Kuranın binlerce yalan yanlış anlattıkları varken allahı nasıl ispat edebilirim. örnek: kuranda düşünme ve hafıza kalptedir oysa beyinde. erkek üreme belden olur oysa testisten. vs.. daha bir çok yanlış mevcut... aist değilim ama kuran hatalarını yanlışlarını gördükçe ateistliğe yöneliyorum.
Cevabın nedir?
Mesela insan vücudundaki bir hücreyi veya bir atomu ele alalım. Bu zerre, vücudumuza dışardan gıda ile gelmiş bir atomdur veya yine yediğimiz besinlerden vücudumuz¬da kimyasal yolla oluşmuş bir hücredir. Fakat bu hücre vücudumuzdaki yaklaşık 100 trilyon kadar hücre ile uyum içindedir. Gözde görmeye yardımcı olur, dilde tad, burunda koku alır, sinirlerde haber iletir. Kısacası vücut¬taki tüm hücrelerle uyum içinde çalışmayı bilir. Hiç bir uyumsuzluk çıkarmaz. Aynı zamanda bu hücre çok akıllı bir ilim adamı gibi ihtiyacı olan maddeleri alır, atıkları kana vererek temizlenmeye gönderir.
Mesela, bu hücre beyindeyse, kandaki fosforu alır. Kısacası süper bir per¬formansla gerekeni yapar. Şimdi soruyorum, cansız atomlardan oluşan bu hücre bu kadar akıllı, bu kadar bilgili nasıl davranabiliyor? Ve ne gerekiyorsa onu yapı¬yor. Akılsız atomlar akıllı işler yapıyor. Bilgisiz hücreler hiç şaşırmadan çok çok bilgili davranışlar sergiliyor.
Acaba bunu kendileri mi yapıyor? İşte atom ve hücreyi okurken, insanın bir görevi de bu hususları düşünmek, ilmi, kudreti ve varlığıyla her tarafı kaplamış Yüce Yaratı¬cıyı tanımalıdır. Yine mesela, solunum esnasında aldığı¬mız hava insan vücuduna girer. Ciğerlerde kanla temas haline gelir. Kanı temizler. Kırk yıllık bir tecrübeyle bu işi yapar. Hiç şaşırmaz, unutmaz, karıştırmaz, görevini mü¬kemmelce yapar. Kana oksijen verip, kandaki karbondi¬oksiti alır. Tersini asla yapmaz. Aynı hava zerresi bu sefer bir ineğin vücuduna girer oradaki görevlerini aynı usta¬lıkla yapar. Hepsi bu kadar mi?
Hayır. Bu sefer bir incirin veya bir elmanın yaprağına ve oradan çiçeğine kadar gi¬rer. Bu sefer incir ve elmaya uygun görevler yapar. Renk¬ler ayrı. kokular ayrı, tadlar ayrı, desenler ayn. Peki bun¬ları bu cansız, şuursuz, kör, cahil atomlar nasıl yapar? Acaba insan olan bir insan ilim tahsil ederken bunları görmeden yapabilir mi?015 Yorumla
Soran+1 yılbu tanrının varlığını kanıtlamaz. bu doğanın dengesini kanıtlar...
Soran+1 yılDoğa kanunları konmaz doğa kanunları doğa varsa vardır. senin inancına göre Allah yaratılmamıştır. 14 milyar yıllık dünyada 1 milyar yırdır hayat var ve 4000 yıldır din var ve sadece arap ülkelerine gelmiş. şaşırtıcı. kainat dünya üzerine kurulu ama milyarlarca dünya var evrende. kuran okusan yalan olduğunu sana anlatmaya gerek kalmaz ya da tarih okusan peygamberin zehirlenerek ağzı yüzü yara içinde öldüğünü ondan resminin çizilmesinin yasak olduğunu bilirdin.
- +1 yıl
vakit bulunca sana hepsini ıspatlarım donup kalısın ben Kuranı 4 kere okudum. herhalde ilk peygamberin hz. adem olduğnu unuttun ilk insanın da o olduğnu da bilmiyosun sanırım. 1 milyar yıldır hayat varsa 124.000 tane de peygamber var. hıristiyanlık ve musevilik araplara değil israillere gelmiştir. çok okuduğnu söylüyorsun ama kara cahilmişsin be gizli kullanıcı.
Soran+1 yılo zaman ispatla Allahın (el-ilah) varlığını israil nerde haritaya bak dinlerin başlangıcı ile köleliğin ve para yerine geçen ilk altının kullanıldığı zamana bak. bu dünya tüm canlılara yeterken din ve para yüzünden bir kısmı yaşarken bir kısmı ölüyor bir kısmı beyken bir kısmı köle. din kime hayır sağlamış Allah varsa neden adını kullanıp kelle kesene karışmıyor neden çocuklar aclıktan ölüyor. bir soru sordum Allah nasıl ispatlanır bir tane mantıklı cevap yok.
- +1 yıl
Allah şeriatte kim kafa kesiyorsa onun kafasının kesilmesinin uygun olduğunu ama affetmenin daha hayırlı olduğunu bildiriyor. Açlıktan ölen çocuklar da senin gibi ateistlerin Allah'tan korkmayıp aç gözlü davranmasından (zekat, fitre, sadaka vermeyişinden) kaynaklanıyor. Kuran'ı okumadığın belli, yoksa semut, hud, yunus gibi kavimlere de peygamber geldiğin ide bilip sadece arapları öne sürmezdin. Şimdi sana ahiretten bahsedeceğim onu da yalan sayacaksın. Senin gösterdiğin siteler sadece atesitlik
- +1 yıl
Hala teori olmaktan ileri gidemeyen ve aslı olmayan birşeye senin açından bilim demen çok utanç verici. Madem şempaze bizim atamız neden onlar hala şempaze olarak kalmışlar? Madem ateist olmadığını söylüyorsun aç da ehl-, kitaptan birisini oku 3 kitap da insanın nasıl yaratıldığnı gösterir. Örneğin Kuran'da Adem Havva geçerken İncilde Adam ve Eva
Soran+1 yılneden maymunlar insan olmuyor canlı hayatı suda başladığına göre hepimiz balık oluyoruz sana baya anlatmam gerekecek ama anlamayacan oku kuranı okumuyon bari bunu oku
balık-sürüngen-maymun-insan
kolay gelsin
Soran+1 yılyakılan gerçek kuranıda korumuştu ondan sonrakileride değil mi evrime teori diyen sadece sizin gibi dinciler evrim artık teori değil ama keşke kuran değişti deseydin belki beni dine çağırırdın kuran değişmediyse tamamen yalan ve seks ansiklopedisi. gerçi dininde başarılar. kuran okumadığın son yazından belli çünkü bende kuranı okuyana kadar senin gibi hava atardım okudum biliyorum diye okuyunca kuranı savunduğum günlere lanet ettim
- +1 yıl
Senin gönderdiğin likte bile Evrim TEORİSİ yazıyor. Yani yazanlar bile bunun teoriden ileri gitmediğini biliyorlar ama sen öyle inanmışsın ki; bu kadar Allah'a inansan cennetlik olurdun. Eğer Kuran iddia ettiğin gibi yanmış olsaydı Peygamber efendimizin ezberlettiği hafızlar önce buna karşı çıkarlardı. Bu Allah'ın bir mucizesidir. Hadi değiştirip bastırmayı dene bakalım ne olacak. Matbağa mı yanacak elin mi felç olacak?
Soran+1 yılHiç bişey olmaz attığım linki okumamışın başlığına bakıp konuşacak kelime bulmuşun sadece kurana baktığın gibi evrim herşeyi ispat edebiliyor. kuran bana ispat ettiği birşey söyle ben burada cahille tartışmaya giriyorum inançtan beyin devreleriniz yanmış pardon ya kuranda beyin yoktu insanlar kalbiyle düşünüp kalbiyle yönetiliyordu tüh be allah beyin kattığını unutmuş...
Soran+1 yılSenin açıp bir kere kuran okuyacağını bilsem ya da evrim hakkında bir makale ya da video izleyeceğini bilsem ve bunu objektif bir şekilde yapacağını bilsem seninle tartışmayada girerim sana bütün bildiklerimi zamanında ne kadar dindar oluduğumu şimdi neden dinden bu kadar sovuduğumu ve allahın olmadığını bu kadar net söyleye bildiğimi anlatırdım.sana evrenin ve insanın mükemmel olmadığını sadece dindarların tanrının herşeyi mükemmel yarattığını iddia ettiğinizi anlatırdım.sağlık olsun ne yapalım
En İyi Cevaplar
+1 yılbi gün ateist bir öğretmen okulda çocuklara görülmeyen ve elle tutulamayan bişeyin varlığına inanılmaz çünki inanmak için görmek ve dokunmak gerekir,bakın bu tahta buda tebeşir elimdekide silgi görüyorum dokunuyorum var olduğuna inanıyorum demiş.
öğrencinin biri söz ister
hocam musaadenizle arkadaşlarıma bir örnekte ben vereyim der
ve lafa başlar bakın arkadaşlar hocam ne güzel konuştu şimdi biz hocamızı görüyormuyuz ?eveeett der çocuklar
çocuk : pekiii hocamızın aklını görüyormuyuz
haaayıııırr
çocuk : demekki hocamızın kendi var aklı yok der !08 Yorumla
Soran+1 yıltanrıya allaha o gözle bakarsan inanırsın ama kainatı yaratan ve herşeyi bilen bir kişi nasıl olurda yarattığı kainatı bilmez
- +1 yıl
bak kuran da hata yoktur lakin bizim gibi eğitimini tamamlayamamış bazı konularda cehaletten kurtulamayan insanlar onu anlamakta güçlük çeker ilmihal kitapları ve sünnet ahlakı bu yüzden var
kuran eğer bir kilitli bir kapı ise sünnet onun anahtarı ilmihal kitaplarıda açma koludur
kafandaki son soruyu çürütmek içinde şunu söyleyim TDK nın ilk başkanı AGOP MARTİNİAN dır ve o dönemde türkçeye çevrilen kuran da hatalar yapılması normaldir çünki adam ermeni - +1 yıl
testislerin nereye bağlı hem bir araştıma yapacaksan tarafsız olsun
Soran+1 yılben orayı okurken elimde kuran meali ve internette kuran meali diye bir sitede 21 adet kuran meali ilede araştırma yaptım doğrumu diye ayrıca bilimsel araştırmalarlada karşılaştırdım. boşuboşuna inananlardan değilim ya da inancını silenlerden.
- +1 yıl
meal değil ilmihal kitabı dedim kardeşim hem öyle iki günde öğrenilecek şeyler değil ve aslında sorun sende değil bu düzende camilerimizde bile topu topu 200-300 ayetle hutbe veriliyor hala insanlar benim dedem şöyle derdi benim nenem şunu yapardı diye islamı yaşamaya çalışıyor anlıcaan dede nene dini oldu (allah affetsin ama öyle )
- +1 yıl
Soran+1 yılincelerim teşekkür ederim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBazilarimiz Allahin icimizde oldugunu savunur, bazilarimiz illaki kanit ister, bazilarimiz da köru körune her seyi kabul eder. Ucuncusu olmadigin icin sevindim ama kurani kerimdeki hatalari bulmakla ugrasma bence, icindeki Allahi, sana guc veren gucu buyutmek icin ugras. Allah her yerde, her seyde...
11 Yorumla
Soran+1 yılvarlığından şüpheye düşmüşken nasıl hissedim. ben kanıt aramıyorum eğer kuranı allah gönderdiyse ve allah evreni yarattıysa o zaman kuranda yazan hiçbir şey şüphe ile bakamamamız greki yorki ben yanlışlarını gördüm.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizde hiç sıfır akıl yok yemin ederim. Kurandakı ayetleri özdeşlestrdgnz şeye bak. Yazık yazık. Aklınız bu kadar mi çalışıyor. Ki sen bir de müslümankn yöneldiğin yöne bak.vallahi billahi yazık. Ey kurban olduğum allah ne yapsın sizi bilmem ki.
214 Yorumla
Soran+1 yılhayatında kuran okumadıysan yorum yapma inandığın allah sana düşünesin diye kalp vermiş araştır. zaten allahın beyinl düşündüğümüzdn haberi yok.
Cevap sahibi+1 yılSana cevap bile vermek istemiyorum ama o kadar ayet varken gittin testis organlarıyla mi ilişki kurup bu ayet yanlış öbür ayet yanlış diyorsun. Düşünecek düşündurecek o kadar ayet varken gittin bunu kıyasladın. Sana düşünme diyen yok. Kuranı da bu arada çok okudum. O yüzden bu sorudan utandığım için böyle bir cevabı verdim
Cevap sahibi+1 yılBu arada kuranda üreme olarak belden olduğunu söylemez ki. Biz sizi dışarıya attığnz bir pis sudan yani bir meniden yarattık hiç düşünmez misiniz der. Ya arkadaşım yani bel değil testis den olduğu belirtilmiş ışte pis su belden gelmez ya anla artık o kadarını da. Yok abi bunlar dalga geçiyor bizimle cevap vermeyin lan bunlara. Çok merak ediyorsanz inancımı kaybetmekten çok korkuyorum diyorsanız gidin adam gibi bir araştırma yapın anlayın. Ne burda milletin kafasını da karıştırıyorsnz.
Cevap sahibi+1 yılAteistlern yazdıklarını okursan tabi anlam kargaşası içine düşersn onlar beyin yıkıyorlar. Her şey kalpte biter arkadaşım insan kalbinde olan şeyi düşünür. Önce kalp sonra beyin. Hadi bunu geç bu benim düşüncem de sen bir git mevlana oku bir yunus emre oku bir risale oku bakalım ya da okumuyor san bunlarla hasir neşir olan birileriyle arkadaşlık kur yardım ışte bakalım ne oluyor ne biçim şeyler düşünmüşüm diyeceksin kal selametle.
Soran+1 yılsen sadece onu okumuşsun ayrıca yanlış okumuşun belden kaburya doğru gelin atılan bir sudan diyor bu meni doğru ama meni belden kaburgaya doğru gelen bir su değil direkt testisten olur ben sana sadece tstisi oku diye göndrmedim linki
Cevap sahibi+1 yılBen seni anladım da sen beni anlamadın ben ateistlern linknı okumam zaten linktn önce gönderdim ben sana yorumu. Üstelik o ayetten sadece o mana çıkmaz. Git yüz yüze konuş biriyle öyle araştır böyle anlamazsn arkadaşım böyle bir konuyu kimse seni inandıramaz sen de hep şüphede kalirsin olmaz böyle. Adam akıllı araştırı
Soran+1 yılben orayı okurken elimde kuran meali ve internette kuran meali diye bir sitede 21 adet kuran meali ilede araştırma yaptım doğrumu diye ayrıca bilimsel araştırmalarlada karşılaştırdım. boşuboşuna inananlardan değilim ya da inancını silenlerden.
Cevap sahibi+1 yılOlsun arkadaşım bunlar küçük şeyler kuranda asla hata o yoktur haşa insan aklı bazen anlayamaz kendi başına her şeyi o yüzden bir ehline danis derim bak kardeş tavsiyesi.
Soran+1 yılteşekkür ederim tavsiyen için bende kuran oku dinini sağlam öğrn derim bu iş sadece hocalarla olmaz unutma hocalar bu işten para kazananlardır. sana yalan söylerler yanlış anlatırlar demiyorum genede tek kaynak hoca olmasın.
Cevap sahibi+1 yılAllaha çok şükür imanin var hacı hocalar eminim bu konuda parayı düşünmezler. Böyle bir konu çok önemlidir
Soran+1 yılhepsi demiyorum büyük çoğunluğu paracı hatta bazı hocalar bilirim ateist dini bırakmış para için vede turan dursun gibi öldürülmemek için hocalık yapıyorlar. hoca dini bıraksa cemaat o hocayı yaşatmaz.
Cevap sahibi+1 yılYani orası öyle ama. Asıl dine sahip ehli iman kişiler bellidir yüzlerinden konuşmalarından
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
10Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBilmek her zaman iyidir. Bilmek yerine inanmayı tercih ediyorsan müslüman kal. Çünkü allahın varlığını kanıtlayamazsınız sadece inanırsınız inanmakla da kalırsınız. Ayrıca bir sürü çelişki ve mantıksızlık vardır kuranda sende bazılarını yazmışsın zaten. Sorgulamaya devam et. Bilgi en büyük zenginliktir.
01 Yorumla
Soran+1 yıldesteğin için teşekkürler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılYahu adam meal okumuş, çelişkiler olduğunu gördüğünü söylüyor, oradan 10 tane ayet 10 tane hadis örneği istesen, ayet ve hadisin ne olduğunu soracak adamlar soruyu sorana ahkam kesiyor. Arkadaş bu ülkede bu dini bilen insan sayısı ateist oranından fazla değil :) Cehaletin sınırları resmen zorlanıyor... Merak içindeyim bu adamlar bilgi sahibi olsa inanırlar mıydı :))
05 Yorumla
Soran+1 yılkuranı okusalar veya dinlerini araştırsalar bişeyler olacak anam babam böyle dedi doğrudur deyip sıyrılıyor ama din dışı konuda ana baba dinleyen yok.
Cevap sahibi+1 yılCiddi manada araştırıp öğrenince kişi inanmayacaktır anlamı çıkmasın cümlelerimden, sadece vurgum ilk önce öğrenmek sonra inanmak... İnanmak ya da inanmamak sadece bilgi kaynaklı değildir, salt bununla alakalı olsa binlerce ilahiyatçı var bunlardan sorgulayanlar inanmazdı. Sonuç olarak yorum yapanların çoğunun bilgisiz olması üzücü, öğrenin sonra savunun veya reddedin ama ilk önce öğrenin...
Soran+1 yılzaten bunların konuşması ezber duydukları daha biri çıkıpta kurandan ayetlerle bana anlatmadı bende araştırmalarımı saydım bu sefer allah akıl versin deyip gittiler.
Cevap sahibi+1 yılMesela biri çıkıp Hz. Muhammed 40 yaşına kadar el emin olarak anılmış, bir insan bir anda bol miktarda yalan söylemeye başlar mı diye sormadı sana ? Ya da bunu kritik etmedi vs. vs.
Soran+1 yılbir çok muamma ben peygamberin zehirlenerek öldüğünü araştırarak buldum. hocaya sordum muceze esri 3 yılda öldü dedi bunu zehirlnmeden mi sayıyon . peygamber zehirlenir mi allah haber vermez mi dedim çarpılacan sus deyip konuyu kapattılar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana tanrı hakkında bir iki sır vereyim. tanrı seyretmeyi sever. o bir oyunbazdır. bir düşünsene, insana içgüdüler verir sana bu olağanüstü yetiyi verir, sonra ne yapar dersin? sırf kendi eğlencesi için, kendi özel kozmik komedi filmi için tam zıttı kurallar koyar. gelmiş geçmiş en büyük ahmak. bak, ama dokunma. dokun, ama tatma. tat, ama yutma. ve sen sekip dururken, o ne yapar? hasta, kahrolası kıçıyla güler! hasisin tekidir! sadisttir! görevi başında bulunmayan bir derebeyidir
11 Yorumla
Soran+1 yılyanlış yapınca zulmedr insanları din dil ırk olarak ayırır hatta köle sahip kadın erkek olarakta ayrımcılık yapar.
Allah babamız kendini doğrudan ispatlamıyor ama, peygamberini yollayarak ispatlıyor.
Peygamberi ise Allah babaya ve kurana göre ispat yapıyor.
İyi tamam da burada bir sürü mantık hatası var. Kısır döngü resmen.02 Yorumla
Soran+1 yılallahıda peygamberinide onla arasınıda herşeyi peygamber söylüyor ve söyledikleri kitap oluyor ve o kitapta yanlış şeylr yazıyor aklıma 2 soru takılıyor ya allahı peygamber uydurdu ya da peygamber allahın söylediklerini yanlış aktardı.
bir iğne ucu kadar yumurtadan tırtıl cıkıp kelebek olup ucurtabilirsen o zaman inanmana gerek kalmaz yapta görelim .. hiç 'ten var ette izliyelim ?
213 Yorumla
Soran+1 yılo zaten doğa düzeninde var dünyayı yaratan tanrı galaksinin olmadığını dünyanın üstü gökyüzü onun üstünde evimvar dermi ya da uzay boşluğu olan gökyüzünü düşmesin diye tutuyorum dermi.
Soran+1 yılallah yoktan var oldu kainatı yarattı normal ama kainat kendiliğinde var oldu anormal. hadi onu geçtim kalbinizle düşünün diyen allah bilmiyormu düşünme ve hafıza beyindedir. gökyüzü 7 kat diyor 5 kat ve üstünde yani arş ta evim var diyor gökyüzünü tutuyorum düşmesin gökyüzü dünyadan bakınca var gibi ama o gördüğün uzay boşluğu allah nasıl bilmez yarattığı kainatı.
- +1 yıl
Allah yoktan var olmadı vardı zaten hep. Kalbinizle düşünün duygunla düşün anlamına geliyor sana kaldırıp düşünme vasfın kalpte mi diyor ? gökyüzü evren anlamında ki gök yüzü onu tutma anlamında .. uzayda birşeyler düşüyor mu o yana bu yana ? su bile havada ! Sadece gezegen olarak dünyada hava var bu nasıl oluştu yok statosfer yok ozon bilmem ne nasıl oluştu ? okuman lazım bazı şeyleri !
Soran+1 yılyukardaki arkadaşın bir tavsiysi var bnde ona tavsiyede bulundum sana da söyleyim kuran oku dinini araştır atalardan duyduğunla yaşama ve sadece hocadan öğrenme kuranıda roman okur gibi değil anlayarak eleştirerek oku sizin deyiminizle allah akıl vermiş boşunamı.
Soran+1 yıldüşünmesem araştırmam.
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. sonuç olarak telefonun içindeki ses titreşimlerini de göremiyorsun ama var olduğunu biliyorsun değil mi?
04 Yorumla
Soran+1 yılne alaka. senin dediğin biri bana şirinleri iyi bir çocuk olursan görürsün dediler gargamel nasıl görüyor. allahın bir hikmeti dedi ona benzettim
- +1 yıl
ses titreşimlerini ölçen aletler var şöyle kör cahil yorumlar yapmayın kendinizi küçük gösteriyorsunuz
kuranda yanlışmı var,sen zaten atesıt olmussun haberın yok!
14 Yorumla
Soran+1 yıldünyayı yaratan tanrı galaksinin olmadığını dünyanın üstü gökyüzü onun üstünde evimvar dermi ya da uzay boşluğu olan gökyüzünü düşmesin diye tutuyorum dermi.
Soran+1 yılsen kuranı ne kadar biliyorsun kaç kere anlayarak okudun ve ne kadar dinini biliyorsun kalbinle düşün kalbinde tut duaları derken beyinle düşünüp beyinda hafıza olduğunu bilmiyormu allah
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılartık araştırmıyorum dini aklım gittikçe karışıyor.
114 Yorumla
Soran+1 yılben inancımı yitirdim araştırmayıda bırakmak kafamı yormamak istiyorum ama doğduğumdan beri anlatılan dini bir senelik araştırmayla atmak istemiyorum kenara.
- +1 yıl
ben de inancımı bırakmak istemiyorum meal okudukca bazı şeyleri sorguluyorum sonra korkup bırakıyorum ..
Soran+1 yılbende korkuyordum sorgulamaya ve birgün baktımki o kadar hata varsa din yok allah yok o zaman korkmayada gerek yok ama yinede inançlı olmaya gerek duyuyor insan hani çocuğun hırsızlık yapar ve sen bilirsin hırsızlık yaptığını ama çocuğum yapmaz dersin ona inandırmak istersin kendini bende öyleyim şuan.
- +1 yıl
aynen ben de öyleyim inanmak zorunda hissediyorum kendimi, korkuyorum azaptan ama aklıma yatmayan seyler var ne yalan söylim .
- +1 yıl
bunu görmedim ama baya ince ayrıntılarmıs bunlar
Soran+1 yıldaha çok var burda kaç kişiye gönderdim kuranı okumadan müslüman oldukları gibi birde araştırıp dinden olmaktan korkuyorlar. insanları şaşıyorum hani derlerya mutsuz eden gerçeklermi mutlu eden yalan mı diye bunlar mutlu eden yalanı seçiyor nasıl mutluluksa asırlardır müslümanlar kan akıtıyor. muhammetede helal olsun attığı yalanı sağlam atmış asırlardır insanlar inanıyor inkar etmeyede korkuyor.
- +1 yıl
başka link var mı böyle? peki yaradılışı nasıl açıklıyorsun ben buna da cevap bulamıyorum din olmadan
Soran+1 yıllink buradan bulabilirsin müslümanlara gör yalanlanmış bir şey ama bilim adamları halen araştırıyor ayrıca son cern deneyinde bilim adamları dünyayı yeniden yarattılar açıklama olarak dünyada tüm düzen değişecek bilgiler bulduk 2015 tki çalışmamızdan sonra açıklayacaklarını söylediler ordan ne çıkacak merak ediyorum.
- +1 yıl
evrime inanıyor musun sen
Soran+1 yılşuan araştırdığım konu araştırmadan önceki inancım evrim var kuranda yazıyordu kuran hatalarını geçince tarih bilgisinden ulaştığı kuran diliyle gün gelecek bir nohut ağacı insandan büyük olacak bu tarih boyunca insanların küçülmsi evrim niteliğinde çok değil dedelerimizlee bizim aramızda dağlar kadar fark var. ayrıca küçük canlılar kndi kendine oluşuyor uygun ortamda doğanın dengsini bozduğumuzdan belkide önceleri büyük canlılarda yoktan var olabilir değil mi araştırmalarım sonucunu yazarım.
- +1 yıl
söylediklerin çok ilginç nerden edindin bu bilgileri ? evet önemli bir gelişme bulursan yaz ama bunlar tuhaf seyler baya
Soran+1 yılaslında normal olan şeyler ama bizi öyle inandırdılarki dini yalanlamak toz kondurmak zor geliyor dine toz kondurmayı göze aldın mı zaten gerçekleri görüyorsun.
Soran+1 yılallah ismi al-ilah tan gelir yani ay tanrısı ondan müslümanlar ay takvimi kullanır al-ilah yani allah müslümanlık gelmeden önce mekkedeki putperestlerin dinidir bundan çıkardığımız anlam müslümanlık putperestliğin düzenlenmiş halidir. şuan türkiyede yapıldığı iddia edilen ılımlı islamla aynı şey...
Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. sen bunlara yanlış dediğin an tövbe etmen gerekir olmuş.
010 Yorumla
Soran+1 yılbence dahada araştırmam. google amcaya kuran hatası yaz ayetleriyle çıkıyor elimede kuranalıp bakıyom doğrumu diye doğru kuran yanlış yazılmış ya da bozulmuş insanlar kafasına göre yazıyor.
- +1 yıl
düşünmek lazım her ayeti . anlamı derin.birebir yazdığı gibi yorumlayamazsın. bu yüzden peygamberler gönderilmiştir. cennette şarap diyorlar mesela o şarap şerebe den gelir .içecek demektir Arapçada . yani bahsi geçen şey cennette şaraplar rakılar değil insanoğluna güzel içecekler verileceğidir. her neyse ben çıkıyorum şimdi. takılırsa aklına mesaj at bakarız anlamına.
Soran+1 yılahzab 50. ayet peygamber bütün kuzenleri helal savaştan esir alınan kadınlar helal kendi kadınları helal parasını ödediği kadınlar helal bu peygamber sapık mı yoksa ona bunları emreden allah mı sapık.
Soran+1 yılallah ismi al-ilah tan gelir yani ay tanrısı ondan müslümanlar ay takvimi kullanır al-ilah yani allah müslümanlık gelmeden önce mekkedeki putperestlerin dinidir bundan çıkardığımız anlam müslümanlık putperestliğin düzenlenmiş halidir. şuan türkiyede yapıldığı iddia edilen ılımlı islamla aynı şey...
Soran+1 yılarapçada her ismin başına "el-" getirilerek o isim belirli yapılır.
hamd--> el hamd, evvel --> el evvel ... gibi.
ilah kelimesinin "el-" çekimi yani belirli hali ise "allah"tır.
el-ilah allah'la doğrudan alakalı bir kelimedir.- +1 yıl
bir harf kelime değiştirri Arapçada. o yüzden söylüyorum sana.
cennette şaraplar varmış diye dalga geçen insanlar bilmezler ki şarap şerebe den gelir ki o da içecek demektir. yani orada bahsedilen bizim bildiğimiz şarap değil güzel içecekler olacağıdır. o yüzden her harfin her kelimenin değişimi her şeyi değiştirir.
Soran+1 yılben inc ayrıntıya bakarım sonuçta sırlar ayrıntıda gizlidir ama ben allahı sorgularken kuranı sorguladım çünkü birşeyin olmadığı ispat edilemez yoktur o zaman varlığını kanıtlamaya çalışacaksın ve araştırmaya başlarken kuran evrenselse tanrı herşeyi bilir ve bildiği bazı şeyleri kurana yazmışsa kuranda hrşey doğru olmalı ile yola çıktım ama hüsrana uğradım çelişkilr çok fazla.
istersen var istemezsen yok .
12 Yorumla
Soran+1 yılallah inançtır inanıyosan var inanmıyosan yoktur diyosun yani
+1 yıle yönel dostum ne var bunda herkeşler müslüman olmak zorund a değil ki
114 Yorumla
Soran+1 yıldoğru ama araştırmadan doğruları görmeden olmuyor
- +1 yıl
araştır tabi bul bütün yanlışları sadece kuranla olmaz bence incil ve tavratıda araştır senin gibi dahilere bütün insanlığın ihtiyacı var sadece müslümanalrın değil
- +1 yıl
aslansın sen ya sayende aydınlandım :)))
- +1 yıl
sen dahi bişeysinn böyle bütün bunları sıradan bir insan nasıl bilebilir? sen tanrı felan olmayasın sakın .:D
Soran+1 yılsıradan bir insan değil adam gibi araştıran herkes bilebilir aklın yolu bir derler aklını kullan araştır benim inandığıma inan demiyorum araştır diyorum. en azından senin inancını sömürü malzemesi yapmasınlar.
- +1 yıl
dalgana bak güzelim gizli gizli :D
Soran+1 yılpeki ben sana sorim sen dinini araştıran kuran okuyan kültürlü bilgili bir insansın o resimdeki sözde rabia ambleminin anlamı nedir.
- +1 yıl
dinimle rabia işareti arasında ki bağlantı ne alaka :D
Soran+1 yılkültürünle araştırma öğrenme kabiliyetinle alakalı çevren yapıyor diyemi yapıyon bilerek araştırarak mı yapıyorsun kısaca doğru bildiğin gibi mi yaşıyorsun hayatına yön verip kararlarını doğru bildiğin yönde mi veriyorsun. yoksa çevrem böyle istiyor çevrem böyle yapıyor çevreme ayak uydurmam lazım çevreme rezil olmayim diyemi yaşıyorsun. kendi kararlarını veriyorsan rabia işaretini bilirsin çevrem diyorsan ya rabia yı bilmezsin ya da çevrenin anlattığı kadar bilirsin. aynı dine olan inancın gibi.
- +1 yıl
ne zırvalıyorsun gülüm sen ks kullandığımı kimse bilmiyor ki çevre felan ne alaka farkındamısın sadece saçmalıyorsun
Soran+1 yılsen ne içiniyon hacı ben sana ne diyorum sen ne anlıyon ben sana ks deki çevren demedim hayatında beraber yaşadığın çevrenden bahsettim. sözde rabia amblemini araştırarak ne olduğunu bilerekmi kattın yoksa çevren kattı diyemi kattın. çevren derken arkadaşların komşuların ailen vs.. anlata bildim mi. gerçi sana laf anlatılmaz anlamazsın çünkü.
- +1 yıl
sözde mi özde mi bilmiyorum şeker ama merakın gitsin msadem :)) sadece hoşuma gidiyor onçin kattım :))) katmak neyse artık :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılüreme tabi belden olur olm
beline kuvvet lafını duymadın mı hiç12 Yorumla
Soran+1 yılo lafı orgazmdan sonra bel ağrı olduğu için söylerler beline kuvvet diye yanlış biliyosan söyleyenlerden kurandan okumuş söylüyorlardır. sperm belden değil testisten oluşur.
Bence birileri bizi fena halde işletiyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılaraştırmalarım doğruysa muhammet atalarımızı atalarımızda bizi fene keklemişlr.
+1 yılYav he he
11 Yorumla
Soran+1 yılkuran okudum mu hiç anlayarak
allah ıspatlanamaz
06 Yorumla
Soran+1 yılçünkü yok değil mi?
Soran+1 yılben yok diyorum sen var diyorsan ispat et. Kuranı muhammedin yazdığını ve zehirlenerek öldüğünü unutma ve allahın herşeye gücü yeter derler peki varsa eğer allah kendi kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi.
Soran+1 yılcinsiyeti yok diyorlar yoksa kadın-erkek yaratıp keyif çatıyor derdim ama oda yok.. akıl ermez onun işini ama aklı olmadığı kesin
komik insan:)
03 Yorumla
Soran+1 yılsende komiksin kuranı okumadan müslüman olmuşsun.
Aşk İlişkileri konusunda 720 cevap paylaştı. Yok .
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem