Hesabı kim ödemeli tartışmasından ziyade, hesabı ödesin diye erkek arkadaşına para veren kızları soruyorum. Benim de yaptığım olmuştur. Al buradan öde vs şeklinde ufak ısrarlarla gayet yapılabilen bir şey. Sizce acziyet mi yoksa bir jest mi?
Hesabı ödesin diye sevgilisine para veren kız size ne ifade ediyor?
Kadın erkek eşit değil misal bir kadın dişiliğini kullanarak rahatlıkla is bulabilirken erkek bulamaz ve bununla yetinmez dişilik, maaş olarak erkekten de fazlada alır. Eril zihniyet kadına hesap ödetmem der fakat gün olur cebinde metelik yoktur. O nedenle zaten ilişkiler sağlıklı yürümez kapitalist modernite akımı reklam ve fahiş zevk insanları robot gibi yönlendirip kullanırken bir liralık çayı beş liraya içen kerizler bununla bir selfi çekip hava atmak derdinde.
Nezih sakin kültürel mekanlar var ve kibarlık olsa bile kadına hesap ödetmek bir erkeğe yakışmaz bu flört aşamasında olsun ya da olmasın. Bir yakin bayan arkadaşa bile hesap odetilmez
Bende tüm para vardı bunu o da biliyordu. Ucuz bir şey almıştık. Parasını o verdi. Olabilir yani böyle şeyler. Niye aciziyet göstergesi olsun ki? İlişki de birlikte hayat sürdürmeyi amaçlamıyor muyuz, hayatı paylaşmayı. Elimden geldiğince tabii ki ondan kuruş çıkmamasına çabalarım da böyle durumlarda da onda bozuk para varken yok olmaz asla falan deyip 200 TL ile 3-5 liralık ödemeyi yapacak kadar da mal değilim. Biz hiç hesaplamazdık şahsen ben ona bir şeyler o bana bir şeyler alırdı. Beraberken ortak kullanırdık. Ben yine biraz daha baskın olurdum ama dediğim gibi zorda kalınca da ses etmezdim.
Eğer yeni bir ilişkiyse, kız hesabı ödemek istiyorsa direkt kasaya ödesin. Erkeğe vermek onun kendini kötü hissetmesine sebep olur. Ama uzun bir ilişkiyse, artık senin- benim durumu kalmadıysa, gayette kız hesabı ödemesi için erkeğe para verebilir. Ama parası olmadığını falan biliyorsa. Bu sayede hem hesabı erkek kasaya ödemiş olur kendini orada kötü hissetmez kız ödüyor diye. Bu kızın düşünceli olduğunu gösterir. Ama dediğim gibi yeni bir ilişkide parayı o şekilde erkeğe vermesi egoistlik olur biraz.
Onun dışında zaten hesap bir tarafın sorumluluğu değildir. Ortaklaşa veya bir o, bir sen öder.
4 yıllık bir ilişkim oldu ilk zamanlar o ödedi ama ben hiç bir zaman rahat olamadım. Çünkü oda öğrenci bende öğrenciyim, nereye gitsek hep ortaklaşa ödedik veyada onun olmadığında ben ödedim benim olmadığında o ödedi. Ama kimse görmesin diye de masanın üstüne koyuyorum o ödüyor. Ortaklaşa para biriktirip günü birlik başka yerlere gezmeye gittik. Hiç bir zaman paranın lafını yapmadım. Şimdi beni elinin tersiyle itiyor canı sağolsun ileride sevgilisi olur hesabı ödetir o zaman değerimi anlar..
Çok doğru bir hareket ve bazı zamanlarda olması gereken bu. Çünkü erkeklerin kadınlarla yemeğe çıktığında hesabı ödemesinin sebebi para üstünlüğü veya senin paran yoktur ben ödeyeyim mantığı değildir. Sadece erkekler kadınları yüceltmeyi seviyor kendine ait kadını kutsal görmeyi'de. Nezaketen yapılır evet ama içinde maddi fikirler yoktur, bir kraliçe ile yemeğe çıktığınızda kalkıp ona hesap mı ödetirsiniz? Kraliçe zengin'dir ama bu iş ona verilmez, erkeklerde kendi kadınını prenses kraliçe gibi görmeyi sever bu yüzden yapar bunu. Ama ülkemizde bazı zavallı kadınlar bunu gurur meselesi yapıp ''ne demek ya bende ödücem'' gibi saçma sapan tavırlara giriyorlar erkeğinizi mutlu etmek istiyosanız illa hesabı ben ödeyecem mantığındaysanız ve paranız varsa ona verin o ödesin çünkü bunu yapmak hoşuna gider. Erkekler, kadınları küçük şeylerle muhattap etmek istemez hele kendi kadınını.
kadın hesap ödenek istediğinde neden ödeyemesin ki arkadaş.. ilişki yaşıyorsam ciddi düşünüyorumdur ileride de senin paran benim param söz konusu olmayacak.. benim ekonomim sıkıntılıysa buluşmaya çağırmam takii düzelinceye kadar ama buluşalım diye ısrar ederse paranın bittiğini belirtirim illaki kendisi ödemek isterse erkeklik gururu yapacak değilim.. erkek gururudur diyede bana verip benim ödememi istemesi açıkçası bir jest değil ben kendisinin ödemesini isterim.. eşim olacak kişinin neden özgüvenin kırayım ki ekonomik olarak kendisi iyi hissettirecekse kendisini ödesin... aksi halde toplum zaten kadını ikinci plana atıyor bende kendisini atıp ego tatmin edip onun gucsuzlesmesini istemem.. toplumun olgusal kurallarına ku ben buna saçma kurallar diyorum o kurallara uymak istemem.. Erkeğin her zaman parası olacak diye birşey yok abicim.. nasıl ki kadına bazı şeyler dayatiliyorsa biz erkeklere de bu dayatılıyor.. sevgilimse eşimdir demektir herşeyimizi paylaşmalıyız
Bunu zaten öyle bir iki günlük sevgililer yapmaz.. o zamana kadar hep erkek ödemiştir sonra bir gün kızda erkeğin parasının olmadıgını anlar ve sevgilisinin bakış açısınıda bildiği için parayı ona verir ödesin diye ki aranılıp bulunamayacak kız tipidir kendileri.. yadırgamaya değil övülmeye layıktır..
duruma göre değişir içinde bulunduğu durum önemli şimdi ben biraz manyak olduğumdan yanımda sadece acil durum parası taşırım 5 10 tl tarzı hemen hemen heryerde bankamatik var ya da acil taksiye binsem bile bankamatikte bekletirim birkaç kere hırsızlık girişimi oldu en güvenlisi bu diye düşünüyorum Antalya'da olduğum bir vakitte kız arkadaşımla dışarı çıktık tek kredi kartı kullanırım onunda çipi bozulmuş çekmiyor orada o el atmıştı hesaba mesela böyle bir durumda olabilir senin bahsettiğin durum direk o ödesin tarzı bana pek doğru gelmiyor
Erkek te kız da ödemeli hangi devirde yaşıyoruz ya? Şahsen güçlü kadın erkeğin hesap ödemesine göz yummaz ne öyle parasını yer gibi. Herkesin kendine göre bir geçimi var erkek arkadaşın atm değil sürekli ödemek zorunda da değil. Ben arkamdan konuşturmamak adına gereken zamanlarda hesabı öderim
Bazı erkeklerde kıza hesap ödetmem tarzında düşünceler oluyor. Ki bu çok yanlış. Benim erkek arkadasımda benim ödememden rahatsız oluyor. Ama bende bir kız olarak sürekli onun ödemesinden rahatsız oluyorum. Bence kızlarda hesap ödemeli. Hele ki çalışan kızlar. Erkek diye bütün masrafı ona bırakmak saçmalıkların en büyüğü. Ben kendimi kötü hissediyorum her şeyi o ödediğinde. Bence kızlarda elini taşın altına koymalı. Kadın erkek eşitliği diye bir şey var sonuçta bu ülkede.
Neden ödemesi için ona vereyim ki? Bu, durumu batırmak olur bence ve kadınlar hesap ödemez zırvalığını da bir kadın olarak teyit etmeye yarar ancak. Ben ödemek istiyorsam öderim ona falan uzatmam parayi al buradan öde gibi saçma ve kaba bir ifadeyle
Eski sevgilime bir iki kere hesabı ödemeden önce gizlice vermiştim kasaya o ödemişti yine. Erkekler gurur yapabiliyor sonuçta. Onun dışında yemeği erkek öderse çayıydı kahvesiydi bunları ben ödüyorum sinemaya gideceksek biletleri ben alıyorum bu şekilde dengeliyorum. Hiçbir erkek arkadaşım da bu kız benim paramı yedi diyemez. Dedirtmem :)
@experienced16 kesinlikle çok haklısınız katılıyorum size. Bencillik yapmamak gerekir insanlık hali her şey olabilir. Biraz empatiyle üstesinden gelinmeyecek sorun yok :)
Hiç sevgilim olmadı ama şöyle ki sevgili olana kadar herkes kendi yediğini ödemeli. Ama diyelim ki sevgili olduk sevgilim beni yemeğe götürmek istedi zaten hazırlıklı olur yani onu bozup hesabı ödeyeyim demem. Bir daha ki buluşmamızda ben sevgilimi yemeğe götürürüm bu sefer de ben öderim olur biter. 😂
kiz odicek tabi abi... hem erkek hem kiz odicek.. ben enayimiyim kizin herseyini odicem.. ogrenciyim valla para da hic kolay kazanilmiyo kimse kusura bakmasin bu ne cimrilik ne bisey.. esitlikten kirilan insanlar elini cuzdanina atmaya korkuyo.. erkek oder diyo oldu pasam.. sagilmalik inegiz biz de.. oyle racon olmaz.. iki tarafta odemeli
Üniversitedeyken başka şehirde olan bir sevgilim vardı iki haftada bir gidip geliyorduk birbirimizin yanına. Çoğunlukla da ben gidiyordum yanına yorulmasın o ya da sürpriz yapayım falan diye. Bu da ister istemez maliyetli oluyordu. Öğrencisin sonuçta. Yanına gittiğimde hep kartını bana verirdi buradan da harca diye. Çok düşünceli ve de ince bir harekettir bu bence. Ayrıldık ayrılmak zorunda kaldık ama hala güzelliklerle anarım kendisini
oyle yaparak daha cok ezecegimi dusunurum ben. onun yerine lavaboya diye kalkip hesabi oderim ya da onceden anlasirim bu benden olsun gibi... herzaman sevgilim oderse kendimi rahat hissetmem... ne bileyim paragoz kizlara benzedigimi dusunurum o bana napiyosa aynisini ona yaparim ya da yapmaya calisirim
Öyle yapmak abes. Hani sanki kızın ödemesi ayıpmış da saklar gibi belli etmeden verip farklı göstermek.
Ben erkek olsam bundan çok rahatsız olurdum. Mesela paranın ayrı ayrı verilmesi de hoş değil. Hep erkek öder diye bir şey yok, bazen kız da ödemeli. Gizlice yanındakine verip ödettirmek çok saçma bir hareket.
"Al buradan öde" tarzı biraz onur kırıcı olabilir ama iyi niyetli olduğunu varsayarsak güzel bir şey bu. Açıkçası bana beni sömürecek değil, yanımda durup destek olacak hatun lazım. Zaten universite yıllarındayız ve paramız kısıtlı. En azından yardım teklifi bile edemeyen, her şeyi bana yıkan düşüncesiz birisi de ilgimi çekmez zaten. İlerledikçe de para mevzusu ortadan kaybolur, olması gereken de budur bana göre.
jest. erkeklere üzülüyoruz bazen. o kadar para ödeye ödeye paraları kalmıyor. aileleri ile tartışıyorlar. biz kızların öyle sorunu olmuyor genellikle. dışarı çıkarken zaten para veriyorlar. lazım olur bir şey olur falan diye. erkeklere para verirken acı çektiriyorlar 😂
bu seferlik benden olsun diyen bir sevgiliye peki nasıl istersen sonuç olarak bende çalışıyorum ve her seferinde sana yük olmak istemeyen düşünceli bir sevgili tadından yenmez Ama sevgili çalışmıyor ve bu seferde benden olsun derse kavga çıkar ciddi düşünülen kişilerin arasında sen ben yoktur o yüzden o an kimin yanında varsa o ödeyebilir yani
Jest olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, erkek her zaman bayanın hesabını ödemeli nezaketen. İlerde çok samimi olunur , hayatı birleştirir belki o zaman çok zorda olsa kabul edilebilir. Bayandan para alıp hesabı ödemek yakışık almaz.
Bunu yapmasından çok düşünceleri ve niyeti önemli. Eğer gerçekten içinden gelen saf bir duyguysa o kız evlenilecek bir insandır. Ama ne yazikki bazı kızlar egosunu beslemek için ve kendini iyi hissetmek için erkeğe para vermeye çalışırlar seçmek senin elinde.
Artık kurtulmak gerek bu tür yargılardan. Hesabı kimin ödediği neden bu denli önemli olsun? Ya da hesap ödemek çok matah bir şey mi? Ayrıca neden bana veriyor?
Eziklik olarak görmüyorum. Tabi ki para bir güçtür. Fakat en yakınına sevdiin kadına daha rahat olamadan rol yapmak erkeklik taslamak ne derece doğru bir hareket? Düşünsene sürekli diken üstündesin kasıntısın ve hiç birşeyden zevk alamıyorsun? Çok saçma! Para nedir abi? Eziklik yaşayacaksın bilgisizlikten, konuşabileceğin ya da konuşamayacağın konuların tartışmaların sohbetlerin ezikliğine yanın. Kadınımın o hareketi yapması beni mutlu eder. Ne güzel bir düşüncedir inceliktir o.
Kadınlardan birkez daha nefret ettim işlerine gelmeyince Feminizm ama işlerine gelince 2000 yıl önceki gelenek olan erkek öder hesabini guduyolar... Haaa kadın mi ödeyecek erkeği yine ezmek için yok al şu parayı falan Allah'ım...
İlişkilerin sürekliliğinde maddiyat olmaz. Gündeme bile gelmemesi lazım. Olabilir kimin parası varsa o öder. Erkek egemen toplumumuzda bu görevin erkeğe verilmiş olması bir gelenekten ibarettir. Kızda erkeği rencide etmemek adına böyle bir davranışta bulunmuş. Tebrikler
Benim de bunu yapmislıgım çok. Sonuçta her zaman erkek ödememeli ama kız öderken de insanların gözüne sokmak yanlış anlaşılabilir. Parayı hadi bu gün benden diyerek erkek arkadaşına vermek daha mantıklı bence.
@experienced16 Ne kadar saçma olsa da kasada kızın ödemesi erkek için gurur kırıcı olabiliyor. Ama bu şekilde olduğu zaman erkek triplere de girmiyor :D
Eşim olur kendisi :) üniversitede her zaman her zaman para olmadı. Paramız yok diye de görüşmemezlik olamazdı. Şimdi misli ile alıyor karşılığını ama , iyi yatırım yapmış😂
kaçıncı yüzyılda yaşıyoz ya nezaket olarak ödemesine istemem oda anlayışla karşılar ama benim yanımdada alin burdan hesabı demesin koyar adama param yoksa buluşmama daha iyi ;)
saçma span cümleler kurmam yok beni adam yerine mi koymuyor falan diye.. düşünceli diye bakarım helal olsun derim onu cebine sok ve kredi kartını ver taksit yapalım daha avantajlı derim.. şaka şaka ödetmem asla.. teşekkür ederm
o eskidendi artık erkekte çalışıo kadında eskiden kadın çalışmıodu bu devirde kimin parası varsa o öder lafa gelince erkek cebine bakamam ben demeyi bilirler kendi ayaklarım üzerinde durayım derler ama hesabı erkek ödesin yok öyle
Parayı neden bana veriyor ki?:) Kendide ödeyebilir neticede, çok saçma. Eğer erkek illa hesabı ben öderim kafasında ise zaten parası olmalı yoksa parayı kadın versin gitsin erkek ödesin absürt bir durum.
Hesabı erkek öder devrini bir kenarı bırakın artık.. bu gayet normal bişi bende gittiğimiz her yerde erkek arkadaşımın ya da yanımdaki erkeğin hesap ödemesinde huzur oluyorum tabiki ödemeyi bende yapabilirim. bu karşı tarafa olan savgını gösterir
Erkek hesabi ödemek ister eger yaninda sevgilisi oderse bu gururuna gider. Erkegin parası yoksa sevgilisi de ödemesi için para veriyorsa bu onun erkeklik gururunu ne kadar önemsediğini gösterir
Ciktigim hatunlara ödeme yaptirmam... cikiyorsam vardir param. Su ana kadar da hep böyle olmustur. Sadace ögencilik yillarimda... Docent bir sevgilim olmustu... o zaman o öderdi :-)
para vermesi biraz ters olur direk kendisi hesabı ödese daha mantıklı olur diye düşünüyorum sanki para verince erkeği küçük düşürme bir durumu olabilir ama hesabı ödemesi çok normal artık kızlarda bu konuda erkeklere destek çıkmalı eşitiz diye yırtınıyorlar sağda solda :))
Şahsen asla bir kızdan para almam ama olaki durumlarda olurda böyle bir şey olursa geri ödemesi yapılır içim rahat etmez ama eşimle zaten rahat olurum sorun etmem
O kadar normal bir durum ki, bu kadar abartilmasina anlam veremiyorum. Hesabi kadin da öder erkekte. Bende sevgilimle yemek vs yedigimizde hesap ödüyorum.
Gayet güzel bir davranış, ben de yaparım. Sevgilimle zaten aramda para meselesini rahatça konusabilimem gerekir, onda yoksa ben bende yoksa o öder. Ekstrem bir durum diğil :D
Hayat Müşterektir, bütün ekonomik yükü bu devirde erkeğin sırtlaması zaten saçmadır. Ekonomik refah vardır, o zaman ödetmezsin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
erkeklerin ne düşündüğünü söyleyeyim buldum salak bir kız yoluyorum ben harcıyorum bu salak ödüyor diyorlar daha paralısını bulduğumda bu salağı terk edip ona gidecem diyorlar bunu bir çok erkekden duydum aynı düşüncede çoğu
Ya bir kere okuldan arkadaşlarla börekçiye gittik iki kız bir oğlan hesabı biz ödedik iki kız arsmızda bölüştük elini cebine atmadı kasadaki adam yanımızdaki çocuğa kalıbından utan demişti hiç unutmam
aciziyet bence çokta kabaca bir davranış ödüyorsan paşa paşa kalkar ödersin. Parayı erkeğe vermekle erkeğin kalkp ödemesi aynı şey. 2. buluşmaya gitmem böyle bir şey olursa
Ama hep erkek ödeyemez garsonun karşısınsa da kızın ödemesi erkeği kötü hissettirebileveğinden en azından kız ödeyecek ama erkek parayı uzatacak bence mantıklı
ilişkide bu tarz şeyler sorun olmamalı bende varsa ben harcadım onda varsa o harcar sevgilime bak param yok ama sende varsa öyle gidelim dediğimi falan biliyorum yani
ikiside değil. çocuğun parasının olmaması neden acziyet olsun, ya da ona para vermen neden jest olsun? bence bu takılacak bir konu değil anlatabildimmi?
ben de 1 kere yapmıştım parası hesaba yetmemisti ben de çıkarıp parayı uzattım öyle ödedik. Ama hiç kendimi kötü hissetmedim. Insanlik hali her zaman paramız olmayabilir bir yerde yetmeyebilir işte o zaman karşımızdaki insanın kadın veya erkek hiç farketmez bence yardım etmeliyiz. Ekstra olarak hesabın sadece erkek tarafından ödenmesi cinsiyetcilik gibime geliyor çok yanlış bir durum söz konusu.
Jestle aciziyetle alakası yok. Her dışarı çıkmada erkek ödeyecek diye bişey yok. 3 yıllık sevgilim var paramız oluyor olmuyor bunun hesabının yapılması çok ayıp.
Hersey erkegin ustune yuklenmez ama Para eline verilmezki ya kasaya verirsin onur gurur yapabilir Hani kabul edecegi varsada edemeyebilir eline verirsen parayi
Kasada hayır burdan alın hayır burdan alın diye kargaşa yaşanması. Şuradan çektir vs yerine gidip kendim öderim. Bende yapıyorum çünkü sadece erkeğe ödetmek olmaz. Gayet normal birşey
Hayatimda 1 kere oldu, cok etkileyici bir hareket gibi gelmisti. O zaman ben ogrenciydim o calisiyordu. Hayran birakmisti kendine :) simdi daha da iyi anliyorum yaptigini. Iyi bir soruydu.
Şöyle söyliyim ; cüzdanı arka cebimde taşımayı sevmiyorum bu yüzden kız arakdaşıma veriyorum çantasına koyuyor bişey ödenecek olduğunda isterse benim cüzdanımdan isterse kendi cüzdanından alıyor yani demek istenen şu ki ; ne eziyet çektiriyor nede jest yapıyorum tüm hakimiyet onun yani ;)
Hiç bir kadın da hesap ödesin diye sevgili yapmaz. Erkek de hesap ödeyeyim diye biriyle çıkmayacağına göre.. Her şey ortak olabilmeli aslında.. Genelde ben öderim, şikayetçi de değilim bu durumdan ama etik olanı bu..
Bence aç gözlü birisi olmadığını gösterir. Tabii her zaman yapılması kullandığından başka bir şey değildir. Ama zor zamanlarda yardım ediyorsa koca yürekli kadındır o.
Bence bir erkeğin yanında bu tarz hareketler çok onur kırıcı ve patavatsız hareketler, ayıp yani. Çocuk lavaboya gider sen hesabı o yokken ödersin o ayrı ama yanındayken el atmak bence ayıp
Onun gururu kırılmasın diye mi kartımı veriyorum? Eğer gururluysa zaten almaz ama elle karşı (bak kadın ödedi demesinler gibi) yapıyorsa alır ve buda aslinda insanliğa yakişmayan bir davraniş.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aciziyet değil jest tır eşitlik diyor ya herkes erkeğin üstünden gecinilmemeli kadında imkan varsa paylaşmalı masrafları erkeğe hesabı öde diye parayı vermesi veriş tarzına göre değişr kimse görmeden verdiyse sevgilisini onurlandırmak içindir hesap ödenirken ama herkesin içinde verdiyse en nefret ettigimdir
En İyi Cevaplar