+1 yılÖlümden sonra hayat var. Dört kitap ve her dinde bu inanç var zaten. Yalnız insan öldükten sonra kıyamete kadar ebedi istirahatgahı olan kabir aleminde kalmaya devam ediyor. Cennete girişin ilk anahtarı Allah'a imandır. Sonrası ise İmanın şartları ile sabittir. Allah'ın varlığına ve tek olduğuna inanan her insan için Cennet vardır. İlk İnsan ve ilk peygamber Hz. Adem'dir ve ondan sonra her dönemde de Allah peygamber göndermiştir. Kitap inen dört peygamber vardır bunlar nebidir, dört peygamber dışında Hz. Ademden günümüze binlerce sayfa indirilen peygamber gelmiştir bunlar ise resuldür. Ve peygamberler bir zümreye indirilmez tüm dünya için yol göstericidir İmanın şartlarından biri ise Peygamberlere inanmaktır. Her kim peygamberi redderse Allah'ın kelamını da reddetmiş olur o yüzden cennete giremez.
022 Yorumla
Soran+1 yıleski türk lere gidelim onlar müslüman değildi bu dinde yoktu ne olacak onlara? cennet yok mu onlara şimdi?
- +1 yıl
Şimdi şöyle açıklayayım ilk peygamber ve ilk insan Adem'dir ve Allah inancı ile dünyaya gelmiştir. Yani evlatlarına Allah inancı aşılamıştır. Şimdi Yahudi, Hristiyan dediğimiz insanlara inen ilk kitap Kuran'ın aynısıdır. Değiştirildikleri için Allah yeniden kitap göndermiştir. Yani her dinin asıl kökenini Allah inancı oluşturur. Yalnız bazıları kendi çıkarları için kitaplara müdahale edince Allah son ve değiştirilemez olan Kuran'ı Kerimi insanlığa yollamıştır. Dinlerin kökeninde Allah inancı olduğu için kim Allah'a iman etmiş ona ortak koşmamış, onun emir ve yasaklarına göre yaşamış ise cennet onundur. Yani Müslümanlık ahir zaman dinidir bundan öncede kim inen peygamberlere iman etmiş, Allah'ın emir ve yasaklarına uymuş ise cennete gidecektir. İncilin, Tevratın, Zeburun değişmemiş ilk hallerine iman edenlerde cennete girebilir kısaca.
Soran+1 yılhz adem den geliyor ise niçin bunlar buda ya tanrı ediniyor hintler neden tanrı diyor ineğe delice sorular var ölücem sanki
- +1 yıl
Senin allahina gurban 😉 benim yazmak istedigimi yazmissin.
- +1 yıl
Yani önemli olan dinin adı değil içinde barındırdığı Allah inancıdır. Allah'ın dini birdir ve bunun ahir zamandaki adı İslamdır. Bundan önce bu din farklı isimler ile gelmiştir insanlar kabullenmemiş ve kendi tanrılarını yaratmıştır. Böylece yoldan çıkmıştır. Allah'a ortak koşmuştur. Ve Allah onlara açıkça Cennet yolunu kapanmıştır. Yani din değişime uğramış ilk halinden saptırılmıştır. Allah son olarak insanlığa Hz. Muhammed (s. a. v) göndermiştir. Ve onu son peygamber ilan etmiştir. Onun diniyle beraber dünya son zamanına girmiştir. Allah insanlara bunun doğru bir yol olduğunu bildirmiş bazı insanlar buna inanmamış kendi yaptığı taşlara, kendi içlerinden insanlara tanrı demişlerdir. Allah onlara cenneti uzak kılmıştır. Ve Kuran'ı kendi himayesine alarak değiştirilmesine izin vermemiştir. İnsana verdiği Akıl burada devreye giriyor işte. Şu an dünya da yeni doğan bir insan hariç İslamdan haberdar olmayan yok.
Soran+1 yılşu an yok doğru. eskiden o insanlar değişti diyelim dedesinin babası budist oldu torunu'da budist adam gitti allahi bilmiyor chennme gidicek o şimdi? eski dünyada islam olmayan gitmeyen yerler vardı endonezya ilk halk diyelim çin onlara gitmedi ne olacak onlar şimdi?
- +1 yıl
Burada inanmak ve ya inanmamak ise insanın kendi iradesine bırakılır. Allah insanı en şerefli olarak yaratmış ve ona tüm varlıklardan farklı olarak akıl ve irade vermiş. Bunu da kendi için doğru olanı araştırsın bulsun ve iman etsin diye vermiş. Körü körüne inandım demesin diye yapmıştır.
- +1 yıl
Allah açıkça söylüyor unutma hiç kimse bilmediğinden sorumlu değildir yani sen Allah lafzını hiç duymamış isen Allah seni bundan sorumlu kılmıyor, Kuran'ı hiç duymadıysanda sorumlu kılmıyor. Duyup inammamışsan seni sorumlu kılıyor.
Soran+1 yılyazdıkça yazcam ama dine çok inanıyorsun islama şaşırdım ben dinden soğudum full çok saçma şeyler geliyor artık niçin?
- +1 yıl
Dunyadaki kuresel gerizekağlılık limitleri ust boyutlarda ondan insanligin %30 u stephwn hawkinge tapio. Abaza kesim dunyanin gunesin etrafinda dlndugunu red edio dunya sexy bir kadinin etrafinda donuo die inkar ediolar genc nesil asosyal yetisio iletisim kopuklugu 0 olceklere indi. Baskaaaaaa bide ucubeligi benimsemis ve sevmis bir genc nesil toplulugu vse bunlar dunyanin % 78 ini olusturuo toplarsak yani kiyamet yakin 😂😂
- +1 yıl
Allah sana akılı ve irade gibi sıfatları bu yüzden verdi işte. Araştır, sor, soruştur öyle inan diye verdi. Yoksa adam Müslüman doğmuş ama Kurandan haberi yok Allah sence bu insan ile duyup iman edip ona göre yaşayan insanı bir tutar mı? Biz ne diyoruz Allah Adaletlilerin en adaletlisidir. O yüzden kimseyi bilmediği şeyden sorumlu kılmaz, ben tek başıma dağda yaşayan bir insanım dinden haberim yok Allah beni tutupta İman etmeyenler ile birlikte yargılamaz. Yalnız okuyup iman etmemiş isem o zaman İmansızlar ile yargılar. İman etmişsem de beni Asla İman edenlerin ilkleri ile bir yargılamaz beni kendi dönemime göre yargılar. Allah'ın terazisi asla şaşmaz sen bundan emin ol.
Soran+1 yılson yazın ile aklım uyuştu doğru geldi haklısın evet 😊😊
- +1 yıl
@Aslicaa Emin ol bir yerlerde hala öyle insanlar var.
- +1 yıl
Kardeşim inan Allah'ın adaleti asla yanılmaz araştır bak kontrol et aklındaki her sorunun cevabı var. İmanı olanın imanı kuvvetlenir, yoksa da Allah ona da İman kapısını açar.
Soran+1 yılmember ben şimdi ilk cağdan biriyim allah-duymadım varsay cennet mi cehennem mi gidecem?
- +1 yıl
Allah en iyiyi ve hayırlı olanı bilendir. Allah lafzını hiç duymamışsan Allah seni ne Cennetten ne de Cehennemden sorumlu kılar. O konuda elbet yeteri bilgim yok. Ama bildiğim kadarı ile öyle insanların yeri Araf, yani Cennet ile Cehennem arasında bir yer. Ama dediğim gibi Allah herşeyin en iyisini ve hayırlısını bilendir.
- +1 yıl
Hatta Allah'ın Adaletine bak ki? Ergenlik çağına gelmeden, kendi kararını verebilecek yaşa gelmeden ölürsen bile Allah seni dinden sorumlu kılmıyor. Müşrik bir ailede doğup mükellef yaşa gelmeden ölürsen de Allah seni direk Cehennem ile cezalandırmıyor. Artık gerisini sen düşün.
Soran+1 yıltamamdır😊😊
- +1 yıl
İslam çok ince bir çizgi ve o çizgiden sapmak kolay ama Allah içtenlikle tövbe edeni Affederim diyor. Artık düşün böyle ince bir nakışla dokunmuş bir din kime adaletsiz davranır. Günün Hayr olsun İnşaAllah. 😊
En İyi Cevaplar
+1 yıl... Amentü Duası...
https://www.youtube.com/watch?v=fkCC2Ro1PJ0&list=PLICVK1myUrS6pgpnNOgIRDTRv36vUK-20
Amentü billahi ve melâiketihi,
ve kütübihî ve rusülihî ve'l yevmi'l-âhıri
ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihi mina'llâhi teâlâ
ve'l-ba'sü ba'de'l mevt.
Haggun, Eşhedü en lâ ilâhe illAllâh ve eşhedü enne
Muhammeden abdühû ve rasûlühü
Ben Allâh-ü Te'âlâ'ya, meleklerine, kitaplarına,
peygamberlerine, âhiret gününe, kadere ; hayır ve şerrin
Allâh-ü Te'âlâ'nın yaratmasıyla olduğuna inandım.
Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben şahadet ederim ki,
Allâh-ü Te'âlâ'dan başka ilâh yoktur. Ve yine şahadet
ederim ki, Muhammed (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) O'nun
kulu ve peygamberidir.<<< :'(
01 Yorumla- +1 yıl
devamını iste gönderim
ölümden sonra asil hayat basliyo ama sen bu konuya cok fazla derinlemesine inersen psikolojini bozarsin o yuzden cok dusunme egerki oradaki hayatini guzel gecirmek istiyosn bu kadar korkuyosan bu dunyada guzel seyler yapip haramdan kacinman
00 Yorumla
Hayır tabiki kuran sadece müslümanlara değil tüm dünyaya inan ilahi kitap unutma ki ilk insan müslümansa ondan gelen nesillerin Müslümanlık tan haberi olmama şansı var mı
03 Yorumla
Soran+1 yıl390da kuran ne gezer ya :( koreye falan gitmedi diye düşünüyorum peygamber bunu bilemem ama
- +1 yıl
ılk insan hazreti adem (as) zaten müslüman bir düşün onun çocukları Müslüman onların da çocukları müslüman bu böyle devam ediyo gidiyor yeryüzünde 390 da bile islamiyeti bilmeyen yokmuş insanlar sonradan sapitip başka din çıkardılar ateistiligin hakkı yoksa herkes cezasini cekecek
Soran+1 yılOmo
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
+1 yılSürpriz her zaman sona saklanır. Önceden bile bilseydik yaşamamızın bir anlamı kalırmıydı? Ben şahsen inanmıyorum ama kafaya da takmıyorum, takınca eline bir şey geçmez. Bilmem kaç milyon yıl önce yaşayan bir insan şu an nerde? ne yapıyor? gibi soruların yanıtını bulamazsın.
012 Yorumla- +1 yıl
@Aslicaa Yani insanlar yaratıldı, öldü. Ve şu an kıyameti bekliyorlar. Neden? Bu kadar basit miydi?
- +1 yıl
@Aslicaa Bu hayatın bir basitliği yok, istersen farklı bir pencereden bakmaya çalış. Yardıma muhtaç insanlar falan basit mi sence onlar için? Seçmedikleri hayatı yaşıyorlar ve ödülleri cennet oluyor ne mucize ama
Soran+1 yılÖyle deme 100 yıl sonra ölmüş olacaksın çoktan sanada diyecekler yüz yıl önce ne adamlar vardı bizimle aynı şeyi yapan diye bu sorulara yanıt bulamıyorum doğru..
- +1 yıl
@Aslicaa Sen nasıl inanıyorsan öyle olsun. umarım öyledir
- +1 yıl
Çok basit bir şey söyleyeyim mi? Şu an kendini öldürsen bir şekil de göreceksin ne olduğunu. Ama yapamazsın çünkü yaşamak güzel, can tatlı. Demek ki yaşamı çekici kılan bir şeyler var. Burada kalmamızı sağlıyor. Ve öldüğümüz de en büyük azap tekrar hayata dönme istediğimiz olacak.
- +1 yıl
@Aslicaa Ben böyle mutluyum, huzurluyum.
Soran+1 yılbiz insanlar çok acisiz çok...
Bir de şöyle düşün acaba ölümden sonra hayat yoksa yani sadece evrimsel bir sistemin ürünleri isek ( ki bilimsel sonuçlar sonsuz büyüklükteki evrende yalnız olmadığımızın aynı zamanda dünya gibi bir gezegenin oluşmasının o kadarda zor bir ihtimal olmadığını söylerler) korkacaksın belki inkar edeceksin ama ya yoksa o kadar kişi kanıtsız yere destekliyorsa ve hayatımızın yarısını buna harcamışız vaziyetteysek :D. Bence her şeyi düşün ve sorgula sonuçta bunları yapmak yanlış bir durum değildir.
10 YorumlaBu konuda bir fikrin var peki bilgin var mı kardeşim bende cok iyi sayilmam ama kuranda adi gecmeyen bir suru peygamber gonderildi insanlara kavimlere sadece 4 peygamberden ibaret degil. O zaman nuh dur sora isa olmuştur vs sonuncusu hz muhammed s. a. v
04 Yorumla
Soran+1 yılçine koreye gitti mi onlar hep buda tapıyor idiler merak ediyorum ölümden sonra nr olacak veya ben... ne olacağım
Soran+1 yılinanmıyorum diyemem inanıyorum'da diyemem
müslümanlık ilk insandan buyana vardı hep te var olacak her dönemin insanlarına ALLAH i anlatan uyarıcılar gelmiştir ayrıca su an bile kurana inanmayıp budaya tapanlar inege tapanlar ya da hiçbir şeye tapmayan yüce ALLAH i bile yok sayan insanlar var gecmiside böyle düşün o donemdeki bazi kavim insanlarda inanmamayi tercih etmişlerdir
00 YorumlaÖlümden sonra hayat var. Fazla zorlama kendini.
Cünkü Allah hic bir kuluna bu
Kadar derin düsünecek bu sorulara cevap bulacak kapasiteyi vermemis buyüzden Allaha
Inan, onun yolunda yürü gerisi önemli degil. Fazla düsünme olan olacak zaten :)10 Yorumla
+1 yılAllahin hikmeti nasil oluyormuş gör.
https://youtu.be/0MLR3fX7btE00 Yorumlaİbadetleriniz, avuntularınız, dualarınız hepsi vakit kaybı hepsi boşa bilin bunu.
Zevk alın , doya doya yaşayın. Gerisi sonsuz karanlık. Düşünürsen hayatını iğrenç yaparsın.02 Yorumla
Soran+1 yılkısmen doğrusun
- +1 yıl
Valla bilader bizim ibadetimiz 24 saatin 1 saati toplasan. onu yapmak gorevimiz. soyle dusun 100 yil omrum olsa 1er saat her gun ile sonsuz cennet beklentimiz var. Sen ise o yuz senedeki 1 er saati de diger 23 saat gibi kullan diyorsun sonsuz cehennemi garantiliyorsun. ben eminim var olduguna da sen hic acaba ya bunca insanin dedigi dogruysa dusunmuyormusun. Bak birpapaz musluman oluyor sebebi olarak diyorki tebbet suresi. tebbet suresi ebu leheb ten bahsediyor cehenneme gidececeginden bahsediyor. bu sure indikten 8 yil sonra ölüyor ebu leheb. eger diyor muhammedin uydurmasi olsaydi kuran bilemez riske giremezdi diyor. sirf islami kurani yalanci cikarmak icin yalan yer de olsa musluman oldum dese inanan kimse kalmazdi muslumanliga diyor. buna benzer bir dunya hikmetler var kuranda onyargili olmadan oku gor
tabiki var. Sen Rabbime inan. varsa ve inanmışsan ödülün var. ha yok da inanmışsan kaybedeceğin birşey yok
00 Yorumla
+1 yılAnlamak yok çocuğum, anlar gibi olmak var;
Akıl için son tavır, saçlarını yolmak var..
N. Fazıl Kısakürek00 Yorumla
+1 yılÖldükden sonra anlacağız ne yazıkkı umarın vardır öldükden sonra yaşam :)
00 Yorumla
+1 yılBununla ilgili bir çok bilgi var araştırıp okuyabilirsin
07 Yorumla
Soran+1 yılölüm sonrası var ama gidip dönen yok %100var diyor ama gidip görmedi kimse düşünüyorum düşünüyorum...
- +1 yıl
Bak şöyle düşün.. kuranı kerim inmeden önce de bir çok peygamberlik vardı fakat hz muhammed sav zamanındaki kadar dile getirelemiyordu biz şu an sadece olayları rivayet yoluyla okuyoruz. Kuran indikten sonra insanlar peygamber efendimizin zamanını anladı. Çook eskilere takılma. Düşünmen güzel bişi ama inanarak düşün. Elhamdulillah müslümanım diyebil
Soran+1 yıldinden soğudum hiç nefret bile ediyorum din din islam diye. . . nedeni ni bilmiyorum..
- +1 yıl
Tövbe de Allaha şirk koşmuş oluyorsun. Hissetmek önemli. Kuranı kerimin tefsirini oku, hersey orada fazlasıyla yazıyor.
Soran+1 yılhepsi saçma geliyor neden bu işte sorun olan ailemle sorunum var bu konu yüzünden sırf
- +1 yıl
Kuran meali oku okudukca gercekleri daha iyi anlarsin. haci hocadan duydugun dan cok farkli. inanmazsan dene de gor sunu. canin sikkin diyelim guzel gene abdest al. arpcasini biliyor isen once arapca sonra mealini arapcasini bilmiyorsan sadece mealini oku. o anki ruh halin le rasgele bir sayfa ac oku goreceksin ki okudugun o sayfa sana isik tutuyor ve sorunun icin yol gosteriyor bu kuranin mucizesidir va hak oldugunun gostergesidir
- +1 yıl
@taskırangibi direk mealini okuması doğru olmaz, kafası karışır.. tefsirini okursa daha iyi anlar.. s
+1 yılBence var. Sende oyle dusun bosver fazla takma kafana 😉
04 Yorumla
Soran+1 yılsaruman amca sen cennete misin seni seviyorum amcam
- +1 yıl
Sevme beni lan 😂bak ates olmayan yerden duman cikmazmis. Bu atasözüne dayanarak söylüyorumki cennet cehennem var 😉
- +1 yıl
Lan s1kik adama kabirde rahat verin bari 😂
Soran+1 yılahaha
Her topluluğa peygamber gönderilmiştir 120 000 civarında peygamber den bahsediliyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlum sonrasi neden donus olsunki ve dunyada binlerce peygamber gonderildi haberi olmayan kimsede sorunlu degil cok asiri sacmalamissin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUyarılmayan kavim yoktur evlat hepsine uyarıcı gelmiştir.
02 Yorumla
Soran+1 yılkoreli lere mi?
Cevap sahibi+1 yılHerkese dedik ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardo seni kandirmişlar eski hicbir kavim yoktur ki bir peygamber uyarici gonderilmesin !!!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCennetlere, cehennemlere inanmiyorum istediklerine gitsinler benim icin no problem :)
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Aslicaa evet
Cevap sahibi+1 yıl@Aslicaa ahiret diye bisey yok sizin film orda kopuyo olmayan sey nasil gidebilir hic bisey sonsuz degil ölünce game over öyle huriler sonsuza kadar yasamak, sonsuza kadar s. x yok :)
Cevap sahibi+1 yıl@Aslicaa Inanmiyorum neden masallara inanayim
Cevap sahibi+1 yıl@Aslicaa yoo siradan biriyim ne alakasi var
Belki de Buddha bir peygamberdi?
011 Yorumla
Soran+1 yılo din buda tanrı ismi
Soran+1 yılbuda tanrı o tanrı heykel ama tanrı
Soran+1 yılabi budist e öyle de seni döver tanrı o
Soran+1 yılhintli arkadaşım var tanrı diyor budaya
Soran+1 yılbuda seni korusun.
- +1 yıl
😂😂😂😂
- +1 yıl
Buda peygambermidir bilmem ama allah elci gondermedigi kimseyi birakmamistir. hele bugun dunyanin tamamina sor muslumanlik ne diye herkes iyi ya da kotu birsey soyler yani duymuslardir bundan sonrasi onlara kalmistir. ahirette bilmiyordum diyemez kimse. budalar degilmi musluman olduren onlar da duydu tabiki. duymasa bile hz ibrahim anlatiliyor kuranda okuyun. ilk gunese tapmis gece olunca demis bu tanri olamaz yanri birakmaz bizi sonra aya bakmis o da sabahlari kayboluyor o da olmaz demis sonra insanlarin taptigi putlara bakmis e demis bunlara tekme atsam dusuyor bunlarin kendine hayri yok bize nasil olsun. dusune dusune allahi bulmus. insan dusunurde bulur. Illa birisinin gelip elinden tutmasi gerekmez yani
Var, cennet ya da cehennem..! Dunya degil yani
04 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya gittin geldin mi😂
- +1 yıl
Neden bu Kdr canım olduğunu sorgulamicm zaten bir gram beyin olsa inanmazdn😂
+1 yılUlqiora reyiz
11 Yorumla
Soran+1 yıllike
+1 yılVar bence, ölünce görcez.
00 Yorumlabide bakmışsın yok
01 Yorumla
Soran+1 yılhelvayı yeriz o zaman
+1 yılInanmiyorsan durum vagim
00 YorumlaNe fark eder ki
01 Yorumla
Soran+1 yıleder..
Bakıp görcez :s
02 Yorumla
Soran+1 yılsen bak beğenmezsen beni çağırma olur mu😊😊
+1 yıltabi var
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Ölünce göreceğiz.
00 Yorumla
+1 yılYok.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yes..
00 YorumlaOlduğuna inaniyorum
00 YorumlaEvet, var.
00 YorumlaVar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet var
00 Yorumlatabiki var
00 YorumlaEvet var
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri