Diyelim ki; gerçekten seviyor olduğunuz bir sevgiliniz var. Ama ilişkide saygı bitti sayılır. Böyle bir durumda ilişkinizi sürdürmeye devam eder misiniz? Sizin için saygı mı, yoksa sevgi mi ön planda?
Saygının bittiği yerde sevgi olur mu? Çok sevdiğiniz sevgilinizle olan ilişkinizi, "saygı kalmasa bile" devam ettirir miydiniz?
Bütün ilişkiler arkadaşlıklar sevgili olayları vs. Hepsi saygı üzerine kuruludur. Zamanla saygı sevgiye, sevgi de aşka dönüşür. Şöyle düşünün görücü usulü evlenen bir çift birbirlerini tanımazlar sadece aralarında bir saygı vardır bu zaman içerisinde sevgiye dönüşür. Eğer kalpler ve zihinler de uyuşursa sevgi de aşka dönüşür. Ama insanlar ne kadar aşık olursa olsunlar eğer birbirlerine olan saygılarını yitirirlerse ilişkinin temeli çöker. Kısacası bütün ilişkilerimizde birbirimize olan saygımızı yitirmeyelim 😊
Olaya şu yönüyle bakmak gerekiyor. Evet bekarlık döneminde ya da yeni evlilik zamanlarında aşk, sevgi ön planda tutuluyor. Ama ilerleyen dönemlerde asıl önemli olan karşılıklı saygı. Tabi ki bu iki durum birbiriyle bağlantılı. Birisi zayıf olursa diğeri de mutlaka zedelenir. Ama en kuvvetli temel saygının olmasıdır. Saygı varsa sevgi zaten vardır. Saygı yitirilmiş ise sevmek boş gelir zaten. Kaçacak bir yol ararsın ve ilk fırsatta kaçıp gidersin.
devam ettiremem maalesef. saygısız konuşmalar adet haline geldiğinde içinde sevgi olsa bile sevgiyi hissettiremezsin. bağırıp çağıran veya ağır laflar söyleyen bir insanın beni sevdiğini hissetmem imkansız olur. hissettiremediğin sevgi de hiçbir işe yaramaz.
"Saygı kayığına binmeden sevgi denizi geçiImez" diye bir söz var. Biri olmazsa diğeri de anlamsızlaşır. Sevgi hiç bir zaman zorbalığın ya da kabalığın çocuğu olmamıştır. O özgür duygularla gelir, özgürlüğün olduğu yerde de saygı var olur..
Saygının bittiği yerde dalga olur. Yani ciddiye alınmaz ilişkiniz. Sevgi de saygı çerçevesinde başlar ilk zaten. Saygı olmazsa hiç bişey olmaz. 1-Saygı 2-Güven 3-Sevgi 4-Aşk 5-Fedakârlık 6-Bunalma 7-Ayrılık 8-Dalga 9-Sevmeye çalışmak, boşuna barışmaya çalışmak, devam ettirmeye çalışmak, bir darılıp bir barışmak, güvensizlik..
Bizim ilişkimizde hiç saygı yoktu ama seviyoduk küfürler mi dersin sinirlenince kalp kırmalar mı dersin genelde karşı taraf cok küfür ediyodu etmemesini söyleyince sinirlendirme o zaman vs. veya küfür etmeyi seviyorum gibi laflar gercekten yürütmek zordu ne kadar sevsekte ilişkimiz bitti
Şimdi şunu söyleyim, benim için bu işin başı "sevmek"tir Lakin, insan sevgisinde samimi ise aynı şekilde karşısındakini incitmemek için elinden geleni yapar. Çünkü saygı; başkalarını rahatsız etmekten çekinme duygusudur. İnsan sevdiğini rahatsız eder mi, etmez.
Şunu da belireyim, ben sevmediğim insana saygıyı zor duyarım
Saygı ve sevgi birbirinden önde ya da geride olması şeklinde değerlendirilecek kavramlar değiller. Saygıdan kısmak sevgiyi arttırmaz ve saygı sevgiden doğar. Saygının azalması çokca şeyin azalmasıdır çünkü saygı çokca şeyi içinde barındırır. Saygı duymadan gösterilen sevgi bencilliktir. Örneğin hemen boşalıp uyumak buna en iyi örnektir :)
Bu durumda siz ne kadar çabalasanız da bir süre sonra tahammül edemeyeceğiniz noktaya gelir herşey ve ilişki her iki tarafın da birbirini kırıp yıpratmasıyla sona erer. Bu yüzden saygı bittiyse fazla uzatmadan, birbirini daha da çok kırmadan bitirmek en mantıklısı.
sevginin icinde en cok yer alan sey saygidir. Saygi biten yerde sevgi olamaz. Bunu bildigim icin surdurmem. Bazen oluyo asiklar guya ama bakiyosun bir birilerine demedikeri soz kalmamis nasil saygisizlar , biri birine kufr ediyo biri agliyor butun gun. Ama hayir oyle degil biz seviyoruz diyolar... Allah korusun boyle iliskilerden. Kendimize deger verelimki , degerli olalim.
Saygı ilişkide çok önemli sevgilin seni çok seviyor ama sana karşı saygısı yok mesela bir kadin la arkadaşlık kurar veya sana karşı tavırları nda ni saygısızlik olur saygı olmadan sevgide olmaz bence en önemli şey saygı o yoksa aşk da yok
En son gördüğümde guruydun şu an fenomensin kendimi küçük bir starın yükselişini gören yakını gibi hissettim daha fazlasına katlanamam...:) Bu gece son...
Eşim seyahatte ve oğlum ile yanyana yataktayım, neyse baktı bir ekrana o kim felan dedi bende bir arkadaş dedim, ne oldu oğlum dedim, bu resim büyümüyormu dedi bende profilinden gösterdim seni, baktı baktı ve dedi ki, anneee sen niye saçlarını böyle yapmıyorsun dedi, sus yat dedim 😂😂 9 yaşında neler de biliyorlar ayy vallaha yakında istemeye geliriz senii 😂😂😂😂😂🙈🙈
Sevgi zamanla azalabilir ya da yerini alışkanlığa bırakabilir ve zaman zaman sevgi tekrardan artıp düşebilir ama Saygıyı kaybettiğinde sen devam ettirmek istesende yürümez ve tekrar kazanılamaz.
Saygıyı bilmem ama güven bitti ise bitir. Sürekli şüphe içinde ilişki seni yorar ve yıpratır. Güven bitti ise ilişki eski haline asla dönmez. Ve bitmeye mahkumdur
Sevgi gercekse saygi kacinilmaz olmali. yani nadir herkes yapar birbirine saygisizlik ailemizde bile oluyor ama tabi fazlasi oluyorsa sevgide sikinti olabilir ya da bunalmislik yorilmuslik olabilir
ya bence ikisininde eksik olduğu drumda oratada bişey kalmıyor ama saygı hala devam edyorsa sevgiyi tekrar kazanabilirsiiz ama saygı bittiyse sevgi uzun süre kalmaz
Saygı sevgiyi sevgi huzuru getirir. Sevgi var saygı Yoksa ya da saygı var sevgi Yoksa Huzur hiç zaman olmaz. Huzuru olmayan kimseye faydalı olmaz kendine bile..
Saygı sevgiyi destekler.. Karsindaki insana saygı duymadan onu sevemezsin.. Saygı duymadan ona deger veremezsin.. Uzun lafin kisasi.. Saygısız sevgi olmaz..
ben şahsen birinin bana gösterdiği saygı kadar başkalarına gösterdiği saygıya da bakarım benden menfaati var mı bakarım kısaca herşeyi incelerim :D bu yüzden öyle birisiyle zaten saygı sonradan bitemez ben bitiririm :D
Saygı sevgi güven ilişkinin temelini oluşturur saygı biterse olan sevgi de zedelenir dikkat edilmeli kişi saygı görmek istiyorsa önce saygı göstermelidir!
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Saygının bittiği yerde sevgi olur mu? Çok sevdiğiniz sevgilinizle olan ilişkinizi, "saygı kalmasa bile" devam ettirir miydiniz?
En İyi Cevaplar