genelde askerden önce aylak aylak dolaşanlar gelince evlenmek ıstıyor sizce neden gercekten askerlik erkeği adam edermi
Cevabın nedir?
+1 yılAskerlik 2ye ayrılır en başta.1.si uzun dönemler 2.si kısa dönemler.Daha sonra Kısa dönem askerlik tekrar 2ye ayrılır.Bunlar Normal kısa dönem ve paralı uzun dönem. Uzun dönem askerlerin çoğu lise ya da üniversite terk kimisi ilkokul mezunu hatta olmayanı da var.Bunların çoğu adam olmayan cinsten.İşte bunları askerlik adam ediyor.2.si normal kısa dönemler.Bunlar zaten az çok üniversite kapısı görmüş hatta mezun olmuş hatta kimisi iş güç sahibi evli barklı insanlar grubu.Zaten yeterince olgunlaşmış insanlar ama tabi bunların içinde de bazı dangalaklar çıkabiliyor.Herneyse bu kısa dönemler askere giderken zaten adamdılar o yüzden askerlik onlara sadece bir yük evdekini memlekettekini özlem hasretiyle dolduran bir ayrılık olarak geçiyor.3.sü paralı uzun dönemler bu kısa dönemler içerisinden meslek ve tercih itibariyle özel seçilmiş askerde hem para kazanmak hemde sorumluluk sahibi olmak açısından ender yerlerdendir.Bu şekilde askerlik yapanlar soğukkanlı olmak,emir vermek ve sorumluluk almak gibi tecrübeleri fazlasıyla edinirler o yüzden askerlik onlar için biraz daha etkilidir.
36 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler:)
- +1 yıl
Arkadaşım sen rahatsız mısın ? Hadi bizim üniversite okuma imkanımız var ve okuyoruz sen bu imkani olmayanlara nasıl hakaret edersin ? Pe allam ne günlere geldik ya. Sen götünün üzerinde huzurla yaşıyorsan o uzun dönem askerler sayesinde duruyorsun kodumun salağı. Gece gece nasıl atlattın la beni sen. Nasıl böyle konuşursun LAN sen bizim askerimizle ilgili. Be embesil.
- +1 yıl
Aqqush nickli arkadaşım askere gittim geldim gördüklerimi birebir aynını yazdım.İçlerinde düzgün adam da vardı ama çok az 50tane adamın içinde 1-2 tane adam gibi adam vardı.Hepsiyle tartıştım çoğu maddi durumu olduğu halde okumamış okumak istememiş.Ben hakaret etmedim doğruları söyledim.Uzun dönemlerin 4te 3ünün yaptığı iş askerlik değil onları askerde garson,postacı,yazıcı,şöför,mutfakçı,boş alanda nöbetçi,depocu yapıyorlar.
- +1 yıl
Asıl askerliği askerde kalıp komando,bordo bereli gibi dallarda eğitim alıp sınırda nöbet tutanlar silah tutanlar çatışmaya girenler yapıyor.Bunlar bildiğin mehmetçikler.15 ay askerlik yapıp komutanlara hizmetçilik yapmak akıl işi değil.Uzun dönemlerin çoğu da okumadıklarından okulu yarım bıraktıklarından pişmanlar.İçlerinde uyuşturucu içen,jiletci,psikopatlar da mevcut.
- +1 yıl
lise mezunu ilk okul mezunu ve uzun dönem yapanları kötülemeye hakkın yok senin gittiğin yer kötülere denk gelmiş askere giden uzun dönem iyi olan bir çok insan biliyorum kimisi uzun dönem gidip okula gitmeyip adam gibi adam olan ve askerden öncede adam olan çok insan var bir de her askere giden adam olacak diye bir şey yok bizim tanıdık var askerden önce serseriydi askere gitti gene serseriydi artık ne bklar yediyse çürük almış şu an kaç ay geçti kendisini görmüyorum
Bazıları desen neyse ama herkesi diyemezsin dememen lazım
En İyi Cevaplar
+1 yılAdam adam değilse değil askere Vietnam'a veya Kabe'ye gitse de bir numara olmaz.. Adamsa askerden döndüğünde vatan borcunu ödemiş ve daha da adam olmuş biri olur..
Askerlik yurdum erkekleri için önemli bir şey. Askerden önce genelde evlenilmez, evet.
Kendi içinde haklı bir tercihtir bu. 15 ay (veya her ne ise) boyunca eşini kime bırakıp gideceksin? Bıraksan ne kadar madden ve manen rahat olacak eşin? Hadi bıraktın, arada mesafelere ve ayrılığın zorluğuna nasıl katlanacak?
Hele günümüzün modernleşen (!) hayatlarında 15 ay değil 15 dakika yanından ayrıldığında argo deyimle sana boynuzu takmaya hazır kadınların (veya erkekler) sayısı hiç te az değilken bu riski almaya değer mi?
"Hem o kadar süre ayrı kalıp, hem de dönüşte elimi kana bulamayayım" diyen ve askerlik öncesi erkek sayısı da az değil bence.52 Yorumla- +1 yıl
Genelleme yok bence.. "hiç te az değilken" diyerek mi genelleme yapmış oluyorum yapmayın :) Ya da sadece bayanları mı eleştirmişim?
+1 yılaskerlığı yaptığı ortama göre değişir. tanıdığım biri antalyada mı ne yapmış zorluk görmemiş p*çliğin biri bin paraydı herifte. 30 yaşına geldi hala aynı. doğuda falan ağır şartlar altında yaptıysa askerliği evet düzelme oluo
01 Yorumla
bence tam tersi.Ne kadar arkadaşım varsa askere giden sevgili bir garipleşti kimi ayrıldı kimi askerdeyken soğudu kızdan . Askere giden bir garipleşiyor arkadaş
03 Yorumla
Soran+1 yılciddimisinn
- +1 yıl
Doğrular..
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
77Cevap
Yerine göre deliyi adam da eder, adamı deli de eder.
Ben İstanbul'da yaptım askerliğimi.
Doğudan sürgün yiyen pisikolojik sorunlu komutanların olduğu bir yerde hem de.
Askerden önce sâkin bir insandım, geldiğimde sinir yükü olmuşum.
Ağzını açana yapıştırıyorum o kadar.
Kendimi düzeltmem zaman aldı.
Ama ne deliler gördüm, onları da kuzu gibi etti.
Adamına göre muameleyi öğrendikleri zaman askerlik iyi bir eğitim kurumu olabilir.
İstail'deki gibi kadınların da kayılması mecbur olmalı bence.
O zaman trip falan kalmaz.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBizim bir tane tanıdık vardı askerlik yapmaya gitti ondan öncede cezaevine girmişti çıktı 2 sene geçti askere gitti herkese anlatıyordu çürük alıcam falan diye adam ne yaptıysa Artık çürük alıp geri dönmüş (abim de çürük almak çok zor demişti) çürük alıp geldi ve o tanıdık biraz serseri tip keko tip denilebilir, sonra ne olduysa önce bir kaç adam onu öldürmek için arıyordu defter meselesi vardı sonra tanıdık babasından 7 8 bin TL alıp karılarla yemiş babasınıda arayıp laflar etmiş babası ile konuşmuyor, neyse şu an bir grup adam onu öldürmek için arıyor bir defter meselesi yüzünden üstüne üstlük polislerde o tanıdığı arıyor
Aw adam ne bk yediyse hem polisler arıyor hem öldürmek için. Bir grup adam arıyor
ŞU arada bir kaç ay geçti şu an o tanıdık ne yapıyor nerde bilmiyorum öldü mü kaldı mı bilmiyorum zaten olaylarıda pek bilmiyorum ilgilenmiyorum da umrumda değil ama merak ta var biraz neden hem polis hem adamlar arıyor merak ediyorum00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 658 cevap paylaştı. Adam etmez ama burnunu sürttürür. Mesala ben yerlerde çok süründüm, istemeden burnum da sürtündü yere! Ayrıca bütün gün canın çıktıktan sonra kar tipi olan bir havada gece 3-5 arası nöbet falan tuttuğunda evdeki kırık sandalyeyi bile dünyanın en konforlu aracı olarak düşünebilir.
00 YorumlaYedek subay askerlik yapmış biri olarak kesinlikle katkısı olmuştur.
Sorumluluğun fazla, 250 kişilik taburun karşısına geçip komuta ediyosun, 35-36 yaşında öğretimgörevlisi kısa dönem askere emir veriyorsun, (dışarıda beklide yüzüne bakmaz :) ) kritik görevler veriliyor sana, sorumluluk duygun gelişiyor, alışkanlıkların değişiyor, özgüvenin tavan yapıyor. Birde maaş aldığım içinde maddi katkısı olmuştur o da ayrı konu .00 Yorumla
+1 yılAskerlik bana göre erkekliğin son evresidir. Ondan sonra artık hayatını rayına oturtma zamanı gelmiştir. İşini ayarlar ve gereken tek şey bir eştir. Eşini bulur işine gider ve düzenli bir hayata sahip olur. Bu yüzden askerlik son evredir ve erkekler için en önemli şeydir. (İlk defa bu kadar ciddi konuşuyorum vesselam)
20 YorumlaBen 1,5 ay Bilecikte kaldım. 13,5 ay Şırnakta. Düşünecek zamanım çok oldu. Adam olmayı kendim seçtim. Bİ yere kadar haytalık onu anladım.
12 Yorumla
Soran+1 yılacemı birliği kaç ay?
kimseyi etkilediği yok sadece hayatında hiç bir sorumlulk almamıs insanlara sorumlulk duygusu ve yapılmadıgnda basına ne geleceğini gösterirler .. soyle de bir durum var adam serseri ayarındaysa daha fazla zivandan cıkartırr.. daha berbat olur..
askerden sonr aher sey unutlur gider tine eski sen00 Yorumla
+1 yılAdamlık içinde yoksa askerlik yapması bir şey ifade etmiyor. Maalesef adam olmayan o kadar çok asker gördüm ki inanamazsın..
Hemen evlenmek isteme sebebi ise askerlik süresince artan abazanlık katsayısıdır10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılhiç alakası yok 15 ay boyunca ilk bşlarda gittiklerine pişman oluyorlar... askerde hizmetçilik yapıyorsun bir nevi fabrikaların temizlik işçileri vardır bir nevi taşeron işçiler aynı öyle bir şeysin orada
00 Yorumla
+1 yıladam olur merak etme. link
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D
+1 yılAile ve çevre baskısı askerden sonra tepe noktaya ulaşıyor. Artık onları oyalayabilecek bir bahanen kalmıyor. Eğer ailene de biraz bağlı veya bağımlı biriysen seni 1-2 yıla evlendiriyorlar.
00 Yorumlaalakası olmaz askerlıkle sadece askerlıkte bir erkek ezilir sonra askerden geldıkten sonra 2-3 ay sesi solugu cıkmaz şokta olur siz düzelmiş sanarsınız sonra eski tas eski hamam misali dewam eder :)
10 Yorumla
+1 yılBir arkadaşın güzel bir sözü vardı askerdeyken yeni aklıma geldi paylaşayım...
" Askerlik aslanın kediye boğdurulduğu yerdir"...10 Yorumlaadamlık ıcınde olacak yoksa hıcbırsey onu adam edemez askerlik anca biraz daha sorumluk almayı ogretır
10 Yorumla
+1 yılKarakter değişmez askerlik görevi esnasında,sadece insan ıssızlaşırsa eğer ortam yüzünden ve çevresi evli-sözlü-nişanlı insanlarla doluysa ama onun telefon bekleyen bir sevdiği yoksa, dönünce evlenmek ister artık.Psikolojik yani.
10 YorumlaHiç bir alakası yok. 15 ay askerlik yaptım, şu anda kamu yönetimi ne girdim. Öncesinde bilgisayar müh. okuyordum bıraktım.
Askerde nelerini gördüm ömrü billah adam olmaz :)01 Yorumla
Soran+1 yılömrübillah adam olmaz derken
- Aşk İlişkileri konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yıl15 ay boyunca o kadar kıllı adamla aynı koğuşta kalınca çocuk ne yapsın kendine gelmek için ilk söylediği şey evlendirin beni oluyor :))
20 Yorumla Hem de nasıl eder... Mum gibi olurlar gelince.. Zaten bu yüzden askerliğini yapmamış erkeğe kız vermezler...
00 YorumlaAdam olan insan adamdır zaten, askerlikle ne alakası var ? Ben de yaptım aslerlik değişen bir şey olmadı.
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanların en güzel zamanlarını boşa harcamaktan başka bir şey değil bence, özellikle de bütün dünyada ülkeler birbirlerini nükleer başlıklı füzelerle ve hisse senetleriyle tehdit ederken, 1 yıl boyunca süngüleşmek, patates soymak, çim yolup, izmarit toplamak ne boşa bir çabadır, devletin boşa harcamasıdır...
Askere gidip Madam olarak dönende oluyor tabi ama genelde adam etme konusunda askerlik en etkili yoldur bir erkeği ;)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılo yaşa kadar karakteri tam olarak oturmadıysa dediğin şeyin olabilitesi yüksek.. ama karakteri oturmuş bir insanı guantanamo bile değiştiremez anca bir ince psikolojiyi bozar sdfghdffgf..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErgenuslar son görevide tamamlayıp evlenip sıcacık kadını tatmak isterler.
Şaka bir yanada senin askerde anan ağlıyor vatanı beklemekten çok ayak işlerini yapıyorsun oradaki komutanların uşağı gibisin onu getir bunu götür sadece tokat yiyorsun(yemedim diyenler yalan söyler) dayak yiyorsun daha ne olsun kardeşim orda anan ağlıyor anamı güldüreyim diyip evlenmek istiyorsun işte.02 Yorumla
Soran+1 yıl:))))
Cevap sahibi+1 yılBen kendimden biliyorum askerden geldikten sonra hergün bir kızla birlikte oluyordum 3 ay boyunca devam etti bu sonra durgunlaştım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEtmez. Çay götür getir ve biraz atla zıpla ile kimse adam olmaz. Askerden önce ne ise yine odur fakat askerlik önemli bir engeldir ortadan kalktıktan sonra hayatına çeki düzen verme çabasına girişmiş olabilir.
00 YorumlaAskerlik dışarıdan göründüğü gibi değil maalesef hele uzun dönem yapan lise ve alt mezunları resmen eziyorlar buda ister istemez psikolojik problemlere yol açar . Çok arkadaşım var orta okul mezunu askerlikten nefret ettiler .
00 Yorumlaaskerlik öncesi ne yapsan boş işe yaramz iş kurmayı düşünsen aklına askerlk gelir evlnmek istesen eşini bırakıp askere gtmek var askerden sonra önün açılmış ve kendi hayatını kurma imkanın var önünde hiç bir engel yok kafan rahat ve özgür sün
10 YorumlaAbazalaşıyorlarda ondan 15 ay boyunca insan yeşilden başka brşey görmezken pembe renge bile hasret kalıyor.
00 Yorumla
+1 yılErkekler adamdan evvel baba olur, eğer babaları adamsa onlarda adam olur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Merak ediyorsan git de gör seni bile Adama çevirir o askerlik varya
02 Yorumla
Soran+1 yılciddimisin kimi olmaz dıyo
aslında askerlik adam olanı bile deli eder...Düşün ?
01 Yorumla
Soran+1 yılyaptınmı neden deli eder
ben yaptım hala aynı benim adam olmak evlenmek istemekse ben olamadım bir dahamı gitsem acaba .s kafamda deli sorular
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 306 cevap paylaştı. Ben askerliğe daha gtmedm ve bir kız sviyorum onunla evlnmk istiyorum öğretmenlrim falan kişiliğin çok olgun dyolr akrabalrımda harbiden öyle gliba :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yıleşşeğe altın semer vur salar eşşek yine eşşektir :D
kimini adam ediyo kimi daha beter oluyo :)10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 750 cevap paylaştı. Uzatmaya gerek yok;
İçinde Adamlık olmayanı askerlik de adam etmez..10 YorumlaHayatın zorluklarını yaşamak gerekiyor olgunlaşmak için tabi ama bu gün için aynı şeyi söyleyemeyiz gidiyor geliyor tek fark sakal kökleri artmış başka bir şey yok herşey gibi askerlikte bozuldu malesef...
00 YorumlaAdam olmakla alakası yok..herif giriyor içeri 1.5 sene karı kız yüzü görmüyor..e çıkınca da haliyle...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılno no no askerde bıkıyorlar masturbasyon yapmaktan direk evlenmeye karar veriyorlar askeriyenin içindekilerinde pek adam olduğu söylenemez zorda yapanları adam yapar ama rahatta olanları aksini daha kötü yapıyor
00 Yorumlaevlenmek istemelerinin sebebini yanlış anlamışsın:):):):):)
02 Yorumla
Soran+1 yılsebei ne
çünkü askerlik bittikten sonra gerçek hayat başlıyor evlenip yuva kurmak istemeleri normal daha da olgun bakılıyor hayata
00 Yorumla
+1 yıleder ama ne eder bilmem, ama bişey ediyodur mutlaka diye düşünüyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 770 cevap paylaştı. yoo ben askerden önce evlenmek ıstıyordum geldım aylak aylak gezıyorum
00 Yorumlaözünde adamsa pekiştirir..kırıntısı bile yoksa bir ipim olmaz...
00 YorumlaSimdiki askerlikle eskisi arasinda daglar kadar fark var artik askerlik okadar abartilicak ciddiyeti kalmadi
00 Yorumla
+1 yılaskerlik berduş berduş gezenler için bulunmaz hint kumaşıdır
02 Yorumla
Soran+1 yılnedenki
- +1 yıl
askerdeki disiplin ayrı kalma duygusu insanı çok düşündürüyor ve çok muazzam bir değişim hissetiriyor insanda ben kendim daha gitmdm ünvrste yznden ama çevremde çok tanık oldum askerden sonra çok değişiklik oluyor
Askerde insan gibi davranılmadığı için askerden sonra uzun bir süre insan olduğunun farkına varamaz, etrafta adam oldu der, ha şöyle birşey de var zorluk olgunlaştırır derler...
00 YorumlaErkeklerin hayat planlamasında askerden sonra iş hayatına atılmak ve evlilik Fix menüdür. Askerde kadın kıtlığda bunun üstüne gelir. ailede artık evlendirmek ister oğullarını. bu yüzden bence
10 Yorumla
+1 yılEder Eder Bizim Kuzen Vardı Öğleden Sonra 2-3 den Aşağı Kalkmazdı Dağınıktı Felen
:)
Askerden Gelince Sabah 8 de Hemen Kalkmaya Başladı Odasını Felen Düzenliyor Felen Düzeldi Baya Yani00 YorumlaBu erkeğin mayasına göre değişir. Herkeste tutmayabilir.
00 YorumlaDüşünecek çok vakit olduğu için hayatını tekrar gözden geçiriyor :))
00 Yorumla
+1 yıladam olmayanı adam eder belki... ama adam olanı da bozma ihtimali yüksek...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende hep öyle umut ettiğim için hep diyorum askerden sonra olgunlaşır diye :D bugün gitse sevinicem inş öyledir :D
00 YorumlaAskerlik adam etmez bir insan adamsa zaten adamdır askerlikle bir alakası yoktur bence.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. 7 sinde neyse 70 indede o. Uckuruna duskun olduklari icin evlilik derdi o tiplerde..
00 Yorumla
+1 yılben askerden qeldim qeleli hala aynıyım bir insan hiçmi değişmez yha bunun içinde kendimi yoramam ben böyleyim çocukla çocuk olurum
00 Yorumla
+1 yılya bırak lütfen ne etmesi..Lojmandan yığınla astsubay subay tanıyorum askeriyenin içinden çoğu adam değil..
11 Yorumla
+1 yılyok ole bısey..adam olanı adamlıktan cıkartır ben daha 1 hafta once geldım
00 Yorumla
+1 yıleder tabi bak bızı mum gibi etti valla 15 ay hakkaride :)) 2 ayıda ıspardata :DD
00 Yorumla
+1 yılOlanı var olmayanı var. Bazılarının karakterine işlemiş karaktersizlik.
10 Yorumla
+1 yıladamına bağlı adam olan doğuştan olur olmayan ise askerliği bırak cezaevine bile soksan yine boş
00 Yorumla
+1 yıl16 ay erkek görünce karı istiyorum sendromu. Evlilik şart değil ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılsen nasıl bıseysın ole ya
+1 yılYOO NE ALAKASI VAR ASKER SADECE Bİ GÖREV YAPIP GELİRSİN
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?