Evlisiniz ve kız/erkek kardeşinizin sizden başka hiç kimsesi yok, sizde bir abi/abla olarak kardeşinizi yanınıza almak istiyorsunuz ancak eşiniz bu duruma şiddetle karşı çıkıyor. Ve eşiniz sizi bir tercih yapmaya zorluyor; "Ya ben, ya da kardeşin, kararını ver" diyor. Böyle bir durumda tercihiniz eşinizden mi yoksa kardeşinizden yana mı olur? #BirTutamAşkk #Tercihsizin
Şartlar gereği kız/erkek kardeşinizin sizinle birlikte yaşaması gerekiyor ancak eşiniz bu duruma karşı çıkıyor, ne yaparsınız?
bunu söyleyen eş eş değildir ya ben ya kardeşin diye. Bende bir eş olarak eşimin kardeşi bize kalmaya geldi ama ben resmen çileden çıktım. lise 2 öğrencisi yemeğini ye suyunu iç tuvaletini yap dişini fırçala üstünü değiştir. Kimseyle muhabbet yok emir altında yaşıyor. Ramazanda oruca kaldırıyorum kalkmıyor sabah abisine yengem beni kaldırmıyor diyor. sonra biz bir kavga sen kardeşimi istemiyorsun vs laflar Bilgisayara bir giriyor akşama kadar. bilgisayar kapanıyor, televizyon açılıyor televizyon kapanıyor bilgisayar açılıyor ağzımı açıp tek bişi demedim Kafayı yicektim evde
Kardeşimden yana olur tabi ki. Çünkü insanda vicdan olmalı eğer şartlar bizde kalmasını zorluyorsa tabi ki kalmalı bu karşı taraf içinde geçerli.
El için aynı kandan olanı mı yok sayacağız? Bu hangi vicdana sığar? Bu yüzden gerek karşı tarafta olsun bu durum gerek benim tarafımda olsun şartlar sonuna kadar zorlanır kimse yarı yolda bırakılmaz doğru olan budur.
Hele ben mi kardeşin mi? şeklinde soru soran ile berabersem zaten yaptığım hatayı göstermiş olur.
Kardeş candır elbette ama eş dediğin senin hayatının geri kalan kısmına ışık tutar... böyle bir tercih yapmak istemem burada ne eşe neden kardeşimi istemiyorsun diyebiliriz nede kardeşe git başka yerde kal diyebiliriz... sonuçta kardeşte olsa insan evinde rahat olamaz ve rahat davranamaz...
Bu kardeşi sahiplenmeyen eşi tutan yorumları gördükçe pes dedim kardeşin o senin yahu canın ciğerin bir hata yapsan kocan/karın sana sırt çevirir ama kardeşin hep dizinin dibinde olur. 18 yaşından küçük çocukları otele yerleştireceklermişde bilmem neymiş bir kere bana öyle bir seçim sunan adam için zerre değerim yokmuş ki beni böyle bir karara zorluyor. Bana değer verse öyle bir seçim yaptırmaz ne olursa olsun ayrılığı ima bile etmez eğer aynı şey onun başına gelse kardeşini o ortada bıraksa ben baştacı ederim ondan başka kimsesi yok nasıl dışarı atarım nasıl sırt dönerim. Yazık günah bunu gavur yapmaz.
Kardes kardese neler neler yapiyor. Hainlik ki dersin cinayet ki dersin ahlaksizlik mi dersin... Maalesef her turlu pislik var. Dediginiz konuda haklisiniz. Hayirli aile herseye bedel. Guzel bir aile saglikli ve huzurlu bir hayat icin sarttir. Basarili olmak icin sarttir. Ama maalesef gerek kisisel anlamda gerekse aile anlaminda cok ciddi sekilde yozlastik.
aile dayanışması önemli tabii. normal koşullarda kardeş, anne, baba unik varlıklarımız. eş, sevgili, nişanlı daha modüler gibi dursa da bu iki kutbun arasında bir denge sağlamak gerek. biri seçme şansımız olmamasına rağmen hayatımızda olan ve (normal koşullarda) olacak olan insanlar, diğeri de bile isteye hayatımızda yer açtığımız insan. bunu iyi ayırt etmek gerek.
Zor bir tercih. En korktuğum şey her ne kadar ayrılık olsa da kardeşimi istememesi durumunda onu bile düşünürüm. Ya onu eve alırım ya da onun için ev tutar tüm masraflarını karşılarım. Uzunca konuşulması gereken bir konu ama inatla reddederse yapılacak belli. İnşallah böyle bir eşim olmaz, eşiniz olmaz.
sakin olarak konuşup onun ailesinin de böyle bir durumda kalması durumunda ben bu tepkiyi veriyor olsam ne hissederdin diye sorarak empati yapmasını bekleyin çözüm önerisinin ne olduğunu sorun eğer hala ya o diyorsa avukata gidip evi boşaltmasını talep edin. ben gitmem diyorsa kardeşinizle birlikte yaşamaya baksın. sorun çıkaran sonucuna katlanır
Tabiki karı daha önemli sonuçta seks için tek kapımız.. Kardeşime 1+1 bir ev tutarım elinede her ay parasını veririm kendi kendini geçindirsin. Hea eğer 18 yaşından küçükse dubleks bir ev alırım üst katı ona veririm sadece yemek zamanı bizle birlikte olır onun dışında aşşağa inmesi yasak..
Elbette kardeşimi seçerim, abla demek anne yarısı demektir. Onun tutunduğu tek dalı ben iken, onu nasıl bırakırım? Eşim gerçekten değer veriyor olsaydı tüm bunları söylemezdi. İstediği yere gidebilir, kardeşim benimle kalıyor.
Zaten öyle bir eşle evlenmem ki, Hadi öyle bir durum oldu diyelim kesinlikle kardeşimi darda bırakmam eve alırım. Eğer eşim evi terk ederse boşarım etmezse de uslu uslu durursa kardeşimi en az 2-3 ay sonra otele yerleştirir parasını ben öderim.
Kalıbına mı tükürsek ne yapsak.. Tercihim tabii ki kardeşim olur. Her zaman.. Böyle bir durumda bana kalmadan onun kardeşimi kolundan tutup getirmesi gerekirken, bu lafı ediyorsa çok yanlış bir insanla hayat birleştirilmiş demektir.
eşi. s. eder kardeşime yönelirim böylebir tercih yaptıryorsa kardeşimi seçiyorum o halde beni seven kardeşime yamuk yapamaz hele aynı kandansa hiç dolayısı ile kardeşim diyorum.
elbetteki eş.. ama bir sebebi olmalı, bu kadar iddialı kararını ver e gelmişse konu, ya çok dediğim dedik biri ya da kardeş ile problem var? bir o açıdan düşünmek lazım gibi sanki.. :(
Çocuğum varsa eşimle kalırdım ve kardeşimi idare etmesini isterdim. Çocuğum yoksa ne kadar anlayışsız biriyle evlenmişim diye düşünürdüm kardeşimle giderdim
Kısa bir süreyse ikna etmeye çalışırım. Uzun vadeli ise ben de istemem. Farklı çareler üretmeye çalışırım. Kardeşimin de kabul edeceğini sanmıyorum zaten. O da rahatına düşkün birisi
eşi herzaman bulursun ama kardeşi hiçbirzaman bulamazsın. bunun üzerinde uzun süre düşünsemde ben kimse için kardeşime yüz çeviremem, Yüz çevrilecek tek kişi var oda bunu bana söyleyen eştir
bu nedir arkadaş ya sözde müslüman bir toplumuz işte bu tipler yüzünden ben dinden soğudum bana çok yapmacık geliyor. allah sanada sabır versin yanlış bir insan seçmişsin.
Yaşı küçükse vya lise üniversite dönemindeyse olabilir Amay aşı büyükse imkansız Sonuçta ben yeni bir aile kurmak için evlenmişim kardeşimle yaşamak imkansız Eşim de o zaman benimle neden evlendin diyebilir ki çok haklı
Yaşını soruda belirtmem gerekirdi aslında... Yaşı 16-18 yaş aralığı olan bir kardeşten söz etmek istedim ben soruda. Yaşı büyük olan birinin zaten evli bir insanın hayatında yeri yok. Kendi başının çaresine bakabilir, kendi ayaklarının üzerinde durabilir sonuçta.
Bak ikode bir ya o ya ben diyenden es olmaz bu birr ikinci olarak ya o ya ben diyen kadın tipi doyumsuzdur boylesine iki samar atıp kapı orda diyip kapıdan dısarı atardim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yaşı küçükse eşimi ikna ederim hayat arkadaşım değil mi bana yardımcı olması gerekir. ama yaşı büyükse baksın başının çaresine
Bence zor bir iş ve karar sartlara görede değişir çalışıyorsa destek cıkardım aylık zaten calıssın öyle insanda bir ömür boyu baskasında kalınır mı? örneğin bizde biri var öyle esinden boşandı babasıda yok kadının ama abisi bakıyor ev aldı aylıkta para yolluyor he hastadır filan bakılır ama eli kolu tutan biride gitsin çalışsın bence :/
Bu soruyu ben ayakların üzerinde durabilecek bir yaş kapsamındaki bir kardeş için sormamıştım aslında. 16-17 yaş aralığı (yani küçük) bir kardeş olarak düşünmüştüm 😊
Heee öyle desene ya ona tabiki bakılırrrr ben esiminde olsa benimde olsa alır okuturum buna karşı çıkan eside evden atar kardesimle yayıla yayıla yaşarım 😂
Sabahtan beri dusunuyorum ulan 30 yasındaki adamla aynı evde yasayacaksın çıktığı yeri toplayacaksın rahat gezemeyeceksin 😂 ben reddeden eş olacaktım yani
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Şartlar gereği kız/erkek kardeşinizin sizinle birlikte yaşaması gerekiyor ancak eşiniz bu duruma karşı çıkıyor, ne yaparsınız?
En İyi Cevaplar