Evlilikte ideal olan hem aşk hem de mantık evliliğinin bir arada olduğu modeldir. Burada doğru olan aslında ikisi bir arada olan evliliklerdir. Evlilikte bir müddet sonra hayatın gerçekleriyle karşılaşıldığı zaman aşk buharlaşıyor. Sadece mantık evliliği olduğunda da şöyle bir durum ortaya çıkabiliyor;evlilik öyle bir kurum ki kâr zarar analizleri, hesaplamalar yaparakta evlilik yürümez. İlk krizde dağılır. Krizleri yenmek içinde duygu lazım...
nasıl bir eğitim aldı? kitap okumayı seviyor mu? türk toplumunun kadın erkek roleri konusunda ne düşünüyor? ailesi nasıl? dini ne? dini maneviyatı ne seviyede? sadakatli mi? anlayışlı mı? sinirli hali nasıl? hayat görüşlerimiz benzer mi? hayata neden gözüyle mi bakıyor nasıl gözüyle mi? ortak zevklerimiz var mı? bu zevkleri çok mu lüks buluyor yoksa çok basit mi? Soruların hepsi olumlu olmak zorunda değil ama büyük çoğunluğu uyuşmuyorsa aşk olsa bile mantıklı olmaz. zaten uzunda sürmez...
Evliliği de mantığımızla yaşayacaksak aşk duygusunun hali duman. Çocuk sahibi olabilmek için mantık evliliği yapan insanları belki bir nebze anlayabilirim ama diğer türlüsünü anlayamam...
Çok yoz ama sevgiye dayalı değil ki bir samimiyetsizlik olmaz mı ortada o benimle menfaat için ben onunlayım menfaat için evlilik izdivaç ne bileyim bence bu kurumlar menfaat kapısı olarak görülmemeli. Sevilmek önemsenmek kıskanılmak isterim mümkünse.
Mantık evliliği derken sevgisiz bir evlilikten bahsedilmiyor yalnız. Tabii Ki önce sevgi şart ama eğer sadece aşk evliliği olunca ilerde çok sorun oluyor daha uzun ve kapsamlı bir şey ama uzatmak istemiyorum
mantığın bittiğin yerde askerlık başlar derlerdi bize, biz buna hiç anlam veremezdik ama askerliğimiz bitince anladık; askerlikte saygı vardı. severek evlenenlerde belli zaman sonra saygı da bitiyor sevgide gecmiş zamanda yapılanlar hatırlatılıyor sen böyleydin sen şöyleydin vs dıye. ama mantık evlılığinde saygı hep devam ediyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Düşünceler aşk için daha bi güzel sebep. Ne o yıllarını ver aşk için aldatsin bitsin filan. Mantık evliliği en temizi geliyor bana da. Duygusal bir insan sayılırım ama gerçekten şu en güzel yıllarımıza değmiyor bu aşk oyunları
Eğer bir gün evlilik kararı verirsem hem mantık hem de aşk evliliği olmasına özen göstericem çünkü her ikisi de tek başına başarılı bir evlilik sayılmıyor bana göre.
Mantık evliliği pek mantıklı değildir bence. Sanırım öyle bir evlilik görevler ile yürütülür. Sevgi bağı yoksa görev olarak yatar görev olarak kalkarsın öyle düşün. İçinden gelerek olmaz, mantık için sonuçta
aşka inanmam amma olursa aşk evliliği olsun mantık evlilikte şart amma velakin SEvgi olmadıktan sonra mantık olsa da bir şey değişmez aşk evliliği olmuş olsa da mantıksız olmaz bunlar entegreli amma aşk evliliği isterdim