Eşimi aldatıyorum kendime engel olamıyorum?

Merhaba 3 senelik evliyim güzel, eğlenceli, huzurlurlu bir evlilik. Eşimle uzun bir aradan sonra evlendik kendisi çok çabaladı ben istemedim. sonra bir şeyler hissetmeye başladım. Çok iyi kalpli, vicdanlı, seven, değer verem bir eş..
Yaklaşık 2 ay önce yeni biri taşındı karşı dairemize. Ilk başlarda pek konuşmuyorduk daha sonra karşılaştığımızda ayak üstü sohbet falan ettik. Bir gün kapı çaldı açtım o gelmiş. Fırını bozulmuş sizinkini kullanabilir miyim dedi? Dedim ben hazırlayayım gelip alırsınız.. Peki dedi sonra ben pişirdim teslim etmeye gittim. Kapısını çaldım, üstü açıktı bir şey giymemişti pardon dedi hemen üstüne havlu aldı. Tepsiyi verdim isterseniz birlikte yiyelim dedi.. Olmaz dedim ısrar etti kabul ettim. Bana kendini anlatmaya başladı. Eşimden evlenmeden önceki sevgilime benziyordu. Konuşması falan çok etkilenmiştim. Aradan 2 3 gün geçti tekrat geldi. Bugün sıkıntılıyım bir kahve içelim mi dedi. Olur dedim evime buyur ettim. Baya konuştuk falan derken yakınlaşmaya başladık. Kendimi bırakmıştım o an birlikte olduk. Dayanamıyordum onun bakışlarına, tenine, kokusuna adeta büyülenmiştim. Çok yakınlaşmıştık, ondan kopamıyordum. Eşimden acayip derecede soğudum bu süreçte anlayacak diye ödüm kopuyor. Bir türlü vazgeçemiyorum ne yapmam lazım? Yardım edin nolur?
Eşimi aldatıyorum kendime engel olamıyorum?