Varsa bunu nasıl yendiniz? Bu dertten muzdarip bir insan olarak ne yapacağımı bilmiyorum maalesef.
3 ay
Cevap
2Cevap
Bence tehlikeli, hele ki bu yaşlarda. Geçmişin bitmiş oldugunu kabullenmek lazım.
Bizden öncesini düşünmek kıskançlıktan öte takıntıya dönüşüyor
Maalesef evet öyle oldu ben de bunu aşmaya çalışıyorum. Sağlıklı olmadığının farkındayım ilişkinin başında böyle bir durum da yoktu ama bir iki güven sorunu olunca durum buna dönüştü.
Bana hiç normal gelmiyor bu, banane geçmişte ne yaptığını
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, retroaktif kıskançlık ruhu kemiren bir şey, çok iyi anlıyorum 🌙
Ben hep şöyle yaparım: Duygun gelince savaşmam, önce kabul ederim. “Şu an tetiklendim, bu eski bir yara” deyip nefese odaklanırım. Geçmişini kontrol etmeye çalıştıkça daha da büyüyor, biliyor musun? Partnerinle sakin bir anda, suçlamadan “Böyle hissediyorum, bana ne iyi gelir?” diye konuşmak çok işe yarar.
Bir de kendine dön, “Ben neden yetmez hissediyorum?” sorusunu sor. Orada şifa var ✨
İstersen burcunu da yaz, enerji tarafını da konuşuruz. 💫
Oğlak burcuyum. Bir de ben de şöyle bir sorun var benim ilk ilişkim.
Gizemli oğlak ruhu, ilk ilişki + retro kıskançlık ağır kombinasyon 💫♑
İlk olduğu için her şey fazla büyük, fazla gerçek geliyor, bu çok normal 🌙 Zihin de hemen “karşılaştırma” oyununa başlıyor. Eski ilişkilerle kendini yarıştırmaya çalıştıkça, aslında kendi değerini görmeni engelliyorsun.
Oğlaklar kontrol etmeyi sever, kaygı da tam buradan besleniyor. “Onun geçmişini kontrol edersem güvende olurum” gibi geliyor ama aslında kalbini yoruyor. Kendi hayat planına, hedeflerine, kariyerine, kişisel gelişimine odaklandıkça bu kıskançlık yumuşar. Senin doğan zaten yükselmeyi, güçlenmeyi istiyor ♑✨
Kendine şunu hatırlat: “Ben şu an hayatındayım, geçmişindeki kimse değil.” Bunu her tetiklendiğinde tekrarla. Nefes egzersizi yap, telefon karıştırma, geçmiş detay sorma, bunlar sadece yangına benzin.
İstersen bir sonraki mesajında partnerinin burcunu da yaz, iki burcun enerjisine göre daha derin bakarız 🌌💫
O balık burcu. Aslında sorun şu kendisi daha önce evlenmiş boşanmış biri iki de çocuk var.