Herkes er geç o günü yaşayacaktır sanıyorum. Tuzlu, biberli kahveler, ayakkabının içine yumurta kırmalar, kızların bir köşede sanki olaydan hiç haberi yokmuş gibi sessizce oturtulması... Adet adı altında işkence gününe dönüşebilen kız isteme merasimine kendinizi hazır hissediyor musunuz?
Kız isteme merasiminde yapılacak eziyetlere göğüs gerebilir misiniz?
Salak insanlara tahammül edemiyorum. Kahve içine yağmur binermiş yüzmüş bunlar saçma şeyler. ilişkin o safhaya gelene kadar beni tanımayıp tartıp ölçmeyip sabrımı sınamayıp o güne bırakan kadının zekasını sorgularım. Zaten beni defalarca sınamış olmalı o güzel günü zehir etmemeli. Aptalca tavırlardan uzak olmalı. ne yapacaksa önceden yapmalı net.
ahh gençlik banada yapıldı bu eziyet tuzlu kahve yudumladım ne yuta biliyorum nede lavaboya gidip ağzımı suyla garga yapa bilirum Taki kayın baba meslegimi sorana kadar agzımda tutum :) sonrası malum yuttum... ikinci evliligim ise kızı isteme gitmedik onlar gelip istedi ve o eziyeti ben yapmadım :) onlara
Yakın zamanda kız isteme telaşesinde bulunduk. Tuzlu kahve dışında diğer abartı "adetlerle" karşılaşmadık neyse ki. Şahsen illa adetler yerini bulsun diye böyle bir merasim olacaksa en sade, en sıradan şekilde, böyle sululuklardan uzak olmasını istiyorum. En en en fazla tuzlu kahve olur.
Şimdi ben saçma buluyorum, gereksiz ayrıca. Sade kahve dahi içemeyen biriyim, tadı hoş gelmiyor. Sütlü kahve içtim bunca yıldır, başka hiç içmedim. İçmem tuzlu verirse, bir yudum da anlarsam, böyle saçma bir şeyden dolayı da, kızı vermezlerse; kalkar gideriz, sorun yok.
@Merve41MERVE Ya elbette, her şeye katlanır mantığı olamaz bir kahveden... Bu nasıl bir mantıktır? Mutlak suretle, geri kalmışların yaptığı bir şey, devir değişti.
beni istemeye geldiler. bir gün öncesinde stresten alnımın ortası şişti oynadıkça kocaman yara oldu fondöten bile hiç kapatmadı. çok stresli oluyor babayla karşı karşıya gelmiyorsun bir süre çok utanıyorsun. sonuç olarak babam vermedi ve hala bekarım iyiki vermemiş😂
bence sacma bulanlar oyle dusunmemeli sahsen yumurta olayini yeni duydum. oda mantikliymis gelenek geregi 2 yudum icseniz ölmezsiniz hem ani oluyo o kahveyi icemeyip icmeye calisirkenki surat ifadeniz hep akilda kalici oluyo sahsen yumurtayida kahveyide uygulicam bn oyle bir isteme durumunda.
Tek istegim cümbür cemaat gelmesinler. Ablamda yasadik durumu. Damat, annesi, babasi, ablasi, enistesi, iki cocugu, abisi, yengesi, cocuklari, komsusu ve esini cagirmislar. E yuh arkadas.. bende sadece damat, annesi, babasi ve bir aile büyügü gelsin. Baska istemem
Beni istemeye geldiklerinde eşimin tarafındaki herkes hatta halası bile acı koy tuz koy dedi aşırı zorladılar. Ama o kadar zorlamaya rağmen ben yinede kıyamadım kocama.
Ben sevmiyorum acikcasi ne gerek var ben evlenme teklifini kabul etmissem yuzukleri takmissak ailelerin istemesi vermesi olayi acayip sacma geliyor onun yerine bir yerlerde bir aksam yemegi yenilebilir ailece
tuzlu kahve adettir tadarim ama icmem bitirmem yani herseyin de bir sınırı var. ayakkabima yumurta kirilirsa söverim affetmem verselerde almam kizi şakalari hic sevmem 😄
bir olay aklıma geliyor bu isteme merasimi duyunca artık, sanırım denizlide erkeğe kahve icirirken zehirleyip ölümüne sebep olan vakayı duyunca artık bu merasimi direk atlasakmi diyorum;))
Bir yudum denemiştim bikere iğrenç bişey bildiğiniz tuz içion ıyy hem erkeğin adamlığı orda anlaşılmaz bnce ;) bnn koymam heralde kıyamam ya çok kötü tadıı
İğrençlikte sınır tanımıyorlar bu yüzden birisi yanlış hatırlamıyorsam alerjisinden ölmüştü... Çok önemli bir günde sen çiçeğini çikolatanı alıp gidiyorsun kahve diye önüne koyulan şeyde içinde yok yok... Katlanırım benimde taktiklerim var 😏
En İyi Cevaplar