Gördüğüm en mantıklı sorulardan biri öncelikle bende insanların düşüncelerini merak ediyorum, çevremde ailemde annemde teyzemde büyükler de hep hemen olmlaı iş uzatılmamalı kötü oluyor derler, bence de bir insanla evlilik kararı aldıysan uzatmmalısın onun ailesi bunun ailesi şunun kuzeni bunun amcası dedesi arkadaşı bilmem kimin neyi yorum yapa yapa sahısların aklını allak bullak ediyor, bir insana baştan güvendiysen o sorumluluğu aldıysan o geçen süreçte olacakları bilmesi gerek insanın zaten heyecanın tadını kaçırmadan normal süreçte adımlar atılmalı, atılmayınca psikoloji değişiyor bence, yani evet tadı uzamasından kaçıyor
Bu süreç dediğiniz şey aslında sadece sevgililik dönemi yani evlenmek istedikten sonraki süreç diye bir şey yoktur bence. Çünkü evlenme kararından önce de sonra da aynıdır insan. Niyeti evlenmek değilse zaten evlenmez bu da o 'süreç' dediğimiz dönemin niyeti ortaya çıkartma dönemidir diyebiliriz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fazla uzatmamakta fayda var. Belirli bir süre tanımak kafi tabi bir zorunluluk yoksa. İdeal nişanlılık süresi de en fazla 6 ay olmalı fazlasına gerek yok.
Araya insanlar girmesinden ve cok karismalarindan tatsizliklar cikabilir. Birde tabii sizin bunlardsn ne kadar etikelndiginize de bagli. En basta kaynana gercek yüzünü gösterir. Kaynana karsimiyorsa illa baska birileri vardir cekemeyen araniza sogukluk sokmak isterler. "Niye böyle uzatiyorsunuz" der dururlar iyi niyetliymis gibi ama asil niyetleri farklidir. Hep birileri eski yasanmislari ortaya dökmek ister aranizi bozmak icin, ya da aradaki sorun olabilecek seyleri hep konu ederler. Sana söylemeseler bile baska yerden acilir o konu. Aileler tereddüt etmeye başlayanilir.
O yüzden flört etmeye karşıyım arkadaş. En iyisi görücü usulü evlenmek. Dinimize göre uzatmak zaten doğru değil niyetini belli edersin beklentilerini sayarsın elektrik alırsan fazla uzatmaz evlenirsin. bir insanı tanımak için yıllara gerek yok :) görüyorum çevrendekileri adamlar beş sene çıkıyor her haltı yiyo bide utanmadan nişan yapıp süreyi dahada uzatıyor sorunlar başlıyor falan filan ne gerek var okadar günaha girmeye. Gelde anlat bu gençliğe..
Herkesin kafasında tanımadan evlenmem düşüncesi. Tanımaya başlıyorsun güven sorunu çıkıyor, onu duzeltiyorsun erkek rahat durmuyor başka hatalar yapıyor, bunu duzeltiyorsun bu sefer de kız laf dinlemiyor felan derken evliliğe adım atamıyorsun. Herşeyi geçtin sıra evliliğe geldi eğer bu kısımda aileler bir sorun çıkarmazsa ilişki bitmeden mutluluğa kavuşuyorsun 😂
bence sebebi tam olarak o değil.. evliliğin yürüyebilmesi için bu tarz sorunlarla sıkıntılarla başa çıkabilmek gerekir. iş ciddiye binince iş bir karı koca olmaya gelince bir aile olmaya gelince herkes beceremiyor ve bu baştan patlak veriyor. sonuçta evliliktede problemler yaşanacaktır mühüm olan bunlarla başa çıkmak ve idare edebilmek
eskimek her ilişkinin kaderinde var. evlilik olunca da bir iki yıl sonra aşk meşk işleri bitiyor. karşındaki insan sadece tanıdığın birine dönüşüyor. önemli olan iyi anlaşmak, karşılıklı sevmek ve saygı. bunlar varsa uzasa da evleniliyor, evlilik de mutlu huzurlu devam ediyor. yani en azından çevremden edindiğim izlenim bu.
zaman uzadikca hersey batiyor insana ufak tefek mevzular insani mutsuz ediyor ve bu durumda insanlar yipraniyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cinselik yasayan ciftlere gore yorum yapicam. Eger herseyi yasiyorlarsa ve evlenme olayi uzarsa bunun sorunlarla baglantisi oldugunu dusunmiyorum. Bir imza ciftlerin arasindaki sorunlari degistirmez. Demekki bu ciftler anlasamiyor ki kopuyor olay evlenmeden once olmasi daha iyi. Cunki evlendinmi bosama olaylari zor oluyor. Zaten bir iliski ya evlilige gider ya da ayriliga.
ben oyle dusunuyorum cunku azimsanmayacak kadar cok duyuyorum atiyorum 8 yillik sevgilisinden ayrilmis 6 ay sonra baskasiyla evlenmis ya da 7 yillik sevgililer evlendikten aylar sonra bosaniyorlar haberlerini
zaman uzadıkça özlemek ve ayrı kalmak sevgiliyi ve sevgiyi yıpratır. Mücadele etmekten de yorulursan artık gerisi mağlum... Ama sevgi büyük ise bunun üstesinden gelir zamanı kısaltırsa yıpranmaz insan.
Evet 5 yıl ve fazlası sevgili olanlar var ne gerek var. 1.5 - 2 yıl flört tanıma dönemi. 4-5 ay nişanlı kalırsın sonra evlilik. Bu dönem içinde sorun yoksa mutlu bir evlilik olur bence.
Evlilik sadece daha zor biten bir olaydır ve daha fazla emek çaba verilen bir bölüm ilişkilerde ki farkı daha kolay bitebilmesi ve o emeğin çabanın çok zayıflamasıdır.
Hayır. Birbirlerini anlayamamasından. Sorunları konuşup düzeltmek yerine işlerine gelip bir tarafın kaçıp diğer tarafın çabası ile devam ettirmek istemesinden.
Güzel tespit. Ama şu da var eğer evlenmeden boşandılarsa evlenince boşanma tehlikesi yüksek olacaktı. Çok fazla git gel olurdu en iyi ihtimalle. Hayırlısı demek lazım
O doğal olan bir şey. Evlenmiş olsalar, sorunlar ve soğukluk evliliğe denk gelecek. Kolay değil bir insanla yaşamak. O yüzden evliliğin ilk birkaç yılı çok sancılı geçer.
İlişkiyi fazla uzatmayacaksın benim bir arkadaşım var 8 senedir çıkıyorlar kız ile ne bir söz ne bir nişan ayrılacaklar büyük ihtimal niye boku çıkmış artık
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evliliğe giden yol uzadıkça çiftler arasında sorun çıkması, hatta ilişkinin bitmesi bu sürecin gereksiz yere uzamasından mı doğar?
En İyi Cevaplar