ılerde kendı kurdugu aılesıne yasatıyor ıstemsız bır sekılde.
yanı sizin o çok zekı, cocuk cocuk yapalım aramız duzelır planlarınız yuzunden olan cocuklara oluyor...
bence kurtarabilir cok atmasyon olucak ama o evlilikte en buyuk eksik cocuksa ozaman cocuk olunca eksiklik oldugu icin sikinti cikmaz veya kadinin saplantilari varsa eger ozaman cocukla birlikte duygulari degisebilir. ozaman daha duygusal davranabilir kocasina veya sik bogaz ediyorsa ozaman ilgi yine cocuga kayinca daha az yapar bunu evet kurtarabilir ama her ne olursa olsun buyuk risk tabi kurtarmamasi durumunda esine bir omur baglisin bosansan da bosanmasanda
tabi olumlu kıvılcımlar olabilir ama bence o olumsuzlukları düzeltmeden çocuk konusuna girilmemelidir yani daha sonra oluşan ya da oluşabilecek daha büyük sorunlar karşısında daha da içinden çıkılamaz bir durum söz konusu olacak o çocuğun hayatı olumsuz etkilenecek bence bu büyük bir bencillik olur
Bence bu benim açımdan yanlış. Çocuk yapılıyor neymiş o evlilik çocuk olursa düzelirmiş. Bence olan çocuklara oluyor. Mutsuz bir yuvada hayatlarını sürdürüyorlar. Olmayan birşey o oturmak gerçekten çok zor. O yüzden en azından çocukları mutsuzluğunuza onları alet etmeyin.
EİG için teşekkür ederim 😊
Önceden kurtarır diye düşünüyordum ama şu an aksine düşünüyorum önce eşler anlaşmalı anlaşamazlarsa doğacak çocuğun hayatının kötü olması kaçınılmaz olur
Anlaşamayan çiftlerin birde çocukları olursa mecburiyetten birbirlerinin yanında olacaklar yani kendileri istedikleri için değil karışık bir durum belki bu eşlere göre değişir
Mantıksız. Hatta daha zora sokar. Evlilikte mutsuzluk daha çok oluşur ama çocuk olduğu için boşanma genel olarak olmaz. Olmaması tabiki evliligi kurtarma anlamina gelmez iki taraf anlasamadiktan iliskiyi yurutemedikten sonra evli kalsalar ne olur kalmasalar ne olur? Daha sonra boşanma olursa bu seferde çocuk ortada kalır ya anasız ya babasız büyür. Yani ne taraftan bakarsan bak mantıksız
Bana hiç mantıklı gelmiyor. İş boşanma evresine geldiği takdirde resmi olarak henüz boşanmamışlarsa bile fikir açısından çoktan bitmiş demektir o evlilik. Bide üstüne çocuk yapılsa ebeveynlerin ayrılığı Çocuğun gelişiminde çok büyük sorunlar meydana getirir.
Cahillere göre evet. Bitmek uzere olan evlilikte hemen herşey yitirilmistir. Cocuk yuzundrn katlanmak zorunda olan bir cift kalir geriye. Aldatma kacinilmaz olur. Kesinlikle cocuk sahibi olunmaya saglikli bir kafayla ve iliskiyle karar verilmeli. Ciftleri gectim ama cocuk bunu cekmek zorunda değil.
Hayatımda bu kadar mantıksız ateşe sürükleme cümlesi duymadım! Resmen çiftin ve doğacak çocuğun hayatını ateşe sürüklemek; çocuk yapın size iyi gelecek cümlesi. Arkadaş aşkın sevginin bittiği bir ülke düşünün, ne kadar çiçek eksende o ülke güzelleşir mi? Bu kadar mantık dışı bir bakış açısı olamaz. Sonra olan çocuğa olsun, çocuk aşkın en güzel meyvesidir. Aşk meyvesidir, adı üstünde aşk.
Kesinlikle etkisi var. genelde cift artik birbirilerinin sikintisina kafayi takmis olacagi ve gunden gune olaylar gozune dahada batacagi icin cocuk yaparak iki tarafinda ilgi odagini biraz daha bebekle dagitmak, mutlu olmak, olaylari daha az buyutmeye belkide umursamamaya neden olur.
Birincisi, bir cocuhu boyle bir sebepten dunyaya getirmek agir ebncillik.
Ikincisi, bu hicbiseyi cozmez, sadece meseleyi ileri atar.
Sorumsuzlugun da dik alasidir
@Ragnar_Lodbrok kardesim cocuk aile bağlarıni guclendirir. icini yedikce yiyen ama aslinsa abuk subuk meseleler yuzunden ayrilamamani saglar. ortada siddetli gecimsizlik varsa zaten ciftler hadi cocuk yapalim diye dusunmez. ama donem donem olan gecimsizlikler icinde bosanmak her sikintida dile getirelecek kadar basit bisey degildir. cocuk isi biraz daha mecburiyete bindirmis olur, cekip gidememe, olaylara gogus gosterebilme mecburiyeti saglar.
Bu dedigin bir insan olan cocugu bir cesit arac gibi kullanmak olur.
'Bu herif beni birakamasin hemen bir cocuk dogurayim' demek ahlaksizliktir.
Ve ne olursa olsun o ikili ilerde ayrilmasa bile, birbirleriyke olmak istememeye devam eder.
Nu kafanin sebrbi evlilik kurumunu bireylerin uzerinde gormek, ne olursa olsun yikilmasin doye insanlari kullanilabilir kilmaktan geliyor.
Iki kisi sacma sapan srbeplerden ayrilacak gibiyse, ayrilmalidirlar. Sahsi sorunlarini bir cocuga yikmamalidirlar.
Tam da bu sebepten Turkiye'de sacma sapan yetismis, yasama icgudulerindenbbihaber, dogru duzgun sevgi gormemis milyonlarca indan var.
Adamin varolusu bile suursuzca, hayatinin duzgun olmasi mumkun mu?
@Ragnar_Lodbrok tamam çok gömme, dilini yutuyor üyeler sonra asdg
Oncelikle dediklerimi farkli yorumluyosun. bu herif beni birakmasin cocuk yapayim gibi bir zihniyete tabikide yazik. bebegin hayatini guzellestireceginden bahsediyoruz kocayi kacirmamaktan değil. evlilikte nasil yenilikler gerekiyorsa bebekte en guzel etkenlerden birisidir yukardada dedigim gibi şiddetli gecimsizlik yasiyosa tabikide olan cocuga olur yapilmamali. eşimi kacirmamaliyim zihniyetinden cik. hayatimizi nasil guzellestirebiliriz kafasindan bak. sacma sapan sebeplerden ayrilacaklarsa ayrilsimlarda nedir? Evlilik bu kavgasi olucak barismasi gonul almasi olucak. kim kiminle yurutebilir ki hemen isi bosanma kafasina goturursen.
@Ragnar_Lodbrok sacma sapan sorunlar yuzunden ayrilacaksa ayrilsin diye bir dunya yok. bir cati altinda birisyle hayatini paylaşmak kolay bir is degil. her evliligin sikintisi, fikir catismalari vardir. senin bu kafayla cok eşin olur 👐
Bebek hayati guzellestirmez. Ezbere konusuyorsunuz biraz.
Çok kötü karar olur bu biten sevgi kolay kolay düzelmeyeceği için bebeğe yazıkolur çocuksuz boşanmak daha kolayolacaktır ama kşmse boşancamda diyede bilemezki yaparsın çocuk ilerde biter biticek olan ilişkiyi çocuk kurtarmaz o boşanma çocugu bitirir tam tersi..
Bun ragmen olan cocuga oluyor karakter kisilik meselesi adam evleniyim veya kadin cocuk yapiyim bosaniyim boyle olanlar var yarin burgun o cocuga ne olur gelecek ne gosterir kimse bilemez herzaman biyeri eksik kalir cocugun
tanidigim cogu kisi en azindan 10 yil kadar evli kalmis onlar cocuklar olmasalardi evli kalmazdim diyor. Cocuk arada bir bag oluyor kopamiyor esler. zaten hepsi cocugum icin yasiyormus gibiyim diyorlar.
Sakın böyle bir hata yapmayın. Olan ne size ne eşinize oluyor. Olan o küçücük çocuklara oluyor. Aranızdaki saygı sevgi bitmişse çocuk olmadan boşanın. Boşanınki bir çocuk daha aile sevgisinden yoksun yaşamasın
Hayır, beni istemeyen adam çocuk var diye duracaksa hiç durmasın.
Çocuklar, evliliğin ziyanı değildir. Evlilik bitince olan sadece çocuğa oluyor. Ya hırçın yetişiyor ya da özgüvensiz içine kapanık. Evliliği kurtarmak için çocuk yapılmamalı.
Cocuklara yazik ya.. olmuyorsa bosanin.. bode cocukla debiyorlar belki evlilik yürür diye.. artik cocuklar aile nedir bilmiyorlar resmen. Anne babayi yanyana göremdikleri icin!
hayır tabikide hamileyken iyi gider doğumdan sonra tekrar başlar sıkıntılar bizim türk erkeklerinin klasik hareketlerinden biri buda :) sözüm meclisten dışarı :D
Hayır kurtarmaz, böyle düşünüp birde o çocukları alet ediyorlar. Eşler düzeltemiyorsa hiç kimse düzeltemez
Çocuk yüzünden gidebildiği yere kadar mutsuzluğu sürdürmeye çalışılır. Iki tarafı da yipratmaktan başka bir ise yaramaz genelde.
boyle olur👇
Hayır kesinlikle kurtarmaz..
Aksine daha kötü olur...
Daha 6 aylık bebekken anne babası boşanmış ebeveynlere sahip olarak konuşuyorum, HAYIR HAYIR HAYIR asla kurtarmaz.
Ailem ben doğmadan önce sorunları zor zar tolere edebiliyorken ben doğduktan sonra işler sarpa sarmış.
hayat karartmanın bir alemi yok.
Boşanmak en güzeli.
Arkadaşımın babası annesini aldatıyordu ve bunun üstüne çocuk yapıp evliliği kurtarmaya kalktı ama daha diğer çocuklara bakamıyorlarken ona bakmaya çalışmaları ortalığı karıştırdı
Doğmamış çocuklar sizin kötü evliliğinizin superbaby leri değiller. O yüzden bir kurtarmaz ve çocukların mutlu bir aileye ihtiyacı var dağılmak üzere olan ailelere değil.
Sadece çocuğun iyiliği için boşanmaktan vazgeçebilirler. Çocuk iyi bir aile ortamında büyüsün diye ama birbirlerine olan duyguları değişmez, belki zamanla birbirlerini anlayıp barışabilirler
İstisnalar kaideyi bozmaz. Kurtarmaz. Ve çocuk da belki evlilik kurtulur diye bir araçmış gibi kullanılmamalı. Arada mahvolan çocuk olur bana göre. Anne bir yere baba bir yere. Çocuk kim bilir nereye
duzeltmez cocukla gelen de bir mecburiyet soz konusu olur. kimi maddi kimi manevi acidan zorlanacagi icin idare eden bir taraf mutlaka oluyor, digeriyse umursamaz hareketlerini her gecen gun artirarak evliligi cikmaza suruyor. o versiyondan bende de var. cocuklara duskun mutlu oluruz derken kendisi cocuk oldu 😊
Kötü giden evliliğe bir de çocuk koymak.. günahsız birinin koskoca bir hayatının içine sıçmaktan başka bişey değiş..! Kötü gidiyorsa boşanın olsun bitsin.
Hayır çocuklara yazık oluyor malesef. Erkek kafasına koymuşsa başka birisini ilk fırsatta gider arkasına bakmadan. Aşık olmuşsa gözü hiçbirşey görmez. Birdüzünede çocuğu olsa terkeder bu böyledir.
Her Aile çoğu olsun ister ancak bu karşılıklı karar alınarak olmasi gereken bir durum ailem kurtulur diye dusunmek buyuk riskdir ciddi düşünülmesi gerekir..
Çocuğun hayatı da gitti. Bazılarını kurtarıyor bazen ya da şöyle oluyor çocuğu olan kadın çocuğun hatrı için bişeyleri hazmetmeye çalışıyor boyun eğiyor aynen de böyle
Haklıda olsan haksızım demesini bilmek lazım evlilik öyle bir şey ki her alanda fedakarlık isteyen bir şey evlilikte olgunluk çok önemlidir Tabii ki yaş olgunluğu deyim Baş olgunluğu kimin haklı olduğu pek de önemli değil o an kimin yatıştırılmaya ihtiyacı varsa haklıyım demesini bırakıp karşıdakini sakinleştirmeye bakmak lazım
Bu karakterlere bağlı bişey çocuğa manevi önem veriyorlarsa çiftler Evet ilişki uzar ama aksine fazlalık olarak dusunup korkarlarsa daha kötü bir durum oluşur bence.
Kurtarmaz çünkü evlilik sorumluluk ister eğer evliliğin kötü gidiyorsa sorumluluklardan kaçmış olursunuz çocukda bir sorumluluk olduğu için dahada kötüye gidebilir olan çocuğa olur.
İnsanlar birbirine katlanamıyorsa çocuk yaparak işi daha da çıkmaza sokarlar.
Kadının yapmış olduğu en büyük hatadır. Ben çocuğu olupta değişen adam görmedim. Karakter sonradan düzelmez. Doğuştandır.
Bazi istisnai durumlar da kurtara biliyor. Annesiz babasız büyümüş biri ve aileye önem veren birinin evliliğini kurtarıyor ama vurdum duymaz bencil birinin evliligini ne olursa olsun kurtarmaz
Kötü giden evliliğin sebebi eslerdir. Dunyaya yeni gelmiş bir cocuk yillarca dunyada yaşayan iki kişiyi nasil kurtarabilir ki?
Kötü giden evlilik olursa çocuk asla yapmamalı.
Yaparsanız ilerde boşanıp ya da sürekli problem devam edip çocuk psikolojisi bozar.
Ondan sonra çocuk yüzünden boşanmadım etmedim durumları oluyor. Neden dünyaya gelmemiş bir bebekle evliliği test ediyorsunuz.
Hayır kurtarmaz insanlar kendini düzeltme diye sürece sorunlarını çözme diye sürece doğacak çocuğa da kendilerine de işkence ederler en büyük kötülüğü de o çocuğa yaparlar
Kurtarmaz daha beter çocuğa yazık edersiniz ona yazık olur
aksine doğan çocuğun da hayatı mahvolur. sadece küçük bir ihtimal çocuk sahibi olunca aileler belki değişebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar