Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek icin cok mantikli ama kadin icin degil. Erkek acisindan dusunursek her gun kalhavaltisi, yemegi onunde hazir. Kadin erkek sevmiyor diye bircok yemegi falan da yapamiyor Camasirlari hazir yikanmis, utulenmis. Ev temizlenmis. erkek eve bir giriyor mis gibi, duzenlenmis bir evle karşılaşıyor. Cocuklar desen erkek icin kendi kendine büyüyor. 5-10 dk oyna yeter. Hasta mi, okulu dersleri nasil hic düşünme bunlari, dusunmuyorlarda zaten.
Bir yakinimin esi bu cocugun vitamin eksikligimi var, hic tirnaklari uzamiyor demis. Annesinin kesebildigini dusunemiyor. Annesi diyor ki erkekler icin her sey cok siradan ve her sey kendi kendine olmus gibi geliyor. Cocugun tirnagi bile kendi kendine uzamiyor ve bunda sorun oldugunu dusunuyor. Erkekler kadinlarin yaptıklarından bu kadar bir haber yani.
Her istediginde elinin altinda cinsellik yasayabilecegin biri var erkek icin. Kadin calisiyorsa bir de eve para da getirir, erkegin ustunden gecim yukunu de alir. Kadin sayesinde daha luks, daha iyi sartlarda yasar. Ben ek iş yapayim, ailemi gecindireyim diye bir düşünceye girmez. Kadin hastaysa da evde ve disarda calisir, hamileyse de hem evde hem disarda calisir, lohusaykende. Say say bitmez erkek olmanin ve evliligin erkege sundugu imkanlar.
Peki kadin bu haklara sahip mi? Kadin omru hayati boyunca aksama kocasi tarafindan yapilmis, önüne konmuş hazir yemek bile bulamaz. Kadin kocasi tarafindan evi temizlenmis sekilde bulamaz. Giyecegi kiyafetin ütüsu yapilmis sekilde bulamaz. Cocuk olur hamileligi, dogumu lohusaligi, emzirmesi ayri dert. Gece gunduz kalkar bakarsın, altini degistirir, banyosunu yaptırır bir cocugun her seyiyle %90 kadin olarak sen ilgilenirsin. Yanindaki cocuk kendi kendine büyümez senin gözünde. Beslenmesi, dersi, kiyafeti, sorunlari hep senin uzerinde olur. Calisiyorsan bir de bu sorumlulugu yapmak durumundasin.
Kadin olarak sen erkegin sorumluluguna destek olursun da erkek senin sorumluluklarina kolay kolay destek olmaz. Evlilikteki yuk kadina yuklendikce yüklenir. Kimisi altinda ezilir kimisi hastaykende halletmeye çalışır. Ozellikle turk kadinin oturup dinlenmeye hakki bile yoktur.(ozellikle annelerinize bir kadin olarak bakin bakalim dinlenebiliyorlar mi) Boyle bir ihtiyaci oldugunu en basta kocasi dahi dusunmez. Kadina kafa dinleyecegi bir alan olusturulmaz. Kadin olarak geldiyse bu dunyaya her cileye hazir olmali.
Cocuklari büyütür, evlendirir yollar ama anneanne ya da babanne olarak bu sefer torunlara bakmak zorunda kalir. Ama erkek dede olarak yine rahattir. Kadin bir mezarda rahat eder gibi duruyor. Bu dunyada rahat yok cunku. Ne biyolojik olarak rahat kadin cinsiyeti ne de toplumsal olarak.
Evlilik erkek icin muthis bir sey. Ve belki de bu yuzden kadinlar bosandiginda ya da esi vefat ettiginde bu işe cok kalkismazken, erkekler kadinsiz yasayamayacagi, islerinin hallolmayacagi, arkasini toplayacak biri olmadigi icin bosansada, ayrilsa da, karisi vefat etsede hemen evlilik pesine koyuluyor. Karisinin 40 ı cikmadan evleneni var. 40i ciksada 2 ay sonra evleneni var. Kadinlarda bu kadar hiz goremezsiniz.
Cogu teyzeye falan gidin sorun. Iyi ki vefat etti bile der. Artik ne cektiklerini siz dusunun. Nasil bir psikolojik siddet icinde olduklarini, belki fiziksel siddette vardi, ne kadar yiprandiklarini siz dusunun. Oyi oldu dedirtecek nokta nedir bunu bir dusunun.
Cogu kadin boşandıktan ya da esi vefat ettikten sonra evlilige girismez. Tekrar erkek egosu, kahri cekmek istemez. Bir de kadin calismaya basladiysa, ekonomisini de sagliyorsa ya da meslegi varsa erkege baska kulvarda zaten zerre ihtiyaci yok. Erkekler baksa konularda sorumluluk almadigi surece, kendinde calismaktan baska sorumluluk gormedigi surece artik kadinlarin gozunde erkekler cok pasif kaliyor. Ve zamanla belki de evlenmek istemeyen taraf kadinlar olacak. Ki artik kadinlar evlilikten kaçmaya basladi. Kadinlar kendilerine yuklenecek tonla sorumlulugu farkında cunku. Kimse gozu kapali bu yukun altina giremez.
Zaten kadin erkek icin yaratildi gibi bir sey. Adem yalniz kaldi, ona bir eş, yardimci olsun diye yaratıldı. Kadina özel, kadin icin, kadina destek olsun diye erkek cinsiyeti yaratilmadi. Gunumuzde de her seyle ilgilenen, erkege maddi destek ashil olmak uzere her konuda destek olan, arkasini toplayan kadin. Kadin, erkekten ne fayda, destek goruyor? Burasi koca bir muamma. Iki guzel soz, iki ilgi, sadakat gibi kucuk seyler istiyorsun onu bile goremiyorsun kadin milleti olarak. Yaptiklarin takdir edilmedigi gibi aldatma vs gibi seylerle odullendiriliyorsun.
Farkettiyseniz erkeklerin her ufak guzel davranisi waov, ne kadar iyi bir erkek, ne kadae iyi bir baba diye algilaniyor. Biz kadinlari verdikleri kirintiyla idare ediyorlar. Ve verdikleri ufak kirinti bile ne kadar iyi koca, ne kadar iyi bir erkek diye dusunduruyor. Yapmasi gerekenleri, kadina vermesi gerekenleri o kadar vermiyorlar ki kirintiyla idare ediyor kadin milleti. Ve waov oluyor o erkek.
Peki kadina bakalim. Kadin her seyi yapiyor ve her seyi yaptığı icin, mukemmel olmaya ve bircok alanda var olmaya calistigi icin, kirinti yerine buyuk seyler verdigi icin yaptıkları gorunmedigi gibi daha da fazlasi bekleniyor. Kadin yaptigi onca seyde erkek gibi waov olamiyor. Agziyla kus tutsa yaranamiyor kadin.
Evlilikte yaranamiyor. manti acsa yaranamaz, dunyanin en aci verici olayi olan dogum yapar yine yaranamaz. Yemek yapar aile uyeleri begenmez. Işe gider ordakiler begenmez. Araba surer onu begenmezler. Kadin ne yapsa olmaz. Erkegin ufak kırıntıları yere göğe sigmaz. Kadinin yaptıkları hice sayilir, ne yapiyorsun ki olur.
Evlilik kadin icin bir avantaj degil. Bedensel ve psikolojik olarakta cok yıpratıcı. Kadin, erkege destek bir varlik ademden beri yaratilisi da bu baktiginiz zaman ne kadar kabul edemesekte. Ama erkegin, kadina ayni sekilde yaratıldığını, yapması gereken görevlerini yaptigini da goremiyoruz. Ufak kirintilar sunuluyor bize onunla idare ediyoruz. Erkegin evdeki bir bardagi kendi hur iradesiyle kaldırması, cocugu kendi istegiyle uyutmasi, copu kadin demeden atabilmesi falan ayaga kalkip alkışlanacak hareket oluyor. Ufak kırıntılar bu iste.
Kadin onca işin ustesinden geliyor, o kadar sorumluluk aliyor, kendi yaptıkları takdir edilmedigi gibi erkegin yaptigi isleri de yapiyor calismak gibi, tamir gibi araba surmek gibi ama kadin erkek gibi ayakta alkislanmiyor. Tam tersine kendi görevleri basta olmak uzere diger isleri de yaptigi zaman elestiriliyor, yeriliyor, begenilmiyor.
Toplumun kendine bictigi görevleri de yapsa beğenilmiyor, onlar disinda yapsa da begenilmiyor. Siz bir baba, cocuguna su icirdi diye alkislanan, takdir edilen erkek gormussunuzdur ama araba surebiliyor diye alkislanan kadin gordunuz mu? Evdeki muslugu tamir edebildi diye alkislanan kadin gordunuz mu? Ya da yemek yapti diye alkislanan kadin gordunuz mu? Dunyanin en aci verici 2. olay olan dogum yapti diye alkislanan kadin gordunuz mu?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHerşeyden önçe hayatın her alanında sana ayak uydurabilecek biri varsa buna tartışma da dahil yani belli çizgileri aşmaya hassasiyet gösteriyorsa neden olmasın hiç bişey olmasa iş sonrası günün can sıkıcı bile geçse anlatabileceğin bi can olur yanında mantıken düşündüğünde.
11 Yorumla- +1 yıl
*Aşmamaya
+1 yılGünümüz şartlarında gereksiz, kimse kimseye tahammül edemiyor ve ilk fırsatta aldatıyor, evlenecek birini bulsam da güvenemem. Cinsellik zaten kolayca ulaşılabiliyor. Çocuk dışında bir anlamı yok evliliğin. Kısa süreli ilişkiler artık daha mantıklı.
23 Yorumla
Soran+1 yılYanlış düşünüyorsunuz bence
- +1 yıl
İspatla.
Soran+1 yılBence yanlış ama ispatlamakla uğraşamam saygı duyarım size
Evlilikte mantık aranıyorsa o evliliğin tadı olmaz. Evlendiğin kişiyle mal gelip mal gideceksin çdfşfşcögm budur evlilik. Maske kullanmadan en doğal halini paylaşabiliyorsan o gerçek evliliktir
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
+1 yılGizli kullanıcı olduğu için soruyorum Tango uygulaması kullanıyor musun?
13 Yorumla
Soran+1 yılKullanmıyorum öyle bir uygulamayı da ilk kez duyuyorum senden
- +1 yıl
bir şey sorcam profilimde anket var içinden gelene tıklayıp kısa bir şey yazar msn rica etsem
. - +1 yıl
Yapmyvksn herald dimi
+1 yılEvlilik doğru kişiyle doğru zamanda yapılırsa gayette mantıklı ve güzeldir... Düzendir, sorumluluktur, sıcaklıktır, mutluluktur.. Bunların hepsi de güzel şeyler..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvleneceğim kişinin geçmişini asla bilemeyeceğim için bana pek mantıklı gelmiyor.
24 Yorumla
Soran+1 yılOda senin geçmişini bilemez
Cevap sahibi+1 yılKadınlar zaten tecrübeli erkek istiyor ama erkekler tecrübeli kadın istemez.
Soran+1 yılBen tecrübeli erkek istemem şahsen kim nereden uydurdu o lafı
Cevap sahibi+1 yılSizin gibi istisnalara saygım sonsuz ama çoğu kadın acemi şöför istemem kafasında...
- Aile & Toplum konusunda 838 cevap paylaştı.
+1 yılKalbine mukabil bir kalp bulduysan, en mantıklı hareket.. Bulamadıysan en saçma hareket..
10 Yorumla Hiçbir şeyi evlilik kadar mantıklı faydalı bulmuyorum. İmkanı olan, sevdiği olan evlensin yani. Hiç beklemesin.
10 YorumlaO hatayı bir kere yaptım şu an asla mantığıma uymuyor
20 YorumlaKesinlikle hayır. Sorumluluklari çok Türkiye özelinde ekonomik yıkım.
20 Yorumla
+1 yılBu zamanın kızları ile evlenmek ateşten gömlek ve bomba yüklü yelek giymek gibi bir şey
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle hayır. Olabilecek en saçma ve anlamsız ilişki biçim evliliktir.
12 Yorumla- +1 yıl
Aklı olan insan evlenmez.
- +1 yıl
Ayrıca, evlilik, size bir ailenin sorumluluklarını yükleyip maruz kaldığınız tüm haksızlıklara, sömürüye ve adaletsizliğe isyan etmenizi önleyen bir prangadır. Özgürlüğünüzden vazgeçmenizdir. Eşinize değil, sisteme köle olmanızdır.
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBukdugum icin evlendim ama hic mutku olmadigim icin pişmanliktan zindanlardayim
10 Yorumla
+1 yılBence insan ruhunu teslim edebildiği insan ile evlenirse mantıklı olur
10 Yorumla
+1 yılHakki ile yapildiginda bence tum nimetlerden daha lezzetli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı olan yanları var mantıksız olan yanları var
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılevlilik kale gibidir.. içeridekiler çıkmak dışarıdakiler girmek ister
10 Yorumla
+1 yılKimin ne istediğine göre değişir. Sorumluluk sevmeyen kimseye hizmet etmek istemeyen biri için evlilik mantıksızdır. Benim için gayet mantıklı
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel düşünce
Aptal ortaçağ gelenekleri
31 Yorumla
Soran+1 yılTamam sen evlenme Fuat abi
- Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılÖnceden bulurdum artık bulmuyorum.
34 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Neden diye soracağını biliyordum.
Soran+1 yılEvet biliyorsan cevap ver
- +1 yıl
Güvenmiyorum, bir insanın sadakatine güvenmiyorum.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇocuk sahibi olmak içşn başka yasal yol yok.
10 Yorumlaşu an için düşünmesem de karşıma çıkacak doğru insan geldiğinde elbette fikrim de değişebilir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılMantık evliliği yaparım
11 Yorumla
Soran+1 yılSenin fikrin bıreminı
+1 yılmantıklı ama zamanında erken değil
13 Yorumla
Soran+1 yılBence erken evlilik güzel
Soran+1 yılBen şahsen hala evlenmedim sen evli misin
- +1 yıl
değilim benimki de geç olacak olursa :) 35 falan idealdi
+1 yılevliyim , evlilik zor bence evlenmeyin
22 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
iki kisi tamamen farkli karakter bi zaman sonra catisabiliyosun ayni evin icinde birbirine ayak uydurman gerekiyor yani sevgililik nisanlilik gibi bi donem degil.. gercekten seni anlicak anlayisla karsilicak birinle evlenmen gerekiyor gunumzde diyoruz “hanim koylu erkekler” boylesini bulursan kacirma
+1 yılEvlilik bence iki düşünce yapısına sahip bir bütündür.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yani tecrübe. Öyle bekar gibi olmuyor
24 Yorumla
Soran+1 yılEvli misin
Soran+1 yılEvlilik güzel mi sence
+1 yılBen kendime zor bakiom ya
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBulmuyorum bekarlik sultanliktir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu yaşta mı düşünüyorsun senn
113 Yorumla
Soran+1 yıl20 yasındayım:(
Cevap sahibi+1 yılNerde yaşıyorsun pekii
Soran+1 yılEvde
Cevap sahibi+1 yılÇirkin misinn
Soran+1 yılNeden sordun ki çirkin değilim, çirkin değilim çünkü Allahu Teala beni yarattı
Cevap sahibi+1 yılGüzelsin yani öyle mi
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılNeler yapıyorsun iyi misin
Soran+1 yılİyiyim evdeyim arada dini ilim almaya giderim ve akraba ziyareti yaparım
Cevap sahibi+1 yılGüzelllll bu çok hoşuma gitti doğrusu
Cevap sahibi+1 yılNerede yaşıyorsun sen
Soran+1 yılSen kaç yaşındasın
Cevap sahibi+1 yılSayfa aşağıya doğru uzayınca telefon donuyor da acaba gizliden çıkayım miiii beni şey yapar mısın
Aile & Toplum konusunda 874 cevap paylaştı. Yok be mantikla alakasi yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Mantıklı makul kadınla evet
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 535 cevap paylaştı. Aslında hiçde mantıklı değil
10 Yorumla
+1 yılEvlilik mantıklıda düğünü gereksiz buluyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı evet düzenli bir hayat için şart maalesef
10 Yorumla Evet, yuva kuruyorsun sonuçta, neden kurmiyim ki.
10 Yorumla
+1 yılBen bulmuyorum.
10 Yorumla
+1 yıldoğru insanla yapılırsa evet
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Mantıklı yalnız bu devirde zor görüyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kafa dengi olursa her konuda.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılsaçma ama yapıyoz:)
12 Yorumla
Soran+1 yılEvli misiniz peki
- +1 yıl
yess
Evlilik mantıklı ama benim için değil
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılDerken ne kadar özel
+1 yılHangi durumda
12 Yorumla
Soran+1 yılHer durumda evlilik denen kurum sence doğru mu
- +1 yıl
Bütün herşeyin uygun olduğunu düşünürsek doğru
Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Bulsam mantık evliliği yapacam
10 Yorumla
+1 yılEvet. Eşimşe tanışınca öyle geldi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBelli yaştan sonra mantıklı
00 Yorumla
+1 yılBulmuyorum.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı. Bulmam
21 Yorumla- +1 yıl
Bencede deli işi
+1 yılDoğru kişiyi bulursak evet.
21 Yorumla- +1 yıl
Doğru kişiden kasıt ne oluyor bu devirde merak ettim
+1 yılYoook
32 Yorumla
Soran+1 yılOkeyyyy
- +1 yıl
Evlenilmez bu dönemde
+1 yılHiç bulmuyorum
10 YorumlaHayir
10 YorumlaMantikli tabi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBulmam
10 Yorumla
+1 yılSıfır mantık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBulmam
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok mantıklı
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 YorumlaEvet
10 Yorumla
+1 yılSevdiğin insanla evet
10 Yorumla
+1 yılMantıksız
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDoğru kişiyse, evet.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet doğru
10 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler