Herkese Merhaba.1 yıl önce erkek arkadaşımla nişanlandım ve aralık ayında nikah tarihi aldık. Mart ayına kadar da kavgalarımız olurdu etkili biçimde konuşurduk ve sorunlarımızı çözerdik.
Evlilik stresinden kaynaklı mıdır? Emin olamıyorum. Kendi işini yapınca cimri biri oldu. Ev bakma dönemindeyken sürekli en ucuz ve en eski binaların ilanlarını atıyor. Ben hem güvenli hem uygun fiyatlı bir binada oturmak isterken kendisi hep düşük fiyatlı ve eski binalardan ilan gönderiyor. Kendisini defalarca uyarmama rağmen hassasiyetimi ve can güvenliğinin önemini anladı.
Bina sağlamlığı konusunda bile haftalar sonrasında ikna oldu. En fazla birkaç daire gezmişken Baktığımız daire sayısı bir eldeki parmak sayısına bile ulaşmazken ailesinin de olduğu ortamda bana sürekli laf sokmaya ve hiçbir şey beğenemeyen biri olduğumu söylemeye başladı.
Aileler önünde böyle bir tartışma olması tamamıyla rezillik. Ailesinin önünden beni tahrik etti ve sürekli eleştirdi. Hayata karşı çok cahil ve her şeyi bildiğini sanan bir cahillik egosu var.
6 yıllık bir ilişkinin sonunda 2 ay sonra evlenecekken ve her şey hazırken yakın zamanda beni ailesi önünde tahrik etmesi ve ağlatması bendeki tüm sabrı yok etti ve gelinlik şiparişi verilmesine rağmen oturulacak daire hariç her şeyin tutulmasına, hazır olmasına rağmen ben artık doğru insan mıdır? Mutlu olacak mıyım? diye sorgulamaya başladım.
Henüz 3 adet,4 adet daire gezmişken ben çok sıkıldım, bunaldım şeklinde tepkiler verip ailesi önünde beni daimi biçimde eski binaları beğenmemem ve bina güvenliğini çok abarttığımı düşünürek kavga etmesi, beni ağlatmasını, bunun sonucunda ne yazık ki ailesi önünde sinirlerim boşaldığı için ağlayarak ona bağırdım ve onunla kavga ettiğim için beni kötülemesi, bu olayın ardından mesajlarla bana beddualar etmesi, seni pişman edicem, sana hepsini ödetecem diyip beni sürekli tahrik etmesi, gündüz vakti o çalışırken tepki gösterirsem beni tehdit etmesi gibi artık sevgimi de yok eden ve kırgınlığımı asla tamir edemeyecek konuşmalar yapıyor.
Bir erkek, eşi olacak kadınla tartışalabilir. Kavga etmek ve barışmak normal şeyler.
Ailesi önünde beni azarlaması,
hor görmesi, aşağılaması,
benim de bu tavrı sonucunda kalp kırgınlığıyla ağlamam ve ona tepki gösterdiğim için onun tarafından kontrolsüz, dengesiz ve ruh hastası ilan edilmem,
o gün içerisindne bana yani eşi olacak kadına belalar okuması,
sana öyle zarar vereceğim, hepsini misliyle ödeteceğim diyip ailesi önünde azarlayıp beni tahrik etmesine rağmen beni günah keçisi ilan etmesi,
eğer o çalışırken ona tepki gösterirsem beni tehdit etmesi,
evlilik olsa, ilişkiye devam edilse de benim tepkilerimi burnumdan getireceğin,
6 yıllık ilişkide verdiği zararı ve yıpranmışlığımı görmezden gelip hala bana tehditler savurması,
Beni artık vazgeçme durumuna getirdi.
Evlensek de mutlu olunur mu? Mutsuz bir evlilik mi ortaya çıkar? diye düşündürtüyor artık.
İnsanlar elbet kavga eder ama iş artık tehdit boyutuna geldiyse orada bitmiş gibi.
Siz ne yapardınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer