Karakteri size çok benzeyen biriyle aynı çatıyı paylaşabilir misiniz? Şahsen ben paylaşamazdım, çünkü birbirimizi tamamlayamazdık. Iki tencere bir kapak olmaz.
Kişilikleri birbirine çok benzeyen çiftler çok uzun süre birlikte olamıyorlarmış. Sizce doğruluk payı var mı?
Doğru, aynı düşüncelere sahip iki insanın hayatı monoton hep aynı şekilde gider. Birbirleri ile konuşacak pek bir şeyleri olmaz. Ama zıt kutuplar biri diğerinin bilmediğini bilir. O zaman çekim başlar.
Ayrıca artık insanlar mantık çerçevesinde sevgili oluyorlar. Zengin mi, davul bile dengi dengine buna benzer şartı öne sürüyorlar. Aşk felan yok, o yüzden soruda ki gibi bir izlenim oluşuyor.
Tamamen içi boş ve insanların bilinç altına sübliminal şekilde yerleşmiş bir söz. Zira huyu suyu, karakteri, her şeyiyle birbirine benzeyen kişiler, hangi durumda ne tepki vereceğini bilir, hangi durumlarda nasıl davranması gerektiğini bilir, ee bu da uzun sürekli birlikteliğin şifresi gibidir..
Bu dediğini birileri ortaya atmış bazı deliler de peşinden gitmiş. Bu dediğin sürü psikolojisi aslında. Bence belli bir kalıba koymamak gerekir. İnsan sevmenin ne demek olduğunu bilmediğinde bu tip iddialar ortaya atar. Mantıklı düşünmeye çalıştığında sıkılacağını düşünür. Kendini tek bir kişiye ait olamayacağını düşünen gevşeklerimiz de tabiki mevcut. Bu kişiler bahane bulmak amacıyla bu tip kalıplar çıkartıyorlar. Sevmediklerinde ayrılmak için böyle bahaneler çıkartıyorlar.
Ben tam aksini düşünüyorum. Kişilikleri birbirine çok benzeyen çiftlerin ilişkileri de çok uzun sürer. zıt kutuplar birbirini sadece cinsiyette çeker. kişilik ve karakter de değil.
İki inatçı, iki tembel olmamalı bence. Ben bazı konularda tartışabileceğim birini isterim mesela ama bu da kişilikle olmuyor, düşünce yapısıyla oluyor.
Kişilik olarak birbirine çok benzemek aslında güzel birşey ama bunun çatışmaları çok fazla yaşanabiliyor. Zıtlığın uyumu bana göre de daha uzun soluklu sürebilir.
Ya bu tencere kapak olayı tamamen saçmalık bence. Ortak ilgiler olmazsa ilişki yürümez. Birinin sevmediği şeyi diğeri sever falan. Benzeyenler bence uzun süre gider çünkü birbirlerini anlarlar.
Paylaşırdım, daha da iyi olurdu. Arada farklar olduğu zaman özellikle de kültür, yetişme farklılıkları olduğu zaman ayrılıklar kavga ile oluyor. Kavga ile olacağına sıkılarak olsun daha iyi.
En İyi Cevaplar