Dünya insanlar felan demeyin çünkü bi yine yeterli bir ispat değil?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Tanrı var mı yok mu kesin olarak bilemeyiz. Tanrı varsa bile onun ne olduğu nerede olduğu belli bile deyil. tanrının kendisi nasıl var olmuş ve ya tanrı varsa bunları niçin yaratmış cevapi olmayan sorular. insan aklının anlaya bilemeyeceyi bir şeyi kabul etsen nolur etməsən nolur.
Ben yıllardır kurcaliyorum ama delil yok maalesef. Ama özellikle denedim tek kesfettigim olağan üstü şey üç harfliler. Ve varlar.
Onların var olduğunu ben biliyorum zaten o kesin onların yaşam belirtisi var ama tanrıda yok hiç bir delil
Kendini saklıyor gibi zaten eğer varsada bilemeyiz. Mesela neden bu kadar fazla din var? Bunlar nasıl oluşmuş hangisi hak din kimse bilmiyor herkes kendi dinini doğru olan zannediyor
Bir yaratıcı var ama bizim bildiğimiz gibi değil. Bayağı etten bir canlı.. biz de kobaylari ya da koleleriyiz. Farklı kültürlerin mitolojisine bunlar farklı hikayelerle yerleşmiş. Ama ana tema aynı aileden oluşuyor bu tanrılar ve baba figürü en güçlüsü. Entriklar felan var. Mitolojik tanrılar ile örtüştüğü için böyle düşünüyorum. Bunu kanıt argümanı olarak düşünüyorum Ama ödül ceza sistemi ile ilgili bir şey diyemem.
Etten bir canlı olduğunu nerden biliyorsun? Ben bilemiyorum ya masal dinliyormuş gibi oluyor zaten mucizeleri duyunca
"ilahi" olarak adlandırdığımız dinler zaten boş. Tek tanrılı inanç sadece Ortadoğu'da çıkmıştır. İslami ki ise onvekilerin kopyasıdır. Muhammed'in sadece toplumunu düzeltmeye çalışan ve aile içi şehir liderliğini kontrol etmeye çalışan bir amacı olduğunu düşünüyorum. Çok eleştirim bu süreçleri. Uçsuz bucaksız derya burası eleştirmek adına
Tek tanrılı inancıı dünyaya yaymaya başlayan da Roma olmuştur. Ama Roma da bir konsül kurup odayı tanrı olarak görmüştür. Yani bı nevi çok tanrılı inançlara selam cakarak yapmıştır bunu da. Musevilikte de Tanrı yahvenin insanilestirerek sınırlı olma durumu vardır. Tam tek tanriya geçisi İslam'da görebiliriz.
Evet mucizelerin hepsi masal ;)
Evet bencede masal bir koçun arştan düşmesi ne kadar inandırıcı. Zaten nedense bunlar hep eskiden olmuş şu an olmuyor. Bu bende şuphe oluşturuyor. Peki ya bir şey merak ediyorum neden bunlar uydurulmuş ozaman
Aslında yine benim dediğim yere geliyoruz. Uydurulan bir çok şey ; aslında daha önce dünyada var olmuş bu mitolojik tanrıların başından geçen olaylarla bugüne tanrısal ilahi anlatimlarla dini hadiselere evrilmistir
Tanrının varlığını, tözü reddetmek kendi varlığını reddetmektir.
Neden? Peki tanrı bizi niye yarattı?
Ben varlıktan bahsediyorum, bu böyle 2 kelimeyle özetlenebilecek şey değil. Uğruna binlerce kitap yazılmıştır. Bazı inanışlara göre tanrı evren kabul edilir, bazılarına göre yaratıcı. Zaten çoğu dinin 2 kitaptan çıktığı söylenir tarihçiler tarafından.
epistomolojik sorunsallar. sınu varoluş sancısı
@yel__da Baştan sonra Ethica'yı anlat diyor bana.
aslında o cevabıda aramıyor bence
@yel__da Bazı şeyleri söyleyince küçümsüyorsun diyorlar o yüzden bir şey demek istemiyorum.
küçümseyeceksin tabi etik okumuş kişiyle okumamış bir olur mu :) aysun kayacı gıbı. dağdaki çoban ve oy geyiği... yinede hepsinin ötesinde biz simülasyonda olduğumuza tanrı varsada windows guvenlık duvarından fazlası olmadıgına ınanıyorum :)
agnostık yanı aslında
Gotmek isteyen için çok var görmek istemeyene hiç yok.
Neyi görmek isteyene? Dünyanın var oluşu mu? Biz bunun Allahın yarattığına emin olamayız başka bir şey de olmuş olablilr
O yüzden soruyorum delil nedir diye
Yüce kudreti! Bir deprem oldu 11 il beşik gibi sallandık kimin gücü yetebilirdi. Bir taşı bile oynatamayacak kadar acizsin kalkmış burada varlığına delil diyorsun!!!
Deprem doğadan kaynaklanıyor!
Yapma yav küçük beyinli! O doğayı kim yarattı? Hiç insanoğlu böyle bir şey yapabilir mi görünmeyen, işitilmeyen, insanüstü bir yaratan var işte bunu kabul et. Yeryüzündeki her şey onun varlığı kanıtı delili zaten.
Sensin küçük beyinli ozaman allahı kim yarattı madem her şey yaratılması gerekiyor
Yav arkadaş hiç hadis-i şerif okumadın mi sen.. Ne cahilsin insan dininden bu kadar mı uzak olur. O Allah'dır , Ehad'dır o Allah'dır , Samed'dir doğurmadığı gibi , doğmamıştırda. Hiç bir şey O'nun dengi ve benzeri değildir.
Ben çok araştırdım merak etme sen. Araştırdıkça zaten soğudum dinden
Doğru kaynaklardan araştırmışsındır umarım şaklabanların yazdığı çizdiği dine inanmamışsındır diliyorum ki... Gerçi belli sorguladığın biçimden nasıl araştırdığın.. yine de Allah doğru yolu göstersin ıslah etsin..
Kuranı okudum diyeceğin var mı?
Neydi peki seni soğutan?
Benim başıma gelmeyende kalmadı zaten. Allaha hep sığındım ama o bana hiç yardım etmedi
Dünya'nın tadı var mı sanırsın burası imtihan dünyası.. tabi ki sitem edebilirsin ama hiçbir şey dört dörtlük değil bu dünya da. Bak benim yakınım kızını ve torununu depremde kaybetti. Evlat, torun acısı gördü. Ramazan'da orucunu da tuttu, teravihe namaza'da gitti. Burası hakiki olan yer değil sınav dünyası herşeyin bir bedeli olur demi çalışmazsan para kazanamazsın demi öyle düşün!!
Eğer bir sıkıntın varsa dinlemek isterim özelden yazabilirsin.
Beni soğutan çok fazla sebep oldu artık sohbetleri dinlediğimde mucizeler bile gerçekçi gelmiyor inanmak çok istedim. Hiç kimse eşit yaratılmamış. Kimisi dünyada sefasını sürüp gidiyor kimisi çile çekip asla mutlu olamadan gidiyor. Bunların ikiside imtihanını alsa cennete gidicek değilmi ama biri diğerinden çok daha zor geçmiş oluyor. Ve bu bana göre haksızlık. Böyle daha çok şey sayabilirim
Teşekkür ederim
Şu anda hala araştırmaya çalışıyorum çünkü bir şeye inanmadan yaşamak çok yorucu.
Eveet çok büyük bir adaletsizlik, haksızlık var yeryüzünde ama bunu yapan insanlar, Allah değil!! Allah'ın adaleti er ya da geç tecelli ediyor. Bizzat defalarca yaşadım bunu çünkü bütün kalbimle inandim ilahi adaletin tecelli edeceğine. Saysam burada inanamazsın ben ve ailem yapılana karşı hiç bir zaman intikam almadık. Allah'a bıraktık o da bize gücünü gösterdi. İnan bana benden önce Allah'a..
Ayrıca sanma ki herkes mutlu ne hayatlar var dışardan süslü püslü içine gir virane ev gibi.. Hiç kimse için bu hayattın tadı yok çünkü çiğ süt emmişiz gözümüz, gönlümüz doymuyor. İsteklerimiz, heveslerimiz bitmiyor
Dünyanın oluşumunu izleyince mantıklı geliyo
Bakış açını degistir
Neden
Sen tanrıyı yanlış tanımla ispatlamaya caliaiyorsun
Görmediğimiz bir şeye inanmak zor oluyor. Keşke tanrı ozaman kendini saklamasa bizde inansak.
Şöyle diim tanrı olmak için insanüstü guc yaratma kontrol etme vs vs özellikler gerekli bir insan bile bir dünya ya da canlı yaratsa ve onun yaşam olum vs vs kontrol gücü olsa o canlının tanrısı olur dünya ve insanı doğa yarattıysa doğa uzay yarattı ise uzay bir üstün ırk yaratti ise tanrı o cosmos rastlantısal yarattı ise o cosmos tanrın demek
Ve görmek zorunda değilsin klasik hava yi da görmuosun örneği vermicem sana anne karnındaki cenin i düşün oda doğum a kadar anneyi görmüyor ama hissediyor sesini duyuyor besleniyor anne karnında suda yaşıyorsun çıkınca 2 dakikadan fazla duramıyorsun biz de ölüm ile doğuyoruz belki anne karnındaki bebek anneye inanmasa da anne var doğunca gorecek
Kuran delil degilmi