Geleneksel aile modelinde var olan yalnızca babalar çalışır fikrinin aksine araştırmalar gösterdi ki eşi çalışan erkekler daha mutlu. Eve ekmeği erkek getirir dişi kuş da yuvayı yapar anlayışı değişiyor. Kadınların daha çok finansal sorumluluk üstlendiği evliliklerde hem kadının hem de erkeğin mutluluk ve iyilik hallerinde artış olduğu görüldü. Sadece erkeklerin eve ekmek getiren kişi olduğu aksi durumdaysa, erkeklerin de eşlerinin de genel sağlık ve mutluluk seviyelerinin düşme eğiliminde olduğu gözlemlendi.
Benim annem çalışıyor ama annem açıkları kapattığı için mutluyuz fakat, annem daha fazla yük yüklüyor kendine..
Bugün bunun tartışmasını yaptım.. Eniştem kadın çalışmalı diyor..
Dedim ki "Siz ne işe yarıyorsunuz o zaman?" babam da yanımdaydı..
"Kadın; çocuk doğursun, evi temizlesin, çamaşır bulaşık ütü halletsin, banyo tuvalet temizlesin sonra bide eve rızık getirsin! Siz ne işe yarıyorsunuz o zaman?
- E canım evin işi kadının vazifesi, dışı erkeğin vazifesi.. + Niye çslıştırıyorsunuz o zaman hanımlarınızı? - E yardımcı oluyolar daha rahat geçinebilmek için.. + Çok güzel.. Peki siz niye yardımcı olmuyonuz eşinize? Ne zaman yıkadınız banyoyu tuvaleti? Ne zaman ütüledin karının gömleğini?"
Derin bir sessizlik..
Görüldüğü gibi kadının çalışması kadını daha fazla eziyor.. Ve buna "kadının özgürlüğü" diyorsunuz..
Kadın çalışmaz ve evdeki tüm işleri kendi yaparsa erkek parayı ben kazanıyorum, evde oturuyor tüm gün düşüncesiyle yardım etmeyebilir. Kadın çalıştığında hem ev işlerine hem de mesleğine yetişemez, eşi yardım etme durumunda kalır. İşlerin zorluğu da anlaşılır. Ayrıca maddi destek de olduğundan kadının ekonomik açıdan eşine bağımlı olduğu düşüncesi de yersiz kalır. Mutlu mesut bir hayat sürülür.
Daha çok mutlu ne demezsin ikiside birbirinin yüzünü goremiyo hele birde vardiyalı çalışıyorlarsa. Öyle beraber kahvaltı çocuklarla birlikte akşam yemeği falan ne gerek var. Ekonomik sıkıntı olmasa hiç kimse böyle bir hayat yaşamak istemez insanların kendini avutmasi aile kavramı diye birşey kalmadı bir evde 4 kişi 4unun birbirinden haberi yok. Kadin evdemi kalsin sosyallessin kapitalist düzenin insanları köleleştirmek için kullandığı şişli sözcükler. Hayir efendim evde kalmasın erkek eşinin ve kendinin bütün ihtiyaçlarını giderebilecek maddi ve manevi imkanlara sahip olsun kadında isterse gezsin dolaşsın sosyal aktivitelere katılsın kimse ona evde otursun demiyor. Erkege mi bağlı yaşasın o erkekleri kadınlar yetiştiriyor. Batida çocuğa dadılar bakar bizde analar. Analarin buyuttugunden fatihler mustafa kemaller dadıların buyuttugunden dünyayı kana bulayan pislikler yetişiyor.
Hangi araştırmalar ve kimin araştırmaları bunlar? Kadının çalışması karşı değilim aksine çalışmak istiyorsa çalışsın kesinlikle ama mutluluk ile doğru orantılı gibi yargı oluşturmak, mutluluğu sınıflandırmak dar bir düşünce yapısı gibi geldi bana... Bana göre çalışması veya çalışmaması değil ilişkiye bakılan bakış açısı saygı ve empatidir çiftlerin çalıştığı ama mutsuz olduğu örnekleri de oldukça çok... Yapilan araştırmaların ölçütünü merak ettim beni tatmin edici bir yargı göremedim. Rica etsem araştırma kaynağını biliyorsanız benimle paylasirsaniz sevinirim. İlişkide cinslerin manevi fiziki ihtiyari uyumluluğu mutluluk oluşumuna atmosfer sağlar.. kadının iş hayatına finansal kaynak edinilmesi yeterli birşey değildir kanımca...
Erkek eşini çalıştırmıyorsa 2 sebep var birisi ''korumacılık'' 2. cisi ''kıskançlık''. Eğer korumacılık yaptığını iddia ediyorsa , ev işine de yardım etmeli sözde hanımının çalışmasına kıyamıyor ya beyefendi hani o yüzden çalıştırmıyor ya eve gelince ütü de yapsın çamaşır'da o zaman anlarız. Lakin kıskançlık ise o yanlış kadın'da seni kıskanıyor belki eşit olmak gerekir. Kadın çalışabilir gayet ama erkek kadınına kıyamıyorsa aşkım sen çalışma kıyamam yorulmana filan diyorsa işin rengi değişir öte yandan erkek hakikaten güçlü bir varlık bedenen tüm yükü kaldırabilir kadının çalışmasına bu yüzden gerek duymayabilir.
Katılıyorum. Çalışan kadın daha kendine güvenli ve mutludur. Bu da eve yansır. Ayrıca çalışan kadın daha bakımlıdır. Kendisi için harcama yapma imkanı fazladır. Çalışan kadın evini özler ve beklenir. Çalışan kadın daha çok kıskanılır. Çalışan kadınının sohbette konuşulacak mevzusu daha fazladır. vs. vs.
Es calisan erkekler daha mutlu Erkek aksama kadar calisiyor eve gelip dınlenıcem derken karı aksama kadar evde kendini kuruyor adam kapıdan girer girmez gunluk kelime kapatısenın hepsini bosaltıyor adama adam pert adam iptal oysa kadın calisınca yorgun gel yemek ufak tefek topla et yorgunluktan adamı gozukuyor gormuyor hele bıde gece mesa yı yapmislar sa yatağa zor atıyor kendını en fazla konustugu sırtımi sıkarmısın hehehehs
En azından eşim işten gelmeden kapıyı ona ben açmak isterim. Hem işe gidip, hem evin temizliğini ihtiyaçlarını gidermek, hem de çocuklarla ilgilenmek benim için büyük bir yük olabilir. Bu yüzden eşimden de yardım beklerim. Bu konuda anlayışsız biriyse de işi bırakır evime adapte olurum..
Hayat paylasinca güzel. Tum sorumluluğu erkegin ustlenmemsi esinde eve katkida bulunmasi tabii ki rahatlatır. Ayrica çalışan kadina saygi duyuldugu bir gerçek. Koca eline bakmayan kadina höt höt konusulamiyor.
Mutluluğun sadece buna bağlı olmaması gerekir. Ama çalışan kadınlar daha çok boşanıyor. Son zamanlarda bunu gözlemledim. Bunun sebebi de kadının kendi ayaklarının üzerinde durması, erkeğe katlanmak zorunda olmaması vs.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
herkesin isi gücü para olmus. Tamam es calismak isterse calissin istegiyle ilgili. Ama erkek de biraz gururlj olsun bayan çalışıyor dihe sirtinj ona yaslayip hareket etmesin. Evlenirken bile calisan es diye tuttturanlari inanin bir cizgj de ben atiyorum. yani sen kendi getirdigin gelire guvenmiyorsun evlenme arkadaş ya da git is yerinden bul birini. Erkekler azicik Gururlu ve sapasaglam durun ya. Kadin da evinde iyi nesiller yetistirsin isterse calissin ama erkek ona guvenip evlenmesin nokta.
Bu devirde millet paraya tapıyor zaten Ben eşimin çalışmasını istemezdim evinde otursun kız arkaşlarıyla gezsin paramı yesin isterim. Elalemin ağız kokusunu çekmesini asla istemem
ikisinin de farklı mutsuzlukları var. Çalışmazsa evde oturur canı sıkıla sıkıla kocasını bekler koca gelince de yorgun adamdan dinlemeden yardım bekler. bir dur da dinlenelim önce dimi demek ister insan. Bunun gibi bir çok şey. Çalışınca da herşeyi birlikte yaparsın fazla kazanırsın ama bence mutsuzluk olma daha fazladır daha çok yorulursun. bunun gibi şeyler işte
Bence aileye ek gelir sağlaması insanların eş olarak birbirlerinin yorgunluğunu anlayıp birbirlerine sarmamaları açısından ve dağa bir çok neden bu durum doğru geliyo her açıdan ama özellikle bizim toplumumuzda erkek birey eşinden düşük maaş alırsa hanımcı olur gibi yanılsama bir yargı var bir de tabi istatistiklere göre en çok eşinden şiddet gören kadınlar çalışan kadınlarmış 😢 Aşalım bunları
bence erkek dediğin eşine maddi manevi her anlamda bakabilmeli onun ihtiyaçlarını karşılamalı kadın ise erkeğine layık biri olmalı eşi işten gelince sıcak bir karşılama sıcak bir tabak yemek güler yüz çocukta olunca en güzel biçimde yetiştirmeliler çok şükür işim gücüm yerinde ben hatunuma her türlü bakarım O KADDAR :)
olması gerekende buydu zaten güzel değişmemiz özellikle bizim toplumlarda zordur ama kadınların bu konudaki tavırları muhakkak değişime sebebiyet veriyor bende çalışan eşle mutlu olurum tabiki evde bekleyen olmaz
Günümüzde geçinme zorlaştı , bir evin yükünün erkekte olmasu az çok erkeği strese sokar ama eşit paylaşım yapıldığında erkekte rahatlama hissi az çok olur. Kadın ise ekonomik özgürlüğünü kazandığı için kendini daha mutlu hissedebilir
Maddiyata dayalı ilişki ilişki değildir. Eşin çalışmak isterse çalışır istemezse çalışmaz parasıda kendinindir. Eğleniyorsa çalışsın sıkılıyorsa uğraşmasına gerek yok
Elbette akşam eve gelince beraber sofra hazırlamak ve çocuklarla birlikte yemek yerken günlük aktivitelerden konuşmak aile içinde inanılmaz mutluluk yaratır.
bu zamanda geçim zor ee doğal olarak aileye katkısı olunca o kısımdan bir rahatlama geliyor. ayrıca kadının oyalanack bişey olduğu için 4 duvar arasında kafayı adama sarmıyor.
Araştırmaya katılıyorum. Düşünsenize sabahtan akşama kadar çalışıyorsunuz evde bir eşinizi sizi bekliyor. Akşamm olunca seks yapıp uyuyorsunuz. Garip geliyor bu durum bana. Çalışan kendine eşine hayatına hakim olan kadınlar cazip geliyor bana.
Erkekten erkeğe değişir. Çalışsın kendisi de bizde mutlu olalım diyen var. Çalışmasın ben ona ne olsa yeterim aklım onda kalmasın ortalık kötü diyen de var?
En güzeli olay maddiyat anlamından ziyade sosyal cevre gelişim hergün onunda bir sey anlatabilmesi , fikir yürütmesi , amaclı idaelleri olarak yaşaması
Tümgün evde durmak kadını bunaltır çalışmadığı için sosyal hayatı olmaz ve eşine sarabilir. Bu sebepten çalışan kadınlar kendini daha iyi hissedip bu enerjisini de eşine aktarır😏
Gitsinler abi, isyerlerinde aksama kadar cene yapsinlar yorulsunlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
evde yemek yapacak kişi temizlik yapacak kişi mi? kadın cok mutsuzdur calısırsa evet erkek de yardım eder ymege temizlige ama kadın temizligiyle erkegin ki bir degil
@Hanife12345 ben yedigi ekmegi saymiyorum ama bir insan paranin nasil kazanildigini anlamali.. 5 liracik canim neymis demesi dile kolay gelir ama o para icin seni 2 saat calistirirlar. Ayrica ev isinide isten saymayin yani bende tek yasadim nasil yapildiginj gayet iyi biliyorum. bir iliskide mutluluk araniyorsa sevgi ve ardindan gelen parayla mutlu olunabilir ancak. Zaten arastirmalarda geliri yuksek ailelerin refah seviyesinin yuksek oldugunu soyluyorlar cunku kafalarina takacak pek fazla dertleri yok.
En İyi Cevaplar