Sadece görüş almak istiyorum. Ben Allah carpsin ki eskiden kadin egemenliği istiyordum ve simdi feminist olmaninda hedeften ciktigini böyle bir hal aldığını görüyorum. Sokakta yaşayan (cinsiyet kavgalarını, linc olaylarini) evime sokmam. Kadin erkek vs gütmem. Ama islam diyor diye değil. Baya baya eşim için herseyi yaparım. Dovulmem bu arada tam tersi döverim. Ama esine saygi duymayan, itaat etmeyen kadin cehenneme gidecek. Cok net, haberiniz ola. 😂
Cevabın nedir?
Tek olay olarak bakma cehennemlik olayına. Zaten kul hakkı başlı başına zor bir durum. Eşine zulm edersen kul hakkına girmiş oluyorsun tabii ki böyle bir durumda sevap kazanmayı beklemek yanlış olur. Ayrıca Müslüman bir kul islam diyor diye yapmıyorum demesi çok yanlış. İslam demek, Allah'ın koyduğu kurallardır.
Yani sen diyorsun ki, haşa Allah dedi diye yapmıyorum zaten yapacaktım.12 Yorumla
Soran+1 yılYani sunu diyorum. Islam herkesin kendi fitrati uzerine emretmistir. Nen buyuk ihtimal musluman olmasaydımda yinede cok aşık biri olurdum. Kole gibi davranırdim
Ben öyle her gördüğü güzel kadına yavşayan adama, göz koyan adama köle olmayı kabullenmem. Tam da bu yüzden deistzm ve feminizm' e inanıyorum.
24 Yorumla
Soran+1 yılKöle olma. Bende onceden agnostiktim. Ayrica islamda kocayla evlenmeden once söz verilirse ve bu tutulmazsa bosanmak helaldir. En basta es ile konusmak gerekiyir, sonrada evliliğe fedakarlik etmek. Allah kadina ilk adimi atma görevi vermis. Ben bunu saçma bulmuyorum artik. Eger erkek kadina kötü davranorsa namazlari kabul olmuyor
Soran+1 yılHayır ya adafsd
bir kadını bir erkek, zorla calistiramaz, onun parasini zorla almaya kalkamaz, onu uzemez cirkin soz soyleyemez. Ece calisip para getiriyorsa, basina kakamaz. Onu bir yere tabiki zorla yollayamaz. Dine aykiri seylerde yaptirtamaz. Sadece kadinda (erkekte ) evden disari cikarken esinden izin almalı ve kadın giyim kusam konusunda kocasinin sözüne uymali.
+1 yılOyle bir sey demiyor islam. Allah kadin veya erkek kim iyi bir is yaparsa ona karsiligini verecegim diyor. Adaletli olan da bu. Buna onay veren erkekler bu dunyaya kadin olarak gelebilirlerdi. o zaman da bunu hos karsilayacaklarmiydi acaba.
15 Yorumla
Soran+1 yılYavrum islam dini kadina esine saygili olmayi emrediyor. Erkeğede evine bakmasini ve esine hos davranmayi emrediyor. Bu da bir emir ya hani o yüzden uynayan cehenneme diyorum.
- +1 yıl
Yavrum dedigine gore benden buyuksun oyle kabul ediyorum. Basliktaki yazdigin ile erkegin veya kadinin birbirlerine saygili olup yukumluluklerini yerine getirmeleri ayri sey.
- +1 yıl
Cehennemlik olmak veya cennetlik olmak oyle kolay seyler degil
Soran+1 yılBiraz ağır olmus uzgunum😫
- +1 yıl
Hadi bakalim sen uzul o zaman ben cayimi iceyim
+1 yılBen kendi bağımsız düşüncelerimle hareket ediyorum. Kimse kimsenin kölesi, itaatkârı değildir. Evleneceğim kişiyle her işi birlikte halleder, her sorunun altından beraber kalkarız. Karım beni sevmiyor ve saygı duymuyorsa ayrılabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılO da var. Esitlik, kadin üstünlüğü. Her türlü aile nasil istiyorsa o car. Ama erkekge bilerek verilmis ruhsatlar var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
12Cevap
10 yıllık evliyim 10 yıldır eşim tek bir gün saygı göstermedi sürekli her bahaneyle kavga çıkarıyor
Tek bir tane gömleğimi ütülediğini hatırlamıyorum geçen gün dedim ki gömleğimi ütülücem nerde ütü verdiği cevap en son sen kullandın bana mı soruyorsun haliyle kızdım neden dedim neden ben dışarda it gibi çalışıyorum kumar oynamıyorum karıya kıza bakmıyorum kazandığımı bize harcıyorum
Verdiği cvp ütü yapmak istemiyorum on yıldır tek bir gömlek ütülemedin dedim allahtan reva mı dediği kelime yapmıcam tuttum 10 dan fazla gömleğimi çöpe attım
Ben şimdi nasıl hakkımı helal edeyim
En son dediğim şu
Bana bu dünyada ne kadar huzur verdiysen allah da sana kabrinde o kadar huzur versin20 Yorumla
+1 yılbir kadın eşini köle yaparsa kölenin karısı olur ama kral yaparsa bir kraliçe olur kimin sözüydü hatırlamıyorum ama çok doğru ben eşimi razı etmeye çalışırdım
42 Yorumla
Soran+1 yılHz Ali'nin.
- +1 yıl
tesekkurler
Ama din kadınıda el üstünde tutuyor. O beni el üstünde tuttuktan, saygısını bozmadıktan sonra ben neden saygısız olayım ki her şey karşılıklı.
22 Yorumla
Soran+1 yılSorunun başlığı ağır olmus ozur dilerim 😊
Haklısınız, aslinda kadininda onde olduğu bor cok konu var. 😊
İslam dininde kocasının eşine olan sorumluluklarını bir araştır ozaman islamin kadını nasıl yuceltigini anlarsın ki bence kadın kutsaldır haketmedikce şiddete karşıyım insan sebepsiz yere eşine sevgilisine nasıl kiyipta vurabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılBak bakayim yukarda nerde dovmek geciyor
+1 yılislam dini bunu diyor evet kuranın bizi yaratan yaratcının dini bu değildir..
03 Yorumla
Soran+1 yılHayir, alti ustu evliligin surmesi için kadına "esine saygi duy" diyor. Zor bisey degil.
- +1 yıl
tamam sen kendi din anlayışla yaşa bana yorum atmazsanız sevinirim kuranın hangi ayeti eşine itaat etmeyen cehenmliktir diyor
- +1 yıl
bak uydurma diyen var kaynak sun diyen var hadi ğöster onalra bana yazma.
+1 yılEşim adam olsun. Vezir yaparım
27 Yorumla
Soran+1 yılAllah carpsin bende oyle. Yoksa tam tersi döverim, terk ederim
- +1 yıl
Aynen 😂😂
Soran+1 yılEger esin kötü bir adamsa biraz sabret , baktin olmuyor terk etmek helaldir. Kuru kuruya eş bosamakta çok günah.
- +1 yıl
Eş kötü değilse zaten biz niye terkedelim demi cano
Soran+1 yılVar öyle manyaklar. bir kadin taniyorum, esim her hafta cicek almiyor diye baba evine donmustu. Sonra kocasi gitti aldi. 😂
- +1 yıl
Ahaah aslında öylr olmak lszım bak valla sonunda aldırmış adama 😂
Soran+1 yılAynen 😂 asf
Gizli Üye(30-35)+1 yılFeminist olmaktan vazgeçmene hayran kaldım
Feminizm hastalık gibidir nefret ve ego nirvanaya çıkar
Gözü kendinden başka kimseyi görmez
Ama sen öyle değilsin çok şaşırdım00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnerede yazıyor bu kaynak verirmisin? Aynı zamanda aynı din cennet anaların (kadınların) ayağının altındadır diyor
02 Yorumla
Soran+1 yılNe sacmaliyon
Cevap sahibi+1 yılniye saçma geldi? bu bilgi hangi kaynakta yazıyor her söylenene inanamayız senin kadar cahil olamam ben
Kaynak belirtmeden kulaktan duyma şeylerle gelmeyin yaa.. Bu kadar mı basitsiniz
07 Yorumla
Soran+1 yılNe basiti olum. Kadinlar Allahin yasasina boyun egmiyor diye cehennemlik oluyorlar diye bir soz var. Ve em bastada eclilige saygi geliyor. Yani kadinlar evlilige saygi duayinca Allaha itaatsizlikten cehenmeme gidiyor
- +1 yıl
Kaynak Kuran-î Kerim kardeşim.
İlgili konuyu Google Amcaya sor Ayetlerle ve hadislerle tasdiklenmiştir. Ki
Peygamber efendimizin bir rivayetinde ; Kadınlar Topluluğuna sesleniyor, Cehennemde kadınlar çoğunlukta olacak diye ; İçlerinden biri çıkıp Ya Resullah neden kadınlar çoğunlukta olacak diye söyleniyor cevaben ; Eşlerinize iyi davranmiyorsunuz cevabını veriyor.
Eğer biraz araştırırsan Kuran-î Kerimde ayetini bulursun Arapçan varsa iyi yoksa Türkçe Mealine bak. - +1 yıl
Tilhame Dağı Kadar Sevabı olan kadınlar diye arat bulursun.
Bir başka da burası
www.mumsema.org/.../...henneme-goturen-haller.html
Gizli Üye(25-29)+1 yılbis bos konuska birsey bildigin iki bisi okumussun ordan burdan gelip burda milletin beynini yikamma
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılislam dini yarrrami yesin
01 Yorumla- +1 yıl
sen ne diyorsun be canım msn sen ahlaksız
+1 yılaynı şey erkek için de geçerli ama.
04 Yorumla
Soran+1 yılYahu gercerli ama kadin icin 1 tik daha
- +1 yıl
:) yani senin gibi bir eşim olmasını isterdim. bu düşüncede yani :) bir dediğimi iki etmezdi oh misss
Soran+1 yılHayir iki etmezdi degil. Mesela yatakta red etme hakki yok. Bide giyim kusam vs
- +1 yıl
bir erkek daha ne ister ki zaten
koca olmak istiyorum...
08 Yorumla
Soran+1 yılIstersen seni takip edeyim. Gercekten bu konu hakkinda sana diyecek seyim var
Soran+1 yılSende bana ulas. Ben 1 xperim
Soran+1 yılTih yaw. Bak sana şunu soyleyeyim. Erkek kadının koruyucusu, kadinda erkegin şefkat kahramanidir. Kadin kocasinin yepmek istegini reddedebilir. Ev isi yapmayanilir. Sadece cikip gezebilir bile. (Maddi imkanlar el veriyorsa) . Sadece kiyafet, kosunda , yatak konusunda reddedemez. Evden disari cikarken kadin ve erkek birbirinden izin almak zorundadir.
Soran+1 yılYo niye öyle diyorsunki. Hala daha cok modern yerlerde bile evden ayrilirken esine haber verenler var. Neyi tuhaf geldi ki?
Hem bu iki taraflı bisey😊
Kadını yüceltir diyenler gelir birazdan
11 Yorumla
+1 yılBunu kabul edecek kadın nerde
10 YorumlaO bana itaat etsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılEger o itaat etmek istiyorsa eder. Ama egerki "hayatim suni giyme" diyorsada sen bunu yapmıyorsan, gunah.
+1 yılDoğru.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBurdaki kizlardan karı mı olur süs biberi bunlar
22 Yorumla
Soran+1 yılSlk slk konusma yafrim
Cevap sahibi+1 yılİşinize gelmedi mi salk slk olur
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İslam dini "kocasına saygı duymayan kadın cehennemliktir" diyor. Peki siz nasıl olursunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat