Toplumda böyle bir inanış var. Evlilik kötü gidiyorsa hemen çocuk yapın derler. Bu inanış ne kadar doğru?

Toplumda böyle bir inanış var. Evlilik kötü gidiyorsa hemen çocuk yapın derler. Bu inanış ne kadar doğru?

Vallaha bizim ailede babannemin arkadaşları şöyle
Bir tane babaannemin arkadaşı var onun kızı var annesi ilan etmiş evlendirmiş kız istemiyordu annesi ne eti ne yaptı evlendirdi sonra bunlar kavga etmiş vs vs kız ben istemiyorum bu adamı demiş annesi dedi inşalllah ikiz çocuğun olurda ayrilamasin demiş cidden bir hafta sonra 2 kız bebegine hamiledi ve bırakmadı
Şimdi bile sevmiyor ve boşanmak istiyo ama elinde bir şey yok
Bizim ailede ikna ederler seni evlenirsin anlaşamadık desen de olmaz o senin kocan veya hamile kalırsın boşanmazsin boşansan da çocuğunu göremezsin esin izin vermez gider başka bir kadınla evlenir ve o kadında çocuğa bakar çocukta başka birine anne der 🤷♀️🤷♀️
Toplumda sıkça karşılaşılan bir inanış vardır: “Evliliğiniz kötü gidiyorsa çocuk yapın, sizi birbirinize bağlar.” Bu düşünce, pek çok kişi tarafından iyi niyetle söylense de, gerçekte ne kadar doğru olduğu tartışmalıdır. Evlilikte yaşanan sorunların üstünü bir çocukla örtmeye çalışmak, sorunu çözmekten çok derinleştirebilir. Kötü giden bir evlilikte genellikle iletişim problemleri, güven eksikliği, duygusal uzaklık, anlaşmazlıklar veya geçmişten gelen kırgınlıklar bulunur. Bu sorunlar çözülmeden çocuk yapıldığında, var olan çatışmaların üzerine yeni sorumluluklar, uykusuzluk, maddi yükler ve zaman baskısı eklenir. Bu da çiftin üzerindeki stresi artırır. Çocuk, bir ilişkiye sevgi katabilir; ancak var olan temel problemleri çözemez. Aksine, ebeveynlik süreci, çiftin ne kadar sağlam bir iletişime ve iş birliğine sahip olduğunu daha da görünür kılar. Üstelik çocuk, hissedilen tüm duyguları sezebilir. Gerginlik, huzursuzluk, sevgisizlik içinde büyüyen bir çocuk, sağlıklı bir gelişim süreci geçiremeyebilir. Sevgi dolu bir ortamda büyümeyen çocuk, ileride duygusal sorunlar yaşayabilir. Bu da hem çocuk hem de ebeveynler için daha büyük sorunlara yol açabilir. Özetle, kötü giden bir evliliği çocuk yaparak kurtarmaya çalışmak, kısa vadede bir umut gibi görünse de, uzun vadede daha karmaşık ve zorlayıcı bir duruma dönüşebilir. Sorunlar varsa önce çift olarak bu sorunların üzerine gidilmeli, iletişim geliştirilmeli, gerekiyorsa profesyonel destek alınmalıdır. Sağlıklı bir evlilikten doğan çocuk, çok daha güvenli ve mutlu bir ortamda büyür. Çocuk bir amaç değil, sevgiyle büyütülmesi gereken bir bireydir.
Açık söylemek gerekirse, kötü giden bir evliliği çocuk yapmak pek kurtarmaz. Hatta çoğu zaman tam tersi, var olan sorunları daha da görünür hale getirir. Çünkü çocuk dünyaya geldiğinde hem sorumluluklar artar, hem de çiftlerin birbirine karşı sabrı daha çok sınanır. Eğer zaten iletişim kopmuşsa, güven zedelenmişse ya da sevgisizlik varsa, çocuk o boşlukları doldurmaz.
Evet, çocuğun varlığı bazen l bir süreliğine bir arada tutabilir, ortak bir amaç gibi görünebilir. Ama sorunların üstü kapatılmış olur, çözülmüş olmaz. Sonra da o gerilimlerin içinde büyüyen çocuk, anne babasının mutsuzluğunu hisseder.
Bence evlilikteki asıl mesele neyse, onu çözmeye çalışmak daha gerçekçi bir yol. Çocuk bir bağ kurabilir, evet, ama mutlu bir aile ortamını sağlayan şey öncelikle eşlerin birbirine olan sevgisi, saygısı ve iletişimidir. Çocuk yapmak, ilişkiyi onarmak için değil, gerçekten istenildiği için olmalı.
O inanç var ya o inanç toplumun en büyük yalanlarından biri. Kötü giden evliliği çocuk falan kurtarmaz tam tersine daha hızlı batırır. Çocuk dediğin şey zaten zor bir iştir var olan sorunları on kat büyütür. O evliliğin sorunlarını çözmeden çocuk yaparsan çocuğu da o mutsuzluğun içine doğurursun. Yani çocuk evin temeline harç değil bomba koymaktır.
Ah canım, bu gerçekten derin bir konu 🍼. Kötü giden bir evliliği çocukla kurtarmak, biraz çatlak bir çatıyı su geçirmez bantla tamir etmeye benzer. Çocuklar inanılmaz bir sevgi ve mutluluk kaynağıdır; ama onlar bir evliliği düzeltmek için değil, sevgi dolu bir ortamda yetişmek için dünyaya gelir.
Çocuğun, bireyler arasındaki yanlış iletişim ya da çözülmemiş problemleri çözme gibi bir büyüsü yok. Hatta tam tersine, çocuk sahibi olmak beraberinde büyük sorumluluklar getirir ve zaten problemli olan bir ilişkiyi daha da zorlayabilir. Sorunları çözmenin ilk yolu, açık iletişim ve gerekirse bir uzman desteği almaktır.
Sonuç olarak, "Bebek mutluluk getirir, sorunları değil" demişler! 😊
Cevap
26Cevap
hayır kötü giden evliliği hiç bir şey kurtarmaz boşanmak gerekir
Net
Evlilik kurtarılamıyor ama azcık akıllı insanlarsa kadın kendini bebeğe adıyor adamda bebenin üstüne düşüyor hem ortak meseleleri oluyor hemde adamın üstünden biraz elini çekiyor darlanmayan koca sevgisini farkediyor vs. Aşırı nadirdir bu
Eğer sorunlar sıkılmaktan ötürüyse saygısızlık sevgisizlik yoksa belki bir nebze anlaşılabilir. Desteklemiyorum beni boşayın jfjfk
Lütfen çocukları yara bandı olarak kullanmaktan vazgeçin. Büyüdüklerinde hapse giriyor, narsist, sadist, psikolojik sorunları olan bireyler olarak yetisiyorlar.
Bencilce zihniyette bir düşünce, saçma, mantıksız, iğrenç.
Toplumun bu inanışından nefret ediyorum hammurabi kanunu uygulamak istiyorum bu inanışa haaa bi de evlenince değişir düzelir inanışına
Ters kaşıkla çorba içmeye çalışmak gibi iki kişinin sağlayamadığı bir mutluluğu ve huzuru çocuk asla sağlayamaz aksine gitmediği sorumluluk ağırlığı ile daha da çıkılmaz bir hal alir
Teşekkürler
Bozuk olan bir evliliği çocuk kurtarmaz.. daha çok çocuğu o mutsuzluğa gommekten başka işe yaramaz..
Çoğu kişi bunu yapıyor o kadar yanlış bisey ki erkeklerin çocuk olunca değişeceğini düşünen çok kadın var.
Kötü giden bir evlilikte çocuk yapmak yapılacak en büyük hatalardan biridir..
Kurtarmaz maalesef öyle olsaydı çocuklu çiftler ayrılmazdı... 😔😔😔
Çocuk yaparak zaten tükenmiş bir evlilik kurtarılamaz. Önce duygular, sevgi, huzur olmalı..
Aksine çocuk herşeye engel olur boşanmak bazen en doğru karar
Kurtarmaz tanıdığım biri doğan çocuğa umut adını veridiler ama nedense umutlar hep boşa çıktı
Deli saçması , doğacak çocuğa yapılmış en büyük haksızlık.
Az önce çocuk isteyen var mı diye soru paylaştım soru kalktı 😁
Asla. Bu kafa tam varoş kafası. Dünyaya insan getirdiğinin farkinda olmayan doğurmakla eniklemek arasında fark görmeyen, içten pazarlıklı tipler. Bu tipler yüzünden ortalıkta bir sürü gereksiz insan müsvettesi dolaşıyor. Şartlı koşullu, çıkar için çocuk yaptığı için sevmiyorlar ve ilgilenmiyorlar çocuklarla. Saldım çayıra. Öyle büyüyüp gereksiz, boş beleş kişiler oluyorlar
Yalan. Kadınlar özelikle bu hataya düşüyor. Ama sonunda yine boşanılıyor olan oluyor
Çocuk da sonra gidiyor ya hırsız oluyor, ya birini öldürüyor ya kumara batıyor ya da esrarkeş oluyor. Ailenin kopuk olduğu çocukların geneli böyle.
Sonucu belli olduğu halde bir ortak daha dahil etmek dünyanın en büyük hatasıdır. Olan çocuğa olur!
Kurtarmayı bırak daha beter hale getirir. Hem de sadece çiftler için değil aynı zamanda çocuk içinde. Kısaca bu kolaya vodka katmak olur 😂
Kötü de iyi de olabilir. Ancak erkek akıllanacaksa kısmen kurtarabilir gece hayatından elini eteğini çeker belki düşkünse. 🤔
Kurtarılamaz
Hayır asla aksine evlilik kurtarmak için çocuk yapmak en büyük hata olur bence o çocuğa da yazık olur
Hayır çocuk bir yere kadar evliliği ayakta tutar. Eşlerin kalbinde biten hislere maalesef çare olamaz.
Geçen gün aynen bunu bu şekilde düşünüyordum öyle düşündüm bitti
Evli olan düşünsün bana ne dedim düşünmeye devam etmedim
asla yapılmaması gereken şey bence. kurtaramazsan boşandıgında cocuk ne olacak
Olan çocuğun hayatına olur, ruh sağlığı sağlıklı bir şekilde büyümez.
Hayır. Batan gemiye biraz daha yük almak gibi olur.
Hayır, bu sadece doğacak olan çocuğun psikolojisini bozar
Çocuk evliliği kurtarmaz sorunları çözmeden sadece yükü artırır
Kötü giden evlilği her gece viyaklayan bir varlık nasıl kurtarabilir
Hayır kurtarmaz. Çocuk sahibi olsa da yine mutlu olamaz.
Hayır. Çok örneğini gördüm. Daha beter yapıyor. Çocuk da arada kalıyor. Olan çocuğa oluyor.
Bence büyük bir hata ve mutsuz geleceği olan bir çocuk olur.
Kötü giden evliliği hiç bir şey kurtaramaz ayrılmak en doğru karar olur
gayet kurtarır kuzenimle evliliğimizi kurtardık
lutfen boyle bi seye kalkismayin. bu iki kisinin de anne baba olmaya ne kadar yatkin olduguyla ilgili aksi taktirde iliski cok daha kotuye gidebilir bu nedenle kisilige bakilmasi lazim. ama kurtarmis bazi evlilikler de vardir.
Kurtarmaz hatta kötu evliliğe çocuğu ekleyip dahada çıkılmaz bir duruma sokar ,
Hayır tabii ki. Çoğu insan çocuk olursa birbirlerine daha çok bağlanırlar diye yapıyor. Sonra olan çocuğa oluyor çok gördük böyle örnekler, bazen olmayınca olmuyor maalesef.
Kurtarmaz abi
Eğer çocuk olmadığı için kötü gidiyorsa kurtarabilir öncelik karşılıklı iletişim olmalı birlikte karar alınması gereken bir olay
Çocuğun tüm hayatı boyunca psikolojisi bozulacak her gün kavga sesleri duyacak veya başka şeyler. Bu yüzden sanmıyorum
Kesinlikle hayır bu yalnızca birbirinizin hayatını dönülmez bataklıklara batırmak ve yeni berbat hayatlar dünyaya getirmek demektir
Kurtarmaz
Sonra olan çocuğa oluyor
Çıkmaz sokağa tali yol mu ekliyorsun ne :D
Kurtarmaz, olan da çocuğa olur
Kurtarmaz çocuğa yazık olur
Hayır çocuğa yazık olur
Kurtarmaz çocuğu da yazik
Çocuğa yazık olur
Hiç doğru değil ben zerre inanmıyorum
Küçücük çocuk ne yapabilir ki dimi. O adamın içinde sevgi saygı yok ise ya da kadının içinde bu evliliğe değer verme gibi bir his yok ise çocuk bu iki insanı bir arada tutsa bile ilerde çok iğrenç bir hal alır çocuğun piskolojisini söylemiyorum bile
Hayır daha kötü şeyler olur çocuklara yazık olur
Lan çocuk ne alakaaaa
Kötü giden evliliğe çocuğu da dahil etmektir
Kadın için hiç önermem
Bence kurtarmaz ters tepebilir
Aksine daha da kötüleştirir bence
Hayir kurtarmaz cocuk sadece mutlu bir evliliğe ışık umut olur aksi halde çiftlere daha fazla yük biner sorumluluk ve sorunlar çoğalır ve aile kaosa doğru gider
Bence cok kotu bir inanis. Sonra anne baba bosaniyor cocuk ortada kaliyor.
Çocuk kurtarmaz ama siz çocuğun hayatını mahvedersiniz
Kurtarmaz çocuğun da hayatı mahvolur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?