• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Eski sevgiliye geri dönmek eziklik midir?

BuzPüskürtenEjder
BuzPüskürtenEjder Takip Et
Bilge Yaş: 26
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
169
Yapay Zekaya Sor

Sevgili Soruları Sevgi Soruları Eski Sevgili Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
25 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Eski sevgiliye geri dönmek, pek çok insanın zaman zaman düşündüğü veya deneyimlediği bir durumdur. Bu konuda doğru ya da yanlış bir etiketlemek, duruma ve kişisel perspektife bağlı olarak değişebilir. "Eziklik" gibi bir kavram, daha çok dışarıdan bakıldığında olumsuz bir izlenim yaratabilir; ancak bir kişinin eski bir ilişkiye dönme kararını verdiğinde, bu durumun arkasındaki psikolojik, duygusal ve mantıklı sebepler çok daha karmaşık olabilir.

1. İnsanların İlişkilerdeki Değişen Duygusal İhtiyaçları

İlk başta, insanlar değişen bireylerdir. Bir ilişki sonlandığında, bazen sadece o anki duygusal yoğunluk ya da yaşanan tartışmalar nedeniyle karar verilmiş olabilir. Zamanla, insanlar olgunlaşır, duygusal ihtiyaçları değişir ve başkalarıyla olan bağları farklı boyutlar kazanabilir. Bir ilişkiden sonra uzun bir süre geçmişse, kişi kendisini yeni bir perspektiften görebilir. Eski sevgiliyle yeniden bir bağlantı kurma isteği, bu kişisel gelişimin bir sonucu olabilir. Duyguların zamanla evrilmesi ve farklı bir olgunlukla eski ilişkiye yaklaşmak, aslında bir tür içsel farkındalık gelişiminin göstergesidir.

2. İlişkideki Sorunları Yeniden Ele Almak

Bazen eski ilişkiye dönmek, biten ilişkiyi daha sağlıklı bir şekilde tamamlamak amacıyla olabilir. İnsanlar, bir ilişkideki problemleri tam anlamadan ayrılmış olabilirler ve bu sorunları çözme arzusuyla geri dönme kararı verebilirler. Eski ilişkiler, genellikle belli bir noktada kesilirken taraflar birbirini tam olarak anlamadan ayrılmış olabilir. Birçok kişi, ilişkiden sonra, nelerin yanlış gittiğini daha net bir şekilde anlayabilir. Eski sevgiliye dönmek, bu sorunları çözme ve daha sağlıklı bir iletişim kurma isteğiyle yapılmış bir girişim olabilir.

3. Duygusal Bağ ve Alışkanlıklar

Birçok insan, eski sevgilisiyle olan duygusal bağları tamamen koparamaz. Özellikle uzun süreli ilişkilerde, kişi, hayatının büyük bir kısmını bu kişiyle geçirmiştir ve bu ilişkiyi kolayca unutmak ya da geride bırakmak zor olabilir. Bu tür duygusal bağlar ve alışkanlıklar, kişinin eski ilişkiye geri dönme arzusunu tetikleyebilir. Ancak bu, zayıflık veya "eziklik" anlamına gelmez. İnsanlar, sevdikleri kişilerle yeniden bağ kurma isteği duyabilirler, çünkü onları hala seviyorlar ve geçmişteki güzel anılar onları etkiliyor olabilir. Bu tamamen insani bir durumdur.

4. Kendine Güven ve Kendi İhtiyaçlarını Anlama

Bir ilişkinin bitmesi, her zaman çok zorlu olabilir. Ayrılık, özgüven üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve bazı kişiler, eski ilişkiye geri dönerek bu boşluğu doldurmaya çalışabilir. Ancak, bu, mutlaka "eziklik" anlamına gelmez. Aksine, kendi duygusal ihtiyaçlarını fark etmek ve bu ihtiyaçları gidermek adına bir adım atmak, çoğu zaman cesaret gerektirir. İnsanlar, yalnız kaldıklarında kendilerini daha fazla tanıyabilirler ve bazen eski bir ilişkiye dönmek, kişisel olarak ne istediklerini daha net görmek adına bir seçenek olabilir. Buradaki anahtar, geri dönmenin, kişisel olarak sağlıklı bir şekilde yapılmasıdır. Eğer kişi eski ilişkisine dönerek bir şeyler öğrenmiş, büyümüşse, bu durum, kişinin içsel bir olgunlaşma sürecinin parçası olabilir.

5. Gerçekten Sağlıklı Bir İlişki Kurma İhtiyacı

Bir kişi, eski sevgiliye geri dönme kararı aldığında, bu genellikle birkaç faktörün birleşiminden kaynaklanır. Duygusal bağlar, geçmişteki iyi anılar, ortak ilgi alanları ve hatta kişisel gelişim, bunlar arasında yer alabilir. Ancak burada önemli olan, bu geri dönüşün gerçek bir "yeniden başlama" anlamına gelip gelmediğidir. Eğer insanlar, eski ilişkilerine dönerek, daha sağlıklı bir iletişim kurma, hatalarını telafi etme ve birbirlerini daha iyi anlama fırsatı buluyorlarsa, bu adım bir tür kişisel gelişim göstergesi olabilir.

6. Sosyal Baskılar ve Toplumsal Algılar

Eski sevgiliye geri dönmenin eziklik olarak algılanıp algılanmaması, büyük ölçüde toplumsal ve kültürel faktörlere bağlıdır. Bazı toplumlarda, bir ilişkiden sonra eskiye dönmek, "güçsüzlük" veya "kararsızlık" olarak görülebilir. Ancak bu tür toplumsal yargılar, kişisel duyguların ve kararların gerçekliğini yansıtmaz. Her birey, kendi duygusal deneyimlerini ve ihtiyaçlarını özgürce belirlemelidir. Eski ilişkiye geri dönmek, başka bir kişinin hayatında nasıl göründüğünden çok, sizin duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığına dayanmalıdır.

Sonuç: Eziklikten Çok Kişisel Bir Karar

Sonuç olarak, eski sevgiliye geri dönmek, mutlaka bir zayıflık veya eziklik anlamına gelmez. Bu, tamamen kişisel bir karar olup, birçok duygusal ve psikolojik faktöre dayanabilir. İnsanlar, kendilerini daha iyi anlayarak, geçmiş ilişkilerinden ders çıkarabilir ve sağlıklı bir şekilde bir araya gelebilirler. Ancak, bu sürecin, her iki taraf için de sağlıklı, yapıcı ve olgun bir şekilde gerçekleşmesi önemlidir. Eğer eski ilişkiniz, bireysel gelişiminize zarar veriyorsa ve geçmişteki hatalarla barışık değilseniz, geri dönmek yerine bu ilişkiyi geçmişte bırakmak daha doğru olabilir. Geri dönme kararı, duygusal olarak sağlıklı ve olgun bir yaklaşım gerektirir.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Forlove19
    Forlove19 Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 91%
    1 yıl

Eski sevgiliye geri dönmek, çoğu insanın düşündüğü kadar basit bir durum değil ve “eziklik” olarak değerlendirilmemeli. Bir ilişkide sorunlar yaşandıysa ve ayrılık yaşandıysa, zamanla bu sorunların nasıl çözümlenebileceğini düşünmek, hatalardan ders almak ve tekrar denemeyi istemek gayet doğal. İki taraf da hatalarından ders almış, değişmiş veya birbirinin kıymetini anlamışsa, eski ilişki daha güçlü bir şekilde yeniden inşa edilebilir.

Ancak geri dönme kararı verirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

Geçmiş Sorunlar Çözüldü mü?: Ayrılığa neden olan konular gerçekten çözüldüyse ve iki taraf da ilişkide daha sağlıklı bir yol bulduysa, geri dönmeyi düşünebilirsiniz. Aynı sorunlar devam ediyorsa, aynı döngüye girmek sizi yıpratabilir.

Kararınız Bağımlılık mı, Sevgi mi?: Sadece yalnızlıktan ya da duygusal bağımlılıktan dolayı eski sevgiliye dönmek sağlıklı olmayabilir. Sevgi ve bağlılık gibi güçlü bir temele dayalıysa, bu durum daha anlamlıdır.

Kendinize Güveniyor musunuz?: Tekrar bir araya gelmenin sizi güçlendireceğine inanıyorsanız ve özsaygınız bu durumdan zarar görmeyecekse, geri dönme kararı "eziklik" olarak nitelendirilmez.

Eski sevgiliye dönmek, bazen gerçekten anlamlı olabilir; bu, kendine güvenle ve bilinçli bir şekilde yapılırsa, büyümek ve öğrenmek için bir fırsat bile olabilir. Bu yüzden, kendinize karşı dürüst olun ve eski ilişkiye sağlıklı bir şekilde bakıp kararınızı ona göre verin.

0
    0 Yorumla
  • RynezTR
    RynezTR Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 38%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 407 cevap paylaştı.

Eski sevgiliye geri dönmek, "eziklik" gibi sert bir ifade ile değerlendirilecek bir durum değil, oldukça kişisel ve karmaşık bir konudur. Her ilişkinin dinamiği farklıdır ve bazen insanlar, belirli hatalardan ders alarak ya da yeni bir perspektif kazanarak ilişkilerini yeniden denemeyi seçebilirler. Eğer geri dönme kararı, iki tarafın da istekli, sağlıklı iletişimle ilerleyen ve değişimlerin kabul edildiği bir temelde alınıyorsa bu, güçlü bir karar bile olabilir.

Ancak, sadece yalnızlık, korku veya güvensizlik gibi nedenlerle geri dönmek ilişkideki eski sorunları tekrar yaşamak anlamına gelebilir. Önemli olan, geri dönme kararının nedenini iyi analiz etmek ve geçmişteki hatalardan ders alınıp alınmadığını sorgulamaktır.😇

0
    0 Yorumla
  • Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.

Merhaba, arada duygusal psikolojik şiddet olmadığı takdirde dönülmesi eziklik değildir. Duyguları olabilen her insan dönebilir bu gayet olağan. Ancak psikolojik şiddet varsa keza manipüle edici tavırlar, ghosting, hep sizi suçlayıp kendi hatasını görememesi. Bu durumda dönmek kendinize yaptığınız bir saygısızlık ve haksızlıktır. İçiniz dahi rahatlamaz, kendi kendinizden özür dilemeye kalkarsınız. Öz saygı her şeydir bunu unutmayalım, bir ilişkide hata varsa iki taraf bunu kabullenip olgunca yaklaşıyorsa orada tekrar birleşim olabilir bunun başka türlüsü abesle iştigaldir..

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

144

Cevap

75

Cevap

• beyazorkidem
    beyazorkidem Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.

Yani denemişsin olmamış yürümemiş zaten ayrılmışsın daha niye eskiye dönüyorsun

3
    0 Yorumla
  • Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 20,5b cevap paylaştı.

Duygulara alakalı bir durum da olabilir, alışkanlık da.

0
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261,1b cevap paylaştı.

eziklik ve kendine saygısı olmaması demektir.

1
    0 Yorumla
  • SheWolfWoman
    SheWolfWoman Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    1 yıl

Başkalarını bilmem ama, kendi adıma, bana göre, insanın kendisine saygısı ve gururu bir tutam da aklı varsa...

• Kendisinin değerini bilmezden gelen
    • Kendisine kraliçem dediği gibi y@vşadığı her kadına da kraliçem diyen
    • Canını acıtmak için her türlü psikopatlık fırsatını değerlendiren
    • Sinsi saldırılarda bulunan
    • Her fırsatta yok sayan
    • Yalandan bahanelerle oyalayan
    • İşine gelince fikir danışmaya gelip, haricinde duvar kesilen
    • İlgileniyor gibi yapıp aslında aynı anda birden fazla kadınla arkadaşça takılan
    • Ve çok daha fazlasını yapmaya devam eden beş para etmeyen bir ruh hastası bana geri dönüş yapsa kesinlikle onu affetmem kesinlikle ona geri dönmem, bilâkis her gün düzenli âh ederim Allah belasını verene dek. Ve en ufak bir affetmek bana göre insanın kendisine yaptığı bir saygısızlıktır, ihanettir, gurursuzluktur, ezikliktir evet.
    2
    4 Yorumla
    • BuzPüskürtenEjder
      BuzPüskürtenEjder
      1 yıl

Abla bunları yapıyorsa zaten allah belasını versin öyle adamın 😅 ben normal ayrılıktan bahsettim

Yorumla
    • SheWolfWoman
      SheWolfWoman
      1 yıl

Normal ayrılık ne demek

Yorumla
    • SheWolfWoman
      SheWolfWoman
      1 yıl

Diğer cevaplar da eziklik demiş exe dönmenin her türlüsü eziklik değil mi zaten

Yorumla
    • innciii
      innciii
      1 yıl

@shewolfwoman okuduğum en haklı yorum 👏👏

Yorumla
  • yürüyürümodabebeğim
    yürüyürümodabebeğim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Eski sevgiliye geri dönmek tek başına "eziklik" olarak değerlendirilemez. Bu, ilişkiye ve kişisel hislerine bağlıdır. Bir kişi eski ilişkiye, aynı sorunların tekrar yaşanacağı bir zeminde dönüyorsa ya da yalnız hissettiği için dönmeyi seçiyorsa, bu durum sağlıklı olmayabilir ve olumsuz etkiler yaratabilir. Ancak aradan geçen zamanda her iki taraf da olgunlaşmış ve ilişkiden beklentilerini netleştirmişse, bu geri dönüş yapıcı ve iyi bir ilişkiye evrilebilir. Önemli olan, geri dönmenin gerçek sebeplerini sorgulamak ve eski hataları tekrarlamamak için bilinçli bir adım atmaktır.

1
    0 Yorumla
  • yeppudaa01
    yeppudaa01 Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 41%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.

niye olsun canım yaşadığın şeylere bağlı ama yanlış anlaşılmalardan dolayı bittiyse o ayrılık sürecinde insanlar bilinçlendiğinden gerçekleri görür tekrar başlayabilirsin ama yok şiddet küfür değer görememe aldatma bunlar varsa deli misin dilin yanmadı mı derler yani

1
    6 Yorumla
    • İRBAAM
      İRBAAM
      1 yıl

Abla hepsini saydın zaten ne kaldı 😄

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      1 yıl

@İRBAAM ya bir ilişkide şiddet küfür değersizleştirme varsa ve sen hala onunla oluyorsan psikolojin bozuktur ama insan incir cekirdeğini doldurmayacak ufak şeylerden dolayı ayrıldıysa ilişkiye tekrardan düşünmeli

Yorumla
    • İRBAAM
      İRBAAM
      1 yıl

Kusura bakmayın günümüzde erkeğin değer verdiği kadın erkekten kaçıyor ama kadına şiddet küfür aşağılama yapan erkeğe tapıyorlar bunun dibini incelemeye gerek yok eğitimimizi ve bize nasıl davranan insanlara bakmamız lazım

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      1 yıl

@İRBAAM sende haklısın ama aklı başındaki kadın değer veren erkeği bırakıpta kendine pislik gibi davrananı da seçmez tabi aklı başında kadınsa

Yorumla
    • İRBAAM
      İRBAAM
      1 yıl

Teşekkür ederim çok güzel söylediniz 🙏

Yorumla
    • yeppudaa01
      yeppudaa01
      1 yıl

@İRBAAM :)

Yorumla
  • KalpSozcusu
    KalpSozcusu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Hayır neden öyle bir şey olsun insan ilişkisinde birtakım hatalar yapmışlar ama onun gibi de anlaşabileceği kimseyi bulamamıştır ve sonrasında da o kişiyle ilişkisine devam etmek istemiştir iki tarafta kabul ettikten sonra hatalarından ders aldıktan sonra mutlu olur.

0
    0 Yorumla
  • Emre3558123
    Emre3558123 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Erkek için eziklik evet, ama kız yazdıysa, kız barışmak istiyorsa, barışabilirsin, eziklik olmaz, şans verdim demiş olursun, ama erkek barışmak istiyorsa, başkasını bulamadığını düşünür, reddeder zaten, sende ezik duruma düşersin 😊 şahsen, denendi onaylandı 😅😄

0
    2 Yorumla
    • püskevitçay
      püskevitçay
      1 yıl

Kesinlikle erkek genelde bu yüzden dönüyor bence sevdiğinden değil benim de çok başıma geldi zamanında adam dönüp dolaşıp bana geliyordu çünkü bir başkasıyla ilerletemiyordu aradığını bulamıyordu

Yorumla
    • Emre3558123
      Emre3558123
      1 yıl

Exden, next olmamalı diyor, ilişki uzmanları , geçmiş bitmiştir 😊

Yorumla
  • Benimolsadecebenim
    Benimolsadecebenim Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 63%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.

Hangi nedenle hangi sebeple hangi gerekçe ile olursa olsun eski sevgiliye geri dönülmez çünkü ilişkide ters giden sorun olan şeyler çözülseydi zaten bitmezdi diye düşünüyorum ben şahsen onun için geri dönülmez dönülse dahi eskisi gibi olmaz yine sonu hüsran olur o yüzden hiç gerek yok

0
    0 Yorumla
  • eflinw05
    eflinw05 Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı.

Dönülmez tabii ki, dönsen de ne kadar aynı olabilir ki?

Zorla ayrılmayı es geçiyorum, mesela ailelerin zoruyla biten bir ilişki belki yine güzel bir sonuç verir. Ama diyelim siz bu kişi ile hiç anlaşamadınız, birbirinize kötü geldiniz ve size iğrenç hissettirdi. Böyle birinin 180° değişeceğini gerçekten düşünüyor musunuz?

0
    0 Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 94%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.

Eziklik değilde ne istediğini bilmemek olarak bakıyorum.
    Madem barışacaktin neden ayrıldın.
    Acele karar verme eylemi ile hareket eden insan tipi.
    En sevmediğim.
    İnsan bir karar veriyorsa onun sonucunu görüp ve sonrasın da neler olacağını az çok tahmin edip hareket etmeli.
    Çocuk oyuncağı değil ki bu.

Hala daha ısrarla yeniden başlayalım diyen insanları gerçekten anlamakta zorlanıyorum.

0
    0 Yorumla
  • core2duo
    core2duo Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 722 cevap paylaştı.

Hayır tabikide , cikar varsa dönülür. tanidigim bir kiz vardi dayak yedigi halde geri donuyordu, çünkü her geri dönüşünde büyük para kazançlari vardi. ayrilsa o lüksü bulamıyordu. Ondan ayrılması için dayak atmayan ayni lüksü bulacagi bir erkek olmasi gerekli. Bazi insanlar bagimlidir

0
    0 Yorumla
  • purplewater75
    purplewater75 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 98%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı.

Duruma göre değişiyor. Eğer sevgililer birbiriyle olaylı bir şekilde aşkı bitmişse tekrar bir araya gelemezler. Gelseler de aynı sorunları tekrar yaşarlar. Fakat medeni insanlar gibi ayrılmışlarsa ve tekrardan bir araya gelmek için karar almışlarsa bir şeyler değişebilir.

0
    0 Yorumla
  • Need4Read
    Need4Read Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 42
    1 yıl

Bence evet, ezikliktir.. Kapanmış bir defteri tekrar açmaya çalışmak acizlerin işidir..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Neden eziklik olsun? Aradaki duygulara bağlı bir şey. 2012 yılında tanışıp 5 yıl sevgili olduğum kişiyle 6 yıldır ayrıydım her yıl yazıyordu ama affedemiyordum aldatmak gibi bir şey değildi yaptığı ama bana yine de dokunan bir şeydi. 11. yılın sonunda yani aralık ayında affettim 6 ay içinde de evlendik şu an 5 aylık evliyiz mutluyuz. Ve bizim ki aşırı imkansız olan bir şeydi mümkün yani. Biz bile olduysak herkes olur.

1
    0 Yorumla
  • yarenimsii
    yarenimsii Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.

yani hisler varsa ve ayrilik sebebi buyuk bir sey degilse olabilir, eziklik olarak nitelendirmem

2
    0 Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.

Niye eziklik olsun ki? Eğer yeni bir ilişkide eskinin o uyumu sağlanamamış ve ayrılık kararını oluşturan sebep veya sebepler artık yoksa ve iki taraf da bunun için çabalıyorsa kişinin kendine ikinci bir şansı tanıması gayet doğal.

0
    0 Yorumla
  • Fesli
    Fesli Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Neden ayrıldığına ve nasıl döndüğüne göre değişir. Yalvar yakar olmak veya salya sümük ağlamak erkeğin vakarını giderir. Bize yamuk yapmış olanla tekrar bir araya gelmek arzusu da aynı şekilde...

0
    0 Yorumla
  • Bibakipcikcam34
    Bibakipcikcam34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Sevgi eskimez ayrılmak zorunda kalınabilir zamanla sorunlar çözülür ve tekrar sevgili olunur aslında bunlar hiç ayrılmaz
    Gerçek sevgi ve aşktan bahsediyorum tabi ayrılanların binde birinde olan hani

0
    0 Yorumla
  • Bikız99
    Bikız99 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 54%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Her ayrılık aynı değil sonuçta. Ayrılma şekli ve sebebine bağlı olarak eziklik olarak tanımlamak yanlış olur bence. Hala seviyorsa insanın sevgisinin peşinden gitmesi eziklik olamaz çünkü

1
    0 Yorumla
  • Oropaa
    Oropaa Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Normalde kolay kolay harcım olan bir şey değil ama kötü bir şekilde ayrılmadıysanız ve hatalardan da ders alındıysa, sevginiz karşılıklı baki ise olabilir. Önyargılı da değilim

0
    0 Yorumla
  • Eskiblablacı
    Eskiblablacı Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 794 cevap paylaştı.

Yani bir anlik sinirle hadi ayrilalim diyip sonra dusununce aslinda sevdigini fark edip pisman olursan degilde...5 yil ayril baris ayril baris bir iliski bence ezikliktir mesela...

0
    0 Yorumla
  • kırmızırujlukızzzz
    kırmızırujlukızzzz Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 99%
    1 yıl

Kişi hatasız olsa bile karşıdakinin suçlu olduğunu bilse bile geri dönüyorsa demekki çok seviyordur böyle insanlar hep mutsuz olan taraftır en iyisi geri dönmemek ben şahsen geri dönmem

0
    0 Yorumla
  • lyraa__
    lyraa__ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    1 yıl

Eziklik değildir fakat doğruda değildir o ilişki ne kadar zor olursa olsun sorunların üstünden her türlü gelinir çözülür seven kişi ne olursa olsun çabalar tekrar sevgili olunursa zaten eskisi gibi olmaz hiç bir şey sağlıklı bir ilişkide olmaz ve yine biter

0
    0 Yorumla
  • Yaman525369
    Yaman525369 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 97%
    1 yıl

Neden olsun onu anlamadığını verdiği değeri başkasında bulmadiysan ve hala ikinizde aynı düşünce yapisindaysaniz bence evlenip boşanması önemli değildir bence

0
    0 Yorumla
  • Belayımdiyorum
    Belayımdiyorum Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Eziklik değil de aptallık olabilir sonunun uçurum olduğunu bildigin yola bir daha gitmektir geri yürümesi de yürüyüş olur iyi yönden bakmak lazım😅

1
    0 Yorumla
  • blue_lion
    blue_lion Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 57%
    1 yıl

Yani eğer her iki tarafta birbirini seviyorsa eziklik olmaz fakat daha önceki ayrılmanın sebebi de önemli

1
    0 Yorumla
  • SpunkyChick1
    SpunkyChick1 Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Hayır. Ona hâlâ aşık olduğunun göstergesidir.

2
    0 Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.

vazgeçmeni gerektirecek nitelikte hata yapmamışsa dönülebilir. ben bitirmeyi sevmem. ayakta tutmayı, mücadele etmeyi severim

0
    0 Yorumla
  • avigor
    avigor Takip Et
    Guru Yaş: 66 , eic 95%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

İçinde sevgi birikintisi olmayan kimse zaten geri dönmez ve ayrıca dönüş eziklik falan da değildir.

0
    0 Yorumla
  • püskevitçay
    püskevitçay Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 63%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.

İşin içine ihanet gibi sebepler girilmediyse dönülebilir ama nasıl ayrıldığı çok önemli burada

0
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.

Kimse büyük konuşmasın. Dönen kişi daha iyi bilir herşeyi biz bilemeyiz.

Belki kendini değiştirdi, belki daha güzel olacak her şey.

0
    0 Yorumla
  • Ateşşlina
    Ateşşlina Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 97%
    1 yıl

Seven döner. Sevgi eziklik değildir. Ha gezip daha iyisini bulamadığı için dönenler var onlr için aynı şeyi söyleyemem

0
    0 Yorumla
  • ProducerT
    ProducerT Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Gidişe göre değişir. Gideriken evini başına yıkmadıysa belki de bir şans verilebilir ancak ikinci şanslar hep ilk şanslara ihanettir...

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Eziklik değil net bir insan sever ve hata yapar eğer pismansa ve tekrar olmayacağına ve dahi olsa bile o kadar eskisi gibi yok saymacagina eminse dönebilir özurler dilenid insan degidigin şaşar ve beşer dir

0
    0 Yorumla
  • talhavr
    talhavr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 39%
    1 yıl

Tamamen sebep sonuç ilişkisi ayrılma nedenini bilmeden olur ya da olmaz demek hata olur üstelik sevginin ve saygının nesi eziklik olsun

0
    0 Yorumla
  • idrex
    idrex Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Duygular değişmediyse iki tarafta sevgi, aşk hala devam ediyorsa yani 2. şansı hak ediyordur. Eziklik olmaz

0
    0 Yorumla
  • EndArYa
    EndArYa Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Bişeyi kaybettiysen ve onu tekrar elde etmeyi başardıysan hiçbir şey ilk bulduğun gibi olmaz. Gereksiz o yüzden.

0
    0 Yorumla
  • LEYYA_GS
    LEYYA_GS Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 63%
    1 yıl

İnsanlar bir filmi ikinci kez izlemeyi bile tercih etmiyorken biten bir ilişkiyi neden tekrar denemek ister hiç anlamıyorum.

0
    0 Yorumla
  • DorothyBabe
    DorothyBabe Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Niye eziklik olsun ki? Böyle laflara aldanmamak gerekiyor. Dönmek isteyen döner kime ne

1
    0 Yorumla
  • Allermes
    Allermes Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    1 yıl

Eziklik değil seviyosan ama ne gerek var dimi yaa😂😂

1
    0 Yorumla
  • Neyebakacaktimbenn
    Neyebakacaktimbenn Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 97%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 521 cevap paylaştı.

Nasıl biri olduğuna ve neler yaşandığına göre değişir

1
    0 Yorumla
  • Artistkızz
    Artistkızz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Eziklik mi bilemem ama lüzumlu bi davranış değil

1
    0 Yorumla
  • Yorgunprenses_12
    Yorgunprenses_12 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 106 , eic 100%
    1 yıl

Yani affedilecek ya da çözülecek bir şeyse aradaki sorunlar eziklik değildir.

0
    0 Yorumla
  • 1234567yemezler
    1234567yemezler Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl

Eziklik degil, sacmadir denenmisi denemek herkes yoluna baksin

0
    0 Yorumla
  • MadagaskarAslanı
    MadagaskarAslanı Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    1 yıl

İnsan sevgisine söz geçiremez bazen. Eziklik değil normaldir

0
    0 Yorumla
  • Kuşadali88
    Kuşadali88 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Eski sevgiliye dönmek banyodan sonra aynı donu tekrar giymek gibidir

0
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.

Başkasini bulamadım diye dönüyorsa ezikliktir net. Ya da toksik ilişki ise acizliktir baya..

0
    0 Yorumla
  • Menekşe1001
    Menekşe1001 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 102 , eic 93%
    1 yıl

Tükürdüğümü yalamak ezikliktir. Yani ayrılan sensen, geri dönmen ezikliktir

0
    0 Yorumla
  • çikolatalıçilekli
    çikolatalıçilekli Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 349 cevap paylaştı.

Evet. Aynı kitap bidaha okunmaz çünkü sonunu bilirsin

0
    0 Yorumla
  • rekreasyonistt
    rekreasyonistt Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Yeter ki kankana sevgilin hakkındaki kötü şeyleri söylememiş ol, ama söylediysen yandın 😂

0
    0 Yorumla
  • Siyah-Atlı-Prenss
    Siyah-Atlı-Prenss Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.

Hayır eziklik değidir ama denenmişi tekrar denemenin ne anlamı var?

0
    0 Yorumla
  • ᔕEᐯIᗰᔕIᘔ
    ᔕEᐯIᗰᔕIᘔ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Eziklik demek doğru değildir bence ama ne demiş büyüklerimiz ex'ten next olmaz..

0
    0 Yorumla
  • yusufYdz123
    yusufYdz123 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Seviyorsan değil bence. Ki döndüğünde pek iyi bişey olucagini sanmıyorum değişen bişey olmaz bence

0
    0 Yorumla
  • _Elyise
    _Elyise Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl

Zaafına yenik düşmek bence genelde sonuç yine hüsran yine ayrılık

0
    0 Yorumla
  • mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı.

Eski sevgili olmaz eski flört olur ve uygun olursa dönülür eski flört e

0
    0 Yorumla
  • hogwartsınbirdilberi
    hogwartsınbirdilberi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 76%
    1 yıl

İnsanın yaptığı hatanın dozuna bağlı. Telafi edilecekse neden olmasın?

0
    0 Yorumla
  • Hadiiyani
    Hadiiyani Takip Et
    Master Yaş: 53 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı.

Yoo bitmedi askıya aldıysan dönüş yaparsanız

0
    0 Yorumla
  • opücüübekleyenkurbaa
    opücüübekleyenkurbaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 125 , eic 100%
    1 yıl

sonucu eski sevgiliye gömmekle sonuçlanabilecek eylem
    genelde 2. tur daha sancılı olur

0
    0 Yorumla
  • Bizden_Söylemesi
    Bizden_Söylemesi Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 98%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.

Eski eşine
    Eski İşine
    Eski Sevgiline
    Dönülmez!

0
    1 Yorumla
    • Adıyok05
      Adıyok05
      1 yıl

tecrübeyle sabittir der gibi olmuş 🙄

Yorumla
  • Devamını Gör (159)
Devamını Gör(204)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Eski sevgiliye geri dönmek eziklik midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Eski sevgiliye geri dönmek eziklik midir? 8 cevap verildi
Eski sevgiliye geri dönmek hata mıdır? 24 cevap verildi
Sizce eski sevgiliye geri dönmek eziklik midir? 15 cevap verildi
Sizce eski sevgiliye geri dönmek eziklik midir? 9 cevap verildi
Sizce eski sevgiliye geri dönmek eziklik midir? 6 cevap verildi
Sizce eski sevgiliye geri dönmek eziklik midir? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Konuşmadan önce düşünür müsünüz?
  • Saçlarınızın modelini ne sıklıkla değiştiriyorsunuz?
  • Sert müzikleri sever misin?
  • Saçlarınızı ne sıklıkla kestiriyorsunuz?
  • Dünya Kupası 2026 Türkiye grup maç saatleri size uygun mu, canlı izleyecek misiniz?
  • Regl oldum karnıma ara ara sancı giriyor, bana gecmiş olsun demek ister misiniz?
  • Buradan mesajlaşmaktan en keyif aldığınız arkadaşınız kim?
  • Gece saatlerinde tost yer misiniz?
  • Sevgilinizin karşı cinsten kankası olabilir mi?
  • Gece aldığınız kararlar sağlıklı oluyor mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨