Eski sevgiliye geri dönüp reddedilmek?

Arkadaşlar 3 yıllık bir ilişkim vardı kız arkadaşımla daha önce cinsel birlikteliğimiz de oldu galiba bu yüzden yüz göz olduk. Son donemlerimizde çok sık ayrılıp barisiyorduk ama tam ayrilamiyorduk da üni bitmeden bir hafta önce ben komple ilişkimi bitirdim çünkü hatalar yapıyorduk affedilmeyecek şeyler de yaptık (aldatmak değil). Bana şehirden ayrılmadan ıkı gün önce aradı ben sinirle reddettim ağladı ve o günden beri 2 ay geçti normal mesaj attım bahane ile ters tepki verdi. Aradan zaman geçti aradım yine ters tepki verdi suratıma kapattı telefonu bu kadar zaman neden aramadın dercesine. Ama bağlanmıştık birbirimize aramama sormama sebebimiz sadece yurutemeyecegimize inancimizdi. Dün bulunduğum şehirde akrabalarının düğünü varmış saçma sapan yerde ve zamanda karşıma çıktı tüm cesaretimi toplayıp kendisine yazdım. Ilk önce reddetti konuşmak istemedi ama ısrarla yazdım. O da beni özlediğini bizden adam olmayacağını ama yine de görüşelim dedi ve bir 5 dk fırsat bulup görüştük sonra ailesinin yanına gitti. Bana hep ilişkide benim yaptığım hataları söylüyor. Barışmak istemediğini beni sevip özlendiğini söylüyor şimdide ama aradığımda konuşuyor eski problemlerimizi ortaya döküyor. Ben artık kırıp dökmek istemiyorum bundan sonra ikimizin de mesleği var bana şans vermesini ve bu duzeldigimi görüp son kez denemek istiyorum. Kız arkadaşıma başkalarının teklif ettiğini biliyorum bunu da söyledi sana neden son şans verip onları tepeyim dedi. Ama seviyor beni çünkü twitter'da arkadaşı ile mesajlasmasini okudum bana aşık olduğunu yakışıklı insanların dahi teklif ettiğini ama içinin isinmadigini söylemiş. Sizce bu yaptığı 2 ay ayrı kaldığı dönemde çektiği acı için mi? Barışır mi benimle barışmaz mi? Ne yapmam lazım?
Eski sevgiliye geri dönüp reddedilmek?