Bir noktada insanın deist olmasını bile anlayabilirim ateist olmasını asla anlayamadım.
Gerçekten bunu nasıl başardınız? Bu kadar bilinmeyen bir evrende gerçekten büyük kumar.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir noktada insanın deist olmasını bile anlayabilirim ateist olmasını asla anlayamadım.
Gerçekten bunu nasıl başardınız? Bu kadar bilinmeyen bir evrende gerçekten büyük kumar.
Bende "bilinmeyen, kumar" diye düşünüp "kesin var, kesin yok" diyenleri eleyip agnostik oldum zaten. Deist olmayı anlayabilirmişsin, ben anlayamam. Hiçbir şekilde KESİN hiçbir tanrı yok diyemeyeceğim gibi asla KESİN bir tanrı vardır da diyemem. Gördün mü duydun mu nerede buldun da var diyorsun deistler için söylüyorum. Hee şurada 10 ton bir kaya var, nasıl oluştuğunu anlamadım herhade bir tanrı var o koydu, böyle anlamlandıramadığımız şeyleri "tanrı yapmıştır" diyerek işin içinden çıktığımız için kolaya kaçıyoruz. Zamanında rüzgar tanrısı, fırtına tanrısı, yağmur tanrıdı varken rüzgar, fırtına, yağmur nasıl olur öğrendikten sonra bu tanrılara gerek kalmamış, unutmuşuz, insanlık olarak bu tanrılara inanmayı bırakmışız çünkü heee, demek böyle oluyor o halde bir tanrının elini hareket ettirip bizi cezalandırmak için fırtına göndermesi anlamsızmış denebilmiş. O yüzden ilkel tanrılar artık aramızda yoklar.
O kadar da kumar değil be 😄 Şanslık bir durum değil bu. Evren de o kadar bilinmez bir yer değil. Birçok şeyi bilmiyoruz evren hakkında ama birçok şeyi de biliyoruz. Öte yandan, tanrı kavramı bilinemez olabilir fakat dinler bilinebilir şeyler. Çünkü söyledikleri çok fazla şey var ve aralarda somut iddialar da var. Bu da onları kontrol edilebilir, doğrulanabilir veya yanlışlanabilir kılıyor. Öyle olmasaydı bile mantık ilkeleri devreye girerdi, oradan sonuca varılabilirdi.
Reis ateizm tanrıya isyan ya da net bir ret değildir. Senin de dediğin gibi bilinmeyen bir evrende her türlü inanç biçimi kumar. Bariz bir kanıt yokken, hepimiz her tercihimizde risk altındayız. Neye inanırsan inan, hiçbir ihtimalde dünyada çoğunluk değilsin. Sen de seçtiğin cepheye çok güvenme yani.
Cevap
2Cevap
Bende inançlı bir deistim, çok garip evet ama çoğu bir dine inan kişilerden daha inançlıyım
Seni neden rahatsiz ediyor
estağfurullah
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?