Konuşarak halledilemez mi bazı şeyler? Boşanmalar neden bu kadar fazla?
Evli değilim evlenmekten korkutan şeyler de boşanan çiftleri görmek. Siz ne düşünüyosunuz?

2 farklı yetiştirilmiş farklı insan.. insanların da eşref saati ve eş.. k saatide vardır.. Çevrenizdeki olumsuz şeylerden tabii ki etkileniyorsunuz.. bunun üzerine de geçim derdi ve borçlar biniyor.. mutlaka bir yerlerden patlak veriyor.. farklı düşünce ve görüş tarzı.. Ama sonuçta ortak noktada birleşince ve biraz birbirlerine alttan alınca işler değişiyor birden.. biri sinirlenince öbürü bırakıp gitmeli diğeri sinirli plduğunda öbürü gitmeli.. 1 saat uzaklaşmak bile yetiyor aslında..
Alltan alma bazen sadece bir kişiye veriliyo mesela sadece kadin alttan aliyo ve erkek sürekli üste cikiyo terside oluyo bazen boyle olunca da anlasamiyolar galiba?
saygı bitmişse herşey olabilir.. iki tarafta alttan alabilmeli.. bu işin kadını erkeği olmaz.. alttan almak kişinin olgunluğudur..
Oyy oy ne zor şey bunlar ya
Severek evlenmiştik diye başlar cümlede severek evlenilse bile bazı şeyler evlendikten birlikte yaşamaya başladıktan sonra ortaya çıkar. Ortaya çıkan sorunlar hayatın bir parçası fakat bu sorunlara karşıklı olarak oturup çözüm yolu bulmak en iyi yol olacaktır. Bunun için biraz fedakarlık gerekir.
Tartismayi biliyorsan kötü veya yanlis degil. Sonuc olarak evlilik ve sevgili dünyalar kadar farkli bir sorumluluk.
Tartismalar normal'de her iki taraf baskalarini dinleyip "ipi" elle almaya calisirsa ayrilik olur ama ortayi bulma cabbasina giren tartisa tartisa ortayi bulup huzuru ve mutlulugu bulur
Genelde sevgiliyle kavgalardada 2. Kisi yani bir arkadaş görüş belirttiği zaman kontrolü ele alma karşındakini bastırma duygusuyla kavgalar büyüyüp ayrılıklar oluyo Çok mantıklı
Aile müdahalese izin verilmemesi gerekiyor doğru anlamış mıyım?
Evet Herkes kendi ailesini sevsin saysin ama dedikleri hayatina müdahale etmeye izin vermesin eger mantiksizsa.
Ben yaptirdim bak dene seninkide yapar gibi sözleri dinlememek lazim.
Seninkinin öyle bir özelligi vardir onun böyle herkes farkli. Kimse 4 4 lük degil yeterki sayginiz sevginizi olustursun bölece askiniz kivilcimlasir.
Ama askla evlenip sorunlar sorumluklar yorugunluk katip atesli ask kivilcima olusa bilir.
Çok teşekkür ederim 😊 Değerli görüşlerin fikirlerimi baya etkiledi 👍
Bide karşı tarafı herşeyiyle tanımadan hemen evlenelim dememk lazım dimi?
Ninelerimizin bir sözü var. Ayni yastiğa başınızı koymadan asla tanimasin. Bu dogru bide karakterimiz sabit değil ki. Gelisiyoruz ya da durumlara göre davranmayi ögreniyoruz. Önemli olan kendini tanimak. Kendini taniyorsan karsi kisinin hal ve hateketlerinide tanimaya calisirsin ona göre oturup konusulur. Ama asla taniyorum denilmez bence ayni kalinmiyor. Buda iyi bisey
Anneni de çok seversin mesela ama zaman zaman onunla da tartışmalar yaşayabilirsin. Sevgiye bakmıyor ki, aynı hayat görüşüne beklentilere sahip olmak gerekiyor. Anlaşamadığın an imkanlarda elveriyorsa "ben buna neden tahammül edeyim ki?" deyip boşanıyor insanlar.
Ama artık ailen oluyo o kişi meslea sen annenle kavga ettiğin an sizden ayrılıyorum diyebilir misin
Anne sadece bir örnekti, eş bambaşka aynı kefeye koyamayız. Annen doğduğundan beri yanında, kan bağın var, anneni değiştirme veya seçme şansın yok. Eşin ise sonradan giriyor hayatına, sen seçiyorsun onu, kendi aileni kuruyorsun. İşler yolunda gitmediğinde "hata yapmışım" diyebiliyorsun, insanlar 2-3 kez evlenip boşanıyorlar ama anne-baba bambaşkadır.
Cevap
15Cevap
Cunku inaanlar seviyorsa aa hersey tamam diolar. Kafa yapisi ablasma hosgoru vefa da en az sevgi kadar onemli hatta cogu durumda daha onemli
Çok zor bu evlenme meselesi
Asıl tartışma yoksa anormal olur 30 senelik anne babam bile hala bazen tartışırlar
Bizimkiler çok başka ya keşke anne babamın zamanında yaşasaydım diyorum çoğu zaman
Bana kızabilirsin belki ama bide kadın çalıştığı için karşısındakini de küçümseyebiliyo. Çünkü böyle tanıdığım biri vardı. Çalışmaya başladı kadın ve ondan 1 ay sonra falan kocasını terk etti
Eskiden bunlar yoktu işte
birine aldım bir metre astar öteki bayramlık ister.. sözünün ortasındayım inan :)
Nasıl :)
evlenmeden önce tüm sözler tutulacağına garanti verilir ikiside hemen cinseliğe ve bir aile kurmaya merhaba demek için baya heycanlıdırlar lakin evlilikten 3 5 gün sonra erkek çoraplarını atar başka yere kadın ise baba evinde kendi donunu yıkamadığından direk lafa başlar..
aşkım bu ne?
ne ne?
bunlar?
çorap..
nerdeydiler?
bilmem..
aşkım mutfağa atmışsın ya!!!
ya ne bileyim elimdeydi bişeyler atıştırdım orda bırakmışım işte..
öff öfff..
ne öff ag
al ordan işin ne?
ya işim ne demek?
evet işin ne, çok şımardın farkındamısın?
tamam oğuz bitti gidiyorum!!
nereye?
annemin evine...
Ya böyle mi olacak evlenince
istersen sor istersen kendin dene güzelim 3 gün sonra buları yaşamasan bende ibrahim tatlıses olayım hadi.. sen hiç çorabını yıkayan ve düzenli bir erkek duydunmu gördünmü? 3 kere o vajinanızı verin 4 te artık onun gözünde çocuk yapma makinası olursunuz.. çocuk istediğinde gel bakalım der sadece
Ama uzun süreli olan iliskilerde sevgilik döneminde bunlarin hepsine alışılıyo kişiliğini anliyosun davranışlarını evlenince değişiyo mu yani
Kavga evliliğin tuzu biberi. Önemli olan dozunu asmamak
Fazla tuzlu tansiyon çıkartıyor galiba 👀
Ev içindeki kavgaların çoğu erkeğin ailesinden kaynaklanmaktadır erkek ailesine dur diyemediginden sürekli huzursuzluk olur
Benimseme yok diyebilir miyiz çünkü mesela evleniyosun artık sizde bir aile oluyosunuz ama diğer aileyi artık biraz daha arka planda tutmak gerekmiyo mu?
İşte bunun olması lazım ama erkek ailesine yok hayır diyemiyor. Ailesi sürekli sizin evin işleri içinde herşeyi karışma herşeyi laf söyleme hakkigoruyorlar kendilerinde bu da karı koca arasında sürekli sorun oluyor
Kadinlarda da oluyo bu ya
Kadın ailesinden sorun çıkması çok az çünkü kızın ailesi kızının üzülmesini istemez ama erkek ailesi öyle değil
Benim kuzenimin eşi ailesine para gönderirmis sürekli kuzenim eve harca diye veriyormuş oda ailesine gönderiyomuş
Bu da yanlış birşey aileye birşey yapılacaksa beraber eşinle birlikte yapmalısın bir ihtiyacı olduğunda tabi ki de karsilacaksin her iki durum içinde ama gizlilik olmamalı
Çünkü hiç kötü yönlerini evlenene kadar göstermiyorlar maskeler bir çıkıyor cicim ayları geçince ne kadar ortak yönümüz var diyen birden ben bu adamı sevdim kadını mı sevdim diyor tamamı ile gözlemlerim bunlar
Kişilik olarak olgunsa her iki taraf pek çok sorun güzel bir şekilde konuşarak çözülür.
Boşananlar olmazdı o zaman?
O yüzden pek çok sorun çözülür dedim ama gerçekten anlayışlı ve medeni iki insan gibi konuşmaya çalışınca aklı selim şeklinde daha bir sağlam olur ilişki.
Aile karışmalarıds oluyomuş bu konuda ne diyosun?
Ben evlenmeyi düşüneceğim kişiye bu konuda gerekli uyarıyı yapacağım, yuvamıza ne onun ailesi karışacak ne de benimkiler. Evlenmişsek gerekli olgunluğa sahibiz demektir.
Ama genelde erkekler ailesine hayır diyemiyo ve genelde ailesi olaya karışıyo buda kaynana ve görümceleri daha itici yapıyo ama kadın araları bozulmasın diye bişey diyemiyo? Bu nasıl olacak?
ben karıştırmam inş.
Yeri geliypr evde kardesinle annenle babanla bile ters dustugun konular oluyor tartisiyorsun. Evlilikte de kavgalar olmasi gayet normal bir sey. Iki ayri karakterde insan tabiki zaman zaman surtusmeler olacak.
Çözüm asla boşanmak değil. Karşılıklı anlayış önemli. Ayrıca taraflar 1 1 lerini olduğu gibi kabul ederlerse sorun yaşamazlar. Mutlu olurlar.
Bazı şeylerde anlayışlı olmak lazım saygı çerçevesinde tartışıyorsak birilerinin altta kalması lazım her zaman ben olabilirim olmayan eşim olabilir sevdiğim kadını ağlatmam hiç..
İki arkadaş kardeş arasında da kavga olur. Sırf bir kavgaya göre de ayrılmak saçma
ben her şeyin konuşularak çözüleceğine inanıyorum. en büyük hata konuşmaktan kaçıp trip atmak karşı adım atsın diye beklemek.
Ygs yemi hazirlaniyon ve bu hangi kaynak bu soruyu cozmustum ben 😄
Kız gözlerim yaşardı uyuz 😭
Çok güzel bir fotoğraf dimi?
Fotoğraf değil de yazı çok anlamlı ve ibretlik bir hikaye
😱 Yazı fotoğrafın içinde 😛
Ya neyse işte 😆
boşanmak en doğal hak o kadar abartılmamalı
Ben sebebini sordum.
Evlilik çocuk oyuncağı mı? hadi evlenelim ya olmadi hadi ayrilalim? Hadi bidaha evlenelim bidaha ayrilalim?
bence insanlarla deger bilmiyorlar
Çok duygulandim... 😢
korkma bence yaşa evliliği
Her evlilikte kavga olur onemli olan barisabilmek
sorunun cevabı c şıkkı mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar