AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
Mantıklı düşünebilen birisi ise karşı tarafın otorite sahibi olmasını İsterim.
genel olarak çok mantıklı... o gne kadar ne kadar ters düşseniz %90 o haklı çıkıyor... şimdi yine ters düştünüz ve bu sefer kesin şekilde kararı o veriyor... senin dediklerine de kulak kabartıyor ama sonunda kararı veriyor... hiç hoşuna gitmedi ama erkek olark net ve kararlı şekilde biraz da buyurgan şekilde bir karar bildirdi... sana artık söz dinlemek düşer diyeblir myiz bu durumda
Tabii ki söz dinlemelisin
çok fazla ters düşmüyorsunuz düşünce de erkektir deyip itaat edebiliyorsun... ama bir aile dostunuz var... erkek çok ama çok mantıklı; kız ise hiç ama hiç mantıklı değil dahası çok kötü alışkanlıkları var; ne senin ne de kocasının lafını da dinlemyor... böyl giderse çok büyük zararlar görecek... ama adamı da çok ama çok seviyor... sadece uçarı biraz da şımarık... çocuk da bunu bir kaç kez canını fena halde yakarak ama hiç zarar vermeden yani yola getirmek amaçlı dövüyor... kız bunu çok sevdiğiiçin bunun işe yarayacağı da kesin, hatta yavaş yavaş işe de yarıyor kız yola gelmeye başladı... ve senin sevgilin diyor ki "adam gerekeni yaptı; ne hali varsa görsün diyemez; bir şekilde yola getirmesi gerekiyordu"... adama tepk gösterir misin?
Benimle güç mücadelesine giren ama en sonunda bana mağlup olacak, benim egemenliğimi kabul edecek birini isterim.
Bir ilişkide herşey ortaktık her iki tarafta yerine göre seviyesine göre eşittir
:D Biz babadan dededen böyle gördük, evde son sözü her zaman erkek söyler.
Tamam Hayatım.
eşitlik olması gerekir. kadın evi erkek aileyi yönetir
Bu ilişkide kim daha mantıklıysa ona kalmalıdır kadın erkek farketmez
tabikide kadinin sözü geçmeli eski kafali erkekleri çöpe atmali
erkek otoriter olcak yoksa ilişki berbat olur kadın aldatır erkek yöneticek doğası bu insanın
ha s... derler çekerler sana
gercekten bir kadın otorite sahibi olunca ne anlar ki o zamn hic hayatını başka biriyle birleştirme ve kendi otoritenle yasamaya devam et.
anlamadım cevabını cevabını
boşver :)
bence önemli bir şey demiştin ama ben anlamadım
elbette demek istediğim madem bir erkeğe bagli olmayip kendi otoriterini konuşturacak san hic birlikte olma ;)
peki sence niye erkekte olmalı? ne bakımdan üstünler?
tabiki de fitrat bakimindan konu uzun istersen özel den de yazabilirsin
fıtrat bakımından Allah'u teala erkekleri otoriter olarak yarattı kadon ise yöneltilen dir ama bazi insanlar bunu kadini ezme ve hor görme olarak algiliyor fakat böyle degil. kadın bir Zinettir ve zumrutlere deger verilir iste o bakimdan kadinin her seyi sınırlıdır...
engele gerek yoktu ben sadece fikir almak istemiştim... sen aklı başında birisin... ama yine de fikr vermek stemezsen zorla bir şey yazmazdım
Otoriterlik erkekte olmalı ne kadar eşitlik zırvaliklari dillendirilsede şartlar koşullar böyle ben ne yapiyim😃
Konudan konuya değişir veya ortak karar en doğrusu 👍👍👍
Otorite illa ki baskı illa ki net bir eşitsizlik demek değil… elbette eşler büyük ölçüde anlaacak ve konuların çoğunda bir orta yol bulunacak veya eşlerden biri diğerini kırmamak adına alttan alacak çünkü onun için daha önemli olduğunu görecek bu olması gereken… ama hiçbir orta yolun olmadıı durumlar olabilir, ve her iki tarafın da geri adımı karşıdan beklediği ve acilen bir kararın mutlaka verilmesi gereken durumlar… bu gibi bir durumda eşine veya sevgilisine “düşünceni anladım ama bir son karar alınması gerekiyor ve bu kararı şu şeklde alıyorum, daha fazla tartışmaya gerek yok” dediğinde her iki tarafın da “evet tartışma bitti” diyeceği bir kişi gerekebilir… belki bunu demesine hiç gerek kalmaz ama “gerekli gördüğünde” bunu yapacak biri otorite demektir. ama konudan konuya değişemez çünkü otorite o anda dediğini yapmaya mecbur olmak demek. Konudan konuya değişir deyince hr seferinde dediğini yapıp yapmamaya ayrı karar veriyorsun, o zaman bu otorite olmuyr
fikirlere açık olmak kaydıyla, otorite bende olmasını tercih ederim.
bence iki tarafta saygılı olduktan sonra otoritenin kimde olduğunun bir önemi kalmaz birbirlerinin kararlarına saygı duymak desteklemek ya da desteklemediğini güzel bir şekilde ifade etmek yeterli..
otoriteyi kendi şahsi terch ve çıkarları içinkullanıyorsa bu bencillik olur... ben ondan bahsetmiyorum. her ki taraf da anlayışlı ve karşısındakine saygılı olsa da bir gün gelir ve illa bir kararın alınması gereken bir gün her iki taraf da kendi kararında sırarcı olabilir... işte o zaman bir tarafın "tartışma bitmiştir" demesi gerekebilir
kadının çok ciddi ve kendine zararı dokunacak bir yanlışta olduğuna erkeğin inanması drumunda onu bu zarardan korumak adına sorumluluğunun sınırı nedir?
a-sözlü uyarır gerisine karışmaz
b- ısrarla sözlü uyarır sürekli uyarır; ama fayda gelmezse "kendi düşen ağlamaz" der
c- ilk aşamalar işe yaramazsa; manevi şiddete de başvurabilir... azarlar, bağırır vs vs... ama bunlar işe yaramazsa "ben görevimi yaptım benden bu kadar" der
d-yukarıdakiler işe yaramazsa "dayak haricinde" fiziksel güç de kullanmayı değerlendirebilir. DURUMA GÖRE bir yere kapama, tutma, icabında bağlama vs... ama en fazla bu kadar işe yaramazsa "ben sorumluluğumu yerine getirdim ne hali varsa görsün" dder
e- seven erkek asla ne halin varsa gör diyemez; kadınının iyiliği için işe yarayableceğini düşündüğü herşeyi dayak dahil uygulayablir çünkü her daim sorumludur, sorumluluktan "beni dinlemedi" diyerek kurtulamaz
bence kadın yürütüyormuş gibi hissetmeli ama otorite erkekde olmalı.
Tamam işte adam belli... her istediğini değil gerçekten yapılması gerektipini düşündüğünü sana gerekli gördüğünde illa ki yaptırma yetkisini kendisinde görüyor... iyi niyetinden ve dürüstlüğünden eminsin... tamam der miyedin? Yabi nasılsa erkek otoritedir önemli olan bunu istismar etmeyecek birini bulup ona teslim olmak diye mi düşünürsün yoksa ne alaka deyip ayrılır mıydın?
çok güzel yemek yapsın ve bakımlı olsun otorite onun olsun :)
savaşmayın sevişin yatakta kim iyise o olsun. Şaka bir yana ikinizin de görüşlerine ortak bir yol bulun yeri gelir erkek yeri gelir kadın.
Otorite illa ki baskı illa ki net bir eşitsizlik demek değil… elbette eşler büyük ölçüde anlaacak ve konuların çoğunda bir orta yol bulunacak veya eşlerden biri diğerini kırmamak adına alttan alacak çünkü onun için daha önemli olduğunu görecek bu olması gereken… ama hiçbir orta yolun olmadıı durumlar olabilir, ve her iki tarafın da geri adımı karşıdan beklediği ve acilen bir kararın mutlaka verilmesi gereken durumlar… bu gibi bir durumda eşine veya sevgilisine “düşünceni anladım ama bir son karar alınması gerekiyor ve bu kararı şu şeklde alıyorum, daha fazla tartışmaya gerek yok” dediğinde her iki tarafın da “evet tartışma bitti” diyeceği bir kişi gerekebilir… belki bunu demesine hiç gerek kalmaz ama “gerekli gördüğünde” bunu yapacak biri otorite demektir.
güç mücadelesine gireceksede sonun da beni dinlemeli 😄
d dedim sebep işine gelirse kralını tanımam isterse kate upton olsun.
Otoritesiz olanı yok mu bunun? Otorite bende hazımsızlık yapıyor.
Erkek ailenin başı kadın ise boynu olmalıdır. Yani yine yön veren kadın olmalıdır.
Koptum 😂😂
Neden savaş stratejisi geliştirir gibi bu kadar düşünmek zorundayız ki
Otorite illa ki baskı illa ki net bir eşitsizlik demek değil… elbette eşler büyük ölçüde anlaacak ve konuların çoğunda bir orta yol bulunacak veya eşlerden biri diğerini kırmamak adına alttan alacak çünkü onun için daha önemli olduğunu görecek bu olması gereken… ama hiçbir orta yolun olmadıı durumlar olabilir, ve her iki tarafın da geri adımı karşıdan beklediği ve acilen bir kararın mutlaka verilmesi gereken durumlar… bu gibi bir durumda eşine veya sevgilisine “düşünceni anladım ama bir son karar alınması gerekiyor ve bu kararı şu şeklde alıyorum, daha fazla tartışmaya gerek yok” dediğinde her iki tarafın da “evet tartışma bitti” diyeceği bir kişi gerekebilir… belki bunu demesine hiç gerek kalmaz ama “gerekli gördüğünde” bunu yapacak biri otorite demektir.
Ben dominant kadın seviyorum güçlü ama iki yüzlü olmasın kendi ayaklarının üzerinde dursun alsın kendi otoriteyi hak ederek
Medeni hukuk otoriteyi karı ve koca aradında eşit dağıtmıştır. Aike reisi kuramı yeniden düzenlenmiştir
herzaman tek tarafin yonlendirmesiyle ya da isteklerinin olmasiyla iliski yurumez tabikide esit olmali
kadinda yuvayi disi kus yapar sonucta ama genelde otorite erkeklerde oluyor
otorite kurmak veya kurmayı istemek acizliktir, eşit ve adil bir ortak yaşam doğru olanı
O işler öyle olmaz, her zaman erkekte gibi görünür ama kadındadır, kadında olan zaten kadındadır.
iliskide bu kadar otoriter olmaya ne gerek var sanki hayvanlar aleminden bahsediyoruz guzel guzel konusup anlasalim kimse birbirine üstünlük taslamasın
Ne yaparsan yap kadında oluyor. Hele ki bu devirde.
yalnis anlamada delik kadinda olunca kopeklesen adamdan ne hayir gelir
Bilek güreşinde beni yenerse buyursun geçsin dümene
Ahahaha
Otorite genel olarak bende olsun ama her konuda onun da gorusunu alayim
erkekte otorite olması gerekir ancak sevgi ve saygıyı elden bırakmadan otoriter olması yakisir
kadının çok ciddi ve kendine zararı dokunacak bir yanlışta olduğuna erkeğin inanması drumunda onu bu zarardan korumak adına sorumluluğunun sınırı nedir?
b- ısrarla sözlü uyarır sürekli uyarır; ama fayda gelmezse "kendi düşen ağlamaz" der
c- ilk aşamalar işe yaramazsa; manevi şiddete de başvurabilir... azarlar, bağırır vs vs... ama bunlar işe yaramazsa "ben görevimi yaptım benden bu kadar" der
d-yukarıdakiler işe yaramazsa "dayak haricinde" fiziksel güç de kullanmayı değerlendirebilir. DURUMA GÖRE bir yere kapama, tutma, icabında bağlama vs... ama en fazla bu kadar işe yaramazsa "ben sorumluluğumu yerine getirdim ne hali varsa görsün" dder
e- seven erkek asla ne halin varsa gör diyemez; kadınının iyiliği için işe yarayableceğini düşündüğü herşeyi dayak dahil uygulayablir çünkü her daim sorumludur, sorumluluktan "beni dinlemedi" diyerek kurtulamaz
güzel tespit
soru sordum... tespit değilki bu?
tüm cevaplar birer tespit
erkeğin tüm şıklardan birini söyleye bilir benim şıkkım eee
sence sorumluluğu nerede biter? soru bu bence bir de cevap verebilirsin:)
senin düşüncen hangi şıkka yakın... olması gereken ve senin için hayatta geçerli olan olarak 2 cevap da verebilirsin
e dememin nedeni dayak yemesi yaptığı yanlıştan daha kötü değildir
evet anladım... cevap vermişsin ama yukarıda kalmış :) teşekkürler
beğenmedin galiba?
valla beğendim... gayet de beğendim... ama zaten benim beğenmem için değildi sadece fikrini merak ettim
hiç bu gerekçeyle eline sopayı aldığın oldu mu?
veya çevrende dayağı bu anlamda gerçekten hak eden, dövülmesi gerektiğini düşündüğün bir kız oldu mu? dayak yemiş yememiş ayrı... senle brlikte olsa sopa atacağın kimse
hamd olsun şuana kadar böyle bir durum başıma gelmedi çevremde de de görmedim 😉
sopa yiyeni görmediniz dahası hak edeni de görmediniz... mesela tüm uyarılara rağmen günde 2 paket sigar içen ve bronş, t teşhisine rağmen tüm uyarılara kulak tıkayan bir kızın kontrollü şekilde dövülerek yola getrilmsi gerekir mi?
Sen bir sopayı hak ediyorsun devrem 😁😁😁
evet çok konuştum... belki ondan dolayı hak etmişmdir
yok est onun için demedim kendini örnek veriyorsun anladım
Aslında doğru gibi...
eklermisiniz beni bu konuyu derinlemesine konuşalım
sizi bekliyorum
Açıkçası sizin düşüncenizi anladım ve gayet mantıklı buluyorum... dahası ben esas itibariyle "erkek sorumluluk alsın otoriter olsun hatta maço olsun diyen ama o otoritenin gerektiğinde sonuçlanabileceği yaptırımlardan biri olan dayağa kesinlikle olmaz diyen kızların bu çelişkilerine parmak basmak istiyorum. Yani daha derine damlanın gereği yok. Fikrinize gayet saygı duyuyorum
anladım ama ben sizin ile tanışmak isterim
Ben istemem teşekkürler
okey ben teşekkür ederim
her iki tarafında söz hakkı olmalı , otoriteleşmeye hayır
söz hakkı elbette var... sözler söylenince belki orta yol bulunur belki bir taraf ikna olur veya taraflardan biri kırılmasın diye diğerine taviz verir... ama bunların hiçbirinin olamadığı durumda "senin dediğini anladım, fikrine saygı duyuyorum ama ortak kararımız şudur... ben öyle uygun görüyorum... tartışma burada kapanmıştır" demesi ve iğerinin de böyle bir durumda söylenecek bir şey kalmadığını bilmesi gerekebilir... haksız mıyım?
tabikide erkekler erkek çünkü onlar otoriter olmalari icin yaratiliyor yani 😏
Yarın gel başla
yani kadının düşünceleri her zaman sorulmalı, görüşü alınmalı... onun dedikleri mümkün olduğunca dikate alınarak karar alınmalı; buna karşı kadın da evin reisinin erkek olduğunu ve o bir son karar aldığında bunun kesin karar oluğunu ve buna karşı olsa da saygı duyup uymak zorunda olduğunu bilmesi gerekir... bunu mu demek istiyorsun
Kesinlikle olmaz herkes haddini bilecek :D :D
@MiracUlts ne gbi? kime cevaptı bu?
Şaka yapıyrm ablacım :) seni sinir etmek istedim tabiki senn dediğim doğru :D
@MiracUlts anlamadım kimi sinir etmek istedin... kız net... erkekne derse o olur diyor gayet net... neden snir olsun ki?
Boş ver aman :) biz anlaşamayacaz sennle :)
@MiracUlts h sen ben sinir etmek istedin... de hiçsinir olmama gerek yok ki zaten ben mlletin fikrini öğrenmek istedim... niye sinir olayım?
Yobaz insanlar gibi davranıyordum bilerek :D gıcık olunurya öyle insanlardan o açıdan :D
@MiracUlts
yooo... kızların çoğu korunup kollanmak istemez mi? erkek otoriter olsun, sahiplensin sorumluluk alsın...
ondan sonra ama gerçekten otorite gerekince yan çizer bizimkiler...
sen de eğer bir kızın sorumluluğunu aldıysan elbette otorite sende olack; sorumlu sensen yöneten de sen olacaksın o da yönetlen olarak elbette haddini bilecek...
fikr sormaya gelince onu da sen doğru karar vermek adına sorasın gerekli görürsen... gerekli görmezsen sorma tabi...
ama dediğim gbi erkek kanadı altına alsın korusun kollasın filan dyen kızlar
Abla sadece yobaz gibi davrandm bu anlatyıkların doğru fakat yobazdan kastım kadına saygı duymayan köle gibi bir insan
Tamam işte adam belli... her istediğini değil gerçekten yapılması gerektipini düşündüğünü sana gerekli gördüğünde illa ki yaptırma yetkisini kendisinde görüyor... iyi niyetinden ve dürüstlüğünden eminsin... tamam der miyedin? Yabi nasılsa erkek otoritedir önemli olan bunu istismar etmeyecek birini bulup ona teslim olmak diye mi düşünürsün yoksa ne alaka deyip ayrılır mıydın?
sevdiğn erkeğe itaat etmeye hazır mısın peki?
Bir kızla cıkıyorum o kız benimdir aldıgı nefesde dahil ! konu uzamasın bb
Erkekte olmalı bence, ana adilane yönetmek gerek ilişkiyi, ezerek değil
otoritesini yerim ya 2 kişi bir olunca samanlık seyran olur
Değilmi 😂😂😂
Otorite genelde erkegin olmalidir. Evinde Erkeginin dozu gecmelidir
Otoriteye karşı birini bulup otoritersiz bir ilişki kurmak
baskın kadın cok severim
kendi ilişkimde de başkasında da :D
yani?
ben kadın olduguma göre dsbznkjhfcdjxkxzsdcbnskzlaskxcbvnjxklzxkcjhbvncxoıfhcdbndmxjhfdxzökxjnv bncmxzlkjch
yanlışlıkla sana yazdım :)
alttaki harfler neyin nesi?
Yatakta kadında olmalı. Diğer alanlarda duruma göre bende ya da demokrasi
2 kişi arasında demokrasi olmaz çünküoylama yapılabilmesi mümkün değil
Anladım ortak noktada buluşmaktan bahsediyorum
ilişkide erkeğin otoriter olması hoşuma gider ama kararlarıma da saygı duymasını bilecek😊
kararınadaha doğrusu düşüncene saygım var ama bu kararının sonucunun olumsuz olacağından eminim... buna izin veremem; dolyısıyla saygı da duysam o kararını kaldırdım onun yerine şunu yapmanı uygun gördüm diyor... onun uygun gördüğü seninkinden farklı ama seni düşündüğü ve bencil olmadığından eminsin... boyun eğer misin? hoşuna giden otoritesine teslim olur musun?
yani kadının düşünceleri her zaman sorulmalı, görüşü alınmalı... onun dedikleri mümkün olduğunca dikate alınarak karar alınmalı; buna karşı kadın da evin reisinin erkek olduğunu ve o bir son karar aldığında bunun kesin karar oluğunu ve buna karşı olsa da saygı duyup uymak zorunda olduğunu bilmesi gerekir... bunu mu demek istiyorsun
Kadın da erkekte eşit olursa sorun olacağını düşünmüyorum fakat hanımlar bizlere çok daha fazla sorumluluk düşüyor
Ne gibi
Söyle ki erkek ve kadın birbirini kısıtlamadığı güvenli bir birliktelik olursa sorun yaşanmaz ayrıca bir erkeğin bir kadına davranışını yalnızca kadın belirler bu benim şahsi fikrim tabi 😉
kısıtlamadıı mı kısıtlayamadığı mı? kısıtlamanın gerekli olduğunu düşündüğü noktada ne yapmak gerekir?
bir de sadece kısıtlama konusu değil... ortak karar veya ortak nokta bulunamadığı ve her iki tarafın gönüllü olarak geri adım atmak istemediği bir durumda ne olmalı? birinin "tamam tartışma bitmiştir" diyebilmesi ve diğerinin de kendin kararın verildiğinibilip uymak zorunda olduğunu bilmesi bazen gerekmez mi?
Şimdi şöyle ki bence kısıtlama ya da kısıtlayamama bana sorarsan erkekler kadınları çözene kadar kadın ağırlığını koyarsa erkek o yönde ilerler erkekler iç güdülsel olarak itaatkardır bu değişmez kural ayrıca herşey kadınlar başlar kadınla biter
erkeğin içgüdüsel olarak itaatkar olduğu bence doğru bir şey değil... değişmez gerçek diyorsun ama tartışılır... en çok içgüdüleriyle hareket edenler çocuklardır çünkü onlar toplumsal etkilerden bağımsızdır... erkek çocuklar mı daha çok söz dinler? yoksa kız çocuklar mı? aileler hangisine daha kolay söz geçirir? %99 kız çocuklar daha çok söz dinler... (küçük çocuklardan bahsediyorum kültürel yönlendirmelerden henüz etkilenmemiş olanlardan)... ben ama genel olarak olması gerekenden ve erkeğinle olan ilişkinde onu nerde görmek isteyeceğinden bahsettim. seni koruyan kollayan ve üzerind eotoritesi olan mı? yoksa senin koruyup kolladığın sorumluluğunu altığın ve sözünü geçirdiğin mi?
Şöyle ki bir erkeğe kadınlığını kullanıp çok şey yaptırabilirsin ben kendi ilişkimi göz önünde bulundurarak bunu söylüyorum örnek vermek gerekirse acun ve Şeyma subaşı iyi bir örnek olabilir erkek itaatkar olmasa nasıl elde tutulur? Benim erkek arkadaşım otorite sahibi bir adam ve belirli ortak kurallara her zaman uyarız böylece birimiz uymadığında diğeri hemen hatırlatır ve anlaşmaya sadık kalınır
kadınlığını kullanmak ve ikna etmek apayrı bir şey... ama bunu kullanamadığın bir konu oldu... senin çin de onun için de önem arzeden bir konu... bir karar alınmalı... bir tarafın "tartışma bitmiştir" demesi ve bunu dediğinde her iki tarafın da "evet tartışma bitti son karar verildi" diye düşünüp bu karara uymak dışında bir seçeneği olmadığını hissetmesi herekmez mi? otorite dediğim bu... belki kadınlığını kullandın ve tatlı dille hayatın %90'ında senin istediklerin oldu, ama bunu ikna ile yaptın... amakalan %10'da ne olacak... hiçbir uzlaşmanın olmadığı veya ikna edemediğin yerde?
Tatmin olmuyorsun? Yazdıklarımı anlamak mı istemiyorsun yoksa yokuşa sürmekten keyif mi veriyor
anlıyorum da ben asıl senin konunun içine girmek değil etrafında dolaşmak istediğini düşünüyorum... demek ki ortak bir dil bulamadık... zarar yok
Ortak fikirler doğrultusunda ilerleme kat edemedik sana göre senin fikrin ön plan da bana göre senin fikrin düşüncen yanlış bu konular tartışmaya açık konular maalesef kiii
biz zıt fikirlerde değiliz... zıtlık olması için düzlemimizin paradigmamızın en eşitlenmesi gerekir yani bir ortak düzlem olması gerek... ben varsayıma dayalı soruyorum. cevabın o varsayımı veri kabul etmesi icap eder
ankete büyük oy geldi... gördüğün üzere kadınların %57'si erkeklerin bir şekilde egemen ve üstün olup otorite kurmasından yana... erkekler içinde kadın otoritesini bir şekilde kabulenmeye yönelik şıkları işaretleyenler şu anda toplam %39... hatta kızların çok önemli kısmı baştan teslim olma yanlısı... erkeklerle ızarın cevaplarında şöyle bir uyum var. Kızların %57'si erkek otoritesi derken erkeklerin %61'i erkek otoritesi diyor... nerdeyse aynı... erkeklerin daha itaatkar olduğu savın pek gerçeklerle örtüşmüyor gibi
Son söz felan hikaye kadın kadınlığını bilecek erkeğin sözünden çıkmayacak erkekte kadınına hak ettiği değeri verecek
Senin dediğin kadın erkeğin kolesi ol demek ne kadın erkeğin kölesi olsun nede kaldığın kölesi olsun fiziksel olarak eşit olmasak ta annelik babalık ta eşit olmasada bunlar hariç her düşüncede eşit olmamamız gerekmekte
Şimdi sen eşine şu kişiyle görüşme dediğinde oda seni ilgilendirmez derse ne dersin acaba bu küçük bir örnek
"Ey insanlar!
"Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari, Allah'in
emaneti olarak aldiniz ve onlarin namusunu kendinize Allah'in emriyle helal kildiniz. Sizin kadinlar üzerinde
hakkiniz, kadinlarin da sizin üzerinizde hakki vardir. Sizin kadinlar üzerindeki hakkinizi; yataginizi hic
kimseye cignetmemeleri, hoslanmadiginiz kimseleri izininiz olmadikca evlerinize almamalaridir. Eger
gelmesine müsade etmediginiz bir kimseyi evinize alirlarsa, Allah, size onlarin yataklarinda yalniz
burakmaniza ve daha olmasza hafifce dövüp sakindirmaniza izin vermistir. Kadinlarin da sizin üzerinizdeki
haklari, mesru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
Efendimizin veda hutbesi
Öylede denebilir
Bence hiçbiri müşterek olmalı hersey yormadan sıkılmadan :)
Erkeğin bir ağırlığı olmalı ancak eşitlik ilkesine dayanırım her zaman
Bence otorite erkekte olmalı ama alttan alttan ilişkiyi kapıcı yönetmeli..
Sence de öyle değil mi @WednesdayAdams
Haklısın Ryuzaki kardeş. Aynı apartman gibi düşüneceksin ilişkiyi. Apartman yöneticisi kendini otorite sanadursun tüm yetki kapıcıda olacak. O yüzden her ilişkiye bir kapıcı şart.
@WednesdayAdams
O zaman kampanya hazır.
#HerİlişkiyeBirKapıcı
#HerİlişkiyeBirKapıcı
Kapıcısız nasıl ilişkileniyorlar hiç anlamıyorum 😒.
@WednesdayAdams
Umarım bir gün aydınlanıp, doğru yolu bulacaklar sensei..
Hadi hep beraber dua edelim ama dikkat yağmur yağmasın..
bence ilişkide otorite ne kadında nede erkekte olmalı kimin ne söylediği daha mantıklıysa o olmalı
İlişki de erkeğin otoriter olması hoşuma gidiyor..
aradan bir süre geçti ve bir kaç arkadaşınla (hemen hepsi kız) görüşmeni yasakladı... çok net kararlı ve kendinden emin şekilde derhal bu arkadaşlarından teması kesmeni ve gerekçe olarak da sevgilininbunu böyle uygun gördüğünü söylemeni istyor... o ana kadar hiç güvenini sarsmayan son derece dürüst biri bu adam ve böyle bir talimat veriyor.. hemen boyun eğer misin yoksa biraz daha sertleşmesi mi gerekir lafını dinletmesi için
peki sen itaat etmen gerektiğinde erkeğin iradesinin üstün olduğunu kabullenebiliyor musun?
Ayda bir yorum atıp durma. Otoriter olsun dedikte ezikte değiliz.. Kabul etmeyeceğim şeyler illa ki var. Uzatma...
İlişkide fantazisi geniş olanın üstünlük yapabileceğini düşünüyorum
Dışarıdan bakınca erkekte gibi görüncek ama aslında kadında olucak
Fantazisi geniş olanda olmalı
@Kemal2020 herkes anlayamaz 😉
Aynen 😉
Erkekte olması daha iyi
niye?
Kadınlar duygularını çok karıştırır herşeye ama zeki bir erkek mantıklı davrandığı sürece yanlış kararlar vermez
aynen öyle bir erkek... gayet doru kararları var... ama bir konu geldi ki sana çok zorlanacağın bir kural koydu... senidüşündüğünden eminsin ama o kurala da uymayı hiç istemiyorsun; ama erkek çok kararlı, net ve otoriter... konu kapanmıştır diyor
Benim için doğru olduğunu düşünüyorsam eğer zorlansamda uyarım. Ve uydum da zaten çok zorlandim aylarca ama iyikide uymuşum
erkeğin çok kararlı ve sert olması "uymama şansın yok, seçeneğin yok" tavrında olması sende "bir gün duygusal davranı, nefsime yenik düşersem erkeğim önümdeki kötü seçenekleri kaldıracak; öyle ya da böyle yola getirecek" düşüncesi güvenlik hissi yaratıyor mu?
çünkü kadınlar erkeğin kaburgasından yaratıldı ALLAH tarafından ve bize 1 emanettir onlar
otorite tek bir tarafta olmamalı her iki tarafın görüşü onemli
erkekte olmali tabikii
niye tabi ki? bana da çok ters değil ama gerekçeni öğrenmek istedim
aynen
bu sekilde olmali
böyle yürüyen bir ilişkin var (sana hep soran ve kararları kendi alan ve genelde de isabetli karar evren bir sevgilin var) ve bir konuda bu kez sana hiç sormadan bir karar alıyor... diyor ki bukonuda sanasormamayı uygun gördüm... önceden sana sormanın senin görüşünü almanın sakıncaları vardı. şu andaneden olduğunu da izah edemiyoru etmiyorum... bu karar kesindir ve üzerinde tartışmamıza gerek yok. tek yapman gereken buna uymak sözümü dinlemek... gayet de seni ilgilendiren bir şey ve erkeğin bu kez seni tamamen pas geçerek bir karar almış.. naparsın?
evliyim zaten seninle tartisacak deilim yazmazsan sevinirim
benim soruma cevap veren sensin... cevap yazmazdın olur biterdi... evli olmanın bununla ilgisi ne anlamadım.. zaten ben tartışmıyorum sadece soruyorum. cevap verip vermemek senin bileceğin iş. tartışma yok; seni kınamak veya düşüncenden vazgeçirmek de yok... dahası ben de buna yakınım
buna yakinsinda nie cekiskili sorular soruosun
bana zit gobi soru sorma tarzin var
yoooo... çelişkili değil... otorite erkekte ise bu durumda da "peki" demek gerekir... çoğu kız "erkek otoritesi" diyor ama aslında istedikleri şey tam bu değil... gerçek otoriteye gelince yan çiziyorlar...
erkegin sozu gecmeli biz kadinlarda fikirlerimizi soyleyecegiz ama son karar erkegin dusunecek kabulse kabul ki bazen kabul edio
kadin biraz alttan aldimi erkegin suyuna gittimi zaten erkek kadinin dedikleri kafasina yatiosa yapiyo
işte ama suyuna da gittin genelde lafını dinletiyorsun ama bir konu geldi ki "çok net şekilde" otorite koydu... bunun da gereğini yapabilir misin? veya yapabiliyor musun? ben aile reisi olarak bu kararı verdim dedi... tabicanım aile reisi olarak verdiğinkarara karşı gelme seçeneğim zaten yok diyebilir misin? veya diyebiliyor musun?
ailemiz icin kotu bir karar bize zarar verecek bir karar vermemisse tabiki kabul ederim
şimdi şöyle: suç değil ayıp veya günah değil, ahlaksızlık hiçdeğil... ama elbette sen kendi aklınla bunu en doğrusu olarak değerlendirmiyorsun. öyle olsa zaten sorun yok. ama kocanın ailesini düşündüğünü, niyetinin iyi olduğunu, seni sediğini ve aklı bşında biri olduğunu biliyorsun... bunlardan aminsin ama şu aldığı kararı doğru bulmuyorsun. Ancak işte eğer erkek ailenin genel olark sorumluluğunu alacaksa, ondan bizi her koşulda koruyup kollamasını bekliyorsak o bir şey dediği zaman "karşı gelme" seçeneğini baştan silmek icap eder diye düşünüyorum. yani son bir kez fikrini söyleyip "aile reisi olarak alacağın karar elbette kesin karardır karşı gelemem" demek yani kocanın anın iradesinin seninkinden üstte olduğunu baştan kabul edip bunu da kocana hisettirmelisin diye düşünüyorum. bence sen bunu böyle yapıyor olabilişin.
sence?
hissettiririm kocamin sozu gecer benim evde evimin reisinin
erkekte olmalı vurdu mu oturtacak
nasıl yani? gerekirse dövmeli yani
yok o kadar da değil nazik ama nerde ne yapmasını bilecek
gerçi iki tarafta iyi olmalı ortak görüş olunca daha iyi
Crazygirl kısacası kendine baba olacak bir erkek arıyor
anlmdm kiritoku
dövmüyor, gayet de nazik ama bir yandan da kararlı ve sert...
ancaaakkkk öğrendin ki onun ikizinin bir sevglisi var çok fena bir kız; aşıtı sigara, her tülü kötü alışkanlık, dedikodu ara bozuculuk vesaire... kardeşi de önce güzellikle uyarılar yaptıktan sonra bunu kontrollü şekilde yan yola getrmek amaçlı dövüyor mesela falakaya yatırıyor...
senink de dyor ki kardeşim gereğini yapmış iyi ki sen öyle biri değilsin, söz dinliyorsun ve iyi birisin...
ne tepki verissin
bilemedim şimdi ama nerde ne yapmasını yola getirmesini biliyor iyi bence😊
İki erkek karekterinden biri işte dünya da bir baba erkek bir çocuk erkek olur kızlar da anne ve kız diye babalar kızlarla anneler çocuklarla uyumlu olur. Hepsi psikolojideki aktarım gibi
sen de kendine zarar verecek veya riske atacak olsan gerekirse dayakla sopayla falakayla da olsa hizaya sokulacağını bilmek kendini daha güvende hissettirecek sanırım
ya otorite diye birsey olmamalı bence erkek elini masaya vurduğu zaman susturmalı kadını 😀😎
Ahahah hayalin böylesi 😂
tabiki 😂
birbirine saygılı olduktan sonra otoritenin kimde olduğunun önemi pek de yok aslında
ortak olmali ne fazla ne eksik iki taraf içinde eşit
İsteyen istedigi kadar delikanlı konuşsun evlenince otorite otomatikman bayana geçer