Benim basima gelen bir olay. yazi da tam zamaninda denk gelmis efkarlandim... Evliydi ve ayrilmisti esinden, hayatina ben girdim. Hani bir tek hareket yapar farkinda olmadan yureginizin en ortasina yerlesir ya.. Beni cok seviyor ama sevgili olarak olmadigini biliyorum , sacimi sever yururken yardim eder , her animda yanimda.. Ama bana hic asik olmadi. Benimle yatmak isterdi tabi teklif etseydim.. Ama benimle bir gelecek dusunmezdi. Ayrilmisti esinden ama cok seviyordu.. Uzuluyordu.. O uzuldukce ben oluyordum.. Hem inatcilik yapip barismak istemiyordu hemde mutsuzdu.. Ikna etmeye calistim.. gecelerce esini nasil sevdigini anlattim ona, mutsuz oldugunu ve barismasini.. Ve bir gun evime geldi elinde kocaman bir buket ve kendi elleriyle cizip kuyumcuya yaptirdigi bir kolye ile.. gozleri parliyordu.. o cokmus yaslanmis cocuk gitmis eski tanidigim gelmis Icimde bir an olsun bir umit dogdu.. Ama hayir.. esiyle barismis.. tekrar evlenmeye karar vermisler.. Sahidim sensin dedi.. benim en iyi arkadasim dedi... Icim yaniyor , nefesim kesiliyor , artik aglayamiorum bile gucum kalmadi.. Ama o cok mutlu , o mutlu oldukca icimdeki aci hafifliyor.. Ben onun mutlulgunu izleyerek mutlu olabilirim. Yeter ki o hep gulsun.
Ancak bu onunla beraber olacağım anlamına gelmiyor. Geçtim sevgilisinden ayırmayı, sevgilisi olmasa dahi yanaşacağım anlamına gelmiyor.
Kısacası canım istemiyorsa, mantığıma uymuyorsa uzaktan sevmek gayet yeterli, fazlasına ihtiyacım yok. Aşk her şey drğil, ilişkiler de aşkla yürümüyor.
Bu arada, bu devirde sevgili kaldı mı hala? Flörtöz takılmak en güzeli. Sevgiliyiz diyenler de, sevgili hariç her şeye benziyor.
Beni sevmiyor diye mutluluğuna engel olacak değilim. Platoniklik bir ömür sürmez, o saplantıdır. Er ya da geç her insanın karşısına onu seven, değer veren biri çıkar.
Arkadaşlar ruh hastası mısınız, kendinize hiç mi değer vermiyorsunuz? Bu kadar melankolik olmaya ne gerek var? Varsa o kadar sevdiğiniz biri, konuşun paylaşın, olursa olur zaten, tadını çıkartırsınız. Olmazsa da olmaz, düşündüğünüz gibi olmadığını görürsünüz en azından. Boşuna hayallerinizde birini var etmezsiniz. Bir asgari ücretten fazlasını bir gecede içmek için verdiğim de oldu, böyle bir kafa yaşamadım.
Bu arada eksik okumuşum. Sevdiği varsa ve benimle ilgilenmiyorsa zaten aşık olmam. Zayıf insanlar düşürür kendini o duruma. Eş seçemeyen, karakteri oturmamış kişiler. Özellikle kadınlarda bu çok fazladır. Evli veya ilişki içindeki erkek çekiciliği.. Benimle ilgileniyorsa da konuşurum yine. En azından bir yanlış anlaşılmayı kaldırırım ortadan, varsa. Mesafe koymak kolay olur. Onun da ilgisi varsa şayet yine araya giren olmam, ilgimi devam ettirmem. Bitirir gelirse ne ala..
mutlu mesut ise ve sorun teşkil edecek bir fiil söz konusu değilse öyle birşey yapmam doğru zamanı kollarım lisede platonik bir aşkım vardı tam dört sene bekledim ve istediğimi elde ettim aslında bir ilişkiside yoktu tek sorun benim geometri öğretmenim olması idi
Ayırmak için uğraşmam nihayetinde eğer biz sevgili olursak anlıcaktır bunu hep o yönde akıl verdiğimi felan. bir kız vardı öyle platonik takıldığım, sevgilisini anlatıyordu bana bende bana mantıklı geleni söylüyordum. Yani neyse onu derim ayırmaya uğraşmam özellikle. ayrılcağı varsa ayrılır. İşin kötü tarafı, ayrıldıktan sonra ben biraz zaman geçsin unutsun diye beklerken başka biriyle sevgili oldu ya la :D :D sonra bıraktım konuşmayı :(
"amaan sevgilisi varmış kanka bize yakışmaz önümüzdeki maçlara bakıyoruz şii baksana şu çocuk nasıl?" moduna girerim delikanlı hız başkasının manitasına yan gözle bakmaz
Yaşamadım değil. Aşık olduğum kişinin sevgilisi vardı. Öyle bir şey oldu mu insan kıskanıyor istemsizce. Ama hiçbir şey yapamadım. Uzakta kaldım hep öylece
Platonik aşkın olayı o, safça uzaktan. Sevgilisinden ayırmaya kalkmak yanına yaklaşma çabaları takıntıya girer. Sevgilisinden ayırsan ne olacak seni mi fark edecek yanı. Gereksiz.
o başka birini seviyorken, ondan ayrılması yine bişey ifade etmez ki o benim yanımdayken kalbinde başkasını sevmeye devam eder ben de kendimi kandırırım
bir bakardım gerçekten seviyor mu sevmiyorsa ayırmaya çalışırdım bağlanmadan ama seviyorsa kendimi geri çeker ve onun bana ihtiyaç duymasını bekler zor zamanlarında yanında. Olurdum
ben yasadim bu durumu benim karsimda sevdigi kiz icin agladi bende her gece onun icin ama hla haberi yok aralarini da bozmaya calismadim eskiden olan salakca bir durumdu cunku zaten gercekten seviyosan mutlu olmasini istiyosun
Yaşamıştım bu durumu öyle bir çabam olmadı kişiliğime yakışmwz uzaktan mutluluğunu seyretmekle yetindim sonra da gereksiz biri olduğunu anladım zaten :)
Sessiz sakin bir köşede sevmeye devam ederim. Tabi hiç platonik sevmedim orası ayrı. Ama olsa böyle şeytanlıklar yapmazdım bana göre değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zamanında sessizce yaşadım sonradan bitti şimdi ise hoşlandığım bir kızın sevgilisi varsa yaklaşmıyorum insanları ayırmak yuva bozmak bana yakışmaz. Eğer kendiliğinden ayrılırsa o zaman tekrar düşünebilirim.
eğer kız onu gerçekten seviyorsa hiç uğraşmam ama sevdiğim çocuğu kandırıp duygularıyla oynuyorsa hem kızın gerçek yüzünü gösteririm hemde o kızı doğduğuna pişman ederim
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Platonik aşkınızın sevgilisi olsa ayırmak için uğraşır mısınız yoksa bir köşede sessiz sakin aşkınızı yaşar mısınız?
En İyi Cevaplar