Evlilik herkesin tatması gereken bir olay ama aceleye getiren çevrenin " evde kaldın, yaşın geçiyor " gibi uyguladığı baskılara maruz kalan bireylerin sayısıda bir hayli fazla. Peki sizce genç yaşta evlenmenin avatajları / dezavantajları var mı, mevcut nedir?
Genç yaşta evlenmenin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Avantajları ; -Evin barkın olur gece gece orada burada ipsiz dolasmassın - Düzenli bir yemek düzenin ev temizlığin olur -öğrenci kızlar için her ay en azından nereden para bulucam ailemden mi istesem derdi olmaz -Sonradan pişman olacağın tek gecelik iliskilere tamah etmezsin -her sabah sac baş daginik ne yiyecem diye kalkmazsin sevdigin insanla ayni yatakta uyanirsin Dezavantajları ; -evlilik demenin kısıtlı bir hayat olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek ki bu sıkicıligi daha erken bir yasta tatmak , hazır aileden koptum az birazda özgür takilayim diyememek can sıkar -Her ne olursa olsun insanin en az bir 5 yil tamamen sorumluluksuz tek tabanca takılması iyi bir tercihtir -Kendin daha ögrenciyken birde cocuk dertleri ile ugrasir sinav streslerinden arta kalan zamanlarda biraz rahatlayim derken gecenin 4'ünde bebek bezleme ile karşı karşıya bulursun kendini
*Bu kadar uzun yazacağımı bilmiyordum dolmuşum herhalde 😂😂😂
Milletvekili olma yaşı 18 olacaksa, erken yaşta evlenmede de sıkıntı yoktur. Anne babalarımızın'' 20-30 yıldır evliyiz'' sözlerine imreniyorsak sıkıntı yoktur. Bilimsel olarak belli yaşlardan sonra hem erkekte hem kadında deformasyon olmaya başlar çocuk yapmada problem olabilir. Buna ek, çocuğunun büyümesini 20 li yaşlar itibariyle izlemek ve ona eşlik etmek var, birde 35 li yaşlar da.. Aşkında yaş ayrımı yaptığını sanmıyorum, bunu evillikle taçlandımakta güzel olur. Ölüm diye bir şey var, tabi azrail ile 100 yaşına kadar anlaşma yaptıysan no problem, zaman çabuk geçiyoor. VE biz insanı, eğitimli, özgüvenli, vicdanlı vs. yetiştirmezsek ha 20 ha 30 ne fark eder...
genç yaşta evliliğe karşıyım daha olgun olmadan evliliğin verdiği sorumlulukları bilmeden hayat başlar ondan sonra anlaşmazlık birbirini üzme hatta ayrılmaya kadar uzanır tek avantajı çocuk anne veya baba çocuklar onlar birlikte yetişir ve arkadaş gibi olur
Avantajı olduğunu pek düşünmüyorum. Dezavantajları da, daha kendi olgunlaşmamış insan bir kaç sene sonra çocuk sahibi oluyor ve çocuğuyla büyüyor nerdeyse. Fikirler uyuşmuyor, daha karakterin kişiliğin oturmamış oluyor bu da bir çok sorunu ardında getiriyor.
Genç yaşta evlendim ve ayrıldım. Çok erken evlilik iyi değildir ama asıl önemli olan karşındakidir. Kendini bilen bunun bilincinde olan biri için sorun olmaz ama karşı taraf bunun aksi ve evliliğe senin kadar saygı duyup sahip çıkmıyorsa üstüne yanlış üzerine yanlış yapıp kötü şeyler yapıyorsa evlilik sürmüyor maalesef.
Bana tek avantajı anne olmak olurdu genç yaşta evlenmenin zaten evlenmek isteme sebebim anne olmak. Avantajı sadece bu olur dezavantajı saymakla bitmez eğitim ya da sosyal hayatında etkisi çok olur önemli olan ne geç ne erken hayırlı insani ile en hayırlı zamanda bir defa olması
Bence genç yaşta evlenmek güzel bir şey aslında avantajları var sen seviyorsan karşındakisin seni seviyor yani başka ne isteyebilirsin ki mutlusun birbirinizi tanımışsın daha ne istiyorsunuz ki ben şu anda 16 yaşındayım ve nişanlıyım yani bunda da kötü bir şey görmüyorum çünkü seviyorum ve seviliyorum yani
Genç yaşta evliliğe karşıyım bende her şeyin bı zamanı var. Erken yaşta evlenip birde çocuk yapıyorlar sonra ayrılıyorlar anlaşamadık diye. Gençliğini yaşa ne bileyim gez toz sonra evlenirsin zaten karı veya koca mı kalmadi sanki
Avantajı erken yasta anne olabilme sansin var cocugunla arkadas gibi oluyorsun o büyüyünce çok guzel bir sey bu annemden biliyorum :) Dezavantajı gencligini yasayamiyorsun
doğru insanı bulursan yaşın çok önemli olduğunu düşünmüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben karşıyım genç yaşta evliliğe , gençliğini yaşamadan evleniyorsun ve 21 22yaşında coçuk sahibi oluyorusn, ilerleyen yaşlarda evliliklerde büyük sorunlar çıkıyor
bu konu hakkında çok düşündüm ve erken yaşta evlenmenin dezavantaj olduğuna karar verdim. çünkü sorumluluğun var , aile çok güçlü bir kavram bunun hakkını vermek lazım
Erken yaşta evlilik dönemi milattan önceki dönemde kaldı bana göre artık kızlar erkekler okumalı meslek sahibi olmalı para kazanıp çıtır çıtır yemeli sonra kız ya da erkek bulunmalı
Neyin peşindesin? Evli insan kolay kolay tacize tecavüze kalkışmaz, kafan rahat olsun. Ama insanları 40'ına kadar bekar bırakırsan tecavüzcü, sapık yetiştirirsin. Cinsel yokluk sapıklığa neden olur. @Zencipisliik
En İyi Cevaplar