Gerçekten yardıma ihtiyacım var ne yapmalıyım kırıcı olmadan yorum yaparsanız sevinirim?

Benim 6 yıllık ilişkim var. Yakın zaman da söz nişan düşünüyorduk. Her neyse konu bu değil. Ben fevri ve çok kıskanç biriyim. Sevgilim bu konuda çok şikayetçiydi benden. Bu konuda kendimi toplamaya karar verdim 2 haftadır çok iyiydim ama bir kız eklemiş onu o da yoksaymış bana demeden bende sordum güzelce söyledi tamam dedim ama takıldığı ortamdaki kişilerden kaynaklı olarak düşündüğüm için kıskaçlık yaptım kızdım tepki gösterdim o da bana küfür etti bir ton hakaret etti baya ve ben onun gitme dediği hiç bir yere gitmiyorum o gitti niye gitmicem dedi giderim istediğim yere çocuk muyuz dedi ben de sen gitme deyince ben gitmiyorum dedim ona karşılık benim kıskançlık konuma senin yıllar önce yaptığına ben bir şey diyomuyum diyo taa ondan önceki konular ona bahsetmedim suçlu oldum yıllardan beri yüzüme vuruyo. Ve en son güzel şeyler hep senin yüzünden erteleniyor dedi yani nişanı erteledi ve benim değiştiğime inanmıyor ne yapabilirim?
Gerçekten yardıma ihtiyacım var ne yapmalıyım kırıcı olmadan yorum yaparsanız sevinirim?