Ateist biriyle ilişkim var. Bir hoca evlenirsek benim dinden çıkacağımı söyledi. Ama ilgili ayette bu kadar net bir hüküm yok? Ya ben inanmak istemiyorum. Üzüntüden 10 kilo verdim, bu kadar aşıkken nasıl vazgeçeyim sevdiğimden? Küçük bir ilde yaşıyorum duyulma ihtimali olduğundan başkalarına danışamıyorum. Siz benim yerime bilgili birine danışabilir misiniz? Fikriniz nedir?
Cevabın nedir?
+1 yılsana çok basit bir soru ile karşılık vereyim. isşam hoşgörü dini ya hani. hoşgörü dini neden senin başka bir dine mansup ya da dini inancı olmayan biriyle evlenmene müsaade etmesin? dinden falan çıkmazsın bu konuyu da gidip saçma sapan hacıya hocaya sormana gerek yok için rahat olsun. mutlu olmana bak sen. hem belki ileride onu da müslüman yaparsın bak ne oldu sevap da kazanmış oldun sevdiğin adamı da kendi dinine bağladın. ilişkinize de dinin girmesine izin vermeyin. onun yeri ayrı diğerinin yeri ayrı.
015 Yorumla
Soran+1 yılBana da mantıksız gelmişti. Sorguladım, sebebi oldukça mantıklı. dinsiz erkek imanlı eşine baskı yapıp dinden çıkmasına vesile olursa diye gayrimüslimlerle evlilik haram kılınmıştır. ama bunlar cahiliye devrinde kaldı, kuranı bugüne göre yorumlarsak hangi erkek eşinin dinine karışır? Diğerlerini bilmem ama benim erkek arkadaşım karışmaz. bu şekilde düşünüyorum ama hoca dinden çıkarsın dediği için içim rahat etmiyor... erkek arkadaşımın müslüman olması imkansız, fikirleri oturmuş bir kere
- +1 yıl
insan beyninde yapısal olarak imkansız diye bişey yok. ben dinlere inanan birisi değilim ama her inanca (yobazlar ve cahiller hariç) saygım sonsuzdur. ben bu savunmamın her zaman arkasındayım. istedikleri ayetlerle ya da delillerle gelsinler farketmez. hoşgörüyü emreden bir din eğer ki farklı dine mensup insanla hayatı birleştirmeyi hoşgörmüyosa ben o dinin hoşgörüsünden şüphe ederim.
- +1 yıl
sevgili kardeşim müslümansan hoşgörü dini sen müslüman olup Allah'a inanmayan biriyle evlenmen sıkıntı olabilir araştırmak lazım bu konu ile ilgili bir ayet var şu an unuttum ve şunu net biliyorum ki ailen seni Allah (c. c) tan uzaklaştırıyorsa onlarada yüzünü çevir ama asla annen baban olduğunu unutma diyo ki sen gitmiş ateist ile evlen itiaat et diyorsun imam nikahı olmadan kiyılan nikah dince haramdır ateist bir insanında dini nikahı kabul olmaz hoca falan değilim ama bu konu ile ilgili bir araştırma yapmıştım
- +1 yıl
@eneyup öncelikle benimle böyle bir üslupla konuştuğun açıklama yaptığın için sana çok teşekkür ederim. malum sitede hayvan dolu hemen atlarlar bilirsin sen de benim konu hakkında çok bir bilgim yok ben sadece mantığa uygun olanı söylemeye çalışıyorum. yani mantığa uymayan şeyi din neden kabul etsin diye. benim bahsettiğim şey de kısmen kadere giriyo aslında. yani ortada esir olma durumu yok ya bu iki insan kendi dinlerini yaşarken mutlu olacak hayat kuracaklar ya da ilerleyen zamanlarda ne olacağını beraber görecekler. nasiplerinde ne varsa onu yaşayacaklar yani. ama birbirini seven iki insanın din faktörü yüzünden birleşememeleri ne kadar akıl karı? çok karmaşık bir konu.
- +1 yıl
bu yaptığın dini sorgulamak oluyo oda sikıntı olur kardeşim ama dediğim gibi nikah kıyarsın ama müslümansan ve evleneceksen önemli olan dini nikah o olmazsa yapılan her yakınlaşma zinaya girer oda en büyük günah bu kız müslüman ve o kişi inanmaz ise kendi müslümanlığı sıkıntıya girer ve koca bir hayatı dinimizce kabul edilmeyen bir ilişki içinde yaşar anlatabildim mi ondan dolayı Rabbim engel koymuyo diyorki müslüman müslümanla evlensin diyo çok seviyorsa ikna edecek edemezse kendisi dinden çıkacak.
- +1 yıl
- +1 yıl
Soran+1 yılDini nikah için kelime-i şehadet getirse hüküm ne olur peki? Sonuçta iman kalpten gelir o zaman iş benden çıkmış olmaz mı? @eneyup
Soran+1 yılEskiden müslümanmış, kuranı okuyunca ateist olmaya karar vermiş. yani ne kadar istesem de müslüman olmaz. benim de inancım tam. ne olacak bilmiyorum @eneyup
- +1 yıl
sevgili bacım ya da Kardeşim Kur'an'ı okuyup ateist olmak apayrı birşey hristiyanlar Kur'an'ı okuyup müslüman oluyorlar çelişki var bu Kur'an'ı şu şekilde mi okumuş ki namaz kılmayın diye bir ayet başlangıcı var onun gibi ayetleri bulup anlamlarına mı bakmamış ne diyim Rabbim hidayet versin ama ne kadar seviyo olsanda cehennem ateşine katlanırım diyorsan evlen ama inançlıysan tabiki bunu demen yurek ister.
Soran+1 yılKuranda çelişkiler olduğunu söylüyor, biraz konuştuk ama çok derine inmedim, saygı duyarım dedim o kadar. yalnız böyle bir videoya denk geldim. nikah için müslüman olabilir öyleyse. kalbindeki imana ben karar veremem sonuçta ama dilindeki nikah için yeterlidir, galiba..
https://youtu.be/VwwPEUwjgEg
@eneyup
Soran+1 yılBunu gerçekten bilgili biriyle konuşmam gerek... Caner Taslaman gibi hocalar mesela. yoksa delireceğim @eneyup
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur
Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:
(Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]
(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]07 Yorumla
Soran+1 yılSorguladım, sebebi oldukça mantıklı. dinsiz erkek imanlı eşine baskı yapıp dinden çıkmasına vesile olursa diye gayrimüslimlerle evlilik haram kılınmıştır. ama bunlar cahiliye devrinde kaldı, kuranı bugüne göre yorumlarsak hangi erkek eşinin dinine karışır? Diğerlerini bilmem ama benim erkek arkadaşım karışmaz. bu şekilde düşünüyorum ama hoca dinden çıkarsın dediği için içim rahat etmiyor
Soran+1 yılYani biraz da ayetleri yorumlaya bağlı. ben evlenirse dinden mi çıkacağım yani? E ama inancım tam
- +1 yıl
Dinden çıkmazsın haram gibi bişi yani allah onu sanan haram kılmış günahı büyük
Soran+1 yılVazgeçip kendime eziyet etmem daha büyük günah değil mi? Üzüntüden 10 kilo verdim, acı çekiyorum. bir yanda dinim diğer yanda sevdiğim
- +1 yıl
10 kilo vercek kadar insan annesine ağlamaz abartmadınmı sence bu sevgiyi insan annesinin babasının arkasındna en fazla 1 aağlıyo
Soran+1 yılAbartmadım, çok seviyorum. anlatılmaz yaşanır bir duygu...
- +1 yıl
o zaman bu günahı çekeceksin 3 günlük dünya için senelerce yanacaksın yapcak bişi yok
İsinde zorlama Yok sen dinine bağlı olduktan sonra neden dinden çıkasın ayrıca bu tarz konularda kendın sen emın derecede din den çıkarsın denemez günahı diyenın üzerine kalır sadece herkes herkese saygı göstersin
00 Yorumla
+1 yılnikah düşmüyor çünkü onun dini yok, tek taraflı nikah nasıl düşsün?
05 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli olan resmi nikah diye biliyorum
- +1 yıl
eğer o da müslüman olsaydı dini nikaha gerek kalmazdı resmi nikah ikisi yerine de geçiyor ama sizin durumunuz böyle değil yani hiçbir şekilde Allah katında evli sayılmıyorsunuz birbirinize namahrem oluyorsunuz
Soran+1 yılDini nikah için kelime-i şehadet getirse olur mu peki? Mantıken oluyor ama iman kalpten gelen bir şey. nikahtan sonra yine inançsız olur
- +1 yıl
lafla söylemek yetmiyor dediğin gibi
Soran+1 yılBurada yeterliymiş gibi duruyor
https://youtu.be/VwwPEUwjgEg
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
16Cevap
+1 yılBuradakiler saçmalamış. Buraya onca kişi "olmaz" yazmış.
Adama sormazlar mı hangi ayete göre, hangi emire göre bu yargıya varıyorsun diye,..
Öncelikle Kuran'ın ayetlerin de ateistler ile evlenip evlenmemekten bahsetmez."müşrik olanla evlenilmez-ki o da iman edene kadardır-"diye emredilir. Bunu anlamak için " müşrik " nedir onu bilmek gerekir
Etimolojitürkçe der ki:Arapça şrk kökünden gelen muşrik مشرك "tanrıya şirk koşan, çoktanrıcı" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça işrāk إشراك "ortak etme, tanrıya şirk koşma" sözcüğünün ifˁāl vezni (IV) failidir.
Ateist müşrik değildir. O yüzden "evlenemez" demek yanlıştır050 Yorumla
Soran+1 yılAteist müşrik değil midir?
- +1 yıl
Dediğim gibi müşrik şirke giren demek. Ateşst komple tanrı kavramına inanmıyor. Ortada şirk yok ki. Müşrik olamaz.
Lakin "kafir " kelimesi üzerin de durmak gerek.
Etimolojitürkçe der ki:Arapça kfr kökünden gelen kāfir كافر "tanrı tanımayan" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça kafara كفر "1. örttü, kararttı, 2. kendisine yapılan bir iyiliği inkâr etti, nimeti yalanladı" fiilinin failidir.
Bu yüzden kafirle evliliğin geçtiği ayete bir daha baktım. Mümtehine /10 : ama burada ateist olanlar dan değil , hudeybiye sonucu mekkeli müşriklerin geri verilmesin den bahsediyor. Yani orta da yine bir ateist yok
Soran+1 yılMantıklı.. teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Lakin dediğim gibi hüküm vermedim. Sadece "evlenilemez" diye bir çıkarım ayetler den yapılmaz dedim. Yorumlara da baktım kimse delil koymamış. Sadece kulaktan doğma konuşulur. Ayetleri derin incelemek gerekir. En doğrusunu Allah bilir iyi geceler...
Soran+1 yılFarkındayım, araştırmanız çok güzel, tebrik ederim. iyi geceler
- +1 yıl
iyide ateistlerin hiç bir dine inancı yok bu demektir ki allahı yok saymaktır? çelişmiyormusun dediğinle
- +1 yıl
Hayır ortada çeliştiğim bir şey yok. Kafir tanımı mezheplere göre bile farklılık gösterir. Allah'ın kimleri kafir olarak tanımladığı ayetler den anlaşılır. Bir başkasının demesine göre değil. Mümtehine suresinde ki Evlilik ayetinde bahsedilen kafir ateist olanlar değil, müşriklerin kafir olarak bahsedildiğidir. Yani ortada şirk vardır yine
- +1 yıl
tamam yani. allah illa demiyor ki hristiyan yahudi diyorki bana şirk koşan bana inanmayan benim melekrime gönderdiğim kitaba inanmayan mislüman değildir e müslüman olunmayan bir erkek ile evlenilmez.
- +1 yıl
Bunu ayete dayandırman gerekiyor kendi kafandan uydurmalarla hüküm veremezsin
- +1 yıl
tamam. araştırıp getirticem önüne söz. yani farketmez bu yanlış demiş olabilirm doğruda.
Soran+1 yılDini nikah için müslüman olur, o zaman nikah düşer. Kalbindeki imanı kimse bilemez, önemli olan dilindekidir @GizliAşkum
- +1 yıl
Araştır ve yanlışım varsa düzelt. Ama tüm evlilik ayetlerine baktım. Ateist kişilerle ilgili bir evlilik akdi yok. Ateistte kafirdir evet ama ayette bahsi geçen kafirler ateist değil.
Ayrıca dini nikah (imam nikahı) Kuran da geçmez. şu an Türkiye Cumhuriyetinin kıldığı yasal olan nikahta dinen geçerlidir. Nikahın kabul olması için birinin izin vermesi gerekmez. nikah memuru ve imamlar sadece prosedür ve dua için oradalar. Kişilerin karşılıklı rıza almaları ve buna tanıklık edecek birilerinin (aile yakınlarından şahitler gibi) olması yetiyor. Tabi Kuranda ki vahyedilen emirler altında olmalıdır.( Mehir vermek gibi). Eski dönemler de nikah memuru yoktu imam vardı. Şimdi nikah memuru bu işi üstleniyor - +1 yıl
Mehir de zaten nafaka oluyor
- +1 yıl
ya tamam doğru soyluyorsun ayatte direk ateist demiyodur tamam onu anladık ama ateist allahın varlığına birliğine inanmıyor. inanmayan bir erkek veya kadın insan müslüman değildir. kadın ile evlenebilirsin ama erkek ile evlenemezsin. nie bunu anlamayorsun. ille ayatte ataeist mi demesi gerekiyor.
- +1 yıl
Evet demesi gerekiyor. Çünkü "hüküm yalnızca Allah'ındır" . Erkek evlenebilir ama kadın evlenemez? Bana hükümvari konuşmak istiyorsan 1. Kaynaktan Allah'ın kelamın dan hüküm getirmelisin. Eğer öyle bir hüküm getiremiyorsan bu yanlıştır. Ben böyle şeyleri hüküm olarak kabul edipte , Allah söylemiş diye adarsam bu büyük iftira olur hakka karşı. Allah'a iftira atmak mı? Kafirlikten başka bir şey değildir. Bence siz de Allah'ın kesin yargıları olmayan şeylere inanıpta hakka iftira atmış olmayın
Ha eğer ki bana ayeti getirirseniz derim ki:"evet siz haklısınız. Yanlış yoldan korkarım. Allah tövbeleri kabul edendir..."
Bu budur kardeşim - +1 yıl
tamam
- +1 yıl
– İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mümin bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara ayetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler. (Bakara 221)
Arkadaşlar ateist Allahı inkar eder ve şirk koşar yani müşrik ve kafirdir kelime oyunlarıyla burada Fetva vermeyin müslüman kadında erkek de allahı inkar eden veya inanmayan biriyle kesinlikle evlenemez.
Ayrıca kadınlar müslüman dışında hiç bir dine bağlı erkekle de evlenemez. - +1 yıl
Ateist Allah'a şirk mi koşar? 😂 iyi söyle bakalım o zaman ateist hangi yaratıcıyı kabul ediyor?
- +1 yıl
Kardeşim ateizim doğayı evreni yaratıcı olarak görür.
Semavi dinlerin anladığı şekilde bir tek yaratıcının varlığını inkar eder ret eder.
doğuştan ateist mi var? her insan bir dine bağlı doğar İslâma göre de her insan müslüman doğar ve sonradan belli bir yaşta Allahı kitabı inkar ret eder bu da şirk koşmaktır ve İslâma göre en büyük kafirdir dinden cıkıp Allahı ret ettiği için.
- +1 yıl
Arkadaşım iki çeşit şirk vardır biri açık şirk diğeri gizli şirk, İnsanların bir çoğu bunun şirk olduğundan dahi haberleri yoktur. Zira en büyük perde, insanın kendisidir Rabbine. Eğer dikkat edilmezse, insanın kendisini gerçek varlık olarak görmesi en büyük bir şirktir. Bu nasıl olur denilirse?…
İnsan kendinde varlık görerek; “Ben gerçek varlığım” deyip varlığını Allah’a borçlu olmadığına iman ederse, “bilen ben”, “işiten ben” inancında ise, “GÜÇ BENDE”, “Ben bunları kendi gücümle yaptım”…veya doğa beni yarattı tesadüfen oldum olmuştum yani İslâma göre müslümanlar Bile şirke düşer ayrıca,
Kendi nefislerini İlah edinenlerde şirke bulaşmış oluyorlar...
Ateistlerde kendi nefislerini ilah edinmişlerdir,
Yani safsataları netıcesınde Yaratıcı yoktur diyip, buna iman etmişlerdir.
(Furkan Suresi Ayet 43)
''Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın?'' - +1 yıl
Ateizm doğayı , evreni mi tanrı olarak görüyor? 😂 dostum sen tanrı kavramı nedir bildiğin den emin misin? Tanrı kavramı beraberin de inancı, ibadeti, yasakları , dogmaları getirir. Ateizm " tanrıya inanmıyorum" gibi saçma bir cümle kurmaz. Direk tanrıyı reddeder. Çünkü ateizm bir inanç sistemi değildir. Dünyayı açıklama gereksinimi duyan felsefi ya da görüş akımı felan da değildir. senin bu sorunu sadece "illa ki yaratıldık , hep var olamazdık" gibi küçüklükten beri beynine sokulmuş "yaratılma " fikri yüzünden başka bir şeye fikir sahipliği yapamayacak kişilerin tek ve asıl sorusudur. Çünkü başka seçeneğin yoktur. Ateizm "bilime inanmaz " "bilimin var olduğunu bilir". Bu ikisinin farklı olduğunu anlamamak için baya zorlanmak gerekiyor. İnsan bilim de ne kadar gelişirse evreni o kadar açıklayabilir. Bu demek değildir ki " açıklayamadığımız yer de tanrı vardır". Kısacası evren yaratıcı olarak kabul edilmez. Bu fikir de sadece sığ düşünmenin önyargısı olarak ortaya atılır.
- +1 yıl
"Doğuştan ateist mi var?" Bu nasıl bir sorudur? 😂 insanlar doğarken dinlere ait mi doğuyorlar? Daha sonra dan ailenin , çevrenin yönlendirmesiyle beraber , daha aklı baliğ olmadan din dayatılıyor. ve birey gerekli araştırmayı yapmadığı ve inancını sorgulamadığı sürece inancının ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu sorgulamıyor. Çünkü nas olarak kabul ediyor. Sen Kuran'a inanan biriyken nasıl oluyorda bakara 256. Ayette bahsedilen " dinde zorlama yoktur " gibi bir söylemi daha tüyü bitmemiş bebeklere dayatırsın? Yoksa sana göre dinde zorlama mı var?😂 Komik duruyor 😂 Tabiki de doğan her bebek inançsız doğuyor. daha tanrı kavramı ile hiç karşılaşmamış kişiler ateist tanıma göre ateist kabul edilir Bu soruyu çok düşündün mü gerçekten? Kendi kafandan " herkes müslüman doğar" gibi saçma sapan bir düşünceyi nasıl benimsedin çok merak ettim 😂
- +1 yıl
Ayrıca ayetleri cımbızlayıp ortaya koyamazsın. Furkan suresinin 43. Ayetin den bir önceki ayete bakmıyorsun herhalde. furkan 42:“Ona sabretmemiş olsaydık, gerçekten, neredeyse bizi ilâhlarımızdan saptırıyordu.” Azabı gördükleri zaman kimin yoldan daha çok saptığını öğrenecekler." Bahsedilen ad ve semud , ress kavmi ateist kavimler mi? Puta tapan kavimler. Peygamberi yalanlayan kavimler. Ateistlerin nefisleriyle ne alakası var. 😂 yapmayın şu cımbızlamaları komik duruyor gerçekten
- +1 yıl
Kardeşim ateizim doğayı evreni yaratıcı olarak kabul etmiyor mu? Bu şirk değil mi allaha ortak koşma değil mi veya tesadüfen oluştum demiyor mu?
Bu nefsin işi değil mi? Âyetleri yorumlamak sana mı kaldı? İnanmadığını şeyleri neden sorguluyorsun?
Sana ne kardeşim. Hem ben kuran ve İslâma göre konuşurum bize göre ve Allahın bize seslendiği Kurân her yeni doğan insan müslüman doğar der.
Ve ateist olduğun için sana nikah düşmez kadın müslüman ise buna uyar uymazsa dinden cıkar zinaya düşer bu kadar basit. - +1 yıl
Ya bir git hangi ayetmiş o " her bebek müslüman doğar " diye yazıyor? 😂 kendi kafanızdan hüküm uydurup durmayın. buharinin tirmizinin uyduruk hadislerini Kuran'a ayetmiş gibi yamamaktan vazgeçemiyorsunuz çok acınası. Çünkü islamı kendi kafanıza göre şekillendirmek hoşunuza gidiyor , işinize yarıyor. Ateizm nedir neyi savunur önce bir onu öğren sonra savunmanı geliştir. Kulaktan doğma şeylerle ezbere yorum yapma
- +1 yıl
Ateizim nedir çok iyi bilirim ve Kurân sizi de düşünmüş dostum onun nefisle ilgili âyeti gönderdim.😉
Âyetleri yorumlamak sana kalmadı dostum Peygamber efendimiz bize her âyeti açıklamış ne ne olduğu ortada ve hadislere uyarım çünkü Müslümanım. Sen uyma karışma, senin dinin sana benimki bana.
Ateist dinine bağlı kalmaya devam et umrumda olmaz cehenneme de yakıt gerekli 😉
Zaten Ateistlerin var oluşu Allahın varlığının en büyük kanınıtı çünkü olmayan var olmayan bir şey inkar da edilemez demek ki bir yaratıcı olduğuna inanıyorsun ki ret ediyorsun. - +1 yıl
😂 senin nefisle ilgili gönderdiğin ayet ad ve semud birde ress kavmi ile ilgili. Putlarla ilgili, ateistler ile değil. Senin yaptığına cımbız müslümanlığı denir.
Ateistler konusun da en ufak fikrin bile yok😂 ateistler tanrıyı değil inananların yanıldığını savunuyor. İnananların tanrı kavramını inkar ediyor. zaten var olduğuna inanmıyor ki nasıl reddetsin."ateistlerin var oluşu Allah'ın varlığını kanıtlıyor" şu dediğin de 2 gram mantık belirtisi yok 😂 ateistler hiçbir tanrıya inanmıyor zaten. Nasıl oluyor da sadece senin tanrının varlığı kanıtlanmış oluyor?
Big bang yoksa sen neyi inkar ediyorsun diye sorarlar adama? 😂 - +1 yıl
ya da madem evrim yok niye inkar ediyorsun? 😂
- +1 yıl
Evrimi inkar etmiyorum var mı yok mu bilmem bilimsel kanıtım yok ve İslamın evrim teorisi ile sorunu olmaz çünkü Allah ister ol der yaratır ister zamanla yani bizim için sorun teşkil etmez.
Kurân da evrimle ilgili âyet yok yani olabilir olmayabilir de ret etmenin anlamı olmaz ama benim şahsi fikrim ben inanmıyorum evrim teorisine çünkü kambriyen patlaması var türlerin ani ortaya cıkışı.
Evrim olsaydı ara türlerin fosilleri olmalıydı lakin bir tane bile kanıt yok tam aksine milyon yıllar öncesi tür bugün aynı şeklide var değişme uğramamış. - +1 yıl
Big Bang teorisi de tartışmalı dostum büyük patlama değil büyük yayılma sanki big Bang, şimdi kuantum karanlık madde tartışmaları var sen önce bir bilimi araştır sonra kurana yorum yapmaya cesaret ed :)
- +1 yıl
Neyse ki kanıt olmadığı zaman ya da varlığın dan emin olmadığın bir şeye inanıp ya da inanmamanın ne demek olduğunu biliyorsun. İş ateizme gelince mi "ret " oluyor en azından farkı anlayabilmişsin. En iyi ihtimal ile bir dahakine ateizmin ne olduğunu bilip öyle karşıt görüş üreteceksin 😂
- +1 yıl
Senin kuantum karanlık madde dediğin Allah var mı diyor? 😂 Schrödingerin kedisi gibisin. 😂
- +1 yıl
Karanlık madde Allahın varlığını inkar etmez kanıtlamaz da sen kimsin ki laboratuvar ortamında kanıtladın mı Allahın varlığını veya yokluğunu?
İnkar ediyorsun? Bilmediğin şeyi inkar etmek sadece ahmaklıktır inanmayabilirsin senin sorunun ama ahlaksızlık dinini başkasına dayatmaya calışma onların kutsalını ret etme alaya alma hakkını sana kim veriyor?
Haddini aşan geri kalmış bir insan ne ateist olabilir ne de insan sıfatını yakışır. 😉 - +1 yıl
Dostum sen mantık yanılgısı içindesin Allahı ret edemezsin yok diyemezsin çünkü varlığına veya yokluğuna kanıtın yok ancak Allaha inanmıyorum diyebilirsin, dersen de bize göre müşrik, dinsiz, kafir olursun ve bir Müslüman kadınla evlenemesin kendi türünden birini sececeksin kardeşim bu kadar basit.
- +1 yıl
"Bilmediğin şeyi inkar etmek" diyorsun hala 😂 ateizm tanrıya inanmaz ki ret etsin. Bunun farkını anladığın zaman düşünebilen bir varlık olduğun ortaya çıkacak 😂
- +1 yıl
Srnin kitabın evlenemez demiyor. Kuran'a Kendi kafandan hüküm giydiriyor olman ne de güzel 😂
- +1 yıl
Benim kitabım seni ilgilendirmez dostum sen kendi türünle ilgilen. 1400 senedir yasak olanı kalkıp bir ateiste mi soracağım 😂
Peygamberimiz ne diyorsa kuran ne diyorsa islamın uygulaması neyse o bağlar biz müslümanları.
Ateistlerde kendi ahlaksız dünyasıyla ilgilensin.
Senin dinin sana benimki bana. Komik duruma düşme islam hakında Fetva vermeye kalkışma âyetleri Yorumlamaya kalkışma inanmadığın şeyler ile neden ilgileniyorsun es gec cehennem is Loading... - +1 yıl
Kardeşim inanmadığın şey hakkında neden fikir yürütüyorsun sana ne? İnananlar düşünsün bunları.
Sana laf düşmez sende bunu anlasan o karmaşık depresif ruh haliyle 😂
Şeytan gibi kendine cehennem için yoldaş arama. - +1 yıl
cehennem is loading... 😂😂😂
- +1 yıl
Bananesi şu ki: siz inandığınız dinin hükümlerini uyduruyorsunuz. Dayanağı olmadan ayet cımbızlayıp insanların, daha aklı baliğ olmayan çocukların beynini yıkıyorsunuz. Olmayan hükümleri Kuran'a giydirip buna İslam diye bir kulp takıp Allah'a iiftira atıyorsunuz. Tanrıya inanmıyor olmak Dünya üzerinde süregelen akımların, inançların vs. dokunulmaz ve yanlışlanamaz olduğu anlamına gelmiyor. Kaldı ki inanan insan için hakikati aramak sorgulamaktan geçer. Bu da yanlışlama ve doğrulama ile bazı verileri ekarte ederek hakikati aramak anlamına gelir.
- +1 yıl
Sen kendi düşüncelerinin sonucun da dini yorumlayıp inanan bir insanı Allah'ın kelamı olmayan şeylere inandıramaazsın. Hüküm giydiremezsin.
(12/YÛSUF-40: Sizin, ondan başka taptığınız şeyler, ancak sizin ve atalarınızın uydurup adlandırdığı şeylerden ibâret, Allah, onların tanrılığına dâir hiçbir delil indirmemiştir; hüküm ancak Allah'ındır. Ancak ona kulluk etmenizi emretmiştir, başkasına değil. İşte dosdoğru din de budur, fakat insanların çoğu bilmez.)
Sen eğer ki dinini ehil bir şekilde insanlara doğruluğunu anlatmaya çalışıyorsan bunu Allah'ın hükmü ile yapmalısın. Senin yaptığına Kuran izin vermiyor. Bu şekilde insanları kafir , müşrik gibi teşbihler ile yaftalamak sadece kendi kitabını bilmeyen ucuz bireylerin işidir. - +1 yıl
Ben fetva da vermedim. Beni kendinle karıştırma 🙂 yorumların en başını kaçırmışsın. Bunu sığ okumana veriyorum. Fetva veren sensin. Hem de Allah' a iftira atarak. Neyse ki savunduğun şeyi ayetlere dayandıramaman senin ne denli öğreti geliştirdiğini açıklıyor. 😂
- +1 yıl
Kardeşim sana ne istediğimi inanrım.
Sana mı kaldı inkar ettiğin İslâmı doğru anlatmak kimsin kardeşim?
İslam âlimleri sahbeler peygamberler ilim adamları gerekli olan her şeyi açıklamış açıklıyor ben kuran ayet tefsiri meyali yapmıyorum sen buna kalkışıyorsun adam sen kimsin derler taratsız gusül bilmeyen bir ateistsin seni islam konularında kim takar kim ciddiye alır? alanın da aklını sorgulaması gerekir iyi geceler sohbet bitmiştir seninle boş tartışacagıma vakti kuran okumakla gecirirm.
Hayırlı geceler sonsuza dek iyi yanmalar. 😂 - +1 yıl
😂 ne acınası...
Beni kimse taksın demedim ki. Kendini ispatlamak için sen geldin. İspatlayamadan da gidiyorsun. " sen kimsin demeye başladın baksana seviyorum bu hallerinizi ya Allah çarpsın ki 😂 neyse iyi geceler. Oku tabi sorgulayarak okumak lazım. Kulaktan doğma değilde ayetleri öğrenerek insanlarla paylaşırsın güzel İslamı.., - +1 yıl
Cehennem is Waiting for you 😂😂 Bye beye
- +1 yıl
Bak bir de Allah'ın yerine benim akibetimin ne olacağına karar verdi. ne komiksin kardeşim ya. Yargıç oldun herhalde Allah'ın yerine 😂 güzel güzel ne kadar da çok biliyorsun dinini 😂
- +1 yıl
Cennete girdiğin de bana haber ver de diğer taraftan el sallayayım. Sonuçta cennete gidiyormuşsun 😂 görüşürüz sığ gençlik
- +1 yıl
İnkar ettiğin Allâh adına mı konuşuyorsun?
Kardeşim Allah senin hükmünü Kurân da vermiş şirk koşanın Allahı ve peygamberlerni inkar edenin afı olmadığını bildirmiş senin neyin hayalini yaşıyorsun hâlâ. Ayetler ortada cehennemim yakıtı sen ve senin gibiler. Madem korkmuyorsun ebedi ateşten Relax ol hayatını yaşa be cool, çünkü hayat kısa sonsuzluk ebediyen. Cehennem is Loading for you 😉😂😂😂
- +1 yıl
😂 tamam ben yanacağım sen de huri kovalayacaksın 😂
- +1 yıl
Aynen dostum herkes hakettiği alır 😂😂😂
buyur güzel kardeşim Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)
Allah doğru yolu göstersin sana hocanın dediği şey her yerde yazar.02 Yorumla
Soran+1 yıldinsiz erkek imanlı eşine baskı yapıp dinden çıkmasına vesile olursa diye gayrimüslimlerle evlilik haram kılınmıştır, bu tamam. ama bunlar cahiliye devrinde kaldı, kuranı bugüne göre yorumlarsak hangi erkek eşinin dinine karışır? Diğerlerini bilmem ama benim erkek arkadaşım karışmaz. bu şekilde düşünüyorum, inancım tam ama hoca dinden çıkarsın dediği için içim rahat etmiyor
- +1 yıl
hayır böyle düşünmene sebep olan şey bencelerimiz. öncelikle bencelerimizden kurtulmamız gerekiyor. Efendimizin (sav) gonderilis amacı Allahı tanıtmak emir ve yasaklarını bildirmek ve bu emir ve yasaklar kıyamete kadar sürecektir. cahiliye devri sana bir soru günümüzün teknolojisi dışında cahiliye devrinden ne farkı var? dediğim gibi bencelerimizden kurtulmalıyız İslam dini sencelerle veya bencelerle tovbe haşa oluşmuş bir din değil.
+1 yılIslam kadinlarin baska bir inanca ait insanlar ile evlenmesini yasaklar, bunun icinde Hristiyanlar , Yahudiler ve müsrikler var.
Ateistler tabiki Hristiyan ya da Yahudi zaten degil, müsrik olarakta sayilmiyorlar cünkü hicbir dine inanclari yok.
Bu nedenle Islam ateistler ile evliligi yasaklamaz.03 Yorumla- +1 yıl
Ateist dinlere değil Allahı inkar ediyor en başta yani şirk koşuyor Allahın varlığını inkar etmek şirktir ateist müşrik ve kafirdir dinlere Bir tarayıcıya inanıp dinlere inanmayan ateist değil deistir o da kafir ve müşriktir..
Ve en büyük müşrik Ateistlerdir. Putperest lerden Bile ötede. Ve İslam kesinlikle yasaklar. - +1 yıl
@Derdiedasgaz
Allahin yaninda baska tanrilara inanirsan bu sirktir. Hicbir tanriya inanmamak sirk degildir. - +1 yıl
Hayır Arapça Anlamlarıyla oynuyorsun putperest kavimler de müşrik , Allahı inkar edenler de şirk koşar islam da ve semavi dinlerde de bu böyle dostum.
Âyetleri ve peygamberimizi edenler de kafir.
+1 yılAllahı inkar eden birisi dinden cıkar ve Müslüman bir kadın dinsiz bir erkekle evlenemez bırak ateisti gayri müslüm bir insanla bile evlenemez.
Evlenirse dinden şu şekilde cıkar çünkü evliliği sayılmaz zina olur ve sürekli bilerek haramı tekrarladığı için haramı kendine meşhur kılmış olur, tövbesi de kabul olmaz ve dinden cıkar.10 Yorumla
+1 yılMüslüman bir kadınla gayrimüslim bı erkeğin evlenmesi doğru değil diye biliyorum ama dinden çıkma konusunda emin değilim başka hocalara da sorsaydin
08 Yorumla
Soran+1 yılKüçük bir ilde yaşıyorum, duyulur diye kimseye diyemiyorum. sizin çevrenizde bilgili biri var mı?
- +1 yıl
var tabi
Soran+1 yılBenim yerime sorabilir misiniz peki?
- +1 yıl
tamam ben sorar sana dönerim
Soran+1 yılŞunları da sormanı istiyorum.
Dini nikah için kelime-i şehadet getirip müslüman olsa ve evlensek olur mu? İş benden çıkıyor sonuçta... Birde acı çektiğimi söylersen iyi olur insanın kendine zarar vermesi en büyük günahlardan biri, bu durumda ne önereceklerini bilmek isterim. teşekkür ederim şimdiden- +1 yıl
maalesef bı kaç kişiye sordum hepsi aynı şeyi dedi ama kelimei şahadet getirirse olur dediler
Soran+1 yılDini nikah için kelime-i şehadet getirse ve evlensek sonradan dinden çıksa da sorun olmaz öyleyse. teşekkür ederim
- +1 yıl
o kadarını bilmem
+1 yılÖncelikle İnançlı Bir Kadınsın Elhamdülillah
İnançsız Olan Allah Muhafaza Sen olsan Karşı Taraf Seninle Evlenebilir Ama senin Iman Etmeyen biri ile evlenebilirsin fetvasını kimse veremez00 YorumlaAteist'ler güzel insanlardır, Onlardan vazgeçme asla diyeyim ve gideyim
12 Yorumla
Soran+1 yılDinim ne olacak peki?
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Boşver yobazların ne dediğini. Yeter ki insan gibi insan olsun. Bir insanın dini düşüncesi başka bir insanı alakadar etmez.
00 YorumlaSeni sevdiğine kavuşmanı engelleyen dini sorgulamalısın
12 Yorumla
Soran+1 yılSorguladım, sebebi oldukça mantıklı. dinsiz erkek imanlı eşine baskı yapıp dinden çıkmasına vesile olursa diye gayrimüslimlerle evlilik haram kılınmıştır. ama bunlar cahiliye devrinde kaldı, kuranı bugüne göre yorumlarsak hangi erkek eşinin dinine karışır? Diğerlerini bilmem ama benim erkek arkadaşım karışmaz. bu şekilde düşünüyorum ama hoca dinden çıkarsın dediği için içim rahat etmiyor
Ateistim ve müslümanım diyen herkesden daha çok islam bilgim var ama.
00 Yorumla
+1 yılIslam dininde erkek kadından baskın olduğu için kadın gayrimüslimse caizdir. Ancak tam tersi haramdır.
00 Yorumlanikah düşmez haram sakin evlenme zinada kalırsın inançsız insanin ne karısına ne ailesine saygısı olmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var? Herkesin inancı kendine. O benim dinime ya da ibadetime karışmaz, saygı duyar. bende ona öyle...
+1 yılDinimize girmez ise ve evlenirsen dinden çıkmış olursun
00 YorumlaÇok seviyorsan sorun yapma
00 Yorumlaolmaz diye biliyorum ben de
00 Yorumla
+1 yılDogru demis
00 Yorumla
+1 yılAşkın dini yoktur...
00 Yorumlanikah düşmez
04 Yorumla
Soran+1 yılDini nikah için müslüman olur
Soran+1 yılKimsenin kalbindeki imanı bilemezsin, kelime-i şehadet getiren müslüman olur
bakarlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhoca dogru söylemıs
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin önemli söyleyim
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi