İlişkileri iki taraflı değil de tek taraflı yaşandığını sanan zihniyetin biteviye kendi içerisindeki boş çırpınışı. Bir ilişkide hatalı/hatasız kavgasına düşüldüğü an o ilişki çırpınmaktan yorulur en nihayetinde can verir. Hiçbir tartışma yoktur ki nedeni de sadece bir taraf suçsuz olsun bir de suçlu olup ben haklıyım diyenler daha fazladır haklı olan insanlar bu tür gereksiz çabalara girmezler sessiz kalmayı sadece karşı tarafın çılgınlıklarını izlemeyi tercih ederler. Ben ilişkilerimde savaşmadım iç savaş çıkarmadım çıkardığımız zamanlarda oturup yine beraber tolere ettik gururumuzu hiç düşünmedik. Sanırım bu yüzden ilişkilerimde çok başarılı ve her zaman aranılan insan oldum.
Böyle insanlar her açıklamayı ve orta yol bulma çabasını da kendini haklı çıkarmaya çalışmak olarak görüyor. Çok zor bir durum yaşatana da yaşayana da. Böyle bir karakterim yok, ben orta yolcuyum ama bahsettiğim sebepten ötürü anlaşılmıyorum ve hem suçlu hem güçlü gibi gösteriliyorum. Bu yazdığımı görse buna da der bak yine kendini haklı çıkardı diye. En sevmediğim karakterdi bu tip insanlar ama en çok diyaloğa girdiklerim oldular.
Taraflar egolu ve gurur abidesiyse zaten sürekli bir üstün gelme çabası oluyo. Böyle bir durumda akıllı düşünen alttan alsa diğeri acizlik göstergesi sanacağı için hayatta almaz. Boşuna dememiş hadise ablamız " ne zaferinden bahsediyorsun sen savaşla aşkı karıştırmışsın 😂
bence genelde birseyleri iliskide hep alttan alan taraf bu kelimeleri söyler. Oda gına gelmis geri çekilmekten yorulduğu iliskinin tek taraflı yürümeyecegini anladığı zaman ortaya çıkar. ve iliskide hep hakli oldugunu zanneden taraf ise alisilmisin disina çıkıp alttan almaya gelemez ee buyrun kavgaya...
Mesele haklı olmak değil. Hatalı olan kimse farkına varmalı aynı hatayı tekrar etmemeli. Hatalı olanın hatalı değilim diye ısrar etmesi tartışmayı uzatıyor. Haklı olanda hatasının farkına varsın diye üsteliyor. Kısacası hatalı olan hatasını kabul edip özür dilemeli haklı olan affetmeli ve tatlıya bağlanmalı.
Herkes hatasini kabul etse sorun ortadan kalkar bir kisi alttan almali bazen oyle durumlar oluyorki susmayi tercih ettihim konissam ortalik alevlenecek gurur ve ego insani brn hakliyim cabasuna itiyor
haklı degilsem de susamam 😃 zeytin yağı gibi üste çıkarım. neden diye soruyorum şu an kendime immm sanırım içgüdüsel dışardan küçük düştüğümü hissederim
ben haksızsam haksızım derim. Ama haklıysam ilişki gerekirse ayrılıkla sonuçlasın evliliğim bitsin gerekirse ama haklılığımı basa basa gösteririm umrumda olmaz.
bir hirsiz asla ben hirsizim demez cunku ama yapilan iyi birsey olsa herkes pay sahibi olmak ister benim sayemde ben olmasam yok ben demistim ben soylemstm gibi herkes iygun dostu cunku
Bayanlar, haksız olsalar bile konuyu öyle bir uzatırlar ki en sonunda erkekler tamam bütün suç benim demek zorunda kalır. Tek sebebi var bayanlar hiçbir zaman haksız olmak istemezler
Diyelim ki haklıyım niye üste çıkmaya çalışayım, zaten haklı olduğum için onun hatasını anlamasını beklerim. Çaba ya da girmem ayrıca haksızsam tamam haksızım derim geçerim :)
Yok aman. Kavga etmek beni bunaltiyo hakli olsam da tamm sen haklisin diyip konuyu degistiriyorum karsi taraf ta anliyo artik bisi de demiyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayir kesinlikle hakli haksiz diye bizi yok hakli olsan bile haksiz duruma dusebiliyosun sana gore hakli olan karsindakine gore haksiz la sabit iyi orta yolu bulma veya olduğu gibi kabul edip kirmama aşina her iki tarafında geri adim atmasi gerek.
Çünkü sonra bunda da sen haksızdın denir ama haksızsan kabullenmelisin ama bazen kendi o kadar haklı sanıyor ki sen haklı olsan da haksız olduğuna inanıyorsun
En İyi Cevaplar