Kolay sevebilen biri değilim. aşk benim için heves değil nefes oldu herzaman. yüreğimi biliyorum, kendimi tanıyorum. hani tabiri caizse ateşe gözü kapalı atlar , silahında önüne geçer vur beni derim. ölmem aşk için savaştan, zul gelmez bana aşkım için çektiğim sıkıntılar. cefasına da razıyım , kahrına da. ona gelmesin bana gelsin de derim, mangal gibi de yüreğim var evvelAllah. ama küçük bir kedi yavrusu gibi de korkak ve ürkeğim;ya sevince o beni sevmezse , ya benim sevdiğim gibi yoğun sevmezse, ya elimi yarı yolda bırakırsa , ya vefasız çıkar da imtihanım diyip sabretmek yerine olmuyorsa olmuyor diyip vazgeçerse diye...
Nasipte varsa gelir demekle de gelmiyor. Nasıl oturduğun yerden çalışıp emek vermeden ekmeği kazanamıyorsan, bekleyerek sadece nasip diyerek de aşkın mutluluğun kendi kendine gelmesini bekleyemezsin. Elbette nasip.
Kaybetmekten korktuğum için sevmekten korkmuyorum. Bu konuda oldukça cesurum. Yoksa bir gün biterdi bu edepsiz heves :) aşkı bulma hevesi.. korkak olduğum konu kaybetme korkusu değil. kırılma korkusu, daha az sevilme korkusu. birini kaybetmedi hayatında kalmaya devam etti diye tüm amacına ulaşmış gibi mutlu olanları izliyoruz ya ekrandan :D hastalıklı insanlar... hayatında ama sana senin ona baktığın gibi bakmıyor. kalbini kırmaktan korkmuyor. sen üzüldün mü üzüntünü hissetmiyor. e bir zahmet kaybedeyim (!) böyle bir insanı :)
Kaybetmek üzerine kurulu bir anlayışla hareket, zaten baştan kaybedilmiş gerçeğini yaşamanın kaçınılmaz sonuçlarını doğurmaz mı? Sevmenin doğamızda olduğu gerçeğini hala daha duyumsayamamışlar için, neden yeterince sevilmediklerini düşünmelerini isterdim. İçimizdeki sevği hissini hissedemedikten sonra, gösterilen sevğiden de haz duyulmasını beklemek ego tatmininden başka nedir ki!!! İila da karşılıklı sevğiden yana bir tutum serğilemenin de , almadan vermem diyenlerin de anlayışlarını sorgulamalarını beklerdim, keza öncelikle benlikten yana kendimizi ifade etmenin , biz kavramına anahtar olduğu kanaatindeyim...
Birini sevdiğinde ondan nefret etme riskinide göze alırsın. Çok güzel bir söz ki bu yüzden insanları kolay kolay sevmedim. İnsanlara karşı pozitif hisler beslemek yerine pozitif düşünceler besledim. Sanki aklımla sevdim. Ama buna sevmek denmez saygı gibi ama saygıda değil.
Kalbimin olmadığını düşündüm uzun zamandır. Ama şimdi her şey değişti. Sanki kalbimi buldum tekrar. Ve birilerini sevmeye başladım. Ama bir korkum var o da hayatın her zaman yaptığı gibi yine kazık atıcağını düşünmem.
sevmek, iliski icinde olmak vs o kadar abartildi ki artik insanlar kendini korumaya aldi. herkes once kendi onceliklerini dusunuyor. insanlar kaybetmekten degil uzulmekten korkuyor. sevildiginden fazla sevmekten korkuyor. kimseye fazladan bir sey vermek istemiyor.
sevmekten korkmam ben.. severim sevilirim belki kırar kırılırım korkuların bu hayat için anlamsız olduğunu ögrendim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tespit gibi tespit gerçekten. Lise ve üniversite zamanımda etrafımda hep ergenler vardı ilişkinin uzun süreceğine inanmadığım için eğer sevgili olursam bağlanırım ve ayrılırsa üzülürüm mantığıyla hiç sevgili yapmadım kimseyi sevecek kadar düşünmemeye çalıştım başarılı da oldum
Bir kere yaralandı mı yürek, zor oluyor yeniden sevmek, 'yanlızlık iyidir be' ya da 'kafama göre biri yok ki' dersin. halbuki aynı ağrıyı göğsünde hissetmekten korkuyosundur, kendine bile itiraf edemezsin ben böyle iyiyim dersin oysa o kadar muhtaçsındır ki yeniden sevip sevilmeye ama cesaret edemessin işte.
kim korkmazki reddedilme korkusu daha agir basiyor tipe bakan saf temiz cocuklari reddeden kizlar sonradan cok pisman oluyorlar ama asil onlari karsiliksiz sevecek insanlari uzuyorlar biz uzuluyoruz ama kaybeden onlar oluyor 😮
Genelde öylemış sadece ben aptal her defasında herkese kalbimin kapısını sonuna kadar açıyorum sonrada acıdan ölüyorum 🙃 işin garip tarafıda hala devam ediyorum buna 😂😂
Ks yi anlamış özümsemişsin. Bu soru kalbinden vurur çoğu üyeyi. Hepsi büyük cümleler kuracak ağızlarına bol gelen. En sevdiği şarkıyı iki günde tüketen kitleden ne hayır gelir? Ne kaset sarmışlar ne dolma
1.5 sene bilinçli olarak hayatıma birilerini almadım.. O sıralar kalbimde olan adama karşı olan sevgime ihanet etmemek için, başka birini sevmekten korktum. O kişiden sonra dikiş tutturamadım, gönül mevzularında şans benden yana olmadı...
Sevmekten korkan sevmesin o halde. Sevmek cesur yüreklerin işidir insan kaybedeceğini bile bile sevmeli mutsuzluğa da varım demeli. İnsanlar bazen kendi kendilerine sevgilerini tüketiyor küçük oyunlarla.
Sen sevmekten korkmazsın ve sonuna kadar seversin ve günün birinde yolda tuttuğun el yarıda bırakır hayallerini. Merak etmeyin sevmeye korkmuyoruz ya da kaybetmekten. Sadece şerefsizliklere alerjisi var yüreğimizin.
Evet korkarım karşındakini çok seversem o sevmezse sıkılır giderse aşk için sevgi için çaba sarf etmeden nasıl olmazsa başkası diye bir düşüncesi olursa bence o aşk hiç olmasın daha iyi değer verdiğin kadar değer alamazsan üzülen sen oluyorsun !!!
Ben korkmuyorum acikcasi cunku iluskide iyiyide kotuyude gordum. Kotu gidicekse bir iliski zaten ne ve nasil oldugunu biliyorum ve alistim. Güzel giderse zatrn ona diycek bisey yok yani kisacasi kaybedicek bisey yok
Seven kısı korkar tabıkı bunuda negatıf sekılde degıl acaba ona tam sevgı verebılıyormuyum hakedıyormuyum korkusuyla sever yoksa sevgının kalbe baska Zararı olamaz bır ınsanı sevıyorum agızdan cıkan ıltıfat degıl yuregının ve gozlerının bakıs acıaıyla belllı olur sankı sokakta sımıtcı var hep aynı kelıme sıcak gevrek sımıt aynı adam aynı sımıtlerı aksam 18:00da soyluyo sıcak sımıt taze sınıt dıye yanı sevgı bızde alıskanlık olmus agızda SENI SEVİYORUM
hayır korkmuyorum sevmek güzeldir her şeyi sev biraz beklersin baktın geri dönmüyor verdiğin değer o zaman değer vermeyi keserim ama saygı duyarım hala
Sevgilim askerde askere gitmeden 4 ay çıktık askere gitti 7 aydır bekliyorum hala onu ve tekrardan konuşmaya başladık seviyor mu bilmiyorum ama ben hala seviyorum kaybettim evet ama yine barışcağımıza Emin'im unutmayı denedim ama olmadı insan gerçekten sevince unutamıyor vazgeçiyor ama ben geçmedim
İnsan bir kere sevdikten sonra ikinci defa sevmeye korkuyor... Bir kere sevdim ölüme kadar gittim o yüzden ikinci defa sevmeye korkuyorum o gücü bulamıyorum kendimde...
En İyi Cevaplar