Geçmişi takıntı haline getirmek ve sonsuz şüphe konusunda yardım edecek olan?

Merhaba arkadaşlar. Kendi kendimi yemektense sizlere danışayım dedim. Ne kadar yorum o kadar iyi. Başlıktan anladığınız üzere geçmişe takıntılı kalma gibi bir kötü huyum var. Üstelik bunun yanı sıra tecübelerimle alakalı olarak da sürekli bir şeylerden şüpheleniyorum. Yaşanmış örneklerle daha açık ifade edeyim kendimi. Kız arkadaşım bana ne yaptığını ne ettiğini söylediği zaman inanmıyorum. Ona da belli etmeden kendimce kanıtlar arar durumdayım. Attığı fotoğrafın en ince detayına kadar bakıyorum. Yakaladığım da oldu. Aldatmaya yönelik hiç bir şe yapmadı ama konumu ya da yanındaki kız arkadaşları hakkında yalanlar söyledi ve ya gittiği kafe de o ve 1 kız olduğunu söyledi ancak şüphelenip görüntülü arayınca açığa çıktı her şey. kız arkadaşının sevgilisi ve sevgilinin arkadaşı da varmış 1 tane. 2 kız 2 erkek. Çok sorunlara yol açtı güvenimi yitirdim. Kötü bir kız değil ben ona güvenmek istiyorum. Bununla ilgili sizden yardım istiyorum. Akıl istiyorum. 2. konu olarak da geçmişte eski erkek arkadaşlarıyla yaşadığı şeylere takılıp kalıyorum. Aklımı kemirip duruyor. Hem duygusal hem fiziksel yakınlık yaşandığı için içim içimi yiyor. Eski WhatsApp konuşmalarından gördüm. Ha yanlış anlaşılmasın fiziksel dediysem anadan doğma değil ya da birlikte olma değil ama yine de rahatsız ediyor. Ben hep saygılı olmaya çalıştım sürekli ataerkil bir ilişkiye döndürmemeye çalıştım ancak güvensizlikler karşısında maalesef ki yapma etme çıkma kanıt göster fotoğraf at gibi bir herif oldum. Bundan ben de çok şikayetçiyim. Son kulvardayız. Ya toparlayacağım kendimi ya da bitecek bu ilişki. Onun da kendinde düzeltmesi gereken şeyler var ancak ben önce kendimi düzeltmeliyim. Soru sorabilirsiniz arkadaşlar. Yardımınıza ihtiyacım var. Ne yapmalıyım? Nasıl yapmalıyım?
Geçmişi takıntı haline getirmek ve sonsuz şüphe konusunda yardım edecek olan?