Kaybetmekten korktuğun için Acı çekmekten korktuğun için Üzülmekten korktuğun için Mutsuz olmaktan korktuğun için Bağlanmaktan korkutuğun için Özlemekten korktuğun için Kontrolü kaybetmekten korktuğun için Gücünü kaybetmekten korktuğun için Teslimiyetten korktuğun için Dibe vurmaktan korktuğun için ASLINDA BUNLARIN HEPSİNİ YAŞADIN KAYBEDECEK BİŞEYİN VAR MI? ya da şu an ZATEN BETSİN DAHA KÖTÜ NE OLABİLİR Kİ? .
Kesinlikle… Aşkta korkmak bir anlamda kaybetmektir.
Çünkü korktuğun an, kendini geri çekiyorsun, duygularını tam anlamıyla açamıyorsun. Kalbinin istediğiyle yüzleşmek yerine “ya kaybedersem?” diye düşündüğünde zaten bir parça kaybetmiş oluyorsun. Aşk risk ister, cesaret ister; korku ise bu riski gölgeleyip seni sınırlıyor. Yani, korkmak sadece hislerini bastırmak değil, aynı zamanda aşkın sana sunduğu deneyimi eksik yaşamak demek. Aşkı tam hissetmek için biraz da cesaret lazım.
Aşkta korkuların üzerine gitmek o kadar cesaret ister ki! Ama bence o korkular, yaşanabilecek güzel şeylerin önüne hep bir duvar örüyor. 🙃 Kalpten bağlanmayı, sevmeyi ve sevilmeyi deneyimlemeden, hep bir “ya üzülürsem” kaygısıyla hayatı kaçırmak yazık değil mi ya? ❤️🔥 Belki de teslim olmak en büyük zaferdir.
Sen ne düşünüyorsun, korkularla yaşamak mı daha zor, yoksa bunları aşmak mı? 😊
Kesinlikle ya, tam da dediğin gibi, insanın kendi içinde savaşı en zorlusu! 🌪 Ego ve hırs, mutluluğun önündeki en büyük engel bence. Aşk zaten teslim olmak değil mi? İçindeki rüzgarı dindirip huzuru bulmak gerek. 🍃 Ama böyle güçlü düşüncelerin var, bence sen yolunu bulmuşsun. 🙌 Ne dersin, biraz daha içimize mi dönsek? ❤️🔥
Beni ele al aklına gelecek her acıyı yaşadım en ağır darbeleri aldım ama herşeye rağmen hangi iş olursa olsun başardım ve güçlü kaldım her anlamda güçlü ve cesur biriyim herşeyle herkesle dalga da geçerim çözemediğim hiçbi sorun aşamadığım hiçbi engel yok gittiğim her yerde kral gibi karşılaşıyorum yanımda kim neden korksun mantığı yok yani 😄 duygusal hezeyan kadınlardaki ben kontrol edemediğim bi güç çekinme korku panik kargaşa duygusal çatışma bunlar olur aslında sevmemek lazım kimseyi böyle olunca kayıp söz konusu olmuyor 😏
Cevap sahibi
7 ay
Ya o da zor şeyler yasadiysa ve çok sevmesine rağmen guvenemiyorsa, ya da o kadar kötü şeyler yaşamış ki kendini hep geri plana atmış sadece kendi için bir şey yapmaktan korkuyorsa. Ya hiçbir şey başaramamış yine basaramamaktan korkuyorsa, ya bir sürü kapıya gitmiş ama tüm kapılar yüzüne kapandı ise ve csareti kırıldıysa hep ellerden geri kaldıysa ve mutluluğu hak etmediğini kaniksadiysa