Psikoloji mesleginin önü acık mıdır?Yoksa Türkiye de is yapmaz mı?
Cevabın nedir?
4 Senelik olarak genel psikolog olarak mezun olsan da , ya da yüksek lisans yapıp belli bir alan seçerek mezun olsan da eğer ki yabancı dilini de iyice yerleştirirsen , sektörde her zaman iş bulursun. Tabi , bu meslek okuyup ezberleyip geçme mesleği değil . Okul vermese de stajlarını 2ci sınıftan itibaren yayılmadan yapacaksın , Dersler şart koşmasa da en sonunda ne alana girmek istiyorsan o alana dair araştırmalar testler yapacaksın köşeye koyacaksın. Bölüm Türkçe okutsa dahi , Dünya üniversitelerinde yayınlanan article 'ları bulup okuyacak ve İngilizce olarak Makale yazacaksın , yurtdışı derneklere Student formunda üye olacaksın . ( British psychology association , American psychology association ) , üniversite hocalarının maillerine akıllı uslu sorular göndereceksin
Ve bunları APA formatında yapmalısın...
Bulamayacağın , her iş gibi bir başlangıç dönemi geçirmen ve bunu da supervizyon altında yaparken öyle umduğun kadar yüksek kazancın olmaz , 2bin-3bin arası gezersin.
Bu bile çoğu sektör gelirinden aslında yüksek. Doktora'nı yapacak kadar kendini yetiştirmen gerek , okul bu kadarına zorunlu değil ama sen bu kadarına zorunlusun.30 Yorumla
+1 yıl1-2 ünlü yakalarsan hasta olarak o zaman önün açık ama onun dışında Muayenehane de diğer hastalıklar gibi dolu olmayabilir. Yada hastanede çalışır aynı zamanda ofis açarım dersen ok ozaman kazanırsın.
02 Yorumla
Soran+1 yıl1-2 kendini unlu sanan kisi yakalarsam?
- +1 yıl
Sanan demedim iyi oku lütfen. Bu işi yapmaya başladığında 1-2 ünlü hastan olursa isim yaparsın dedim.
evt kesinlikle açık ben ne kadar iktisat okuyor olsam da psikolojiyi de hep istemişimdir
01 Yorumla- +1 yıl
İktisattan hakim olmak için kaç puan gerek?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılOlmazmı artık rahatsız / hasta/ tedaviye ihtiyaç olan çok :).Önleri su gibi açık.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
İnsanlar birbiriyle konuşmadığı için konuşacak kişi arıyorlar önü açıktır kaptırır gidersin olmadı psikologların işe yaradığı farklı alanlardan birinde iş bulursun =)
10 Yorumla
+1 yılyapar heryerde iyi iş yapar . psikolojisi bozuk insanlar ülkesi türkiye .) her 10 kişiden 9 u depresyonda
20 Yorumlaİnsan psikolojisini çözersen zaten ne iş yapsan tutturursun
00 Yorumla
+1 yılElbette açık, yani memleketin %70'i depresyonda. Bir çok insanın piskolojisi bozuk. Bilinen kadar da blinmeyen var (: tabi anlatılanları anlamak ta önemli, anlamıyor dinliyorsanız bile bunları kaldırmak önemli zor bir meslek.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılortalıkta psikolojisi bozulmus o kadar insan varken psikolog olmak mantıklı bir karar ola gerek:)
00 Yorumlakesinlikle açıktır hele ki dünyanın bu gidişatıyla
10 Yorumla
+1 yılHer önüne gelen hastaya ilaç vermiceksen önün açık
01 Yorumla
Soran+1 yılIlac yetkisi yok
+1 yıltabi açık memlekette kafadan sakattan bol ne var
00 Yorumla
+1 yılkamu sektöründe olabilir
00 Yorumla
+1 yılevet önü açık bir meslek geleceği çok parlak...
00 Yorumla
+1 yılaçıktır elbette.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası