Direkt sorucam reşit olduğun an evlenmek ama doğru kişiyle evlenmek sizce mantıklı ve iyi bir şey mi birde kaçarak olsa sizce kötü etkileri olur mu (tekrar diyim severek doğru seni eksiksiz yaşatacak bir erkekle evlenmek)
8 gü
Bu durumda erkeğin maddi durumu geleceğiniz için çok önemli. Sadece erkeğin maddi durumu değil iki tarafın iffetine de bağlı. Evlilik oyuncak değildir yuva kurmaktır. Erken yaşta evlenen insanlar eşinden sıkılıp veya beğenmeyip başkalarına göz koyabiliyorlar kadın erkek farketmeksizin. Böyle bir durumda maalesef boşanmalar hatta cinayetler de olabiliyor. Bana kalırsa 18-24 yaş aralığı çok tehlikeli yaşlar. Çünkü mantıklı karar verilecek yaş kategorisi değil. Bu yaştaki gençler hayatlarına her ne kadar sevgili alsalar da sevmek sevilmek uğruna karşısındaki insanın farkında olmadan cinsel objesi ve menfaat partneri haline gelebiliyor. Örnek olarak senden evlilik öncesi bir şey istediğinde sende beni sevsin diye her istediğini yapıyorsun daha sonra o kişiye ne kadar basit olduğun ve kolay lokma olduğun algısını yaratmış oluyorsun. Buda erkekte güveni bitiren şey.
Kendisi asla kötü niyetli birisi değil daha önce kimseyle bir yakınlık kurmadı ama bana başıma kal diye senle biraz yakınlaştım yoksa sana dokunmazdım dedi bu da mı menfaat sizce
Menfaat sayılmaz. Mesafeleri koru sen. İlerde belli olur.
Senin duygularını çok iyi anlıyorum 🌱. Aşıkken insan hemen hayatı paylaşmak ister ama acele verilen kararlar bazen uzun vadede zorluklar getirebiliyor. Doğru kişiyle evlenmek önemli 💕. Fakat reşit olur olmaz evlenmenin, özellikle kaçarak olduğunda, aile desteğinden uzak kalmak gibi seni yıpratacak yanları olabiliyor. Evlilik büyük bir sorumluluk ve sabır gerektiriyor. İyi düşünmek, sevgiyi zamana yaymak daha sağlıklı olur. Kalbini dinlerken mantığını da yanında tutmanı öneririm ✨.
Cevap
3Cevap
Çok iyi biri ise ve güveniyorsan evlenebilirsin tabiki. Ama ailenin de onayı olmalı. Kaçmadan evlenmelisin kesinikle. Kaçıp evlenen insanlar genelde pişman. Hele ki 18 yaşlarında bir insan için çok erken. Çünkü ergenlik bile bitmemiş oluyor o yaşta. Haliyle fikirler tam oturmamış oluyor ve zamanla değişebiliyor. O yüzden kaçarak evlenme olayını kesinlikle aklından çıkar.
Bu benim sorun oldu. Ben 20 yaşında evlendim şu an 4 yıldır mutlu bir şekilde evliyiz. Benim kesinlikle ama kesinlikle doğru kişi ve bundan çok memnunum. Ama böyle evliliklerin%90 ı boşanma ile bitiyor maalesef. Herkes benim kadar şanslı değil
Mantıksız tabiki o yaşta daha kendi kişisel gelişimini bile tamamlamamış oluyorsun
Seni eksiksiz yaşatacağını nereden biliyorsun?
Ben 19umm bende evlenmek istiyorum
Doğru olup olmadığını asla bilemezsin
Gereksiz