Canınızı acıtan birini hâlâ sevmek gurursuzluk mudur gerçek aşk mıdır?
Gurursuzluk
Gerçek aşk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Canınızı acıtan birini hâlâ sevmek gurursuzluk mudur gerçek aşk mıdır?
Bu oldukça derin ve kişisel bir konu. İnsanların duygusal ilişkilerde karşılaştığı zorluklar çok çeşitli olabilir. Kimi insanlar, bir ilişkide acı çekmeye devam etmeyi gurursuzluk olarak algılayabilirken, diğerleri ise bu durumu gerçek aşkın bir parçası olarak görebilir. Herkesin duygusal deneyimleri farklıdır ve bir ilişkinin karmaşıklığına bağlı olarak bu konudaki görüşler de değişebilir.
Acı çeken birini hala sevmek, bazı durumlarda kişinin içsel gücünü ve sabrını gösterirken, bazı durumlarda da kişinin kendi mutluluğunu riske atması anlamına gelebilir. Gerçek aşkın ne olduğu konusunda farklı görüşler bulunsa da, genellikle saygı, anlayış, destek ve mutluluk üzerine kurulu olduğu düşünülür.
Bu tür duygusal zorluklarla başa çıkmak zor olabilir ve herkesin kendi içsel gerçekliği ve ilişkileriyle yüzleşme süreci farklıdır. Yine de, kendimizi ve duygusal ihtiyaçlarımızı dürüstçe değerlendirmek, kendi mutluluğumuzu korumak ve sevdiğimiz kişiyle sağlıklı bir ilişki sürdürmek için önemli adımlar atmamız gerekebilir. Ancak bence insanın duyguları bazı zamanlar gurur bırakmaz, o yüzden çok da yadırganacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu insanını elinde değil.
Aşkta filan gurur aramamak lazım, bunu klişe bir görüş olarak söylemiyorum. İnsan böyle bir sürece kapılınca her duygusuyla kendini savunmasız ve çıplak hissediyor, ama her şey gibi günün birinde sevgi de bitebiliyor, kendini bu kadar yıpratmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca canımı acıtanı s.. kerim :D
Sevgi fedakarlık ister ama size zararı dokunandan uzak durun der dinimiz.
Hayatıma giren insan bana renk katmalı neşem sevincim tesellim olmalı. Acı çekmek, üzülmek için sevilmez, kendine işkence etmektir bu. Hayatına aldığın insan sana bir şey mi katıyor, bir şeyler mi çalıyor bu önemli.
Gerçek aşktır. Gurursuzluk bu aşkı ona da yaşatmaya çalışmaktır. Kim karışabilir benim içimdeki fırtınaya. Gönlüne sevme desen de seni dinler mi? Hiç sanmıyorum.
seni aldatan birini sevmeye devam etmen gerçek aşk değil gurursuzluktur
@İsimsizzzzzzzz59 aldatma kelimesi geçmedi orada yalnız
canını acıtan çok geniş bir kelime ki genelde böyle şeyler için kullanılır
yooo, can acıtmak sadece aldatmayla olmaz.
ok
Cevap
30Cevap
Bir yerde kadar okeyde ayrılık vs olduysa aptallık
Evet gurursuzluktur. insan canını yakan birini seviyorsa zaten takıntılıdır ve kendisine saygısı yoktur
Gurursuzluk ya da onursuzluk adına ne dersen de. İnsanların oden verecekleri duyguların ya da maddi eşyaların sınırları vardır. Hiç kimse senin kendi kişiliğinden haysiyetinden vazgeçmene değecek kadar, kalbinin kırık acılar içinde yaşamana sebep olacak kadar da değerli değildir. Bunu bu toksik ilişkin bittiğinde ruhun yara bere içinde kaldığı zaman anlayacaksın ne yazık ki.
Sevme sevilme işi isteğe bağlı değil ki. Seviyorsan seviyorsundur yapacak bir şey yok.
Gurursuzluk diyebileceğimiz bir şey olacaksa eğer açık açık git demesine rağmen tabiri caizse köpek çekmesine, görmezden gelmesine rağmen iletişim kurmaya çalışmaktır.
"Gerçek aşk" da diyemem birlikte olsan sonucu ne olacağı hiç belli olmaz. Elde edemediğin için kendini seviyor bile zannedebilirsin. Devrimcinin aşkı devrim değil devrimi gerçekleştirme hırsıdır. Yani belki de sen yolu seviyorsundur varacağın yeri değil.
Gurursuzluk demek oldukça komik değil mi? Neden canını acıttı acaba? Bu hikâye de suçlu sen misin diye bak. Kendine bak. (Soru sahibi, genel yazıldı. Üstüne alınma)
Hayır suçlu ben değildim
Canını bilerek yaktıysa ve bunu yapmaya devam ediyorsa bunu bile bile sevmeye sende devam ediyorsan sorun sende ve bu gurursuzluk olur kendine saygısızlık en büyük kötülük olur.
vazgeçmemek ve hala yaptıklarını görmezden gelmek gurursuzluk ama hala sevmeye devam ediyorsan bu aşktır
Görmezden gelmiyorum zaten fakat hâlâ seviyorum... Farkındayım her şeyin ama gitmiyor kalbimden. Ondan başkasını sevmek ona ihanetmis gibi
Aşık olduğun için aciyabilir bu gerçek aşktır ama o size acı veriyorsa gurursuzluk değil de insanın gözü kör oluyor maalesef aşkı yaşayan bilir
eğer ona bunu da gösteriyorsan gurursuzluk ama normal durumlarda elinden gelen bir şey değil kendin yapmıyorsun bunu
İnsanlara sorsan ”Gurursuzluk” ama kendine sorarsan ”AŞK”.
İnsan, kalbine söz geçirmiyor ki!.. Böyle yaşamaya alış ama seviyorsun diye de her şeyi affetme!
Affetmiyorum zaten ama seviyorum da. Ve seviyor olmaktan kendimden tiksiniyorum bile
Asla öyle şeyler düşünme! Sevmekten tiksinmene gerek yok. Ha sevdiğin kişi öyledir ama o öyle diye kendi masum aşkına da aynı şeyi demen gerekmez.
Hâlâ beraber olmak istemem peki... ben gerçekten aptal mıyım ki
İnsan kalbine söz geçirmez bu olağan şey. Kendine hakaret etmene gerek yok çünkü sevmeye karar veren akıl değil, kalptir.
Hiç aklımı kullanmadım ki
Gün gelecek patlayacaksın - içsel olarak - işte o andan itibaren sevdiğin insan gözünün önünde c*n verse hafiften sırıtıp geçeceksin yanından. O zamana kadar böyle yaşamaya devam et. Ama soruna dönecek olursam söylediğim şeyler hâlâ geçerli.
Patlıyorum zaten
Sadece gerçek seven karşılığı olmasada sevmeye devam eder
Gurursuzluktan ziyade alışkanlık, zarar, ziyan..
Gurursuzluk tabi ki neden beni sevmeyi sevmeye devam edeyim ki
Canımı acıtanı ne sevmesi bel@sı olurum sadece. İnsanda gurur olması gerekiyor.
İnsan davranışlarından sorumludur, duygularindan değil. Netice de ne yaptığın önemli.
Kadınlar kendilerini okşayandan tiksinip canlarını acıtanlara aşık oluyorlar sorun burada...
İlk başta iyidi
Gurur ile alakası yok canını yakan birini insan cok sevebilir ama kendine olan saygidan o iliskiyi bitirmek en iyisi uygulamak tabiki zor
İkisi de değil birini sevmeyi hemen bırakamazsın zamanla unutursun sadece
Bağımlısı olduğumuz bir şeyi bırakır gibi bu da zamanla düzeliyor
Bundan sonrası grursuzluğa girer arsızlık olur bence
Gurursuzluktur bende birine takıntılı kaldım ama aşk değilmiş sonradan anladım
Gurursuzluk, aşk falan değil yani.~☆
Kalbini vermişsin...
Takıntıdır. Psikolojik destek gerek.
%90 Takıntı, Alışkanlık
Aşk yok takıntı yapmış
Bir yerden sonra gurursuzluk oluyor
Aşka inanmıyorum artık
Kendine değer vermemektir