Terk eden sevgiliye yalvarmak ne kadar doğru? Sizce aşkta gurur var mı?
Gururla yalvarmak arasında bağıntı kuramadım. Bu biraz aciz olmak sevgiliyi ilahlaştırmak daha ötesi sevgili üzerinde farklı etkili yöntemler üretemeyen parazitlerin kadınları ya da erkekleri yolundan döndürmeye çalışma eylemi. Oldukça bayağı ve basitçe. Çoğu başarısızlıkla sonuçlanır o zaman olmasa bile ileride yine en küçük bir hatada ayaklarınıza kene gibi yapışır af dilerler ve hataları hiç bitmez böyle insanların doğalarında zaten el etek öpmek olan şahsiyetlerdir. Gerçek aşk/aşık başı dik onurlu olan ve sevgiliyi geri döndürmek için daha güzel, üretici, akla gelmeyen sürprizlere başvurandır bunlar bana göre aciz insanların en kolay sevgiliyi geri döndürme taktikleridir. Doğru bulmuyorum ben dahi olsam bana böyle bir gösterinin yapılmasına ne vicdanım ne de insanlığım müsaade etmezdi.
Yalvarma boyutuna gelmemeli. Aşkta gurur olmaz ama tutupta beni bırakma diye yalvarabilecek kadar da gurursuz biri değilim.
Aşk ı bilmem de, sevgide gurur olmaz...
Zaten Aşk varsa gururu konuşacağın zemin hiç olmaz... Ama küpe olsun Can Babanın dizesi...
Biri sana ”git” dediğinde, ”kalmak istiyorum” diyebilmekmiş sevmek,
Git dediklerinde gittiğimde anladım..(ANLADIM ŞİİRİ, CAN YÜCEL)
Seni yanlış anlayıp terk etmiştir, yalvarırsın dinlesin diye. Veya ikiniz de seviyorsunuzdur ama araya engel olarak giren bir şey vardır, biriniz pes etmiştir diğeri yalvarabilir. Fakat sevmeyen insana yalvaran gurursuz bile değildir, onun özsaygısı kalmamış demektir.
sevmediğine inanmıyorum. evet kocaman engel var. askerlik.
Cevap
47Cevap
Aşkta gurur yoktur bana göre. İki uzun ilişkim oldu biri 1 sene sürdü gitti yalvardım bin pişman oldum şimdi anladım. şu an da devam eden 3 yıllık ilişkim var gitmek istedik gitmedik gidemedik o yüzden iyi ki diyorum.
O yüzden değer mi diye düşünmek gerek.
aşkta gurur yok ama bir faydası olmuyo onu bil. :) Çünkü birinin peşine düşünce kaçan kovalanır oluyo
Şimdi "terk eden" kişinin terk etmedeki sebepleri , gerçek niyeti, kararlılığı, bunlar önemli.
Terk edilen mutlu olsun diye terk eden neden geri dönmek istesin, bu kısır bir döngü, terk ediyorsan zaten dönmemeyi kafaya koymuşsundur, herhangi bir neden geri getirmeyecektir. bazen geri gelmemesi de en iyisidir.
kimse kusura bakmasın da. babanla tartışırsın özür dile der burun kıvıra kıvıra kusura bakma dersin. ama el oğluna gelince ayılıp bayılırsın yalvarırsın. her hıyarım var diyene tuzlukla koşma derler adama
Yalvarmak gururla alakalı degildir öyle yapıpda kazanan görmedim cok azdır yani bebce asla yalvarma gurursuz davran ama yalvarmak kücülmek oluyo biraz..
Hım. Terkeden sevgili aşkta Şu an gurur onemli işim olmazz.
Kesinlikle var, bir sefer o hataya düştüm ve beni hep ezik birisi olarak gördü ben onu çok masum bir şekilde severken, artık ilişkilerim de bir kız tartışmada ayrılalım desin direk kabul ediyorum asla geri vites yok, ondan sonra onlar yalvarıyor
yalvarmak değil ama böyle yapmayalım gitmesen olmaz mı falan denebilir baktin hala gözü kapıda uzatmanın anlamı yok
1. aşkta gurur vardır
2. terkedene yalvarmak fazdadan çok zarar verir..
terkeden sevgiliyi geri cagirmak hic bisey ifade etmez ,
aşk da gururu ayaklar altına alan kişi her daim mutsuz oluyor haberin olsun gidene güle güle denir
olmali çunku ne kadar yalvarirsanda olmayinca olmuyor onun senden dahada soğumasini sağlayabilirsin bence her sey bitmesi gerekiuorsa bitmeli
Yalvarmak nedir eski sevgiliye birde..
Ben genelde hata yapmam yaptiysam da zaten hak etmistir 😕
Aşkta kızlara göre gurur olmaz ama erkeklere göre gurur herzaman ön plandadır
Yaa terk ettiysen ne yapsan bos adama istersen al bu kalbim diyip cikar eline ver. Umurunda olmuyoooor! Yalvardim cok ugrastim olmadi ve bu bana tecrube oldu. Artik yalvarmam diyorum
Geri döndü mü
Yalvarmıştım bikere ama bidaha asla öyle bir hata yapmam poposu kalktı srefsizin
Ne oldu geri döndü mü
gurur olmazda karşısındaki adamsa iyi kıçı kalkmassa hiç önemli değil
Kesinlikle yalvarma, yalvarmak onun gözünde daha çok değersizleşmen demek
yalvardım gocunmadım da onun da götü falan kalkmadı reddedildim defalarca dönmedi şimdi de o uğraşıyor ben soğudum
Çok yanliş birşey bence yalvarmak ne ya birak gitsin başkasi gelir başkasi gider.
kendi hatam yüzünden se aşkta gurur yok. keyfine göreyse bütün yollar onun
Beni terk ediyse yalvarmam istedigi gibi gider dönüsüde olamaz
Aşkta gurur bana göre yok ama yalvaracak kadarda incitme kendini
aşkta gurur yok birader ama ağır bir b*k yediysen boşa kürek çekmenin mantığıda yok
dolu dolu var
ne ben nede sevgilim yalvarmasın😒😕
var elbette beni sevmeyenle ne işim var herşey seks mi , güven denen bişi var
yalvarmak bence delikanlilktir seviyorsun demekki
çok.
yalvarmak hic ayip degildir kac yasindasin ki
cokmu mesgulsun sabah sabah
25...
omu seni birakti
asker oldupu için psikolojisi berbat durumda. çok sğtüne gittim. trip attım. daha kötü olduk.
askerdemi simdi
aynen.
demekki onu unut canim ondan sana yar olmaz cünkü seni aldatiri baskasiyle de cinesslik yapar
terkedilsem haklı ya da haksız yalvarmam ama emin konuşmamak lazım aşk adamı delirtir
Gitmek isteyen istediği yere gidebilir. Kimsenin ardından ağıt yakacak değilim.
Aşkta gurur olmalı, olmasi için uğrasabilirsin ama yalvarmak onursuzluktur.
Seven insan yapar bunu kimse gurursuz demesin sevgi ne kadar büyükse mantık o kadar az oluyor
Bence aşkta gurur olmaz yalvaradabilirsin ayaklarına da kapanırsın ayaklarını da öpersin hiçbir sorun yok bence
kimseye yalvarmam gidene dur desen fayda vermez beden sana ait olsada ruh baskasında aklı fikri işim olmaz
aşk varsa karsilikli dozunu kacirmadan ikna cabalari olabilir
kızlar bu konuda resmen zırlıyorlar yahu adam gitmiş daha ne aşk acısı cekiyosun
cogu kez yalvardim gurur yapmadim Şu an mutluyuz
Bende ki gururdan biraz da sana vereyim mi
İnsan gurur onuru için yaşar
hiç yalvarmam kendının gelıp özur dılemesı lazım
Yalvarma, sakin bir başkası için yalvarma.
O gurur olmuyor bebeğim, aptallık oluyor.
çok yanlış bir şey sadece Allah ha yarvarılır
Sıç*p sıvamak işte :D
Yalvarmadim yalvarmamda insallah.
Sevdiğin için vazgeçemiyorsun illa ki.
seviyorsan gururu atıcaksın bir kenara
belli bir yere kadar var gurur
Defolsun gitsin bitti dediysek bitmiştir.
Ben haklı olduğum halde yalvardım ya
Dogru degil gurur önemli
neden terkedildiğime bağlı haksızsam yalvarırım
Gurur çok güzel bir şey.
vardır ve doğru değil.
Gururla alakası yok bunun. Acizlik...
Hiç doğru değil
gurur olan tek konu bşle diyebilirim
ben katılmıyorum seven gururu önemser mi hiç
Gurur olmalı üzerine gidilen herkes kaçar zamanla
gittikçe soğutur bu yalvardığın kişiyi..
aşkta gurur olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar