Birini seçmek zorunda kalsaydınız hangisini seçerdiniz?
Zirvede olan kariyer
Mutlu bir evlilik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
canımdan çok sevdiğim kız reddetti... başka bir kızda da beni ağlarken güldürebilicek bir potansiyel göremiyorum... ki bu devirde kızlar genelde güzellik, para... vs gibi şeylere dikkat ediyo... sevgilim beni terk etti bir sürü konuda anlaşamıyoduk... çoğu da onun giydiği bazı kıyafetlere karışıyor olmam, veya gece 9 10 dan sonra dışarı çıkmamasını istemem, veya evde anne babası varken duyamıyodum telefonda konuşupta sesini dışarı çıktığında arıyodum sesini duyabileyim diye.. bir süre sonra öğrendim ki kızlar bu durumu güvenmezlik olarak görüyomuş oysa ben sesini duyabileyim diye arıyodum hep... evet çoğuda böyle sebeplerdi... bu zamanda kızlar böyleyken mutlu bir evlilik mi hikayeye karnım tok... zirvede bir kariyer yaparım istediğim gibi de yaşarım hayatımı... sizin o şerefsiz dediğiniz her gun biriyle yatıp karısını aldatan erkekler varya bizim gibi sevipte kendine kıyan erkeklerden 10 kat daha mutlu olduğunu gürdükten sonra hele... sevdikte ne oldu biri gelip yaramızımı sardı sevdik diye biz kıyamadık ne istese tamam dedik sonunda suçlusu yine biz olduk neydi peki suçumuz sevmekmiydi? eyvallah ben kariyeri alayım
İkiside tek başına gitmiyor, her ikisinden orta halli mesela yaşın biraz geç evlenebilirsin. Kariyerinide direktör değilde müdür olarak tamamla
Mutlu bir evlilik diyorum. Hiçbir zaman büyük hırslarım olmadı, etrafımdaki insanlar arasında neredeyse her zaman en başarılı, en kısa sürede ilerleyen olmama rağmen. Yaradılıştan verilen bir zekaydı belki, ama ben duygusal zekamın daha da gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Öyle hissediyorum. Herkes zekasını para uğruna kullanacak diye bir şart yok değil mi? İçinden çıkamayacağım borcum derdim olmasın da bir de sevdiğim yanımda olsun kariyeri parayı bırak dünya yanmış umrumda olmaz.
Valla mutlu bir evlilik derim. Bekarken çalışma taraftarıyım ama evliyken tam tersi, eşime çocuğuma zaman ayırmak isterim çevrem de o kadar çok arkadaşlarım var ki bu konudan şikayetçi gözüm korktu. Gerçi korkmasa da istemem çocuğum herşeyden önemli olur.😇
Cevap
156Cevap
Mutlu bir evliliği olan insanların işlere daha kolay odaklanabildiği araştırmalar arasında var. Huzur bulduğun bir insanla evlenmek daha önemli bence.
Kardeşim zirvede bir kariyerin varsa dedigine gore zaten mutlu bir evliliginde vardir
Hersey parayla olmaz ama kariyerin zirvede olursa huzur olacak diye birsey yok ki dusunsene sadece paran icin huzurluyum numarasi yapiyor 😕 bence ilk evlilikde huzun onemli @jusqualamort
E her evlilik mutlu da bitmiyo mutlu baslarsin ama. mutlu bitmeyebilir senin teoremine göre
Yafa ne bileyim fakirken mutlu olarak evlenicek insan da kalmadi bu devirde onu demeye getiriyorum
Mutluluk görecelidir insanların gözünde; kimisi mutluluğu "herkesin özgür ve anlayışlı olduğu bir aile" olarak tanımlarken, kimisi mutluluğu "beraber olup, kalben bir olabilmek" addeder, kimisi ise mutluluğu "paranın olduğu bir yaşam olarak" görür ki bu sonuncusu çok yaygın şu an toplumumuzda. O kadar çok absürd örnek var ki; iki aykırı insanın evlenmesine tanıklık ettiğimiz ama bakıyorsunuz tek ortak nokta parayı seçmiş olmaları. Yani onlar için para varsa mutluluk da vardır; ne kadar doğru olduğu görecelilikte son nokta sanıyorum...
Açıkçası bence mutluluk; kalben kendinizi verebildiğiniz, değerler bağlamında da uyumlu olduğunuz ve gerçek mânada yanında kendinizi mutlu hissedip çok keyifli vakit geçirdiğiniz insanla olan yaşamdır; ötesinde ne para, ne mevkî, ne madden rahatlık ne de çıkarlarınız size mutluluğu getirebilir. Allah tanımladığım şekilde her anlamda refah seviyesi yüksek bir aile nasip eder inşAllah bana; ve tüm isteyenlere...
zamanımız da kariyer artık sadece para odaklı olduğu için mutlu evlilik diyorum çünkü para vs. geçici ama aile herşeyden önemli zaten mutlu bir evliliği becerip sorumluluklarını yerine getirirsen o zirveyi ahirette de yakalayabilirsin.
Ve Peygamber Efendimiz de buyurduğu gibi “Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur. Geriye kalan yarısı için de Allah’a karşı gelmekten sakınsın.’’
Erkek için para olmadan mutlu bir evlilik olmuyor maalesef.
Evlenmeden önce ilk sorulan evin var mı, araban var mı?
Evlenmeye kalkarsın, gelin hanım onu isterim, bunu isterim, şunu isterim der.
Paran yoksa eğer ne mutluluk bulur seni nede huzur.
O yüzden kariyer.
Bu devirde, o eski mutlu evlilikler kalmadı maalesef. Herşey mutluluk ile bitmiyor. Sonuçta herşey için bir bedel gerekiyor, bu bedel olmadan da olmuyor. Taş yemeyeceğiz, yani.
Ben evleneceğim kişiye böyle bir hayatı layık görmem. Kariyerimde zirve yaparım, birikimin olur, kendimi garantiye alırım, güvenim tam olur, sonra mutlu bir hayat yaşarım. Tahmini olarak da 35-40 yaşlarında olurum o zaman. Kader, kismet...
valla ikisi de olsun derim ama aile ve dolayısıyla mutlu bir evlilik çok daha ağır basıyor bence.
ben Avrupa'da yaşadım bir dönem. şu an Amerika'dayım. Avrupa'da aile yapısı biraz çökmüş durumda. Fıstık gibi kızları erkek arkadaşları aldatıyor, kadınlar da sonra önüne gelenle yatıyor vs. Bağlılık, aşk, tutku sıfır yani. Köpeklerden farkı yok. Ama hepsi bir yandan kariyer yaptıklarını sanıyor. O kadar da çalışkan tipler değiller aslında ama işte iyi ekonomisi olan bir ülkede doğmuşlar ya boş beleş yaşasalar da devlet bunlara para ödüyor.
Patronum bir kadındı yeminli malı müşavir ama evlenmemisti kocam olsun çocuğum olsun diye gitmediği hoca kalmadı hep mutsuzdu bir yani eksik es sahibi ve çocuk sahibi olmak parayla satın alamayacagin değerlendir tabiki mutlu bir evlilik için diyoruz ama 2017 de iyi bir insan bulursan bizede haber ver
Herşey Allah’tan nasibin hayırlı olsun
Ben küçükken yaşıtlarım top oynarken kapının arkasında ağlayıp babamın annemi balkonda dövmesini dinlemekten başka bir çaresi olmayan bir kız çocuğuydum ağlamaktan altları moraran kocaman kahverengi gözlerim vardı... Morluklar hala duruyor... Defalarca yemin ettim, gerçekten sevdiğim adamla evlenip mutlu olacaktım. Hala ediyorum, olacağım. Görücü usulü evliliğin ne kadar berbat bir şey olduğunu siz en iyi benden duyabilirsiniz...
Kariyer Dedigimiz Şey 50 Yılda Yapılan Tek Gecede Yerle Bir Olan Bişeydir , Bence Karıyer Degıl Karakter Sahıbı Olmalı İnsan , Karakter Sahıbı ınsanlarda , Cevresındekı Karıyerı Herzaman Zırvededir. Mutlu Bır Evlılıge Gelınce Şu Hayatta Istedııgm Ama Hala Tadına Bakamadıgım , Tek Şey O İşte , Canım Ne Istedıyse Yaptım Ne Merak Etıysem Yasadım Tadını Aldım , Bır Tek Evlılık Kaldı :)
Cuma gunu bir ortamda bircok kez gozgoze geldigim adini sanini hicbirseyini bilmedigim kiz 1 kelime bile konusmadan son bir bakisin ardindan birdaha birbirimizi gormedigimiz o kiz olmasaydi zirvede olan kariyer derdim. Ama evlilik diyecegim sirf o bakislar yuzunden :/ keske adini biliyor olsam 2 gundur aklimda ya of
Kariyer bişeye yaramıyor. Fazla çalışmak ve fazla kazanmak size mutluluk getirmiyor. Aksine kazandıkça lüksünüz artıyor bu lüksü sağlamak için daha fazla çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Bir kısır döngü. Çalışmak bile bir yerden sonra gereksiz. Evinizde otursanız, hiç çalışmasanız kazandığın parayla yıllarca geçinirsiniz. Ufak tefek işler yapıp geçim sağlanabiliniyor.
Sizi anlayan bir eş öbür yandan, hayatı istediğiniz gibi yaşamayı, her durumda mutlu olmayı sağlıyacaktır.
Mutlu olan kısı basarıdan basarıya kosar mutluluk huzur olmayan hıc bır yerde kısının de kendınde eksık hıssettıgı duygular yuzunden asla basarıya ulasmak ıcın hevesı ıstegı olmaz mutluluk hastalıkta bıle en guzel ılac ıken karıyer ve basarıdan en guzel destektır bana gore
Mutlu bir evliliği tercih ederim çünkü zirve diye bisey yok bence bir insanin yuksek daglara tirmanma merakinin olduğunu varsayalim bir dağin tepesine tirmandigi zaman diğer dagalarada tirmanmak ister kariyer de böyle bir şey başka kariyerlerin peşine düşer insan
İlişki ve kariyer bir arada asla yürümüyor. İkisinden birini seçip o yolda yükselebilirsin sadece. Birini ihmal etmeyi göze alıyorsan ve düşünüyorsan bunu maalesef evlilikten yana kullanmalısın. Sonuçta hayatı idame ettirmek daha da önemli.
Çocuk ta yaparım kariyer'de misali 😂 2 sinide yaparım : )
O zaman mutlu bir evlilik yapayım. 😁
Mutlu bir evlilik. Kariyer o kadar da mutlu etmez herkes över ama içinde yalnız yaşarsın gibi gibi :)
Kariyeri seçerim en azından işim beni mutlu ediyor. Mutlu bir evlilik için önce birini bulmak gerekiyor. Mantıklı bakınca kariyerimde yükselmek ihtimalim, mutlu bir evlilik yapma ihtimalimden çok daha yüksek.
Zirvede bir kariyerim varsa mutluyum demektir napacam adamın triplerini en huzurlu evlilik yaşayan insanlar hayatta mücadele içinde ve birbirine alttan alan insanlardr öbür türlü tüm evlilere sorsan da benim cevabımi verir KARİYER 👍👍
İş hayatındaki başarı daha maddesel ve daha net insan iş kariyerindeki mutluluk sayesinde birebir kendisine yatırım yapmış olarak ileriye daha güçlü ve daha mutlu yönelmiş oluyor evlilik ise daha bütünsel ve daha az maddede sel mutluluk getirir
Mutlu olduğun yer kişiye göre değişir. Bazısı kariyer peşinde koşmayı sevmez evlilikle daha mutlu olur. Kimi de evliliği bir kenara atar kariyer peşine koşar ama bence zor olanı ikisini birden başarıp mutlu olabilmektir. Zordur..
bence kadin ichin mutlu evlilik daha önemli. kariyer evlilikten sevgiden ashkdan ümidini kesmish bir kadin ichin daha uygun 😂
Cocuk da yaparim kariyer de.. bir kadin olarak benim icin kariyer on planda.. kendi ayaklarimin uzerinde durmam sart..
İlk önce kariyer Kariyerin iyi olursa sevdiğin kişiye daha iyi şartlarda yaşama olanağı sunabilirsin Ayrıca kariyerin kötü olursa İnsanın evliliğide kötü olur
zirvede olan kariyerim mutlu bir evlilik yapamayacağım anlamını taşımaz..
illa birini seçeceksin dedin ben mutlu bir evlilik dedim..
sonra kariyerimi zirvelendirebilirim.. çünkü MUTLUYUM..
Ben ikisi birden için dua ediyorum. Rabbim hayırlısıyla nasip eder inşallah.
Ha illaki birisini seçmek gerekirse ölümlü dünya baki kalacak olan yok. Bu yüzden paralel içinde yüzmesek de olur. Eşim bana ömür boyu sevgi ile baksın gülümsesin yeter
Eğer zirvede kariyer sahibi olursan mutlu bir evlilik de yapabilirsin, kariyer sadece para pul mal mülk değil iyi bir eğitim güzel bir meslek mesela
Tabii ki mutlu bir evlilik. Helalinle soğan ekmek yediğin ama mutlu olduğun günler, lüks bir yaşam yaşayıp evde eşinle mutsuz olmaktan çok çok daha iyidir.
Ateşböceği kızlarında bu durum çok güzel anlatılmış. Zirvede bir kariyer sahibi başrol oyuncumuz mutlu bir evliliği olan en yakın arkadşının yerinde olmayı çok istiyordu..
tercihen mutlu bir evliliği derim, kariyer yapabilmek için o yolda yalnız devam etmen gerekecek.
Her başarılı erkeğin arkasında gerçekten bir kadın vardır... mutlu bir evliliğim varsa zaten ben herşeyin zirvesindeyim demektir...
Çok şükür.
Huzurlu, mutlu ve inancıma saygı duyan bir eşim var. Kariyerim olsa da yalnızlığın bir sonu olacaktı :)
Neden ikisinden birini seçmek durumundayız? ikisi bir arada olamıyor mu
hayatta niçin böyle ikilemlere giriyoruz ki bu bile mutsuzluk için yeterli bir sebep bence.
ikisi bir arada olmuyor mu ki? gayet oluyor. mesela Halit Ergenç ve Bergüzar Korel mutlu bir evlilikleri var ve karriyerlerinde gayet iyiler. eee biz neden yapamayalım? yeter ki ruh eşimizi bulalım
Kariyerin olsa paran felan paraya doyacaksın veya o parayı kimle yiyeceksin? Yine insanın en önemli ihtiyacı mutluluk, huzur.
Hayatın amacı bu "mutluluk" kendi isteğimizle neden mutlu olmuyalım ilk evleneceğim kişi sonra iş zaten hayat düzene girer evlenip iş sahibi olunca
Tabiki de mutlu bir evlilik @mustafablbl1 sence askimmm?
Tabiki de mutlu bir evlilik aşkım 😘
Mutlu bir evlilik yemişim kariyerini. Zaten özel hayatımda mutlu olamadıktan sonra iş hayatımda bir verim gösteremem.
Mutlu evliliginiz Zirvedeki kariyeriniz olmazsa bir süre sonra bozulur kızlar, okuyun kariyer yapın.
Bence mantıklı düşünen bir insan ikisinide yürütebilir şahsen ben planlıyorum mutlu bir evlilik diyince cinselliğe gitmesin beyniniz. 😊
Ben aileci bir tip olduğum için mutlu bir evliliğe sahip olmak benim için daha iyidir. Mutlu olmayan adam çalışmaktan kaçan adamdır. Benim görüşüm.
Kariyeri zirveye çıkaracak güçte bir adam evliliğide güçlendirir ve mutlu bir yuva kurabilir sonuçta başka yapması gereken bir şey kalmamıştır.
Sorarım sana kariyer uğruna ömür çürütmek mi yoksa gönül doygunlugu ile güzel bir hayat yaşamak mı şu kısa hayatta mantıklı olan?
Zirvede olan bir kariyer isterdim. Eşin seni terk eder ama kariyerin terk etmez diye düşünüyorum ben.
Mutlu bir evliliğim, yüzü gülen çocuklarım olsun... Ben kapıcı bile olurum.
Evlilikte mutlu oluyumda. Zirvede olan kariyer icin esim destek olur en onemlisi mutluluk
Mutlu bir evlilik, mutlu bir aile her şeyden önce gelir.
Kesinlikle mutluluk
Mutluluk yoksa ister doktor ister bilim adamı ister iş adamı olsun hiçbir şey fark etmez
Mutlu evlilik 🙂 Bir insan evinde mutluysa işinde de mutludur bence
Mutlu bir evlilik. Sevdiğim adamla mutlu olduktan sonra gerisi pek de önemli değil benim için.
bu hayatta tek gerçek kariyer sen çalışırsın karı yer 😂😂😂
Tabiki mutlu bir evlilik kariyerinde bir sonu vardir, ama mutlu bir evliliyin sonu asla yoktur
Karayel bence hiçte biseye yaramıyor mutlu evlilik daha cazip geliyor bana sonuçta ne kadar yasiyacaz ki bu kötü dünyada
Zirvede olan bir kariyer evlilikten çok daha büyük mutluluk getirir
Zirvede bir kariyer tabi hayatin ne getirecegi belli olmaz
Birisi ban kariyer yapmak istiyorum demişti yıllar önce hala kariyer yapmaya uğraşıyo ama olduğu yerde sayıyor sen sorunca o aklıma geldi evlenemedi de
Mutlu bir evlilik dürüst olup cabalarsan kariyer sahibi olursun zaten
Mutlu bir evlilik. Soğuk kış gecelerinde kariyerine sarılıp uyuyamazsın sonuçta.😊
mutlu bir evliliğe sahipsen zaten zirvede demeksin kariyeri kim ipler.
kariyer çokta önemli değil önemli olan dünyaya güzel çocuklar bırakabilmek
Orta halli bir kariyer musmutlu bir evlilik. Kocam muhtemelen zirvede olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar