+1 yılMüslümanlık boş değildir okadar kitaplar peygamberler gelmiş geçmiş bunlara inanmamak mümkün değildir şöyle bir düşünce olmasın aklında dua ediyorum ediyorum allah kabul etmiyor aslında kabil ediyor yeri ve zamanını bekliyor örnek olarak "allahım çok harika bir bisikletim olsun" dedin diyelim sonra gittin oturdun allah sana bisiklet vermez sen o bisiklet için cabalaman gerekiyorki allah sana bu yolda yardım etsin. Goremedigimiz bir varlığa inanmak güç ama bu sadece akılda böyle birde ruhani yönden bakarsan sana yardim eden herzaman yaninda seni koruyan birşeyler olduğunu hissedersin bu okadar zor değil bir namaz kildığında kendini okadar ferah okadar rahatlamis hissetmiyormusun ? İçin huzur ile doluyor onu bırak çevreye baktığında bir canlı görmen allahın var oldugunun ispahatidir anne baba bunlar boştur asıl allah diyorki öyle birgün gelecekki analar emzirdikleri bebekleri kucaklarindan atacak ve kacmaya başlayacaklarını söylüyor bak bir ana bile boş sadece allahina yönel sadece onun yapacaklarindan kork sadece ol diyor ve oluyor sen ol diyince olan birşey gordunmu ? Dene evinde git bir çiçeğe öl de emin ol ölmez ama allah koca bir evreni yok ol demesi ile yok ediyor düşün
35 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlar ondanmı asırlardır köle kadınlara değer vermeyen cenneti bile erkekler için tasarlayan bir din sadece araştırın diyorum. nisa suresi 24 ayet kadının parasını sahibine verirsen sana helaldir.
- +1 yıl
Boşver kardeşim allah seni affetsin olurmu ama dilerim allahtan hesaplaşma gununde seni karşıma çıkarsın o yuz ifadeni gormek icin can atıyorum.
Soran+1 yıl:)
- +1 yıl
Soran arkadaşım merhaba, nasılsın? :) "Cahiliye Devri" yani yalnızca kölelik değil, kız çocuklarını diri diri toprağa gömme, ahlaksızlık, yalancılık ve bunun gibi bir çok kötü huyun sanki normal bir şeymiş gibi yapıldığı bir zaman. Hz. Muhammed'de bu insanlara bir kurtarıcı olarak gönderiliyor ve O'nun tebliğ ettiği din sayesinde köle olan nice insan artık "insan" sıfatına geliyor halkın gözünde. Köle olduğu için bir çok eziyetler gören Zeyd bin Harise, o zamanın en büyük rütbesi olan komutanlık görevini üstleniyor Mute Savaşı'nda. Bu, İslam'ın İnsan'a değerinin çok küçük bir örneğidir. Hal böyle iken Müslüman bir şahsiyetin bir kölesinin olduğunu veya Müslüman olduğu halde Müslümanlarca köle sayılan birini göremeyiz. İslam'da kölelik olmadığına göre köleye değer vermeme diye bir düşünce ortaya çıkamaz. O zaman "kadın köle" deki "köle" kelimesini atalım. Ilk olarak İslam kadına değer vermese ne başına ayet ne de ayaklarının altına Cennet verilmezdi. (Bkz; 1. Nur, 31 / 2. Hadisi Şerif)
- +1 yıl
Aylinakdağ ben çabalayip para kazanıp o bisikleti aldıktan sonra dua etmemin ne anlami var
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılateist olursunuz tabi kolayiniza geliyor dimi bu dunyanin gecici zevklerinden mahrum kalmak istemiyorsunuz bu yuzden kolay yolu seciyorsunuz... yaptiklarinizin hesap gunu sorulacagi sizi korkutuyor bu yuzden inkar edip gercekten kacabileceginizi dusunuyosunuz.. bu kafayla bakalim nereye kadar gideceksin ALLAH AKIL FIKIR VERSIN.
229 Yorumla- +1 yıl
Ateistin biri denize düşmmüş boğulurken Allahım beni kurtar demiş :)
Bir gün denize düşerse ozaman Allahı hatırlar merak etmeyin ;)
Soran+1 yılKuranda kadını insan yerine koyan bir ayet söyle
- +1 yıl
Peki kuranda kadını aşağılayan bir ayet söyle bana! (Cennet annelerin ayaklarının aaltındadır) bunuda hatırlatırım sizeunutmayın.
- +1 yıl
Hersey kuranda yazicak diye bir sey yok arkadasim,ALLAH yeryüzüne Peygamberler göndermis örnek teskil etmesi acisindan sen eyer Kuran`a bakip kendince tefsir etmeye kalkar ve ona göre yasarsan yanlisa düsebilirsin.Yapman gereken ALLAH in peygamberi olan Muhammed Mustafa (s,a,v) hayatini incelemek olacaktir.Birde islamda önce kadina verilen deger ile islamdan sonra kadina verilen degerleri arastirmani tavsiye ederim,buradan kisilere sunu bulun getirin bunu bulun getirin deyip konuyu geciktirme..
Soran+1 yıltamam muhammeti araştır ahzab suresi 50. ayetle başlayalım.
Cevap sahibi+1 yılkuranda kadin asagilansaydi senin gibi dinsizler kiz cocuklarini diri diri topraga gomerken peygamber efendimiz kizinin elinden tutup mekke sokaklarinda dolasmazdi. Ayrica bircok hadisi serifte kadinin onemi vurgulanmistir. Ornegin: (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allah’ın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim] Peygamber efendimiz kiz cocuklarini hor gormeyin buyurmustur. Kiz cocuguna ve kadina iyi muamele eden cennetle mujdelenmistir.
Cevap sahibi+1 yılAllahin gonderdigi 4 kitap var bu kitaplara mensup dinler var milyonlarca insan Allahin varligina inanirken senin gibiler hangi cesaretle bunu inkar ediyorlar? Cok komiksiniz ya. Insan inanci olmadan nasil yasar anlamiyorum.
Soran+1 yılİnsan alına inanarak yaşar. Allaha inanmak zorundasın diyorsun. kadına verilen değeri görüyoruz Türkiye hariç tüm islam devletlerinde dicem ama Türkiyede yobazlar kervanına giriyor. kuısura bakma ben islamı yıllarca yaydım ve farkına vardim ki islam yobazlık dinidir. ben ateistlere yazı yazdım müslümanların bana neler yazdığına nasıl üstüme geldiklerine bak. Unutma türkiye müslüman bir ülke değil çoğunluğu müslüman bir ülkedir.(%40)
Cevap sahibi+1 yılSenin gibiler yuzunden turkiye bu halde muslumanliga yakisir bir sekilde yasayabilsek insanlik bu halde olmaz ama herkes zivanadan cikiyor iste tipki senin gibi. Zaman gectikce insanlar degisiyor maneviyatlari zayifliyor. Turkiye %40 degil %90 i musluman olan bir ulke. Kimisi muslumanliga uygun yasiyor kimisi muslumanim diye geciniyor. Ha dogru yolda olmak yobazliksa ben yobazim isinize geliyor tabi :) hakikati inkar etmekten seytanin oyuncagi olmaktan iyidir :)
Soran+1 yılbenlik sıkıntı yok müslümanlığa uygun yaşıyalım müslüman olmayanı öldürelimm kdına kara çarşaf giydirip eve tıkayalım. ve ne kadar doğru dürüst olsakta cennete gitmeyelim. o değilde allah rüşvet teklif edermi ya da zalim gaddar olur mu pazarlık yapar mı. en önemlisi bana secde edin derken egolarınımı tatmin ediyor. şeytan nerde insanın kendi çıkarları düşünmesi mi. bana allahın varlığını kanıtlasana.
Cevap sahibi+1 yılbak kardesim musluman olmak kara carsaf giyip eve tikanmayi gerektirmez bende muslumanim ama kapali degilim namaz kilmiyorum oruc tutmaktan baska birsey yapmiyorum dini sorumluluklarimin tamamini yerine getirmiyorum ama Allaha olan inancim tam cok sukur. Yani dediklerini yaparak musluman sayilmazsin kalbinde Allah sevgisi olsun bu bile yeter. Allah neden ona secde etmemizi istiyor cunku sen onun sayesinde geldin bu dunyaya. Allah tarafindan yaratildin bu ne buyuk bir nimet.
Cevap sahibi+1 yılEbedi huzur icin yani obur dunyamiz icinde Allahin bize verdigi nimetlere tesekkur etmek icin, amelimizi guzellestirmek icin, Allaha iyi bir kul olmak icin vs. secde etmemiz dini hukumluluklerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Sonuc yine kendi iyiligin icin yapiyorsun bunlari. Ee Allah bizi nelerle odullendirmis ama biz 5 vakit namaz kilmaya, dua etmeye useniyoruz. Allahin varligina inancim tam ama ben bunu kanitlayabilecek gucte degilim. Bunu peygamberler yapti.
Cevap sahibi+1 yılKuran Allahin sozleridir. Musa a.s icin Allah denizi ortadan ikiye ayirdi. Senin gibiler Allahin varligini kanitla dediler peygamberler kanitladi agizlari acik kaldi. Yine de iman etmediler. Firavun un sonunu goruyorsun. Bunlardan da mi ibret almiyorsun be kardesim. Ne olur kendinize gelin seytanin oyuncagi olmayin tarihte bircok kavim Allaha inanmayip cok kotu sekilde cezalandirildilar pisman olduklarinda hersey icin cok gecti umarim sende onlardan olmazsin. Allah hidayet versin.
Cevap sahibi+1 yılSen Allahin yoklugunu kanitlayabiliyormusun ?
Soran+1 yıllink bunu oku kopya çekerek din gelmez allaha inanıp duanın sonunda başka tanrının adı anılmaz (amin) bu tevrat içinde incil içinde geçerli. varsayalım allah var cennetine ona inanıp inanmamaklamı alacak yoksa doğruluk dürüstlük şeref namus kavramlarına kısaca insanlık kavaramına göremi alıyor :) saçma birde ona inanmadım diye zulmedecek ne kadar zalim. :) hepsini bırak varsayalım müslümanlık gerçek bir din ve doğru olan
Soran+1 yılbir din müslümanların hak eden (%50-60) cennete gidecek gerisi cehenneme neden müslümanlar sürünüyor rezillik çekiyor neden teknoloji diğerlerinde neden her önüne gelen müslümanlığa hükmediyor neden hep savaşta. neden ölüyorlar sen türkiyeye bakım islamı yorumlama son 10 yıla kadar özgürlük vardı. şuan cemaat denen din dışı yaratıklar sizin dininize hükmediyor. allah hiç mi görmüyor 1400 yıldır sizi ezyor sizde anca allah bizi dünyada sınava sokuyor diyorsunuz. saçmalamayın.
Cevap sahibi+1 yılkardesim linkteki konu muslumanliktan tamamen uzak alakasiz. bahsettigi kisiler kendi tanrilarini yaratmis. putlara tapiyorlar. muslumanlikla alakasi yok. onlar kendilerinden bile gucsuz aciz alt edebilecekleri biseye Tanri diyorlar. Ama Allah gorulemez duyulamaz. dogmamis dogrulmamis, yaratilmamis, yapilmamistir. Muslumanlik linkte bahsedildigi gibi dogduysa peygamberlerin yasadiklari ne peki ? Cenneti kimin ne sekilde kazanacagini biz bilemeyiz. Yillarca haram yemis ama bir karincanin canini
Cevap sahibi+1 yılkurtardigi icin cennete alinmis birinin hikayesi vardi. Kimin nereye gidecegi Allahin merhametine kudretine kalmistir. Cennete giden cennette kalacak kotuler ebediyen cehennemde kalacak diye birsey yok. Herkes cezasini cekecek ama sonunda butun muslumanlar cennete gidecek. Cehennemde tek bir musluman dahi kalmicak. Bu da Allahin ona inanan kullarina olan merhametini gosteriyor. Ben ve benim gibiler cok sansliyiz ki musluman dogduk. Senin gibilere de dogru yolu bulmak kaliyor.
Cevap sahibi+1 yılAllah herseyi bu dunyaya birakmaz. Kotu birsey oluyor Allah bizi gormuyor mu neden bunlarin olmasina izin veriyor deniliyor. Allah kullari icin en iyisini nasip eder bunu biz goremeyiz cunku uzun vadede olur. Oyle bekledigin mucizeler hemen gerceklesmez yani. Duani edersin Allah duymuyor zannedersin ama yillar sonra bir bakarsin duan yerini bulmus. Ne mutlu muslumanlara ki dinszligin cogaldigi bir dunyada inancimizi surdurebiliyoruz
Soran+1 yılkitabınız kuran yalan yanlış yazılmışsa biz nasıl inanalım. tekrar söylüyorum burda kimseyi dininden etmek değil niyetim sadec ben nden inancımdan olduğumu yazıyorum sende neden inandığını... kuran hataları yazınca nereyse yarısı o zamanın bilgisine göre doğru ama eğer tanrı varsa ve bu allahsa neden gelecekteki teknolojiyle yalanlanabilecek bir kitap göndersin ama eğer tanrı allahsa ve kitabı yalanlana biliyorsa o zaman kuran değiştirilmiş bozulmuştur.
Cevap sahibi+1 yılya komiksin vallahi :) Allah ilk insani yani Hz Adem ve Havva a.s neyden yaratildigindan bahsediliyor tum canlilarin nasil dunyaya geldiginden degil. Her insan cift yaratilmistir diyor bakteriler cift degil diyorsunuz kardesim bakterilerle ne alakasi var. Herseye bir kulp buluyorsunuz kisaca. Neyse bisey sorucam. Sen eskiden musluman miydin sonradan mi ateist oldun?
Soran+1 yılmüslümandım... son 1 snye kadar yaşım 30
Cevap sahibi+1 yılpeki tamam.. simdi ben muslumanim sen degilsin. ben olumden sonra bir hayatin var olduguna inaniyorum sen olumun yok olus olduguna inaniyorsun. ben musluman olarak bu dunyanin gecici olduguna yapmam gerekenin obur dunya hazirligi olduguna inaniyorum sen buna inanmiyorsun. ben senin inancini degistiremem kendince fikirlerini savunuyorsun dediklerime inanmak icin kanit istiyorsun. oldukten sonra soylediklerimle yuzlesirsen ne olacak peki ? :) gercekten hakliysam.. korkmuyor musun?
Soran+1 yılhayır korkmuyorum... ölümdende korkmam bu dünyada istediğimi yaşadım varsa ömrüm dahada yaşarım ölümden sonra arkamda bırakacaklarımın hayatını garanti altında aldım insan gibi yaşadım şerfimle ölürüm... ölümden sonra yok derim ama senin dediğin gibi varsa sonrası alnımın akıyla çıkarım ama varsayalım eğer allah veya başka bir tanrı kendisine inanmadım diye bana zulmedecekse bu o tanrının ayıbı karatersizliği vicdansızlığı şerefsizliğidir. ve bir tanrı varsa kötü değildir dimi...
Cevap sahibi+1 yılsen saniyorsun ki hristiyanlar yahudiler muslumanlar vs. tanriya inaniyor ama hangisinin tanrisi gercek. bak yahudilik ve hristiyanlik muslumanliktan once gelen dinler sonra son paygamberle birlikte islam var oldu ve paygamberimiz hristiyanlar ozellikle musluman olmaya davet etti cok ugraslar verdi. her dinin ayri ayri tanrisi yok. hepsi tek bir allahin dini. allah birdir. evet dedigim gibi olacak simdi inanmadigin gercekle olumden sonra yuzleseceksin ve su ettigin hakaretlerin hesabini verecksn
Cevap sahibi+1 yılbunlar da kiyametin alameti :) seytan allaha soyledigini yapiyor insanlari dogru yolundan ediyor senin gibi zavallilar da bu tuzaga dusuyor :) cunku iradesizsiniz .. daha fazla muhattap olmak istemiyorum sana bol sanslar.
Soran+1 yılondanmı müslüman olmayanı öldürüyorlar.
Semavi dinlere insanmadan önce inanılması gereken yaratıcı inancıdır. Ondan sonra inancına bir yol ve isim koyabilirsin.
En basit İnsan ve Evren mantığından yola çıkarsak. Oturduğun binanın bir mimarı kullandığın bilgisayarın bir mühendisi giydiğin kıyafetin bir tasarımcısı var. Peki içinde yaşadığın dünyanın onun bulunduğu evrenin ve içindeki sayısı bilinmeyen canlının mimarı mühendisi yaratıcısı kim?
Ayrıca neyi araştırdın da nasıl Allah'ın ve müslümanlığın olmadığını gördün çok merak ettim..12 Yorumla
Soran+1 yılkuranı okudum ve olmadığına karar verdim kuranı muhammedin kendi yazdığını gördüm belki bir tanrı var ama o allah değil ve doğru din müslümanlık hristiyanlık ya da yahudilik değil o dinler sümerlerin dinleridir m.ö. 3000 yılı... araştır.
- +1 yıl
O dinlerin hiç biri sümer dini değildir. Bugünkü adı ile İslam dini Dünya üzerinde ademin yani insanoğlunun yaratılması ile başlamıştır. Kuran da ki bir çok kritik ayet her kavme her topluluga mesajın bir şekilde iletildigini ve yeryüzünde binler peygamberin gelip gittiğini açıklar. inen kuralların değiştirilmesi yozlaştırılması üstüne tekrar ve tekrar bir çok topluluga mesaj iletilmiştir. Vikinglerden Oğuzlara kadar mitolojik ritüellerin paralel gitmesi buna kanıttır.
+1 yılArkadasim,öncelikle bu senin kendi secimin saygi duyarim.Lakin secmedigin bir inancida kötülemeni tasvip etmiyorum,aksine arastirmani ve konu hakkini bilginin olmasini tavsiye ederim.
Islamda kadina verilen deger,yer yüzünde hic bir inanista verilmemistir.Islam öncesi ve islam sonrasi kadina verilen degeri lütfen arastir ve saygi sevgi cerecevesinde konusarak bilgilerimizi paylasalim..
Ayrica güzel bir konuya deginmissin tesekkürler..03 Yorumla
Soran+1 yılben teşekkür ederim biraz katı oldum ama bir anda bu kadar üstüme gelinince kendimi savunma gereği duydum kırdıysam herkesten özür dilerim. kadına değeri araştırdım. evet islamdan öncesine göre iyi ama medeniyede göre kötü 1400 yıldır arap ve son 30 yıldır iran ve diğer müslüman ülkelere bak eğer yanılıyorsam sorun müslümanlıkta değilse gözümden kaçan birşey varsa o zaman sorun şeriat yasalarında... bende isterim yanlış düşünmüş olim ateistlikten dönim ama inanmak için gerekçem yok islama...
- +1 yıl
Rica ederim hic bir sorun yok,dogurudur birden böyle konu acilinca ister istemez sikinti olabilir.Sorun seirat yasalarinda degil bunu tüm samimiyetimle belirtmek istiyorum,sorun bizlerde.Neden derseniz,dinimizi yani islamiyeti tam manasiyla arastirmadigimiz bilmedigimiz icin bu tarz seyler bize yabanci geliyor.Bazen ben bile sasirip kaliyorum,islam aleminin yaptiklarina.Inan icimizde bizide saptirip yanlis inanislara sokmak istiyen kimseler var onun icin en iyisi bu isin erbablariyla oturmali. >
Soran+1 yılİslam dini bence baştan yazılmalı piyasadaki 50 civarında kuran din alimleri tarafından toparlanmalı düzenlenmeli. siyasetten yazacam alakası yoktur. örneğin akp diyelim başarılıysa başındaki başkan iyidir başarılıdır. akp başarısızsa başındaki başkan kötüdür başarısızdır. bu dinde de öyle islam büyük yara aldı ve yok oluyor. dünya dini olmaktan yobaz din olmaya gidiyor. benim inanışımı değiştiren sebepler değil ama en azından inananlara bir değer verilmesi için islamda yapılması gerekenler bu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılya siz nasıl böyle konuşuyorsunuz git kuran oku bakalım herşeyi en ince detayına kadar anlatıyor. Böyle konuları okurken peygambere allaha laf eden insanların yazılarını okuyunca urperiyorum korkudan siz nasıl olurda böyle konular acarsiniz sorgulamaniz hatadır.
110 Yorumla
Soran+1 yılahzab suresi 50 ayeti oku peygambere amcakızı dayıkızı halakızı teyzekızı helal savaştan gelen köle kadınlar helal karıları helal parasını ödediği kadınlar helal. nisa 24 kadınların sahiplerine parasını ödersen helaldir sahibi kim baba koca ve köle sahibi. ve daha bir çok ayet uzun mevzu satır yetmez.
Cevap sahibi+1 yılevet okumadım ama neyin ne olduğunu biliyorum
Soran+1 yılbende bildiğimi sanıyordum. kuranı muhammedin kendi yazdığını gördüm tanrıdan gelen bişey değil. öyleyse bile kuranın neredeyse yarısı apaçık muhammet yazmıştır googleye yaz kuran hataları oku. tavsiye ederim.
- +1 yıl
cariye denen bir olay var orda cariye senin evinde kalır ona bakmak zorundasındır . ve ondan çocuğun olursa nikah yapmak zorudasındır. bu sistemi eleştiriyorsun sorana diyorum. bugün cariye yok o yüzden kerhaneler dolup taşıyor kadınlar kendilerini satıyor . bunları önlemek için onlar vardı senin aklın ermiyor ya da nefsin kabul etmek istemiyor. islamiyetin bütün emirlerinde insana ve insanoğluna sadece diğer tarafta değil bu dünyadada yararlı olan hikmetler vardır. bir sürü örneği var
Soran+1 yılsuudi arabistan, iran vs... tecavüze uğrayan kadın zina yaptı diye öldürülür. pantolon giydi diye dövülür. vs.. vs... vs...
Soran+1 yılosmanlı müslüman bir devlet değildi. iddiada edemezsin halkı çok dinliydi. padişahlar analarının osman beyin hanımı hariç... hiç biri müslüman değildi bu zaten yavuz sultan selim zamanında ve sonrasında kendini gösterdi. tarihi oku yavuz selim amaç olarak büyük islam ve türk devleti diyerek türkleri ve müslümanları katletmiştir kanunide ve sonrasıda aynısını yapmıştır. yavuz selim den sonra kaçtane batıya hristiyanlara savaş var araştır.
Cevap sahibi+1 yılabi siz osmanlı Padişahları müslüman değil diyorsunuz vay be sizin hocanızın ne diyim ben daha fazla bu yoruma mesaj atıp beni rahatsız etmeyin lütfen burada sana osmanlı neler yaptı yazmaya kalksam islamiyet adına azın bir karış açık kalır
Soran+1 yılben sana başları değil sonrarı örnek yazdım ve tarih boyunca nasıl dinlerinin yok olduğunu osman bey zamanında müslümanlığı yüceltmek için yola çıkıp yavuz selim zamanında müslümanları katletmesini anlattım. başlarda teknolojiyi medeniyeti müslümanlıkta yapan osmanlı sonra teknolojiyi kullanan müslümanı allahın işine karıştı diye öldürmelerini.osmanlı ilk zamanını ve türkiye yi saymazsak islam hiç bir zaman saygın bir din olmadı.cemaat diyorya şeytan işi demokrasiyi kaldırıp şeriatı getirelim..
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanoğlu yaradılış itibarı ile inanmak zorunda birşeylere tapmak ister peki sen hangi dini daha doğru ve cazip gördün! örneğin tuğce kazaz da müslümandı sonra hırıstiyan oldu yetmedi budist oldu ve hala arayış içinde peki siz hangi dinin doğru olduğuna kanaat getirdiniz bizide aydınlatırmısınız!
11 Yorumla
Soran+1 yılİnanmak zorundayız belkide bir tanrı vardır. ama doğru olan müslümanlık, hristiyanlık veya yahudilik değil. araştırırsan çoğu şeyi bulursun seni ateist olmaya çağırmıyorum sadece dinini araştır anana babana değil hocaya değil sen araştır öğren ve en önemlisi insanlık orta doğuda ve türkiyede müslüman geçinenleri gör. dinin merkezi arapların yobazlığını gör. 1400 yıldır kadına eziyeti gör kuranda bile kadını ez diyor. bir tanrı bunu dermi.googleye yaz kuran hataları diye neler görecen.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhep din olmadan ben iyi biriyim diye dusundum,bana gore dusunerek dogru kararlar verebilirsin kuran,incil gibi kitaplar sadece benim icin bir edebi eserler tabikide iyi yanları var ama insanlar din yuzunden somurulebiliyorsa ve buna koru korune inanıyorsa ben ateist olurum daha iyi
02 Yorumla
Soran+1 yılönce insanlık insanlığın olmadığı bir yerde din boştur ki dinde insanlık yoktur.
Cevap sahibi+1 yılgüzelmiş
+1 yılcok şey görmüşsün kardeş.yakında ebeni de tersten görürsün.
310 Yorumla
Soran+1 yılaaraştır kardeş googlede kuran hatalarından başla müslümanlığı en iyi anlatan ve sora ateist o9lan turan dursunu oku daha sonra sümer dinlerini oku..
- +1 yıl
tamam kardeşim yazayım arastırayımda o buldugum yazıları kimler yazmıs kim al oku diye önüme sunuyo ?
Soran+1 yılkuran hatalarını okurken elinde kuran olsun ya da nette bak ama sadece yazıyı okuma verdiği ayetleride oku ya yanlış yazmışsa dimi.
- +1 yıl
iyide cok sığ görünüp derin anlamlar içeren sözcüklerde var Kuran' da neyi neyle kıyaslıycan ki en basiti Enbiya:30 gir oku
Soran+1 yılokudum hemde defalarca sende nebe 31-34 oku cennette kadına yer varnı nisa 24 oku kadın köle mi ahzab 50 oku peygamber sapık mı. ve araştır peygamber zehirlenerek ölür mü.
- +1 yıl
peygamberler de insan sonucta.hz.Ömer zehirlenmiş ama hiç bişi olmamıstır.aynı zehri getiren adam denemiş ölmüştür.bu Allah'ın izniyle olcak seyler.azhab 50 yi herkes söyler durur ordki manayı çözmen gerekli.nisa 24 kadın köle değildir.erkeğine hizmet eder ve bunun cok büyük sevabı vardır cok kutsaldır.erkekde kadına hizmet eder.nebe suresi diyosun kadına cennette yer var olmaz mı onlara gılmanlar da verilmiştir.İslam kadını yüceltin onlar size emanettir der.kadını alçaltmaz
Soran+1 yılAllah şeytanla pazarlık yapar mı havva yı ademin kaburgasında yaratmış toprak mı yoktu yoksa kalitesimi düşmüştü. herşeyi bırak seni kim yarattı. yoktan varetti annen. yerle gök birdi dünyada allah ayırdı diyorlar bütün galaksi ne ara oldu onuda geçtim galaksiye bakınca bir kamyon çakıl taşında dünya sadece bir kum tanesi allahın işi gücüyok bir tek bununlamı uğraşıyor ve allahın 99 ismi sıfatı var değil mi o özelliklerin yarısı annede var yarısı uzay boşluğunda neden duadan sonra amin denir.
- +1 yıl
hangileri var annemde 99 isimden? duadan sonra amin demek hamd olsun inandım sana sıgındım demektir.aminin önce kelime kökünün nerden geldiğini bir araştır.Allah ne ara yarattı diyorsun dünyayı.Kuran'da da geçer 6 günde yarattı dağları denizleri.bunuda bir araştır.Havva evet Adem'in kaburgasından yaratıldı.Allah istese topraktan da yaratırdı.Öyle luzum gördü.onu sen ben en baba bilim adamı kim gelirse gelsin bilemez.Allah şeytanla pazarlık yapmadı ona müddet verdi.cok arastırman lazım cok.
Soran+1 yılamin kuranda yoktur. Amin’ kelimesinin kökeninin İbranice olduğu konusunda her ne kadar görüş birliği varsa da kökeninin çok daha eskilere uzandığını ileri sürenler de var. Onlara göre kelime eski Mısır Tanrısı Amon’dan geliyor. Amon, Mısır’da, Yunan mitolojisinin Zeus’u, Romalıların Jüpiter’i gibi baş tanrı seviyesine gelmişti ve koç başlı bir insan olarak tasvir ediliyordu. dağlar denizler 6 gün peki kıtaların yer değişmesine ne diyecen.
+1 yılBence dinler arasında fazlasıyla çelişki var. Dinin veya kitapların açıklayamadığı ya da mantık çerçevesine uymayan birçok şeyi bilim mantıklı bir biçimde açıklıyor. Birde her ateiste "şeytana tapıyo bunlar" demeyin aga ya bir ne olduğunu öğrenin önce ateistliğin!¡!
00 Yorumlaben biliyom bunları, 70 yaşından sonra dua ezberleyip, namaza başlarlar bunlar.
27 Yorumla
Soran+1 yılben 20 den fazla hatim indirdim namazımda adamdım boşa kılmışım orucumu tutmuşum.
- +1 yıl
Ne deyim şaşkınlıkla senin yazılarını okuyorum ama bence anlamadan okumuşsundur diye düşünüyorum hadi yaırlısı peki nerden vardınız bu düşünceye neden boşa yaptığınızı düşündünüz?
Soran+1 yılanlatmak uzun sürer araştır ve googleye yaz kuran hataları diye benim yazacağım çoğu şeyi bulursun sonra sümer dinlerini oku zaten yavaş yavaş sende meraklanır araştırırsın.
- +1 yıl
sümer dinlerimi iyi ya da o dinemi mensup oldunuz?
Soran+1 yılhayır ateist yazma amacım sadece şuan için hiçbir dine inancım yok araştırmalarım devam ediyor. o kadar koyu bir dindarken dinin varlığını kabul etmemek kolay değil. ama şunu söyleyim tanrı varsa bile dünya din üzerine kurulmamıştır. araştırdığım 50 civarında dinde islam dahil diyorki nefsinle mücadeleni yendiğinde dünya amacına ulaşır. ve her bir evrede insanlar medeniyete yaklaşıp nefsine hükmederek dinden uzaklaşır. kendi gerçek inancını bulur.
Allah'ın varlığı sabittir sevgili gizli, sen kendi kulluğunu kanıtla.
13 Yorumla
Soran+1 yılben kimsenin kulu değilim sen tanrının varlığını kanıtla.
Soran+1 yılsadece araştır bir arkadaşın dediği gibi müslümanlığı en iyi anlatan turan dursunu oku ve neden ateist olup müslümanlığa cephe alıp öldürüldüğünü.
Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. yaptığın şeylerin anlamını bile sorgulamaman senin problemin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTuran Dursun oku... Muslumanligi en iyi o anlatiyor... Din Bu 1, Din Bu 2, Din Bu 3, Din Bu 4... Oku gercege ulasirsin... Muslumanlarin peygamberinin nasil birisi oldugunu en iyi o anlatiyor tüm gercekleriyle... Tabii kitabi bulabilirsen... :D
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKuran okuyan kisiler genelde atheist oluyorlar... Keske herkes okuyup gercegi görse... :D Turan Dursun gercegi cok iyi gösterdi... Muhammed'in 6 yasinda evlenip, 9 yasinda karisi olan kiz biraz büyüyünce, Muhammed'e öyle bir cevap veriyor ki, akliniz sasar! :D
Cevap sahibi+1 yılCok dogru söylüyorsun! Dini sorgulasinlar, özellikle Kuran okusunlar... Okumadan birsey söylenilmemeli...
Soran+1 yılturan dursunu okuduğuna sevindim. müslümanlığı en iyi o anlatıyor sonra bakıyorki müslümanlık boş ve ateist oluyor müslümanlığın boş olduğunu anlatıyor ve 1990 yılında müslümanlar tarafından öldürülüyor.
Cevap sahibi+1 yılEvet, ne yazik ki öldürülüyor müslümanlar tarafindan... :( Ya, biraz mantikli düsünseler, biraz arastirsalar insanlar keske.. Ve "Nasil Müslüman Olduk" kitabini da okudum biraz... Onu da okumali müslümanlar...
Soran+1 yılben ateistlere sordum müslümanlar savaş açtı gizli olmasam beni bulup öldürürler ve hiç birine ateist olunda demedin açıklamam uzun olur diye 0kumaları gerektiği yeri söyledim. bilmeden kulaktan dolma bilgilerle inanma dedim. sadece araştırın diyorum kuranı okumadan dininizi yaşamayın. ben yıllarca yaşadım yaptığım araştırma ateist olanların çoğu araştıran koyu dindarlar benim gibi.
Cevap sahibi+1 yılCok dogru birsey yapmissin arastirarak... Ve gercekten de Kuran'i Muhammed kendisine yazmis hem de yani öyle böyle degil! Kadinlarin biraz bile hakki yok! Ve cennette de hersey erkekler icin! Bu nasil oluyor? Kadinlar insan degil mi? Inanilmaz sacma!
- Aşk İlişkileri konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılYa isIamIa yükseIir,ya inkarIa çürürsün, bu yoI mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün.
Necip Fazıl Kısakürek00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence biran önce doğru yolu bulmalısın bu yaptığın çok günah
12 Yorumla
Soran+1 yıldini kimden öğrendin. o değilde ateistlere sordum soruyu.
- +1 yıl
Abi ben Müslüman'ım ama hakkatten dini Ateistler'den (Şu kiz tavlamak icin olnalar haric) öğrenmek daha iyi en azından Kur'an okumuslar bende okumadim yakinda okuyacağım ve sorgulayacağım bence herkes sorgulamali ama kimse yapmıyor bunu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuran oku sende..?
11 Yorumla
Soran+1 yılKuran okumasan dinimden soğumazdım... Müslümanları görüncede buz gibi oldum.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar