Arkadaşlar ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları okumak istiyorum bildiğim kadarıyla İstanbul'da 3 okulda var Özyeğin,Yeditepe ve Beykent.Yeditepe'nin mutfağına yaklaşık 1 trilyon masraf yapılmış ilk duyduğumdan beri tek hayalim Yeditepeydi ama sonra öğrendim ki eğitimi berbatmış. Özyeğin Üniversitesini duydum sonra çok iyi bir eğitimi varmış hatta Fransız Lisesine giden arkadaşlarım var orası olmasa Türkiye'de başka bir yer olmaz falan diyorlar. Bende araştırdım çok süper bir üniversiteye benziyor ama Gastronomi bölümünün burslu ya da burssuz puanlarını bulamadım.Bilen biri varsa bilgilendirebilir mi?.Siz olsanız hangisine giderdiniz.? Ve Özyeğin Üni. bilen arkadaşlar okul hakkında da bilgi verirseniz çok sevinir.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevabın nedir?
uzun zamandır ik defa benimle aynı ikilemi yaşayan birine rastladım. öncelikle merhaba bir senedir kendime hedef koyduğuö ya o ya da sadece o dediğim iki üniversite özyeğin üniversitesi kesinlike harika yani eğitimi çalışma ortamlaru şefleri insanı cezbediyor ama ygs den alması benim için baya bir hayal kırıklıgı şu an 2017 tercih dönemi öğrencisiyiöbu yazının ne zaman yazıldıgına dair bir fikrim yok. ama tercigimr sadece yeditepe yazdım. yeditrpenin eğitimiyle ilgili benimdr duyumlarım var lakin yeditepenin öğrenciye sunduklarıda bir haylifazla en basitindrn türkiyedr sadece yeditepenin anlaşmalı oldugu turt dışında yerler var ve okul sıralamada birinci sıradaki bu da demek oluyır en iyilerin tercih ettiği bir üniversite. aslında bu yazıları okuduktab sonra verdiğim karar üzerine düşündüm çünkü ailemin tüm ısrarıba rağmen yeditepe yazdım içimden bir ses pişman olmayackson derken bir ya danda acaba yanlıs mı yaptım diyorum umarıö her şey iyi olur mutlu olur ve mutlu bir şekilde okuruz
00 Yorumla
+1 yılNormalde sıralamaya koysam kesinlikle Yeditepe >Özyeğin> Beykent şeklinde olur ..
Ama gastronomi bölümü nasıldır bilemiyorum, yalnız Özyeğin Üniversitesi bi' kaç yıla kalmaz Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olacak bence .Kuzenim hukuk bölümünde okuyor,eğitiminden gayet memnun .Beykent harici ikisinden birini seçmeni öneririm ..05 Yorumla- +1 yıl
Beykent'i zaten hiç düşünmedim bile hiç sevmem orayı evet Özyeğin gerçekten müthiş bir yer ya tanıtım filmi falan bayıldıım :D
- +1 yıl
Bende gezmiştim kampüsünü , özellikle kütüphanesi çok cici :)
- +1 yıl
Yarın dershaneme söylicem bende bizi oraya götürsünleer :D
- +1 yıl
Böyle bi' imkanın varsa söyle tabi, seni motive eder :)
- +1 yıl
Bi şansımı denicem nazım geçer aslında hocalarıma müdürle falanda aram iyidir.
+1 yılBen yeditepe de gastronomi okuyorum. Valla eğitimi berbat diyenler var ama dünyanın en iyi gıda mühendislerinden birisi bizim bölüm başkanımız. Abd standartlarında hijyen dersimiz var. Türkiye de michelin yıldızlı restoranlara staj için öğrenci sadece biz gönderebiliyoruz ki bu sene kendileri gelip bizden öğrenci istedi. Unesconun Türkiyede ki kültür ayağını biz temsil ediyoruz. Hatta patentli gıdamız bile var. Türkiye de gıda bilimini uygulamalı olarak işlenen ilk ve tek fakülteyiz. Bunlar sadece bir kısmı. Özelden mesaj atarsan sana uzun uzun anlatabilirim. Tek diyeceğim, burada yazılanlara aldanma. Yeditepe gel ve farkını gör
01 Yorumla- +1 yıl
Rica etsem mesaj atabilir misiniz? Birkaç sorum var da.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGastronomi ve mutfak sanatları bölümüne girmek icin ygs de barajı aşmak yetiyor fakat özel yetenek sınavı var ve bu sınavda ygs puanı da dikkate alınarak öğrenci seçiliyor bildiğim kadarıyla. Daha fazlasını öğrenmek için özyeğinin kendi sitesine bakabilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
hep baktım zaten puanlarını bulamadım burssuz 180 tamam ama burs için kaç puan onları merak ediyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
7Cevap
+1 yılBen özyeğinde okuyorum. Gastronomide 1 numarayız. 5 yıldızlı otel mutfağı gibi mutfağı var. Olanaklar müthiş. Kırmızı şarapta ördek falan yapıyorlar yani öyle ciddi ciddi 😀
02 Yorumla- +1 yıl
@İrem2309 burs olayı şöyle. hazırlıkta 2 dönem yani 1 sene normal bölümde 2 dönem yani 1 sene sınıfta kalma hakkın var. bunu aşarsan bursun iptal oluyor. malzemeler hakkında bir bilgim yok. ama özyeğinin mutfağı türkiyedeki en güzel mutfaklardan biri gastronomide 1 numara diyebilirim. görmek istersen geçen gün tanıtımlar açıldı. okula geldiğinde istediğin yeri sana gezdirebilirler. bende yardımcı olabilirim. okuldayım yazın
Gizli Üye(30-35)+1 yıldediğin bölüm sadece beykentte var diğer okullarda çıkmıyor aratınca :s beykentin %50 burslusu 302,91881 tam burslusu 405,42672 puan ygs4ten alıyormuş.
01 Yorumla- +1 yıl
Evet yukarıda bir yerde ygs6 yazmıstım ygs4'dü.Ama sadece Beykent'te değil İstanbul dışında bir çok yerde var İstanbul içinde ise Yeditepe,Beykent ve Özyeğin'de de var baska yerlerde var mı bilmiyorum ama.
+1 yılBen Özyeğin'de okuyorum. Yeditepe'nin Gastronomi bölümünü gezmedim ama bizdeki imkanlar inanılmaz gerçekten 1. sınıf bir ortam hazırlamışlar. Seçmen halinde pişman olacağını sanmıyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim orada okuyan birinden böyle bir yorum almak çok iyi oldu gerçekten :)
- 17 Yorumla
- +1 yıl
Buralara hep baktım zaten puanlarını bulamadım burssuz 180 tamam ama burs için kaç puan onları merak ediyorum.
- +1 yıl
Veriyorlar bence siz tekrar gözden geçirin Burslar bölümü var tam burslu 7 % 50 burs ve %25 burslu 5 öğrenci alınıyormuş
- +1 yıl
Evet buldum teşekkür ederim
Yeditepe daha iyi, daha köklü. Özyeğin'in bir kaç senesi daha var.
00 Yorumla
+1 yılÖzyeğin geleceğin Yeditepesi.
01 Yorumla- +1 yıl
Yeditepe'den çok daha harika bir yer olucak gibi.Ben Yeditepeyi çok istiyordum ama burayı gördkden sonra hayallerim değişti.
+1 yılHarran harward üniversitesi
00 YorumlaTS 2 de ki biNdeydi siralaman
01 YorumlaHangisini seçtin acaba
00 YorumlaBen olsam Özyeğin Üniversitesini seçerdim.
00 YorumlaYeditepe..
00 Yorumlayeditepe tabiki
08 Yorumla- +1 yıl
ama eğitimi çok berbatmış.
- +1 yıl
Ben özel ünide okumak istediğim için değil istediğim bölüm her yerde olmadığı ve olan yerlerde de pek iyi eğitim verilmediği için özelde okumak istiyorum.Aklımda birde Eskişehir Anadolu üni. var YGS6 395 puanla ayrıca ben TM öğrencisiyim rahatlıkla oraya girebilirim yani.Ama bu sene öğrenci almaya başladığı için eğitimi iyi olmayabilir.Başka şehirlere de zaten gitmem İstanbul,İzmir,Eskişehir,ve Sakarya dışındaki yerlerin okunacak yerler olduğunu sanmıyorum.Bide Ankara var ama sadece hukuk için.
- +1 yıl
Yani ben iyi bir eğitim arıyorum.Parayla okumak istediğimden seçmedim onları iyi oldukları içi seçtim
- +1 yıl
üniversite hikayedir.yazları gideceksin 5 yıldızlı otellerde adam akıllı takılacaksın 4 yıl boyunca her yıl 3 ay takılcan hem cv olur hemde işi kaparsın.sonrasında sen cv bırakırsın onlar arar ama turizmin şöyle bir nankörlüğü var özellikle resepsiyonist ve servisçileri çalıştırıyorlar çalışıtıryorlar para vermiyorlar.en azından alanyada bu böyle.arkadaşım 3 tane 5 yıldızlı otel değiştirdi hep parası kaldı. işi iyi kapmalısınki sıkıntısı olmayan otellerde çalışmalısın ona göre. başarılar
- +1 yıl
5 yıldızları otellerin hiç biri mutfağına deneyimsiz aşçı almaz.Deneyim kazanabileceğim yerleri sağlayan da üniversite olacak. Ben işi iyi biliyorum zaten 17 yaşındayım 8 yaşımdan beri mutfaktayım ve 10 yaşımdan beri yemek yapıyorum el lezzetim mükemmel ve öyle sıradan ev yemekleri de yapmam yani gerçekten bu konuda iyiyim ama evde yemek yapıyorum dersem kimsenin bunu bir deneyim olarak kabul edeceğini sanmıyorum :) Teşekkür ederim bu arada :)
- +1 yıl
ahahah tabi :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım