Merhabalar.. saçlarımı yeni siyaha boyattım fakat istediğim kadar siyah olmadı. Dikkatimi çeken bir şey var: genelde kimin saçlarını tam istediğim gibi simsiyah bulsam hint kınası diyor. Ben de şimdi boyanın üzerine siyah hint kınasıyla boyayayım diyorum. Ama saçları çok yıpratıyor diyorlar. Ben saçlarımın sağlıklı görünmesine çok önem veren biriyim yıpransın istemiyorum. Sizlere birkaç sorum var:
Hint kınası (özellikle siyah) tecrübesi olan var mı, saçları yıpratıyor ya da döküyor mu?
Saçlarımın uzunluğu tam olarak sırtımın ortasına geliyor, bel çukurundan rahat bir karış yukarıda. saçımı boyayan kuaför bu saç boyu için 100 tl aldı. Saçlarımı yıpratmadı çok da parlak oldu ama acaba aynı kalitede boya (kuaförlerdeki koleston serisiyle boyadı) başka kuaförlerde daha mı ucuz?
Diğer sorum da siyah boya üstüne siyah hint kınası tutar mı? Yani biraz olsun saçım daha da koyulaşır mı?
Fotoğraftaki inna'nın saçı kadar siyah istiyorum..inna saç rengi
Siyahın asilliği yanı sıra, kullanımındaki kolaylık da kadınların siyah saç rengine yönelmesinde büyük rol oynar. İşte ben de o siyahın büyüleyici cazibesine kapılmış kadınlardan biriyim. :)
Hint kınası saçlara zarar verir mi?
Hint kınasıyla saçlar bir kez boyandıktan sonra geri dönüşü oldukça zordur. Hint kınası saç derisinde dönem dönem pul pul dökülmelere ve kaşıntıya sebep olabilir. Saç derisinde kızarıklık, kaşıntı ve yaralar oluşabilir. Sanırım bir diğer en önemli şey ise hint kınasıyla boyanan saçlara normal saç boyası tutmaz. Bu durumda hint kınasını iyice düşünüp uygulamak gerekiyor. Hint kınasıyla saçlar boyandıktan sonra saç açma işlemi veya boyama işlemi uygulanmaması gerekir. Çünkü bu işlemler sadece saçların yıpranmasına neden olur. Hint kınası, saçlarda matlaşma ve kuruluğa sebep olabilir. Çoğu kişide de saç dökülmesine sebep olduğu söyleniyor.
Siyah saç kimlere yakışır?
Beyaz ten, siyah saç ve kırmızı ruj = Büyüleyici cazibe! ❤️🔥 Siyah saç rengi, en başta beyaz tenli kadınlar olmak üzere neredeyse her ten rengiyle uyum sağlar. Genellikle koyu göz rengine sahip kadınlar siyahı tercih eder. Fakat renkli gözlü kadınlara da bir o kadar yakışıyor, hem de istisnasız göz rengini daha fazla ortaya çıkarır. Mavi gözlü ve siyah saçlı bir kadın olarak bunu çok kesin bir şekilde söyleyebilirim. :)
Simsiyah ve göz alıcı ışıl ışıl saçlara kavuşmak aslında o kadar da zor değil. Uzun yıllardır siyah saç rengi kullanan biri olarak birden fazla markanın saç boyasını deneme fırsatım oldu. Ancak bir tanesi öyle bir gönlümü fethetti ki işte onun da adı: Palette Deluxe - 1.1 Gece Mavisi! ❤️ Gece mavisi saç boyası beyaz ten rengiyle müthiş bir uyum sağlıyor. Palette Deluxe saç boyası içeriğindeki değerli Marula yağı ile saçlarıma hem derinlemesine bakım yapıyor, hem de boyanın saçlarıma verebileceği zararların önüne geçiyor.
Palette Deluxe saç boyasının yoğun renk pigmentleri sayesinde o istediğin simsiyah saçlara sahip olmak işte bu kadar kolay. :) Mükemmel beyaz kapatma özelliğiyle ile de her siyah saçlı kadının vazgeçilmezi olacağına eminim. Ayrıca 8 haftaya kadar kalıcı olması ve saçtan birkaç yıkamada hemencecik akmamasıyla da bir alkışı hak ediyor. Simsiyah ve göz kamaştıran ışıl ışıl saçlar için benim tercihim Palette Deluxe 1.1 saç boyası! Deneme sırası şimdi de sende!
Ben de saçlarımı simsiyah yapmak istiyorum Hint kınası düşünüyordum ama akması zor diyorlar hiç kullandınız mı acaba palette doğal yağ içermesiyle ilgimi çekmiyor değil. Siyah boyada akma oluyor mu oluyorsa ne kadar sürüyor
@BaşakBuse Kına saçı fazlasıyla yıpratıyor. Siyah saçlı biri olarak benim tercihim Palette Deluxe 1.1 Gece mavisi. Hem içeriğindeki marula yağı sayesinde saçlarıma bakım yapıyor hem göz alıcı yoğun pigmentleriyle simsiyah saçlara kavuşmamı sağlıyor. Denemenizi tavsiye ederim :)
Şöyle söyleyebilirim; siyah saçın üzerine farklı renkleri tutturması çok zor ama Hint kınası üzerine farklı renkleri tutturmak daha da zor :) Öncelikle saçlarınızı gerçekten siyaha boyayıp boyamamak konusunda kararlı olmalısınız. Çünkü dönüş yapmak istediğinizde zorlanabilir, saçlarınızın yıpranmasına yol açabilirsiniz.
Hint kınası saçta ne kadar kalıcı?
Hint kınası kalıcı mı
Hint kınası maalesef boyadan daha kalıcıdır. Üstelik rengini açmak da daha zordur. Normal saç boyası saçta 8 hafta kalıyor, Hint kınası 16 haftaya kadar kalıcılığını sürdürüyor. Yani saç boyalarından ortalama 2 kat daha kalıcı oluyor.
Saça Hint kınası yakanların yorumları neler?
Hint kınasının da çeşit çeşit renkleri bulunuyor. Hint kınası içerisine ceviz kabuğu kaynatıp karıştıranlar saçlarının olduğundan daha parlak göründüğünü söylüyor. Aynı zamanda da Hint kınasının saçlarını beslediğini söyleyenler bulunuyor. Bazılarında ise durum olumsuz, saç dökülmelerine sebep olduğunu söyleyenler de mevcut.
Hint kınasını uygulamak da zor değil. Paketin içerisindeki kınayı bir kaba boşaltın, içerisine bir miktar saç yağı damlatırsanız uygulama kolaylığı sağlamış olursunuz. Kına içerisine ılık su ya da ılık çay karıştırıp, güzel bir kıvam elde edebilirsiniz. Sonrasında saçlarınıza uygulayıp, 20-25 dakika sonra yıkayabilirsiniz.
Siyah saç kınası mı yoksa saç boyası mı tercih edilmeli?
Uzun yıllar boyunca saçlarınızı siyah kullanmak istiyorsanız, siyah Hint kınası tercih edebilirsiniz. Ancak saçtan kolay kolay akmıyor ve saç açıcılar rengini açmıyor. Siyah saç boyası rengini açmak da zor ancak işini iyi bilen kuaförler ve kaliteli saç açıcılar sayesinde siyah saç boyasından sonra renk değişikliğine gidebiliyorsunuz. Siyah saç boyasını akıtma yöntemleri için:Siyah boya saçtan nasıl akıtılır en kısa sürede?
En iyi siyah saç boyası hangisi?
En iyi siyah saç boyası
Palette Deluxe içeriğindeki değerli marula sayesinde bir yandan saçlara bakım yapıyor, nemlendiriyor, besliyor. Saçlar boyama sonrasında yumuşacık oluyor ve doğal parlaklığa ulaşıyor. Uygulaması da oldukça pratik, saçlarınız sert olsa bile kolayca uygulanıyor çünkü kremsi formülüyle saçlarınızı anında ipek gibi yapıyor. 8 haftaya kadar kalıcı ve renk yoğunluğu çok iyi.
yıllardır kuaförlerde saç çürütmüş biri olarak söze başlayayım:)
daha ortaokul yıllarımda kına kullanmaya başlamış biriyim.25 yaşıma da kadar da kullandım.ama hint kınası değil kızıl yapanı kullandım.saçlarım zaten dillere destan gürlükte ve uzundu daha da beslendi ve çok parlak oldu yıllarca..şimdi de kızım benden genetik miras saçlarına kına yapıyor çok sağlıklı ve parlak..
ama sonra boyaya başladım ve yazık ki hayatımın hatasını yaptım.kızıllar mavi siyahlar ordan kumrallar derken şu an çok şükür kökü sağlam diye kel kalmadım ama o meşhur saçlarımdan da eser yok yani:)
sana gelince, eğer bir daha ebedi boya vurmam değişiklikte istemem diyorsan kına yapabilirsin zira ikisi bir arada olmaz kınadan boyaya hele siyah olunca geçiş çok sıkıntılı.saçın resmen dna sıyla oynamak gibi.evet oluyor ama keratini yok ediyor damar gibi düşün saç yapısını bozuyorsun. unutma ki yaptığın her değişiklikte iste yeter ki, malum artık kuaförlerde mümkün olmaz demezler ama saçını da her sene avuçla eline verirler.
bence kararını ver ve siyahı hep kullanıcam dersen kınayı tercih et sadece.
kesin besliyor ve parlaklık veriyor ama şunu da bil, siyah renk belli bir yaştan sonra çok ciddi sert bir ifade veriyor yüz hatlarına bu her yaşında hoşuna gider mi?
yani ilerde renk açarım v.s düşüncen varsa kınayı hiç vurma saçına.
ben çok pişmanım sen bari geçici heveslerle o güzel saçlarının canına okuma güzel kızım:)
Sanırım hint kınasında markadan markaya kalite değişiyor. çünkü çoğunluk berbat etti kuruttu ya da döktü diyor ama hiç zarar vermedi diyenler de var. şu an yeni boyattım siyaha 100 lira da bayıldım malesef. eğer kaliteli bir hint kınası markası bulabilirsem boyatabilirim. Siyahtan sıkılmam 2 senedir siyah daha da doyacak gibi görünmüyorum. Yüz ifadem çok çocuksu onun için siyah bana daha iyi oluyor
o zaman sorun yok siyaha devam..zaten benim fikrim bir bayana hep kızıl ya da siyahın çok yakıştığından yanadır..diğer renkler nedense biraz silik, sıradan gelmiştir.ama kızıl ve siyah, cazibeli çekici yapan bir unsurdur.
kınayı da yaşadığın yerde ki eski deneyimli bir kaç aktara gidip sor araştır. ortak denilenlere göre değerlendir. evet onlarında kalitesi var arasında.birde bayan forumlarına gir sor.kadınlar klübü falan mesela, deneyimlerine bak derim.ben olsam öyle yapardım.
Hint kınası dediğiniz bildiğimiz Kınalardan değildir aman sakın yapıp saçınızı heba etmeyin Hélène siyahı için diyorum annem kullandığı sene bir senede bir tek tel saç siyah kalmayacak şekilde beyazladı bununla yoğun renk pigmentleri taşıdığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum yoksa herkes o siyah hint Kınalarindan yapardı çünkü hiçbir şekilde saç uzaması olmadan akmayan bir boya ama saçlarınızn çok kısa sürede beyazlamasini istemeyenlerdenseniz aman sakın ha sakın yaklaşmayın bu bahsettigim küçük paketlerde olan kutu içinde 5 6 tane olan üstünde kadın resmi olan alnında kınanin renginde bir yuvarlak renk var kına paketlerinin
ben yaptım siyah hint kınası hala cefasını çekiyorum çünkü üstüne başka hiç bir renk tutmuyo yıpratma konusuna gelince öyle bir şey yok gayet iyi yapyo saçı dökmez de ama akar yani 3 4 ayda bir boyarsın kuaför bence senden normal almış
aldığınız hint kınasının markası neydi ya da onu hatırlamıyorsan şekli nasıldı kağıtta mıydı kutuda mıydı? bir de aktardan mı eczaneden mi marketten falan mı almıştınız?
benim de saçlarım siyah ve senin gibi daha da siyah dursun istiyorum ama olmuyor. kına yapmanı önermem eniştem kuaför o da böyle söylemişti. ayrıca 100 tl vermene gerek yok siyah boyayı evde yapmak kolay oluyor koleston köpük veya bunun benzeri markalarla evde kendin boyayabilirsin 4 senedir öyle yapıyorum
enistene sorar misin benim saçım şu an turuncu ve kahverengi olsun istiyorum. Nevacolorun 8.0ini acik kumralini aldim olmadi hala turuncu hangi renk almaliyim?
Allahtan korkmasam kuldan utanmasam(bknz ibrahim tatlıses)bende hınt kınası yaptırcam su yıllanmış kır saclarıma,gerektıgınden cok lakin genc gorunmek adına yapılacagı ıcın gunahmış
Aman sakın derim hint kinasi saçi keçe gibi yapiyo yazik etme saçina adam gibi bir koleston boya al marketten evde boya iste ne kuafore para yiğiyosun.
Saçlarımı yaklaşık 3 yıldır siyah hint kınasıyla boyuyorum ve çok parlak sağlıklı upuzun saçlarım var her gören saçlarımı neyle boyadığımı nasıl bu kadar sağlıklı durduğunu söylüyor içine saç bakım yağları ekleyip yapınca daha da güzel oluyor hatta
kına bir zarar vermiyor ki saça.ben kaç kez arkadaşımın saçını boyadım.o kadar parayı boşuna vermişsin yaa.al bir hint kınası boya evde. koyu siyah oluyor hem.
kınanın değil boyanın yıprattığı sonucuna nasıl vardın? istediğim ton olmadı demeyelim de elinde tek siyah tonu vardı. o da zaten görünürde benim istediğim kadar siyah değildi. yine de hiç yoktan boyattım
boyadan boyaya fark var kuaförde boyatınca hiç yıpranmadığı gibi uzun süre daha sağlıklı ve parlak duruyor. fakat kutu boya alınca yıpratıyor. hint kınasını da bir kez denemiştim o ise kutu boyadan daha da çok yıpratmıştı. ama arkadaşımın saçını hiç yıpratmamıştı. belki o da kalite kalite değişiyordur
sac boyasinin kalitesi artirinca zararini da minimalize etmis olursun ama tamamen kimya urunu oldugu bir fakt.Bence ilerde sac dokulmesi vs turu sorunlarla karsilasmamak icin sadece dogal yontemlere basvurmalisin.
ne renkti saç rengi, bir de kına ne renkti? çıkmaması sorun değil de yıpratırsa çok üzülürüm çünkü yıllardır bakım yaparım çok para ve emek harcadım sağlıklı saçlar için..
En İyi Cevaplar