Belli numaranın altında kalan göz rahatsızlıkları ör : Astigmat gözlük takarak v.s düzelir mi ? ve ya miyop hipermetrop ve diğer göz rahatsızlıkları gibi gibi...
yada belirli bir yaş aralığı var mı
yada belirli bir yaş aralığı var mı
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İleri derece astigmatsa lazerle bile sıfırlanamıyor.Zaten genelde göz tembelliği ile beraber görülür ve gözde tembelse en iyi cam ile bile kusursuz göremezsin astigmatın sıfırlansa bile net göremezsin eğer göz tembelliğin yoksa ve astigmatında 5-6 derecenin altındaysa lazerle sıfırlanır.Gözlükle hiç bir şekilde sıfırlanmaz sadece taktığında net görürsün çıkardığında aynı
Sonuç olarak herkes dünyayı hd kalitesinde görürken astigmat bir insan web cam kalitesinde görür.
maleseefki göz kırma kusurları doğal olarak gerilemiyor çok küçük bir ihtimal şansın varsa geriler kendi kendine ama senin gözlük takmanın vs nokta etkisi yoktur
Gözlüğü çok uzun yılllar boyunca düzenli ama gerçekten düzenli kullanırsan numaran düşer ama tam olarak geçmez tabi. Sanırım 20 yaşına kadar gözlerin derecesi ilerler ve gelişim tamamlanır sonra derece hep aynı kalır ama gözlükle düzeltmek istiyorsan en az 10 yıl düzenli kullanmalısın gözlüğünü. Kısa yooldan halletmek istersen de lazer gibi çok basit bir operasyon var.
Yamuk ve tam oval olmayan şekilsiz korneayı gözlükmü düzeltecek inanmayın bunlara şöyle olabilir gelişme çağındaki bir çocuğun astigmatı vardır tüm vücudu gelişip şekil değiştirirken korneasıda gelişir ve şekli değişir bu şekil değişimde kornea biraz daha normalleşirse numarasıda düşebilir ama aksi yöndede gelişebilir bu durumdada kusuru artar başka türlüsü sadece hayal birde göz tembelliğine yol açarsa hepten yayıldı demektir lazerlede düzelmez o zaman ömür boyu çekersin
İnanmayın bunlara nedir ya :D sanki ben gel sana göz ameliyatı yapıyım dedım sakin ol adamım :D ben de göz rahatsızlığı yaşıyorum ve ailemde genetik göz rahatsızlığı var aynı şeyi doktoruma sordum gözlükle düzelir mi diye tamamen düzelmese de derecesi düşebilir dedi ben de tamamen düzelir ooo gözlük geçirir demedim. Halam 20 yıldan fazladır gözlük kullanıyor ve yaklaşık 1 buçuk derece düzeldi gözleri ben deneyimime dayanarak söyledim sahte doktormuşum gibi inanmayın bunlara demene gerek yok :D
İnanma dedim çünkü tamamen safsata evet bunu sana doktor dediyse ya bilmiyor bu işi ya da sana yalan söylemiş morali bozulmasın gözlüğünü sürekli kullansın diye
Böyle dememin bir sebebide bu tür şeylere inanıp gözlükten medet umupta lazer gibi yöntemleri göz ardı etmemeniz için yoksa takmak istiyorsan istersen 30 yıl tak ama düzelme olmayacağı aşikar cam gözün kornea yapısının şeklini değiştirmez.
İsteyen o doktora inanıp 20 yıl gözlerinde camla yaşayabilir ama ben bildiklerimi söylerim.
benim astigmatim var geriledi. ama bunun bünyeyle alakasi var.
Cevap
2Cevap
düzelmez sadece ilerlemesi önlenir diye düşünüyorum.
körden bir tık daha çok görüyorsan düzelmeyebilir ama yok durum o kadar vahim değil çok şükür gözlüklen görüyom diyosan lazerle çiziyolar gözü.
herşey Allah'tan..benim kızımın da göz rahatsızlığı var.havuç suyu iyi yönde etkilermiş...
bazı meyve ve sebzeleri yiyerek düzelme şansı var + gene amerikalılar buldu bunu* koyım lazer gibi bir şyle düzeltiyolar
Belirli yas araligi yok duzenli kullanirsan duzelebilir
Sanmam..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar