Aile bir çocuğun gelişimin en büyük etkendir. Çocuk ilk olarak kişiliğini ailesinin davranış biçimlerine göre değişim gösterir. Ve ailesi ile 15 yıl ve daha fazlasında 'yapışık ikizler' gibi ise o kişi artık hayata atılmama , diyalog kurma, ailesi dışındaki kişilere güvensizlik... vs. gibi davranışlar sergiler... Bu normal bir ailenin çocuğuna aşırı bağlılığı)
Ailesinin içinde psikolojik rahatsızlığı olan birileri var ise ve bu rahatsızlığa uğrayan kişinin çocuk 0 ile 7-9 yaş aralığında ise %80 etkilenir. Ve o çocukta da psikolojik olarak rahatsızlık başlar. Aşırı suskunluk, tepkisizlik, iletişim kurmada sorun gibi. Yok çocuk 7-9 yaşlarında büyük ise bunu anlayabilir düzeyde ve az etkilenecektir. Bu etkiler genelde dayanamam, öfkeyi kontrol edememe, eziklik duygusunu bir daha tatmak istememe ya da depresyona girme gibi sorunlar çıkar. Lakin bu durumdan 15 yaşına kadar kurtulamadıysa artık özüne yerleşmiş bir hastalıktır ve kurtuluşu yok. Kurtulamadıysa aşkta da ilişkilerde de her türlü işi ters gidecektir.
Hani derler ya çocuklar duymasın birileride der çocuktan al haberi kime inanalım. Şiddet gösteren erkek kendini göstermeyen kadın. Eğer ki erkek adam olur ise kadın güler kadın güler ise hayat güzelleşir insanlar çoğalır.
Annemle babam kedi köpek gibiler bildim bileli , esimin aileside öyleymiş ama biz tam tersi kavgadan uzagiz söyle catir catir kavga ettigimizi bilmem , insanin karakterinde bitiyor hersey baba evinde huzursuz yetişen kendi evinde huzurlu olmak ister Yampirikim
Bence ailesinde gördüğü yanlışlardan ders alıp kendi evliliğinde yapmaz diye düşünüyorum ama bu sağlam psikolajide olan için geçerli. yetiştiği ortam yüzünden psikolojisi bozuksa aynısının daha beterini de eşine yapabilir belli olmaz
Hayır bu kişinin karekterine bağlı sadece zaman zaman tutarsız davranışlar sergileyebilir. Örneğin babası annesine ihanet etmiştir ya günün birinde eşimde bana yaparsa diye hep tetikte olur bazen yanlış anlar fevri davranabilir
bosanmis ailenin cocuguyum bilemiyorum belki de sorunluyum ama tek bildigim bu keske bosanmis ailenin cocugu olmasaydim toplumda hep ayrimcilik yapiyorlar
bence yine genelleme yapılmış bir konudur. Örnek konusunda ben ve abim diyorum.. Ailemiz olmasa bile aynı şartlarda yetiştik. Ama bazı konularda farklıyız. İlişki konusunda da böyle.
En İyi Cevaplar