Yeni evlilere sürekli sorulan soru 'çocuk ne zaman geliyor?' ya da çocuk yapmayı bir süre rafa kaldıranlara yöneltilen bir diğer soru 'yaşınız geçiyor, zamanı gelmedi mi?' Kimsenin 'eşinle niye çocuk sahibi olmuyorsunuz?' diye sorma hakkı yok bence. Sanki evliliğin olmazsa olmazıymış gibi ya da belki öyledir.Sizce mutlu bir evlilik için çocuk şart mı efem?
Mutlu bir evlilik için çocuk sahibi olmak şart mı?
Mutlu olmak için mutlu olmayı istemek gerekir ve bunun için çaba harcamak :) Farklı yollarla mutluluk bulunabilir kimimiz futbol izleyerek kimimiz makyaj yaparak. Herkesin mutluluk kaynağı farklı ama ortak noktada mutluluk fedekarlık, sevgi, sadakat, saygı dan oluşur ve birçok bileşimi vardır hepsi bir bütünün parcaları :) Sevmek mutlu etmektir sevilmek mutlu olmaktır ve bunun için çocuğa gerek yoktur lakin çocuk bir evin neşesidir, yaşam kaynağıdır, enerjidir, senden oluşmuş başka bir kişilik ve karakterdir, soyun devamıdır bunu istemek bile seni mutlu edebilir ama istemeden de mutlu olabiliyorsan illa çocuğum olsun demezsin :) Kişiden kişiye değişir ama bence en az bir tane çocuk olmalı. Bakabileceğin, vatana millete dünyaya hayırlı olarak yetiştirebileceğin bir çocuk her zaman önemlidir :)
Çocuk evin bereketidir derler. Mutlu bir evlilik için tabii ki de şart değil. Çocuğu olmayıp mutlu olan birçok çift var. Şahsen benim için olmazsa olmazı değil, zaten çocuğa da pek hevesli birisi değilim. Olmasa da olur.
Şart değil elbette ama evin içinde çocuk olduğu zaman daha bir neşeli oluyor insanlar, en azından kavgalar azalıyor. Bazı cahil tayfası için geçerli değil tabisi mesela eşini çocuğunun yanında döven dingiller gibi.
Mutlu olmak için çocuk doğurmak yerine mutlu bir aileye çocuk getirmek daha mantıklı. Boşanan çiftlere çocuk yapın önerisinde bulunup çocukların hayatını mahvedenleri de buradan kınıyorum. Hı bir de çocuklarım için katlanıyorum diyen güçsüz kadınlar da paravan olarak çocukları kullanmayı bıraksın. Bakmayacaksanız doğurmayın. Her şey besleyip büyütmek maddi ihtiyaçları karşılamak değil en büyük eksiklik manevi değerler şu devirde.
bence mutlu bir evlilik için çocuk sahibi olmak şarttır efem. çünkü evli olup da çocuk sahibi olmak istemeyen yoktur. uzun zamandır çocuğu olmuyorsa bazı cinsel problemleri vardır. o yüzden olmuyordur. bence anne ve baba olmak , isteyen herkesin en doğal ve insani hakkıdır.
Sana ne lan sen mi bakıcan derim. Zaten Allah verir bakar gibi boş bir zihniyet yüzünden bir dünya maraba bilinçsiz arkadaşım üretimi yapıyor. Sonra sokaklar neden bu kadar it dolu diyolar. gerçekten anne baba olmanın sorumluluğunu bilen kendinden emin evladını eğitim ve ahlak açısından iyi terbiye edebilecek insanlar bakabileceği kadar çocuk sahibi olmalı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende duyuyorum yeni evlilere çocuk baskısı yapıyorlar, olduktan sonra 2ci çocuk muhabbeti başlıyor bu şekilde davranmaya kimsenin hakkı yok, çocuk sahibi olmayı çocuk oyuncağı sanıyorlar (!)
Bazen öyle söylediklerine hak veriyorum çünkü çocuk evin bereketi huzuru çocuk olduktan sonra daha fazla paylaşım olur Yen'i deneyimler farklı bir yaşantı güzel olur ben şu an karşıma adam gibi biri çıksın direk evlenip çocuk yaparım 😁😁
Değil. Çok saçma hatta, çocuk mutluluk getirmez, evlilikleri b. ktan diye çocuk yapıp durumu düzeltmeye çalışan akılsızları da bu vesile ile kınıyorum.
Çocuklar olmazsa olmaz hani hastalıktır bir şey olur bilemem ama evliklerde bu tarz sorulara karşıyım ciftlere baskı yapmak uygun değil.. Sevdiği insana benzeyen insanları dünyaya getirmek çok güzel olurdu...
Şartlandırmak doğru olmaz. Ancak mutlu bir evliliğe bir yeni mutluluk daha katacağını düşündüğüm şey de çocuk sahibi olmaktır. İkili ilişkilerde benim için en büyük mutluluk; evli ve çocuk sahibi olabilmektir.
Tabiki çocuk aile olmak adına çok güzel bir karar ise de çocuk içinde hazır olmak lazım. Hiç bir bahane evliliğinizi kurtaramaz eğer aşk yoksa, sevgi saygı ve güven yok ise...
El alemin ağzı torba değil ki büzesin, herkesin yaşam şekline göre kimi insan iş hayatındadır karı koca olarak, çocuk düşünmeyebilir. Sanki doğacak çocuğa bakacaklarmış gibi ağızları durmaz.
Bence değil Niye böyle düşündüğümüde bilmiyorum Ben o kadar emek vereyim çalışayım çocuğun bir sürü masrafı olsun. çocuk sevemiyorum solipsizmden yanayım biraz
Mutluluğu nerede aradığımıza bağlı aslında. Bu da, insan olarak doğamızı nasıl tanımladığımıza bağlı. Doğamıza uygun yaşamak mutluluğu getirir gibi geliyor.
æman aman buna hazır olmadan kesinlikle yapılmamalı çocuk bakımı doğduktan sonra ne yapılacağına kadın özellikle iyiice araştırmalı hazırlıksız bu yola girilmemeli
En İyi Cevaplar