Misal erkekler, romantik notlar hazırlayabilir, sadece "seni seviyorum, seni özledim." demek için arayabilir, sevgilisinin en çok gitmek istediği yere ondan habersiz bilet alıp sürpriz yapabilir, kapısına bir buket çiçek bırakabilir.
Misal kadınlar, erkeğinin en sevdiği yemeği pişirebilir, elleriyle kazak, atkı, eldiven örüp hediye edebilir, erkek arkadaşının tuttuğu takımın formasını giyebilir maçına gidebilir, vs. 😊 Şahsen benim jestim onun en sevdiği yemeği pişirmek olurdu. İlişkiyi ayakta tutan ufak jestler önemli, siz jest yapar mısınız? Sizce jestler bir ilişki için gerekli mi? #BuseHatun
İlişkinin tuzu biberi olan jestler çok önemli! Sevgilinize jest yapar mısınız?
Size tuz biber gibi geliyor olabilir, ama şahsen bana limon gibi geliyor.
Niye durduk yere 'Seni özledim' demek için birini arayayım? Biz bunları 19 yaşında falanken yapıyorduk, eşşek kadar olmuş insanların çocuk gibi sürekli pohpohlanma ihtiyacı duymaması lazım.
Kapısına bir buket çiçek bırakabilirmişim habersiz, niye? Niye yani?
Çiçek almayan bir adam değilim, saçma olsa da alırım yani sevgilime çiçek, ama şu tür atraksiyonlar saçmalığın dik alası.
Eliyle kazak, atkı örse de pek sallamam. Hatta bir yerden adam gibi bir kazak almasının çok daha sağlam olacağını düşünürüm.
Bir kadın futbolla ilgilenmiyorsa, sırf benim yanımda olmak için benle maça gelmesi beni irrite eder. Sevmiyorsun işte, ne işin var?
En sevdiğim yemek Bologna soslu, marine edilmiş bonfile, veyahut prime-rib falan bu arada.
Hayatı polyanna gibi positif bir kasıntılık ve 'Ay hadi bugün de şöyle pozitif olmalıyım, bugünde şu şekilde aşkıma renk katmalıyım' şeklinde algılayan insanları anlamaz bunu genelde.
Ben kendim gibiyim, sevgilisine jest yapmayan biri falan da değilim.
Ama şu soruda betimlediğiniz şeyler son derece sakil ve gereksiz.
içimi kararttın yeminlen yüz ifadem profil fotoğrafımdaki gibi oldu :D :D :D :D :D ama katıldığım noktalar var mesela kazak meselesi buna katılıyorum bir de futbol meselesi hiç sevmem ve sırf jest olsun diye forma giyip de öküz gibi hönküren paso küfür eden bir grup adamın içine giremem. bu arada sen ne biçim yemekler seviyorsun lan o yemek mi bir defa yemek dediğin mantı olur yaprak sarması olur düğün çorbası iskender falan olur o ne öyle kim yapsın onu sana :D :D :D :D
@Bummy Misalen verdim, bizim Odessa'da tanıdık bir adamın restoranı vardı, ecnebilerde menüyü mekanda çalışan aşçı belirler, bir şef bulmuştu, adamın 'Bologna soslu bonfile' diye çevrilebilecek bir yemeği vardı.
Ömrümde öyle bir eti hiçbir yerde yemedim, sormuştum 'Aga bu et kaşıkla yenecek kadar yumuşak, bu ne böyle?' diye 'Ben onu hede hödö sosunda bir buçuk gün marine ediyorum ondan o kadar yumuşak oluyor demişti.
Normalde en sevdiğim yemek adana dürüm falandır da, sonuçta kimsenin en sevdiği yemek evde öylece yapılabilen birşey değildir.
@GelenekselHatun Ben hiçbir şeyi zora koşmuyorum, aslında zorluk çıkaran, sürekli jest, ritüel beklentisi içinde durmadan karşı taraftan bir şeyler isteyen bu anlayış aslında.
Bir zamanlar. Ta ki kaybedene dek. Ara sıra onca sanal iletişime rağmen mektup yazar arasına bir kuru gelincik sıkıştırırdım. Hiç ummadığı günlerde onu alıp gezmek. Kışın ona şirin bir cift eldiven ve atkı aldım , ona çok yakışmıştı mutlu olmuştu. El yapımı bir kolye hediye edip sonuna kadar saklamasını istemiştim, teki o beni istemediği günlerden sonra jest yapmanın artık ikimizi de kurtaramayacağı güne dek. Ayrılık nedenini bile bilmeden çekip gittiği o güne dek. Dört senedir jest yapmıyorum :)
Bende yaparım ne yaparsın dersen. Özel videolar küçük süprizler romantik ev ortamları ve güzel hediyeler özel hatıralarımızdan derlenme hediyeler. Aslında daha cok şey yaparım ama benim adam öküzün TEK'i bunlar bile fazla. 😅
Günün en alakasız saatinde ona mutluğu olacağını bildiğim eşyaların ya da yazdığım notların resmini çeker atarım:) o da ummadığım zamanlarda çiçek alıp meyve alıp yollar :) seviyorum bu adamı Ya :)
Sevgilimle aramizin bozuk oldugu siralar onu hic bilmedigi bir telefondan arayip, seni cok seviyorum. Her zaman benim ol olur mu? Diyip yuzune kapamistim ☺️ O kadar cok hosuna gitmis ki, ertesi gun aramizdaki buyun buzlar eridi :) benim bu kucuk jestim her seyin cozumu oldu belki de ☺️
Jest dediğin halk diliyle supriz yani. Kim sevmez ki 😍 elbette yapılır o hatta ve hatta şu yüz yılda o kadar sık oluyor ki bence bayiyor. Ama bu kişiden kişiye değişebilir de. Ortak hayalleriniz varsa gerceklestirilebilir. Sevdiği şeyler varsa birlikte gerçekleştirilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben evliyim ve mutlu bir yuvam var. Eşime zaman zaman jestler yaparım. Örneğin şiir yazarım. Ama bir de benim çok sayıda manevi evlatlarım var internet ortamında. Birçoğuyla hiç yüz yüze görüşmemiş olsak da onlara olan sevgimi kah SMS'le kah Facebook'ta kısacık şiirlerle kelndilerine iletirim...
Tabi yaparım yapıyorum da Mesela gece arar birden bire nefesimi dinletir kapatırım hiç beklemediği bir an da falan ararım böyle jestlerim var Mesela onun dışında yolda giderken birden çelme takarım tam düşerken havada yakalarım
Yok gereksiz, saksı gibi olmalı bom boş böyle en kral bomboşlardan ama. Estetikli insan suratı gibi, mimiksiz, jestsiz odun gibi olmalı. Eğer bir erkek öyle değilse gaydir. İnkar edenin neticesi donsun
yapmam ya saçma geliyor kazak meselesini geç takım üniforma meselesini de geç takım tutmuyorum futbolda sevmiyorum. hiçbir şeye fanatik derecesinde bağlı olmadım yemek meselesini de bilmemiyorum.
Yani canım cicim aylarında bunlar yapılır da, yaşamın dibine düşüldüğü ve çoluk çocuğa karışınca öyle samanlık pek seyran gitmiyor. Çevremden gözlemlerim bu şekil.
Çok yapmam ama yapınca tam yaparım <3 Şu an kendisine oyun kulaklığı almak için uğraşıyorum ve cidden düzgün bir şey bulabilmek için internetin altını üstüne getirdim ama yinede değer yani
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Jestleri kadın erkek olarak ayırmanın cinsiyetçi bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Bir kaç hafta önce erkek arkadaşım benden habersiz izin gününde ofise geldi (Aynı yerde çalışıyoruz.). Ben gece vardiyasındaydım, o yüzden iş çıkışı bir şeyler yapamadık. Ama birlikte yemek yedik ve bir kaç saat de olsa beraber vakit geçirdik, birbirimizi gördük. Benim için güzel bir jestti habersizce gelip sürpriz yapması. 😊
O biliyorki ben yapmaya üşeniyorum yoksa yaparım. Kendisi jest yaparaak ilişkimizi ayakta tutabilir zaten. Ah bu üşengeçliğim olmasa dünyanın en iyi sevgilisiyim.
Arkadaşlar hep aynı şeyler yemek pişirmek, küçük notlar, çiçekler mesajlar vs. vs. bu yüzden bence ilerlemiyor ilişkilerrr Bence en önemlisi karşındaki insanı azıcık anlamaya çalışmak bildiğini okumak değil. azıcık anlayış emin olun herşeye bedel.
Sevgilimiz olmadığı için yapamıyoruz. Ama iliskideki en onemli şeydir onu sevdigini göstermek mutlu etmek. Evet dediginiz gibi seni seviyorum demek bile yeter bazen
Çok yapardım cok istekli hemde ne zaman ki sen beni mi aldatıyorsun dedi o zaman bıraktım yani jest mest yapılmaz kadınlara hep altında bır şey arıyorlar hayret bir şey yaa
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ayy bayılırım bunlara. Erkek arkadaşıma jest yapmayı da bana yapılmasını da çokkk severiim
En İyi Cevaplar