Partnerinizin fiziksel ya da romantik geçmişi hakkında aklınıza sürekli gelen düşüncelerden dolayı sıkıntı yaşıyor musunuz? Soruya cevabınız evet ise, retroaktif kıskançlık yaşıyorsunuz demektir. Retroaktif kıskançlık, partnerinizin fiziksel ya da romantik geçmişi üzerine gösterdiğiniz sağlıksız ilgidir.
Bu bende aşırı derecede büyük ve önüne geçemediğim bir ölçüde var maalesef. Ne yaparsam yapayım aklımdan çıkmıyor bu da bütün ciddi ilişkilerimi hem bana hem karşı tarafa zehir ediyor. Sevdiğim kızın daha önce başka bir herifle sevişmiş, hatta öpüşmüş olmasının fikri bile kafamı duvara vurma isteği yaratıyor bende. Duygusal geçmişi için de geçerli bunlar... Artık bundan kurtulamayacağımı anladım ve buna uygun bir kız aramaya karar verdim.
Yani tabi yaşadım da bunlara takılmamak gerek. Mümkün olduğunca düşünmemek kısa vadede durumu kurtarsa da uzun vadede ilerlemek için düşünmekten kaçmak yerine düşüncenin üzerinde durup mevzuyu içinde halletmek gerek.
Ne kıskancım ne aptal (fakat büyük konuşmamalı, evde yalnız oturup sevgilimle konuşurken eski ilişkisinden bahsetti üstünkörü. Onu nasıl benimsemişsem paylaşma fikrine katlanamayıp krize girdim ve ilk kez bu derece yaşadım. Tabi başka etkenlerde vardıda kıskançlık olarak görmüyordum bunu) Aydınlattığınız için teşekkür ederim
(büyük konuşmamalı, evde yalnız oturup sevgilimle konuşurken eski ilişkisinden bahsetti üstünkörü. Onu nasıl benimsemişsem paylaşma fikrine katlanamayıp krize girdim ve ilk kez bu derecede yaşadım ve biri şahit oldu krizime. Demem o ki büyük konuşmamalı. Ben bunu kıskançlık olarak yorumlamamis olsamda öyleymiş. Aydınlattığınız için teşekkür ederim :)
Hepimizde az da olsa sinir olma durumu mevcut ne yazık ki. Büyüdükçe ve yaşadıkça ne anlamsız olduğunu kabul etmeyi başardım mutluyum ve benden öncesi hiç ilgilendirmiyorları rahatça ve hakkını vererek söylemeye başladığımda kendimi de karşımdakini de rahatlattım.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
94
Cevap
33
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ben ikinci evliliğimde yaşamıştım. Aslında ikimizin de ikinci evliliğiydi. Şile'de tatildeyken alkolü fazla kaçırınca bilinç altım çözüldü sana ilk eşinle ilgili soracaklarım var demiştim. "O geçmişte kaldı" derdi hep. Ben ısrar edince "sor bakalım başka neyi merak ediyorsun" O adam yatakta nasıldı kaç dk sürüyordu penisi nasıldı gibi absürt sorular sormaya başladım, çünkü bu sürekli kafama takılıyor du acaba benden daha mı iyi idi vs. Oda "penisi seninkinin iki katıydı" demesiyle içimde tarif edemediğim bir öfkeyle kıskançlık patlaması oldu, aşyalarımı toparlayıp İstanbul'a dönmüştüm. Bir müddet ailemin evinde kaldım, işe gidemez oldum kimseyle konuşamıyordum psikoloğa gittim hiç bir yerde teskin olamadım. Sonra boşanma davası açtım ve boşandık.
Hülasa; benim evliliğimin bitmesine ve bekâr kalmama sebeb oldu bu takıntı. Hiç bir kadınla ne görüşüyorum nede konuşuyorum. Evet aptalca bir durum ama aşamadım bir türlü. Balık burcuyum belki de ondandır 😢
geçmişinde olmadığım için geçmişiyle ilgili söz sahibi değilim, benden sonrası önemli olan, benle de yaşadıkları bir geçmiş olucak ve ilerde hayatına başka biri girerse bende geçmişi olucam ve bu o kişyi ilgilendirmeyecek
Çok saçma, bana ne geçmişinden... Ben ne yaşadıysam yaşadım, o da ne yaşadıysa yaşamıştır, aklıma bile gelmez, son derece saçma. Buna kafayı takan varsa psikoloğa gitsin, ciddi bir sorun bu.
🤔 Anlatsa muhtemelen yaşarım bu durumu ama beni düşündüğünden daha taze kıskançlık nedenleri veriyor😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sadece ilk sevgilimde yaşadım bir süre ayrı kalmıştık o dönem başkasıyla birlikteydi ve o döneme ait aklımda milyonlarca şey kurdum bir çoğunun gerçek olduğunu öğrenince en kısa sürede ayrıldım ama çok koymuştu
Ne demek olduğunu bilmiyorum ama kıskançlığın her türlüsü var bende 😀
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet yaşıyorum. İlkokul sevgilisine kadar sinir oluyorum. 3 sınıfta aşık olmus ilk aşkı nasil rahatsz olmayim. Ben o donemde bütün erkeklerden nefret ederdim ya.
En İyi Cevaplar