Şahsi fikrim; #Evlilik ne mantık ile alınabilecek, ne de mantık ile sürdürülebilecek bir karardır. Mantık evliliğinin mantıksız olduğunu düşündüğünüz tarafları var mı? Peki siz; mantık evliliği mi yoksa aşk evliliği mi yapmayı düşünüyorsunuz?
Ben yapamadım yapan buyursun yapsın kuzum. şu saatte hala bekarsam sebebi mantık evliliği istemememdi. Allah bilir ya belki 3 çocuk annesiydim şimdi. Ama yapamam ben, aşık olmadığım adamın elini bile tutamazken, evlilik hayatı düşüncesine bile giremem. Mantık evliliği bana şirket sözleşmesi gibi geliyor. Kadın görevlerini yapacak , adam maddiyatı sağlayacak, ortak payda çocuk olacak , eeee hani insani duygular hani aşk? kimse kimseyi kandırmasın sonradan seversin diye, sonradan seviliyorda niye insanlar sevemedim diye 3-5 yıl sonra boşanıyor. Evlilik çok büyük ve riskli bir karar. sevmediğim adam için riske gireceğime , sevdiğim adam için girerim mantığundayım ben
evlilik ne sadece mantık ile başlatıp sadece mantık ile devam ettirilebilecek kadar resmi ve ciddi, ne de sadece aşk ile başlatıp sadece aşk ile devam ettirilebilecek kadar lay lay lom bir kurum değildir bence. aşk mı mantık mı tercihi yapmak gerekmiyor evlilikte, ama ne kör kütük aşık olmuşken kimseyi dinlemeden ben aşık oldum diye, ne de hiçbir sevgi ve aşk bağı duymadığın biriyle sadece mantığına yattığı için hayatını birleştirmeye gerek var. insan aşık olunca mantığı işlevsiz kalıyor, o yüzden tek başına alınabilecek bir karar olmadığını düşünüyorum. orta yolu bulacak şekilde, istişareyi önemseyerek adım atılmalı.
Ayrica sacma sapan romantik zirvalarla evlenmekten cok daha mantikli oldugu kesin. Ask evliligiymis, genelde bosanan tiplere bakiniz, cogu 'Biz severek evlendik...' diye girizgah yapar.
neden bunu söylediklerini bilmiyorum açıkcası Yani herkesn gözetimi altında tanısıyorsun ilerletiyorsun anlaştıysan nikaha kosturuyorsun olay bu bu değil mi? ☺️
Mantık evliliğini çıkar evliliği gibi görüyorum samimi olmayan menfaat evliliği zira örnek vericem. Adam ya da kadın zengin diye evleniyorsunuz, o zenginlik baki değil dimi, bir iflasa bakar, neyse 10 sene herşey güzel ama sonrasında iflas ya da iyi gitmeyen şeyler ve o paralar yok artık. Parasızlık yüzünden evde gerilmeler olacaktır dimi, şimdi mantık evliliği olduğu için o gerilmelerde kavgalar büyücek ve evde en ufak bişey bile gözünüze batıcak kavga çıkarcaksınız ama aşk evliliği olsaydı para yüzünden kavga edilse de çift birbirine aşık olduğu için sevgi o tartışmaları bastırırdı bağırılıp kavga edilse de aşık olduğunuz için alttan alırdınız. Bakınız : Reza Zarrab Ebru Gündeş
Bana göre aşk kadar mantıkta önemli. Tamam çok sevdin. Ama o adamla/kadınla bir hayat kuracaksın. Örnek vereyim, çok sevdiğin adam biraz berduş. Evlendin, çocuğunuz oldu. Bu adam sana mi bakabilecek, çocuğuna mı? Sonrası huzursuzluk, kavga, boşanma. Severek evlenin elbette lâkin, mantığınızı da kullanın. Kalbinizin mantiginizin önüne geçmesine izin vermeyin. Canınız yanar.
Sadece aşk evliliği olsa gözü kör eder karşındakinin hatasını göremezsin. Sadece mantık olsa bu sefer herşey göze batar herşeyde bir doğruluk ararsın buda yürümez Önemli olan kalpte aşk ve düşüncede mantığın olmasıdır ki her hatayı görmezsin aşık olduğun için büyük hataları görürsün mantıklı olduğu için 🙂
Mantık evliliği on numara beş yıldız. Çünkü mantığına göre birini aldığında anlaşamama imkanın çok düşük oluyor aşk için değil beklentileri bilindiği şekilde evleniliyor. Vede aile faktörüne çok yardımcı oluyor. Aşıklar 2 sene sonra boşanıyor. 5 sene sonra ikisinden biri ölüyor...
Evlenmeye karar vermek için bir mantık sahibi olmak gerekir... Dolayısıyla mantıksız evlilik yoktur... Özetle sorunun cevabı; mantık evliliğinin adı mantıksız :D
Mantik evliliginden kastin sevmeden evlenmekse anlasirsin sana karsi cok iyi olur saygili olur ya sevemezsen asik olamazsan gün gelir büyük bir bosluk hisssedersin evlilik is anlasmasi degil ben ev islerine bakayim sen calis gecindir der gibi mantik evliligi diye cikardiklari sacmalik bana cok mantiksiz geliyo sadece gercek aski bekle mantik ariyosanda güvenecgin biri ciksin karsina güven olmazsa ne ask ne sevgi olur
Tabiki aşk evliliği sonuçta aşk sevgi olmaz ise bir zaman sonra o adamın veya kadının yaptığı hareketler o kadar batar ki hatta ayni yastığa baş koymak bile istemessin
En İyi Cevaplar