Mutlu bir evliliğin anahtarının erkeklerin daha çok çalışıp, evde eşleriyle daha az zaman geçirmeleri olduğu ortaya çıktı. Araştırma sonucu "Fazla muhabbet tez ayrılık getirir" sözünü akıllara getirdi. Çoğunlukla iyi bir evlilik için eşlerin birbiriyle kaliteli vakit geçirmeleri önerilir. Ancak 4 bin orta yaşlı kadın ve erkekten oluşan çift üzerinde yapılan araştırmada tam tersi ortaya çıktı. Haftada 50 saatin üzerinde çalışan erkeklerin eşlerinin daha sağlıklı olduğu ortaya çıktı. 1979 - 2004 yılları arasında incelenen çiftlerde en sağlıklı kadınların, eşleri 50 saatten fazla çalışanlar olduğu, en düşük skorun ise 41-49 saat arası çalışan kadınlarda olduğu ortaya çıktı. Ancak daha uzun süre çalışan erkeklerin kendi sağlıkları ise kötüye gidiyor çünkü egzersiz yapmaya vakitleri kalmıyor.
Mutlu bir evliliğin anahtarının erkeklerin daha çok çalışıp, evde eşleriyle daha az zaman geçirmeleri mi?
"Fazla muhabbet tez ayrılık getirir" Çok görüşme ayrılık getirir mi?
Aynen öyle.. Erkekler fazla durmasın evde.. Az vakit ayırsınlar bize ama kaliteli zaman geçirelim kâfii..
Annemle babam dahil bircok orta yaş üzeri ciftte yaşanan bir durum. Erkekler evde cok kaldiklarinda her işe karisiyor karısmamaları gereken herseye müdahale etmeye başlıyorlar. Kadinlarda haliyle bu durumdan pek hoşlanmıyorlar. Gerginlik oluyor sorunlar cıkıyor illaki.
Mesela kendini düşün sen bile kendinle fazla uğraştığında sıkılmaz mısın? Ben sıkılırım akışına bırakırım.
Evlilikte ise eşinin sürekli herşeyini bilmek her an konuşmak bir süre sonra aynı olayların tekrarı olacağı için sıkıntılar oluşur ve bir süre sonra ayrılıklar olabilir.
Kesinlikle getirir misal biz her gün buluşuyorduk sıkıldım bir süre sonra ne konuşacak konu ne de yapacak şey kalıyor artıık aramayı geç mesaj dahi atmak istemiyorum
Evet sık sık görüşme flört aşamasında sıradanlaşır özlem olmaz sevgi olmaz olsa da o süre zarfında etkisini kaybeder. Çok görüşme ayrılık getirir inanıyorum ben buna.
En İyi Cevaplar