Insanlar aşık olduğu kişiyi ilişkinin başında idolleştirir, iyi olan özelliklerini gözünde büyütür kötü olan özelliklerini görmez. Siz, ilişkinizin başında sevgilinizi idolleştirir misiniz? Ona tamamen objektif, kötü yönlerini görecek şekilde bakabiliyor musunuz?
İlişkinin başında yapılan hata: sevgiliyi idolleştirmek! İlişkinizin başında sevgilinizi idolleştirir misiniz?
Ben de tam tersine hep kötü özellikleri görürüm, belki de bu bir çeşit aşık olmaya direnmedir. İçimdeki melek tarafım da sürekli "Saçmalama, x özelliğini görmüyor musun?" der mesela. Ama ilişki ilerledikçe kötü taraflar gözümde büyümeye, içime batmaya başlar. Ancak beni sevdiğine inanırsam iyi özelliklerine daha fazla odaklanabilirim. Bence sağlıklı olan da bu, sizi seven birinin kötü özelliklerine katlanmalısınız. Sevdiğinizin de hiç kötü yanı yokmuş gibi at gözlükleriyle bakmamalısınız ilişkiye. Siz de onu seviyorsanız, kötü özellikleriyle kabul edersiniz. Sonuçta kimse %100 iyi olamaz, siz de öyle. Önemli olan zaten iyi özellikleriyle, kötü özellikleriyle sevdiğini kabullenmek değil midir?
Bir sürü doğrusu, yanlışı olan biridir muhtemelen.
Yaşadığı çevreyi,
okuduğu okulları,
dinlediği ninnileri,
oynadığı oyuncakları,
halasının dayısının onu nasıl sevdiğinizi,
anne ve babasının nasıl doğurup nasıl büyüttüğünü,
ne kadar vicdanlı,
ne kadar sevecen,
ne kadar neşeli, yalnız, canlı heyecanlı olduğunu bile bilmediğiniz ve bunları öğrenmenin onu tanımanın bir ömre yetmeyeceği bir insanı NEDEN İDOLLEŞTİREYİM Kİ?
İdol kelimesi Platon'un idea kavramından geliyor. İnsanın amacıysa bu ideaya ulaşmak olmalıdır Platon'a göre. Sözgelimi güzel ideasına, iyi ideasına. İşte Sevgili, sevenin iyi ve güzel ideasıdır. Çünkü seven, ancak sevgiliye bakarak iyi ve güzel olabilir. Dolayısıyla idolleştirmelidir. Aksi taktirde sevgili sevgili olmaktan çıkar.
Ne yazık ki ben bunu yaptım. Daha sonradan tanımaya başladıkça tanrılaştırdığınız kişinin normal bir insan olduğunu fark ediyorsunuz, bir süre hayal kırıklığı ve de tatsızlıklar yaşıyorsunuz. Sonrasında eğer sevginiz büyükse atlatıyorsunuz ama zora sokan bir durum ilişkiyi.
kendimi alkole verdim alkol aldığım zman kızı daha çok düşünüyorum mal gibi yatmak istemiyotum yatmadan önce alkol alıyorum ve taxi 3 dilvester stanoln gibi düşünceler aklıma g eliyor kızı çok seviyorum keşke düşüncelerimi anlatabilsem onu çok seviyorum oda biliyor ama son söz bende napabilirim konuşmak keşke bu kadar kolay olsa alkol alınca silverster stalone gibi oluyorm :D:DD::DD::D
İlişki başlangıcında böyle bir eylem çok saçma olur.. Çünkü başlangıç amacımız.. Onu daha iyi tanımak ve tartmak değil mi zaten? Ayrıca biraz uzağım bu konulara.. insan yakından tanımadığına nasıl aşık olabiliyor? şaşıyorum. Ben söylerim, söylemesini isterim.. bu sayede birbirimizi anlarız.. anlamaya da ihtiyacımız yoksa ikimizin de zaten amacı farklıdır. Hiç bir zaman objektif olmayız.
Bu tarz seyler lise yillarinda olur 25 i asinca anliyosun anyayi konyayi hayatin kol gibi gerceklerini o zaman idol falan kalmiyor maddiyat gecim kaygisi hayatta kalma daha kaliteli yasamaya calisma cabalari vs geliyor es adayinda aklina.
Tabiki eksik yönlerini görmekte fayda var çünkü benim yaptığım gibi insan gözünde fazla büyütünce ve kaptırınca, hayal dünyasında olan ve gercekte karşılaşılan davranislar sonucu hayal kırıklıgı oluşuyor. Sonra nerde hata yaptım diyebiliyorsunuz veya boyle degildi ne oldu ki diyebiliyorsunuz. Hata bizde, ilk başta kendimizi fazla kaptırıyoruz belki ( kaptıranlar icin konuşuyorum) :) evet artık bende olumsuz yanlarını görüp kabul edebiliyorum ve olduğu gibi seviyorum onu
Ben idolleştirmem. Hatta memnun oldum lafına bile karşılık olarak "onu zaman göstercek artık memnun olup olmayacağımız" cevap verdim. Fazlamı gerçekciyim :))
Eğer böyle zihniyette olursak, bize karşı olumsuz hareketlerini görmezden gelirsek kendimize saygımız kaybolur insan herşeyden önce kendine saygılı olmalıdır ve inanın ki bir süre zarfının sonunda "değmezmiş , haketmiyormuş"gibi kelimeleri sık sık tekrarladığınızı farkedersiniz Benden söylemesi..
Belkide aşk o şekilde gösteriyor gözlere perde iniyor ondandır kusurları göremiyoruz ya da fark edemiyoruz.. Benim sevgiliye alerjim var o yüzden bu tür hatalar yapmıyorum
Ne kadar buyutsem de iyi yönlerini kotu yönlerini görmezden gelemiyorum, iliski için gösterdiği caba , yaptugi fedakarlık ve sevgi derecesi kotu tarafları bertaraf edebilir.
İnsanoğlu beşer Şaşar bence insanlar karşısındaki kişiyi ideollestiremez cunku bilinmeyenden korkar insanlar öncelikle eksi yönlerini bakar içgüdüsel olarak korunmak için tanıdıkca ideollesir kendinde olmayan vasıflar var ise
Siz sanırım dünyada yaşamıyosunuz? Hiç kimse lişkisini bu kadar teorik kitaplara dayalı yaşamıyor. Bahsettiğin hiç bir kriter ve odak noktası kadın-erkek ilişkisinde geçerli değil. Ne idolleştirmesi?
@Bilgeecoşackm yoo beni reddeden kızların alayı birbirinden güzel birbirinden zeki birbirinden ahlaklı birbirinden iyi insanlardı. Benim gibi tipsiz biriyle birlikte olmayı hak etmiyordu hiçbiri
En İyi Cevaplar