Erken yaşta yapılan evlilikler

Erken yaşta yapılan evlilikleri ne derece sağlıklı buluyorsunuz? Bi arkadaşımın bu hafta sonu düğünü var. Arkadaşımın yaşı 19 benimle aynı yani. Fakat ben kendimi hala anne babamın ufak şımarık kızı olarak görüyorum. Bu yaşta sorumluluk alacak kapasitede olduğumu düşünmüyorum. Evlenip evimin kocamın kadını değilde kariyer yapmış zeki ve olgunlaştığında doğru kararlar aldığıma inanıp nikah masasına oturmak istiyorum. Mantık evliliği adı altında gruplandırıyoruz fakat ben hem aşık olup hemde mantığımı kullanarak bi eşe sahip olmak istiyorum. Basit bi ev kadını olmaktan yana değilim. Tabi ev kadınlarınada saygım var. Herkes kendi tercihini yapar. Her ne ise tekrardan soruma geliyorum. Herkesin hayat felsefesi elbette farklıdır ama sizcede bu kadar erken yaşta evlilik ne derece sağlıklı olabilir ki?
Güncellemeler
+1 yıl
Yorumlariniza baktigimda çogunuzla ayni fikirde oldugumu goruyorum. Fakat bazi yorumlara baktigimda olgunluktan bahsetmissiniz. Her olgun insan evliligi kaldirir diye bir sey yok. Evet ben ailemin tek kiziyim ve oldukça rahat buyudum maddi manevi her konuda ama bu hayati toz pembe gormemi saglamiyor ki zaten hayati toz pembe gorseydim bende cahillik yaparak bu yasta birine kalbimi verip evlenme yolunda olurdum ;) Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Cogunuzun yorumlari gayet mantikli.
Erken yaşta yapılan evlilikler