AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
Cepheye mi katılıyoruz ilişkiye mi başlıyoruz 😂
emir komuta erkekde olur 😂😂😂o zaman savaş ortada biter
@erencanturk0666 Eğer dediğine göre bakacak olursak sıkıntı çıkar 😂 İki tarafta eşit olmalı
şimdi savasda komutan olur bassın kalirsan dagilirsin kaybedersin o yüzden biri komuta etmeli iyi olan kazansin😂😂😂
@erencanturk0666 😂😂 Yaşamadan bilinmez
yani yaşamak lazim😉😉😉
Otorite illa ki baskı illa ki net bir eşitsizlik demek değil… elbette eşler büyük ölçüde anlaacak ve konuların çoğunda bir orta yol bulunacak veya eşlerden biri diğerini kırmamak adına alttan alacak çünkü onun için daha önemli olduğunu görecek bu olması gereken… ama hiçbir orta yolun olmadıı durumlar olabilir, ve her iki tarafın da geri adımı karşıdan beklediği ve acilen bir kararın mutlaka verilmesi gereken durumlar… bu gibi bir durumda eşine veya sevgilisine “düşünceni anladım ama bir son karar alınması gerekiyor ve bu kararı şu şeklde alıyorum, daha fazla tartışmaya gerek yok” dediğinde her iki tarafın da “evet tartışma bitti” diyeceği bir kişi gerekebilir… belki bunu demesine hiç gerek kalmaz ama “gerekli gördüğünde” bunu yapacak biri otorite demektir.
ortaklaşa kararlar alınmalı
ortak karar akınamadığı zamanda?
empati Kurarım eğer hala benim söylediğim mantıklı geliyorsa geri adım atmam
o da geri adım atmıyor... peki bir noktada "ben erkeğim bu ilişkinin doğal olarak lideiyim ve senin sorumluluğun da bende; dolayısıyla bu tartışma bitmiştir; sen de bu kararıma uyacaksın" der misin? erkek olarak bunu deme yetkisini ve/veya görevini sana veriyor mu?
Ona zorla yatırmam elimden geldiği kadar ikna etmeye çalışırım yok olmuyorsa kendi dediğimi bir şekilde yaptırırım (beni azıcık tanısan anlarsın yaptırabileceğimi) böyle konularda geri adım atmam
bir şekildeye gerekirse güç kullanma dahil mi? (son çare olarak)
Hayır asla ama bu kadar dik kafalı biriyle evleneceğimi sanmam haklı olduğum halde kabullenmemesi gerçekten sinirimi bozardı
aşıksın; ama dik kafalılık değil de o konuda iradesi zayıf kalıyor... dediğinin doğru olduğunu da kabul ediyor ama riayet edemiyor... diğer tarafın keyfi ağır basıyor.. alışkanlık işte mesela sigara diyelm fena sigara alışkanlığı var... konu dik kafalılık veya inat değil... sen o konuya karışmayasın istiyor
AMACIN NE 😑😑😑
fikir alışverişi
Böyle birşeyin çocukca olduğunu söylerdim kendiminkini yapardım eğer hala inatlaşıyorsa bu konu kanadı der bitirirdim
Karşılıklı olmalı yoksa çabuk ayrılırlar :/
tamam karşılıklı anlayış var ama bir konu var ki her iki taraf da taviz vermeyi hiç istemiyor; orta yol da yok konu buna müsait değil... bir tarafın "tamam seni anladım ama son kararımız şudur yeternce tartıştık" deyip son noktayı koyması gerekebilir... bunu dediği zaman gerçekten konuyu kapatacak taraf diğerinin bu karara uymaya kendini mecbur hissedeceği taraf otorite oluyor... sence kim olmlı bu?
Anlayış olsa eğer son nokta koymak da gerekmez. anlayış olunca zaten zaten ikisi de ortak yolda oluyor ve "mecbur hissetme" diye de bir şey yok eğer anlayışlıysa karşısındakini anlar ve mecbur diye de bir şey olmaz. hem yıl olmuş 2017 mecbur diyorsunuz hala. mecburdansa ayrılsalar daha iyi
Ortak yolun olmadığı durumlar vardır veya uzun uzun tartışmaya vakit olmayabilir ve illa ki karar almak gerekebilir... otorite zaten her ihtimale karşı ihtiyaç duyulan bir şey
Karşılıklı anlayış isterim.
tamam karşılıklı anlayış var ama bir konu var ki her iki taraf da taviz vermeyi hiç istemiyor; orta yol da yok konu buna müsait değil... bir tarafın "tamam seni anladım ama son kararımız şudur yeternce tartıştık" deyip son noktayı koyması gerekebilir... bunu dediği zaman gerçekten konuyu kapatacak taraf diğerinin bu karara uymaya kendini mecbur hissedeceği taraf otorite oluyor... sence kim olmlı bu?
İkiside eşit olabilir
Otorite illa ki baskı illa ki net bir eşitsizlik demek değil… elbette eşler büyük ölçüde anlaacak ve konuların çoğunda bir orta yol bulunacak veya eşlerden biri diğerini kırmamak adına alttan alacak çünkü onun için daha önemli olduğunu görecek bu olması gereken… ama hiçbir orta yolun olmadıı durumlar olabilir, ve her iki tarafın da geri adımı karşıdan beklediği ve acilen bir kararın mutlaka verilmesi gereken durumlar… bu gibi bir durumda eşine veya sevgilisine “düşünceni anladım ama bir son karar alınması gerekiyor ve bu kararı şu şeklde alıyorum, daha fazla tartışmaya gerek yok” dediğinde her iki tarafın da “evet tartışma bitti” diyeceği bir kişi gerekebilir… belki bunu demesine hiç gerek kalmaz ama “gerekli gördüğünde” bunu yapacak biri otorite demektir.
@Okyanustaşım Okyanustaşım dyorsun öyle mi !!!
bence otorite kadında olmalı :)
Hep erkek de görünür fakat kadındadır çoğu zaman
Tabiki kadında. Ohh yeah !
erkegin son sozu olmali adamim ne derse o💏
çok stediğin çok sevdiğin bir şeyi yasakladı... senin iyiliini düşündüğü kesin ama sen aynı fikirde değilsin... seni dinliyor ve sonunda son kararım budur diyor... bu durumlarda boyun eğiyor musun? veya eğer msin?
evet
niye? ne bakımdan üstün?
kadının çok ciddi ve kendine zararı dokunacak bir yanlışta olduğuna erkeğin inanması drumunda onu bu zarardan korumak adına sorumluluğunun sınırı nedir?
a-sözlü uyarır gerisine karışmaz
b- ısrarla sözlü uyarır sürekli uyarır; ama fayda gelmezse "kendi düşen ağlamaz" der
c- ilk aşamalar işe yaramazsa; manevi şiddete de başvurabilir... azarlar, bağırır vs vs... ama bunlar işe yaramazsa "ben görevimi yaptım benden bu kadar" der
d-yukarıdakiler işe yaramazsa "dayak haricinde" fiziksel güç de kullanmayı değerlendirebilir. DURUMA GÖRE bir yere kapama, tutma, icabında bağlama vs... ama en fazla bu kadar işe yaramazsa "ben sorumluluğumu yerine getirdim ne hali varsa görsün" dder
e- seven erkek asla ne halin varsa gör diyemez; kadınının iyiliği için işe yarayableceğini düşündüğü herşeyi dayak dahil uygulayablir çünkü her daim sorumludur, sorumluluktan "beni dinlemedi" diyerek kurtulamaz
otorite kesinlikle kadın olmalı
bir erkeğin senin sorumluluğunu almasını seni koruyup kollamasını istemez misin?
aaa o ayrı ya tabiki isterim
ama son karar onda olmayacaksa nasıl kollayacak? ya senin kendi iradenle yaptığın bir şeyin sana zarar vereceğini düşünüyorsa?
ozaman soyle yapalım her iki tarafta otorite olsun 😃
öyle olmaz ki... otorite tek taraflı olur... zaten anlaşacağınız konular çoğunlukla olaca; veya biriniz diğerine jest yapacak alttan alacak filan... onlar genelde olacak ama bunlar olamadığı zaman ne olacak? mesele o?
ooo bu ne ya 😃
tm vaz gectim otorite erkek olsun😕
otorite: Yaptırma, yasak etme, emretme, itaat ettirme hakkı veya gücü, yetke, sulta, velayet... bu her iki tarafta birden olur mu?
ya sen bayanmısın beymisin
gerçekten vaz mı geçtin? ... doğru erkeği bulursam kuralına ysağına boyun eğerim diyorsun
sen benim kafamı karistırdın tm sus artık
çalışan kafa karışır... karışmasından korkma
şöyle sorayım:
insana en büyk kötülüğü hep yine kendisi yapar derler... sence de doğru mu bu?
bence doğruu
erkek senin kendine verebileceğin zararlara karşı da seni korumakla görevli ve sorumlu olacaksa... o zaman dediğini seve seve veya zorla da olsa sana yaptırması doğal olacaktır
tm dedim vaz gectim dedim halo ordamısın sen tm erkek olsun otorite 😃😃
seni sıktım sanırım özür dilerim
yooo hayırr
oyle anlama
éee nerde kalmıştık😃
o zaman şöyle sorayım. sizden yaşça küçük bir üniversite öğrencisi kız var binanızda. kız iyi bir kız ama çok kayıp bir kız. şımarık. hayatı çok kötü ve yanlış. içki, sigara, alkol ne ararsan var... okula da uğramaz... çok düzgün bir çocuk giriyor hayatına. o da çok uyarıyor filan olmuyor... 2 ay bir yere gidiyorsunuz döndünüz bir baktınız kızda çok ciddi düzelme var. sigarası da alkolü de çok azalmış. her sabah okuluna gidiyor. ama öğreniyorsun ki çocuk güzellikle olmayınca sigara yasak demiş sonra uymayınca bunu falakaya yatırmış. kı önce ayrılmış filan ama geri dönmüş. sonra sigarasını ne zaman yakalasa sopalamış. kız ayrılamamış; çaresiz dediklerini yapmaya başlamış... giderek kaçamakları azalıyor... sigarası azalıyor dediğim meğer kaçamakları azalıyor... sevgilin veya kocan da "çocuk doğrusunu yapıyor" diyor... netepki verirsin?
yine kafami karıstırdın ama kızın kotu alıskanliklari yavas yavas azaliyo heralde iyi yapiyo cocuk yani ay bilmiyom dedim ya kafa karistiriyosun
şu anda mesela kızın feryatları geliyor... şrakkk... viiiyaaaakkkkkk ne olur vurma vallahi bir fırt aldım; bir daha tövbe ööööhhhöööö... şaraakkkk... ccciiyyaaaakkkk yalvarırım ne olur çok acıyor... televizyonun sesini mi açarsın, polisi mi arasın yoksa gidip kıza "sen bunları hak ettin doğru yapıyor sevgilin" mi dersin?
hak ediyosun derim kıza iyi yapiyo cocuk
çocuk "ablacım kalıp seyretmek ister misin"... zarar vermeden dövdüğümden emin ol diyor... ne dersin? kalır mısın falakanın sonuna kadar?
yok ya bide izlicemmi
tam bu teklifi yapınca kız "ne olur izlemesin, çok utanıyorum" diyor... çocuk da diyor ki "ablacım şimdi gidersen onun dediğini yapmış oluruz, lütfen izle hem bu onun iyiliğine, blki benim elimin ayarı kaçar, insanım sonuçta" diyor...
erkekte tabiki bu soru sorulmaz bile
Erkek erkeligini kadın kadinligi bilsin aga
yani?
yani ne biri ne diğeri saygı duyulması gerek kadın erkeğe kadınlık yapsın erkekd3 kadins
saygı başka bir şey; saygı önemli ama bir konu geldi ki orta yol yok; her iki taraf da bu konuda çok netler; geri adım atan insanlar ama bu konuda hiçbirinin buna niyeti yok... birinin kalkıp "bu konu burada kapanmıştır" demesi gerekebilir... çünkü bazen illa bir karar almak bir adım atmak gerekebilir... kim olmalı bu? kime yakışır... ve böyle bir durumda boyun eğmesi gereken kimdir
Dediğim gibi işin ehli olana verilmelo
herkes ehli bilir kendini... sen mesela kendi hayatında nasıl tercih edersin?
yani kadının düşünceleri her zaman sorulmalı, görüşü alınmalı... onun dedikleri mümkün olduğunca dikate alınarak karar alınmalı; buna karşı kadın da evin reisinin erkek olduğunu ve o bir son karar aldığında bunun kesin karar oluğunu ve buna karşı olsa da saygı duyup uymak zorunda olduğunu bilmesi gerekir... bunu mu demek istiyorsun
Evet aynen öyle
böyle yürüyen bir ilişkin var (sana hep soran ve kararları kendi alan ve genelde de isabetli karar evren bir sevgilin var) ve bir konuda bu kez sana hiç sormadan bir karar alıyor... diyor ki bukonuda sanasormamayı uygun gördüm... önceden sana sormanın senin görüşünü almanın sakıncaları vardı. şu andaneden olduğunu da izah edemiyoru etmiyorum... bu karar kesindir ve üzerinde tartışmamıza gerek yok. tek yapman gereken buna uymak sözümü dinlemek... gayet de seni ilgilendiren bir şey ve erkeğin bu kez seni tamamen pas geçerek bir karar almış.. naparsın?
Bu konuyu ona açarım yaptığının hiç adil olmadığını falan söylerim kendine çeki düzen vermezsede uzaklasirim burnu surtsun
şimdi şöyle: suç değil ayıp veya günah değil, ahlaksızlık hiçdeğil... ama elbette sen kendi aklınla bunu en doğrusu olarak değerlendirmiyorsun. öyle olsa zaten sorun yok. ama kocanın ailesini düşündüğünü, niyetinin iyi olduğunu, seni sediğini ve aklı bşında biri olduğunu biliyorsun... bunlardan aminsin ama şu aldığı kararı doğru bulmuyorsun. Ancak işte eğer erkek ailenin genel olark sorumluluğunu alacaksa, ondan bizi her koşulda koruyup kollamasını bekliyorsak o bir şey dediği zaman "karşı gelme" seçeneğini baştan silmek icap eder diye düşünüyorum. yani son bir kez fikrini söyleyip "aile reisi olarak alacağın karar elbette kesin karardır karşı gelemem" demek yani kocanın anın iradesinin seninkinden üstte olduğunu baştan kabul edip bunu da kocana hisettirmelisin diye düşünüyorum.
Iyi ama ilerde senin goruslerini yok sayar bu adam
yok yıllardır birliktesin... hiçbir zaman yok saymadı ama son kararıo alır ve konu biter... eşilik diye bir şey yok. çünkü koruyan kollayan ve sorumlu olan o... yani sorumlu olmasını istiyorsun heralde değil mi erkeğin? bu durumda bir şey dediğinde karşı fikir öne sürebilirsin ama son kararı o veriyorsa; belli bir yerde de (sürekli olmamak kaydıyla) bunu böyle düşündüm; sana sormadım çünkü sormamın doğru olmayacağına karar verdm. bu konu burada kapanmıştır diyebilir... yanlış mıyım?
sana sormadım diyemez yani danismali küçücük ve ne kadar onemsiz konu olsa dahi aklın yolu burdir eğer düşüncesi doğruysa bir olursunuz ama deilse uyarılması gerek sonuçta hayata affetmiyo
ama bir dakika şimdi... önce ne dedik? son kararı onun vermesinde hemfikirsin... son karar demek gerekirse senin ikna olmadığın bir karar da olabilir demek. yoksa zaten aynı noktada buluştuysanız son karar diye bir şey olmaz. son sözünün kesin karar olması tartışmanın bitmesi diyoruz... bu durumda "danışmadığı, sormadığı ve hiç tartışmadığı" konuda da tartışıp yine ortak noktaya ulaşılamadığında evin reisi ve sorumluluk sahibi sıfatıyla bir karar verecek ve sana uymak düşecek. Karşı gelmek alternatifin olmayacak. Bu durumda da değişen çok bir şey olmayacak. Son kararı verme son noktayı koyma yetkisini gücünü erkeğinde görüyorsan, onu bu güce layık görüyorsan sana "bu kez sana sormayı uygun görmedim; bunu sorgulama" dediğinde de "demek ki bir bildiği varmış" demen icap etmez mi? ... sonuçta otoritedenbahsediyorsak senin o kadar da doğru bulmadığın bir şeye de karar verebilir ve sen karşı çıkabilir ama karşı gelemezsin değil mi?
yani doğru ve doğruya yakın kararlar verdiği sürece evet onu dışında karşı çıkarım yani sonuçta yanlış bildiği bişey olabilir
şimdi dersen ki "böyle bana sormadan karar almayı huy haline getirirse uyarırım, olmazsa ayrılırım"... ona eyvallah... saygısı kalmadığını düşündün ve ayrıldın... ama bu noktaya gelmemiş isen, o zaman sana bu şekilde bir karar dayattığında da "peki kocacım, ailnin reisi olarak aldığın kararı doğru bulmasam da uymak zorundayım tabi ki" demen icap etmez mi?
sorun yok o zmn saygı olsun yeter ;)
karşı çıkmak ile kaşı gelmek arasında fark var... karşı çıkmak "bu bence yanlış" demek; "karşı gelmek" ise senin bu kararına uymuyorum, tanımıyorum" diyerek hiçe saymaktır... eşit birey isen hiçe sayıp karşı gelebilirsin ama eğer erkeğin sorumluluğu altında hissediyorsan o zaman ancak karşı çıkabilir ama karşı gelemezsin... doğru karalar aldığı sürece derken; genel olarak kararları doğru ve mantıklıysa bana ters gelenlere de "aile reisinin kararıdır" deyip saygı duyup itaat ederim mi demek istiyorsun yoksa sana doğru gelen kararlarına uyarım doğru gelmeyenlere uymam mı demek istiyorsun?
ikinci dediğin
100 konunun 90'ında ortak bir karar alabildiniz... geriye kalan 10 konuda uzun uzun tartıştınız ama ortak nokta bulamadınız aile reisi olarak otoritesini kullandı; tartışma bitmiştir bu böyle olacak dedi... sen bu 10 konuda verdiği kararları o an için yanlış buldun ama erkeğin sözü üzerine söz söyleyemedin ve bu 10 kararın 9'u doğru çıktı. İyi ki otoritesini kullanmış dedirtecek şekilde doğru çıktı ama 1 konuda da o yanıldı sonu kötü oldu beşer şaşar. Sorumluluğu da açık açık aldı. ben bunu istedim ama yanlış hesap etmişim dedi... kocan böyle bir koca yani... ve 101. konuda hiç tartışmadı ve sana direkt kararı bildirdi. sence yanlış ama 10 konuda kararına yanlış demiştin 9'u doğru çıkmıştı. bu kadar isabetli karar veren adam bu sefer de bana sormadıysa bana sormamasının da hikmeti vardır zatebn erkek olarak onun iradesi benimkinin üstündedir diyerek gönül rahatlığıyla itaat eder msiisn?
Hayır
adam sana diyor ki... ben ailenin reisi isem ve senin sorumlulğunu alıyorsam o zaman bu ailenin lideri ve yöneteniyim demektir... Şu ana kadar benim yöneten olarak yönetimimden bir hoşnutsuzluğun veya buna layık olmaığım düşüncen var mı? (yok)... evetçünkü son kaarları alırken senin yönetilen olarak konumuna saygı gösterip hep görüşlerini aldım. Böylelikle daha doğru karar verebileceğimi biliyorum... ama şu anda senin fikrini ve görüşünü almadım çünkü ailemiziçin bunun böyle olması gerektiğin inandım ve bunu böyle uygun gördm. Bundan sonra yine mümkün olabildiğince seni dinliycem ve senin düşüncelerni öğrenerek yöneteceğim. Ancak bukbu kararım kesind. Bundan hoşlanmadığını biliorum ama benim konumumdan rahatsız değilsen buna uymak dışında bir seçeneğin olamaz... diyor... gayet kbar, nazik ama net ve kararlı bir ses tonuyla
Öyle biriyle evelnmem konu burda kapanır 😊
ama bu sabah "kadının düşünceleri her zaman sorulmalı, görüşü alınmalı... onun dedikleri mümkün olduğunca dikate alınarak karar alınmalı; buna karşı kadın da evin reisinin erkek olduğunu ve o bir son karar aldığında bunun kesin karar oluğunu ve buna karşı olsa da saygı duyup uymak zorunda olduğunu bilmesi gerekir. unu mu demek istiyorsun" diye sorduğumda eynen öyle dedin
erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilecek dedin... sonra ama eşitlikçi noktaya geldin
Hayır yani sonunda kendi bildiğini yapan bir erkek istemiyorum
sonunda kendi bildiğini yapmayacaksa "son kararın onda olması" ne demek?
Ya konuşmak istemiyorum cidden çok sıkıldım 😐
başka bir şey sorsam?
Hayır cidden kbakma
Her zaman gizli özne olmaya calisirim.
Otorite diye bişey Yok 👎 herşey ortak olmalı
Yuva kuruyoruz şirket değil
Otorite her zaman kadındadır:)
zor olsun ama benim olsun...
otorite hep bendedir zaten..
Yok yav :)
Kadın otoriter olmalı.
Yüzde 51 erkek yüzde 49 kadında olmalı
Hayat müşterek'tir aynı olmalı.
pardon nece konuşuyorsunuz anlamadım.
Erkek tabiki
sana bir yasak koydu... kendince haklı sebepleri var ve iyi niyetinden şüphen yok... "aile reisinin kararıdır" deyip uyar mısın?
Ben uymasam ne olur dünya böyle gelmiş böyle gider ama tabiki hakkımı savunurum.
tartışmana bir şey demiyor... ama diyor ki "senin sorumluluğun bende son kararı ben veririm" ... buna uymak zorunda olman makul bir şey mi? erkekler sence biraz da olsa stün mü?
o zaman ki duruma göre artık kafam karıştı.
duruma göre olmaz... otorite varsa onu kafana göre kaldıramazsın... erkek iyi niyetli ve aklı başında biri mantıklı ve seni de düşünüyor... ama erkek olduğu için son kararı alıyor... erkektir deyip kafanı rahat mı tutarsın yoksa "neden senin sözün neden benim değil" diye karşı mı koyarsın
onun dediği son kararim
duruma gore degisir iki yaraftada olmali
Otoriter sahibi kesinlikle kadın olmalı.
Bence iki tarafta da olmamalı.
Kadında olur olmalı da
Bana itaat edecek o kadar.
Sahibemisin
sen oyle san
Tüm tarih erkekte oldugunu gosteriyor.
hicbirine hazir degilim
Hic biri degil. Ortak yol bulunmalı
Ortak yol bulunamadıysa eger son kararın erkekte olması gerektigini düsünüyorum. Tabi saygı cercevesinde düzgün bir dille anlatılmalı. Cünkü ben erkegim benim dedigim olur vs seylere tamamen karsiyim..
tamam işte o erkek olduğu için sorumluluk ondan olduğu için son sözü söylemiş oluyor... otorite o demek zaten...
Yahu anladık. Demek istedigim "bi yol bulunamadıysa" otorite erkekte olur.(son kararı o verir)
Ben neredeyim
nasıl yani?
Pardon canım bildirim vardı ne olduğunu anlamadım kendimi bulmak için yazdım 😇😇
iyiymiş :)
🙂🙃🙂🙃😇😇😘😘
ben pek anlamadım ama inşallah bulmuşsundur kendini :)
Sen beni boşver tatlım 😂😂😇😇
peki vereyim de kime? :)
Bilmemki neyi😂😂😇😇
beni boş ver dedin ya... emek ki seni vermem lazım; ama önce boş olman lazım... boşsan vereyim :) ama kime?
🙈 🙉 🙊 boşum ver beni 😇😇
vereceğim de kime? belli biri var mı yoksa ben mi seçeyim? hadi o zaman konuya göre sorayım... sert ve dominant bir erkek mi olsun; yumuşak biri mi?
Sert olsun her anlamda😇😇
içkiyi yasakladı sana?
Beraber içeriz ya içeriz güzelleşiriz 😇😇
tamam kendisinin olmadığı bir ortamda damlasını içmeni yasakladı...
İçmem 🙂🙃
şeytana uydun içtin... o da dizine yatırdı dövdü... şaka maka fena yandı canın
Oyşş tam benlik
şaka derken adam şaka yapmıyor... ceza verdi... naparsın? sert adam işte... bir daha yaparsan falakaya yatırabilir... OK mi?
dayak ama fantezi değil gerçek dayak
yediğin dayak hoşuna gitti demek ki... ama bir dahakine falaka yiyeceksin... bunu da tatmak için bir daha mı içersin yoksa kuzu kuzu itaat mı edersin sopa yememek için
naparsın?
fantezi diğilse kabul etmem cicim manyakmıyım ben😃😃
ytakta seni evirdi çevirdi tüketti... zevkten tükendin içini çıkardı resmen... ama onda en ufak tükenme yok... istese 3 kızı da aynı şeklde yapabilir... yani yataktaki mağlubiyetin ve onun galibiyeti siyahla beyaz kadar net... futbolda 5-0 neyse o... yenildik ama ezilmedik durumu yok baya baya ezildn... kendine geldin baktın içeride oturuyor... uyandın madem kahvaltıyı hazırlamadan önce sana diyeceklerim var diyor... sana bazı kurallar getiriyor, abk subukkurallar değil senin iyiliğine ama uyman zor ve bu adam gerçekten sert biri... ne dersin? ne yaparsın o anda
kabul edip etmeme seçeneği getirmiyor ki; kabul ediyor musun etmiyor musun da demiyor... kural koyuyor... daha doğrusu kuralı koymuş sense şeytana uymuşsun itaatsizlik etmişsin... zarar vermeden fena halde canını yakmış... bir daha olmasın diyor... (iyiliğini düşündüğünden eminsin ama uymakta zorlanacaksın bu belli)
sen sanırım sadece yatakta sert erkek seviyorsun
yess cicim 💋💋
bunu da bir anlatsana... sadece seks mi yoksa tavırları da mı? yani yatakta emir kipli konuşması hoşuna gider mi?
özelden devam etseydik sohbet güzel
sana mesaj gitmiypr ki
eklemiştim seni
Bazen erkek bazen kadın.
C diyorum bende olmalı
değiştir artık ppni tamam güzelsin :D
otoritenin kadına gecmesi kıyamet alametidir
benimle uğraşacak ama sonunda alttan olacak birisi
oha ag :)
Öteride koy benim adımı Leyla 😂
her daim erkek de olmalı ama yerine göre
"her daim"
"yerine göre"
aynı cümlede :D?
yerini yurdunu kim değerlendirecek... yerinin geldiğine kim karar verecek?
kadının çok ciddi ve kendine zararı dokunacak bir yanlışta olduğuna erkeğin inanması drumunda onu bu zarardan korumak adına sorumluluğunun sınırı nedir?
b- ısrarla sözlü uyarır sürekli uyarır; ama fayda gelmezse "kendi düşen ağlamaz" der
c- ilk aşamalar işe yaramazsa; manevi şiddete de başvurabilir... azarlar, bağırır vs vs... ama bunlar işe yaramazsa "ben görevimi yaptım benden bu kadar" der
d-yukarıdakiler işe yaramazsa "dayak haricinde" fiziksel güç de kullanmayı değerlendirebilir. DURUMA GÖRE bir yere kapama, tutma, icabında bağlama vs... ama en fazla bu kadar işe yaramazsa "ben sorumluluğumu yerine getirdim ne hali varsa görsün" dder
e- seven erkek asla ne halin varsa gör diyemez; kadınının iyiliği için işe yarayableceğini düşündüğü herşeyi dayak dahil uygulayablir çünkü her daim sorumludur, sorumluluktan "beni dinlemedi" diyerek kurtulamaz
Tamam işte adam belli... her istediğini değil gerçekten yapılması gerektipini düşündüğünü sana gerekli gördüğünde illa ki yaptırma yetkisini kendisinde görüyor... iyi niyetinden ve dürüstlüğünden eminsin... tamam der miyedin? Yabi nasılsa erkek otoritedir önemli olan bunu istismar etmeyecek birini bulup ona teslim olmak diye mi düşünürsün yoksa ne alaka deyip ayrılır mıydın?
Ne otorisi herkes birbirine saygılı olacak.
Sadece hanımımdan talimat alırım.
bayanda olur kim ne derse desin
erkekte bence
niye sence?
yani kadının düşünceleri her zaman sorulmalı, görüşü alınmalı... onun dedikleri mümkün olduğunca dikate alınarak karar alınmalı; buna karşı kadın da evin reisinin erkek olduğunu ve o bir son karar aldığında bunun kesin karar oluğunu ve buna karşı olsa da saygı duyup uymak zorunda olduğunu bilmesi gerekir... bunu mu demek istiyorsun
C şıkkı her türlü zaten
İlişkiyi savaşa çevirmenin ne anlamı var?
yormasin beniii
yotulmadan olmaz
o zaman olmasin
sen iste ben yorulurulurum
yani?
yani!!!
ilişkide otorite olmamalı iki tarafta da
otorite değil saygı egemen olmali bence 😉
kadında olmalı hanımefendi
kadın dediğin altdan alıcak erkek yönetcek.
evde kadin disarda erkek
İlişkide aşk olmalı, otorite değil.
bana otoriter biri lazım, beni zorlayacak biri
kadın bana hükmedecek
Erkekte olmalı
niye? sence üstünlüğü nedir erkeğin?
Tamam işte adam belli... her istediğini değil gerçekten yapılması gerektipini düşündüğünü sana gerekli gördüğünde illa ki yaptırma yetkisini kendisinde görüyor... iyi niyetinden ve dürüstlüğünden eminsin... tamam der miyedin? Yabi nasılsa erkek otoritedir önemli olan bunu istismar etmeyecek birini bulup ona teslim olmak diye mi düşünürsün yoksa ne alaka deyip ayrılır mıydın?
Güç benden olsun isterim
iki tarafta da olması lazım olmazsa zevk olmaz
ikisi
o ne demek?
Fifty fifty olacak
Ananda. yani annelerde olmalıdır 😄
tabikide kadın da
Becerikli olan kazansın 😏😉
yav he he